Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ''Απαράδεκτο-Ψευδέστατο κείμενο της Εκκλησίας προς τον λαό για την ψευδοσύνοδο''


Ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης, ζητήθηκε από το Ιστολόγιό μας να σχολιάσει το κείμενο προς τον Λαό, που κατ' αποκλειστικότητα δημοσίευσε το Ιστολόγιον Κατάνυξις εδώ, για την σύνοδο της Κρήτης (τη λεγομένη Αγία και Μεγάλη).
Ο πατήρ Νικόλαος σχολίασε ως εξής:

     "Με μια γρήγορη ανάγνωση έχω να πω τα εξής: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ... Θα επανέλθω με ειδική Ομιλία να αποδείξω το "πονηρόν" του συγκεκριμένου κειμένου. Η αποδοχή της ντροπιαστικής συνόδου του Κολυμπαρίου και των αποφάσεών της από την Εκκλησία της Ελλάδος, άργησε αλλά ήρθε. Φυσικά με ψεύδη και πονηρία.
     Μα είναι δυνατόν να κρύβουν οι μητροπολίτες της ΔΙΣ, την αλήθεια των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου; Και μας λένε εδώ δήθεν για αιρέσεις, τη στιγμή που η ψευδοσύνοδος, εκτός του ότι αναγνωρίζει τους αιρετικούς ως Εκκλησίες με το ιστορικό τους όνομα (άλλη βλακεία και αυτήν, σα να λέμε, αναγνωρίζουμε του Σκοπιανούς με το ιστορικό τους όνομα Μακεδονία), αναγνώρισε και όλους τους βλάσφημους και θεομπαίχτες Προτεστάντες ως ισότιμες εκκλησίες με την Ορθόδοξη καθώς συμμετέχουν όλοι στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών! Ποιον δουλεύουν; 
     Μα δεν υπάρχει ένας μητροπολίτης που να σηκώσει την ποιμαντική του ράβδο και να τσακίσει μερικούς ψεύτες όπως έκανε ο άγιος Νικόλαος κατά του Αρείου; Τελικά, είχε δίκαιο ο μητροπολίτης Σερρών, θα μας την φέρουν σιγά σιγά την υποχρεωτική εφαρμογή των αποφάσεων της τραγικότερης συνόδου όλων των άλλων ψευδοσυνόδων της εκκλησιαστικής Ιστορίας. 
     Θέλω να δω στην Θεσσαλονίκη, στην μητρόπολη που διακονώ, θα τολμήσει κανείς των υπευθύνων ιερέων να αρνηθεί να διαβάσει προς το Λαό αυτό το απαράδεκτο κείμενο; Θα τολμήσει να πει "ΟΧΙ" στην εντολή της ιεράς μητρόπολης, τη στιγμή που ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είναι από τους ποιο ένθερμους χειροκροτητές της ψευδοσυνόδου; Είδωμεν".
Το Ιστολόγιό μας θα παρακολουθήσει το θέμα και θα δημοσιεύσει την αναλυτική απάντηση του πατρός Νικολάου.


23 σχόλια :

 1. ΣΥΝΤΟΜΟΣ, ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΕΤΙΚΟΣ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ.

  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ, ΓΕΡΟΝΤΑ, ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΝΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήπως γνωρίζουμε πότε θα κληθούν οι ιερείς να το διαβάσουν στους ναούς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Mάλλον στην Δευτέρα Παρουσία. :)

   Διαγραφή
  2. Το δυνατόν συντομότερο. Νομίζω ότι πλέον δεν πάει άλλο. Πρέπει οι πιστοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν θα πάμε σαν άλογα πρόβατα στη σφαγή. Φτάνει πια!

