Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Αφιερωμένο εξαιρετικά για τους οικουμενιστές

Διορθώνουν οι λαϊκοί τους ποιμένες; "Βέβαια" 
και "Να φύγει ο πιστός από τον πνευματικό που αιρετίζει και έχει το δικαίωμα  και την υποχρέωση".
https://www.youtube.com/watch?v=jOyg6Dl9oUc

4 σχόλια :

 1. Την ευχή του να'χουμε και τις προσευχές του άνωθεν . Ευστοχότατη ομιλία .Μπράβο και στο ιστολόγιο για την βοήθεια και την επαγρύπνηση του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΙΔΑΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΑΓΙΟ ΙΕΡΟΜΑΝΑΧΟ ΓΕΡΟΝΤΑ
  ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟ


  Στις αρετές ο Γέροντας, εκτός από το φόβο του Θεού, συνυπολόγιζε ως ιδιαίτερα σημαντική και την υπακοή. Πάντα έλεγε ότι με την υπακοή μπορείς να πετύχες τη θεία σοφία, αλλά πως και η υπακοή χρειάζεται μεγάλη σοφία. Μια φορά ρώτησε κάποιον πολύ καλό υποτακτικό του:
  - Αλήθεια, σε όλα πρέπει να με υπακούς;
  - Ναι, π. Γαβριήλ.
  - Μεγάλη ανοησία! Αν εγώ πέσω στο γκρεμό, θα μ' ακολουθήσεις και εσύ;  Πηγή:
  http://www.imdleo.gr/diaf/2015/08/gGabriel.html


  (Σχόλιο δικό μου: Προφανώς, με την λέξη "γκρεμό", ο Άγιος εννοούσε κυρίως την αίρεση αλλά και οποιοδήποτε σοβαρή ηθική πτώση).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι ποιμένες της Εκκλησίας που δεν δέχονται υποδείξεις από τους λαϊκούς, πάσχουν από την ασθένεια του εωσφόρου που είναι η υπερηφάνεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. να μας απαντήσει ο πατριάρχης και ο κάθε μητροπολίτης γιατί θα πρέπει να τους υπακούμε σε όλα ακόμα και στις αιρέσεις και τις κακοδοξίες τους, εφ όσον δεν τους επιλέξαμε εμείς οι ίδιοι! και εφ΄οσον δεν γνωρίζουμε αν έχουν σώας τας φρένας με όσα βλέπουμε, τους κάνει κάτι ιδιαίτερο να ξεχωρίζουν από τους λαικούς και να είναι στο απυρόβλητο; δεν μας το εξηγούν και να φροντίσουν να δείξουν ταπείνωση και να αρχίσουν να επισκέπτονται ταπεινά κανέναν ασθενή και φυλακισμένο και χήρα και ορφανό επί καθημερινής βάσης για να δουν πώς είναι η ζωή; γιατί μες το μέγαρο με τον σωφέρ και τα παπαγαλάκια λίγο δύσκολο να έχουν σαφή εικόνα του πώς ακριβώς σκέπτονται οι πιστοί, ας αφήσουν τα φράγκα απ τις ΜΚΟ και τις δεήσεις υπέρ των προσφύγων και ας κοιτάξουν τους ενορίτες τους που ούτε τα πρόσωπα τους δεν γνωρίζουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com