Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Ο "εκτός Εκκλησίας" Αυγουστίνος Καντιώτης, έχοντας διακόψει το μνημόσυνο του Αθηναγόρου

καντιωτης.png

 ...μιλώντας με βαθύ πόνο για τη κατάσταση της Εκκλησία

Πως μπορούμε να πούμε ότι προκάλεσε σχίσμα διακόπτοντας το μνημόσυνο εφαρμόζοντας τους ιερούς κανόνες; Αφιερωμένο στους δεσποτάδες και πατριαρχάδες (κατά τον Καντιώτη) που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο ατόπημα.
απομαγνητοφώνηση:

"(Ο Μάρκος ο Ευγενικός) πάλεψε με το μεγάλο θηρίο, τον πάπα, που τόσα χρόνια βασανίζει τον κόσμο. Και τώρα στα χρόνια μας, τι θα δούνε τα ματάκια μας! Προτιμότερο να μας πάρει ο Θεός από τον κόσμο τούτο, παρά να δούμε τις κακές ημέρες που έρχονται, κακά σημάδια έχομε. Ας γλεντάνε ας διασκεδάζουν, ας βγάζουν τα μάτια τους έρχεται, έρχεται η οργή του Θεού! Μεγάλη οργή! Χειρότερη από κείνη που ζήσαμε το 1940. Θυμάστε την πείνα, θυμάστε τη δυστυχία, θυμάστε τη σκλαβιά; Θυμάστε τις κρεμάλες; Θυμάστε όλα αυτά που ζήσαμε όλοι όσοι μείναμε πιστοί στην πατρίδα και την Εκκλησία; Έρχονται πάλι τέτοιες ημέρες.
Θεολόγοι, παπάδες, δεσποτάδες, πατριαρχάδες μας λένε να πάμε να προσκυνήσουμε τον πάπα. ΟΧΙ! Είμαθα ένας, δύο, τρεις.. όσοι είμεθα. Και λιγότεροι. Πέφτουμε από το θρόνο μα τον πάπα δεν τον προσκυνάμε.
Το μνημόσυνο του Αθηναγόρα το παύσαμε! Και τρεις μητροπόλεις, της Ελευθερουπόλεως, της Φλωρίνης και της Παραμυθιάς παύσαμε το μνημόσυνο του πατριάρχου Αθηναγόρα. Γιατί; Θέλει με το ζόρι να μας κάνει Φράγκους. Δεν θα γίνουμε Φράγκοι. Το γράψαμε στον Αθηναγόρα είμεθα έτοιμοι και το θρόνο και τη ζωή μας να χάσουμε, παρά να προσκυνήσουμε τον πάπα.
Έρχονται τέτοιες κακές ημέρες όλοι θέλουν να πάμε στον πάπα. Εγώ νομίζω, ότι πρέπει να μείνουμε ορθόδοξοι. Ορθόδοξοι όπως και οι πατέρες μας, ορθόδοξοι όπως γενεαί γενεών όπως φωνάζει ολόκληρος η Ιστορία. Είμαστε παιδιά των προμάχων της Ορθοδοξίας, του Μάρκου του Ευγενικού και του Μεγάλου Αθανασίου, είμεθα παιδιά του αγίου Νικολάου, είμεθα παιδιά του αγίου Δημητρίου, είμεθα παιδιά της Ορθοδοξίας και κανείς μας δεν θα την αρνηθεί, με τη βοήθεια του Θεού.
Ας παρακαλέσουμε τον Θεό, να μας κρατήσει όλους ενωμένους, πιστούς εις την αγία μας Ορθοδοξία, της οποίας το κάλλος είναι αμήχανον και η δόξα είναι απερίγραπτος.
Είθε δια των ευχών του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, του μεγάλου προμάχου της πίστεώς μας, δια των ευχών του Μεγάλου Αθανασίου, δια των ευχών του Μεγάλου Βασιλείου, δια των ευχών του Αγίου Νικολάου, είθε να μας κρατήσουν μέχρι τέλους της ζωής μας πιστεύοντας, λατρεύοντας και ζώντας κατά την Ορθδοξίαν μας!"
το ηχητικό εδώ

12 σχόλια :

 1. Ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης όταν διέκοψε το μνημόσυνο του Αθηναγόρα, το έπραξε όχι γιατί θεωρούσε ότι μολύνεται, αλλά ως οξύτατη διαμαρτυρία για τα οικουμενιστικά του ανοίγματα. Γι’ αυτό και συνέχισε απρόσκοπτα την εκκλησιαστική κοινωνία με τους υπολοίπους επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος που δεν είχαν διακόψει ποτέ την μνημόνευση του Πατριάρχη. Ούτε τους αποκήρυξε, ούτε τους θεωρούσε μολυσμένους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΞΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝ- ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΧΛΕΥΑΣΜΟ.

   Διαγραφή
  2. Η παύση μνημόνευσης δε σημαίνει αποκοπή από την εκκλησία αλλά από τον αιρετικό. Οι οικουμενιστες κακώς μνημονεύονται. Όσο μνημονεύονται παρασύρουν κι άλλους.

   Διαγραφή
  3. Απ όσο γνωρίζω η τότε σύνοδος μπορεί να μην συμφώνησε με την ενέργεια του μακαριστού αλλά είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία επέκρινε τα ανοίγματα του Αθηναγόρα.

   Διαγραφή
 2. γιατι δεν τολμησαν να τον πειραξουν? διοτι τους τα ελεγε και δεν φοβοταν -να το σημερινο παραδειγμα για τους καρεκλοκενταυρους του σημερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η παρακμή του σημερινού Χριστιανισμού.

  Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου:

  "Μην ξεχνάτε ότι ο χριστιανισμός γεννήθηκε σε φάτνη εν σπηλαίω (διδάσκοντας την απόλυτη λιτότητα «ράκει σπαργανωθείς»), μεγαλούργησε στις κατακόμβες (αντιτασσόμενος στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και διωκόμενος) και παρήκμασε στα μέγαρα, στον υπερ-καταναλωτισμό και… με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις!"


  Πηγή:
  https://vasilinos.wordpress.com/2016/12/22/η-θεϊκη-λιτοτησ-εν-φατνη-αλογων-ανακλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
  ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ
  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

  http://www.augoustinos-kantiotis.gr?p=57650

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. https://niksothropoulos.wordpress.com/2016/11/29/a-1-2/

  Ο μακαριστός π. Αυγουστίνος για την αξία της Ορθόδοξης πίστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. https://niksothropoulos.wordpress.com/2014/03/12/a-528/

  Δεν θα λείψουν στρατιώτες στην Ορθοδοξία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άγιε δέσποτα να εύχεσαι σε παρακαλώ να δίνει ο Θεός δύναμη στους μπροστάρηδες παραδοσιακούς ιερείς της Εκκλησίας μας κι εμάς να μας δίνει πίστη σαν τη δική σου να μη προδώσουμε τον Χριστό μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολύ καλά τα λέει ο πρώτος σχολιαστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. άγιε του Θεού να εύχεσαι να μας λυπηθεί ο Θεός και να μας στείλει έναν άξιο πατριάρχη. Το καράβι πάει στο γκρεμό ολοταχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com