   Διαγραφή
 3. Μας δουλεύουν "ψιλό γαζί". Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Είναι φανερό ότι θέλουν να καθησυχάσουν όσους ακόμη κοιμούνται και ψεύδονται ασυστόλως. Κείμενο πανικού. Αίσχος. Να πάρουν θέση ένας προς έναν όλοι οι επίσκοποι. "Θα κρατήσει χρόνια αυτή η κολόνια". Όσοι το προσυπογράφουν και το υπογράφουν είναι θεομπαίχτες. Δεν είναι ποιμένες αυτοί. Λύκοι είναι και εν γνώσει τους είναι λύκοι. Τελεία και παύλα. Μακριά από τη "χολέρα". Έρχονται χρόνια δύσκολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι χαρακτηρισμοι που κανει ο π. Νικολαος στο σχολιο του, "απαραδεκτο, ψευδεστατο, πονηρο", " βλακεια", "ψευτες", δειχνουν οτι το κειμενο της Ιερας Συνοδου ειναι πληρες και Ορθοδοξοτατο, και δεν χρειαζεται πλεον ο λαος να προσφευγη σε " αγωνιστες" και "ομολογητες", οι οποιοι πλεον χανουν τα επιχειρηματα τους, διοτι οι Επισκοποι αποδεικνυονται εξ ισου Ορθοδοξοι με τους " αγωνιστες", αν οχι περισσοτερο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτή η λογική σου σδεφέ, μας ισοπέδωσε!

   Το να μας θεωρούν οι Αρχιερείς πρόβατα, δεν τους κάνει ποιμένες, αλλά... λύκους.

   mandatoras

   Διαγραφή
  2. Αρχικώς ανώνυμε 11:57 μάθε να διαβάζεις & εν συνεχεία μπορείς να απομονώνεις λέξεις........

   ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ... Μα είναι δυνατόν να κρύβουν την αλήθεια των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου; Και μας λένε εδώ δήθεν για αιρέσεις, τη στιγμή που η ψευδοσύνοδος , εκτός του ότι αναγνωρίζει τους αιρετικούς ως Εκκλησίες με το ιστορικό τους όνομα (άλλη βλακεία και αυτήν, σα να λέμε, αναγνωρίζουμε του Σκοπιανούς με το ιστορικό τους όνομα Μακεδονία), αναγνώρισε και όλους τους βλάσφημους και θεομπαίχτες Προτεστάντες ως ισότιμες εκκλησίες με την Ορθόδοξη καθώς συμμετέχουν όλοι στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών! Ποιον δουλεύουν; Μα δεν υπάρχει ένας μητροπολίτης που να σηκώσει την ποιμαντική του ράβδο και να τσακίσει μερικούς ψεύτες όπως έκανε ο άγιος Νικόλαος; Τελικά, είχε δίκαιο ο μητροπολίτης Σερρών, θα μας την φέρουν σιγά σιγά την υποχρεωτική εφαρμογή των αποφάσεων της τραγικότερης συνόδου όλων των άλλων ψευδοσυνόδων της εκκλησιαστικής Ιστορίας.

   Διαγραφή
  3. 11:57 σοβαρεψου λες ασυναρτησίες που δυστυχώς το μόνο που δείχνουν είναι η εμπάθεια σου κατά του π. Νικόλα ενός ΜΗ οικουμενιστη ιερεα στην πράξη και όχι στα λόγια.

   Διαγραφή
  4. απότους95επισκοπους οι 90 είναιοικουμενιστες δηλαδη αιρετικοι και οι 4-5 που αντιδρουν ειναι μόνο στα λόγια τέτοιους θέλει ο ντίλιγκερ βαρθολομαίος να τους έχει βούτυρο στο ψωμί του κόψε το μνημόσυνο της συνόδου της εκκλησίας της ελλάδος,κόψε το μνημόσυνο τουδοσίλογουβαρθολομαίου εκει σε θέλω εκει δειχνεις επισκοπε ότι είσαι ορθόδοξος.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης

   Διαγραφή
  5. Προς 11:57,έτσι με πολλή αγάπη μπας και διορθωθείς: Από οικουμενιστικές αμπελοφιλοσοφίες και πονηρίες άλλο τίποτα. Είστε οι πλέον ειδικοί στο να απομονώνετε λόγους πατέρων, το κάνετε ήδη και με τους λόγους αγίων πατέρων. Σπαταλάτε άπειρο χρόνο να βρίσκετε χωρία που συμφέρουν τις διαστροφικές σας θεωρίες. Άντε κλάψτε πουθενά να σας λυπηθεί ο Θεός που πιάνετε στο στόμα σας τον παπα Νικόλα. Ψεύτες. Προδότες. Εχθροί του Χριστού και της Ορθοδοξίας. Όμοιοι του Βέκκου και των συν αυτώ είστε. Δεν έχετε όντως ούτε πνευματική ψίχα ούτε φλοιό.

   Διαγραφή
 5. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ ΜΑΝΩΛΗ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΓΑΘΩΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΗ .ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μνημείο αερολογίας, φυγοδικίας και υποκρισίας, που στοχεύει όχι σε ορθοδόξους πιστούς, αλλά σε πειθήνια πρoβατάκια
  Ποιμενάρχες λύκοι, με ένδυμα ποιμένος!
  Ένας από τους μεγαλύτερους αγίους της Μικράς Ασίας, ο Άγιος Πέτρος της Ατρώας, (8ος αιώνας), είχε πει : «Να μην συναθροιζεσθε με τους αιρετικούς για φαγητό, ή για ποτό, ή προσευχή, ή ψαλμωδία, ούτε να τους χαιρετάτε γιατί όποιος τους χαιρετά συμμετέχει στα άκαρπα έργα τους.» από το «Όσιος Πέτρος της Ατρώας», σελ 55.
  Τίποτα άλλο.
  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Χειλαδάκη πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας?

   Διαγραφή
  2. Γράψτε email στην ιστοσελίδα μου www.nikosxeiladakis.gr

   Διαγραφή
 7. Σας ευχαριστουμε πατερ που μας ανοιξατε τα ματια. Την ευχη σας να εχουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ ΠΑΤΕΡ ΝΙΚΟΛΑΡΕ.ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πολυ καλα τα λετε αγιε πατερ!
  Ευχομαι να αντισταθουν ολοι οι ιερεις και να πουν ΟΧΙ στο να διαβαστει δημοσιως αυτο το ψεμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το διάβασα κι εγώ. Λοιπόν μιλάμε οι άνθρωποι νομίζουν ότι γράφουν σε ηλίθιους. Καλά ρε έμεις δεν παρακολουθούμε το γίνεται με την εκκλησία μας; τόσο ψέμα μαζεμένο δεν έχω ξαναδεί. Μαζεύτετα και φύγετε γιατί εχετε κανει να φαίνεται η Εκκλησία ΜΑΣ κουρέλι. Και μην περνιέστε για έξυπνοι γιατί ο διάβολος σας έχει θολώσει το μυαλό. Ο πάπας, το φιλαράκι σας, θα σας πετάξει μια μέρα σαν την τρίχα απ το ζυμάρι και ύστερα θα ζητιανεύετε από πίσω του σαν τα σκυλάκια. ΩΣ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΚΟΒΕΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΡΦΟΥΣ. ΤΣΑΠΡΡΡΡΡ ΒΛΑΧΑΚΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Η ΑΜΟΡΦΟΣΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΕΝΟ. Εμείς πάντως δι ευχων όλων των Αγίων και γεροντάδων μας θα κρατήσουμε την πίστη μας και θα την παραδώσουμε αλώβιτη και στα παιδιά μας. Δε μασάμε. Γουστάρουμε. Και δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα. ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΘΕΟ. Τον φόβο τον αφήσαμε δίπλα στο τελευταίο μπεμπιλίνο μας ως νεογνά. ΛΑΜΠΡΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ωστε, διότι, δηλαδή, με άλλα λόγια ήτοι, η Σύνοδός μας ειν' αυτή που έγινε στην Κρήτη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το θέμα είναι να ξυπνήσει ο λαός. Να μιλάμε, να μην αδιαφορούμε για τον πλησίον μας. Και ας αρχίσουμε από το περιβάλλον του ο καθένας.

   Διαγραφή
 12. Η ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΌ ΤΗΣ ΟΜΟΦΏΝΩΣ ΕΓΚΡΊΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΩΣ!!!!ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΒΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΜΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!!!!!!ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΎΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΛΛΆ ΣΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμείς δηλαδή ο πιστός λαός το Θεού έχουμε τώρα τον λόγο.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com