Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ… ΥΠΟΚΡΙΣΙΟΚΡΑΤΙΑ!

Η περίπτωση της επικριτικής επίθεσης του μητροπολίτου Γόρτυνος, ο όποιος μέχρι τώρα εμφανίζονταν σαν ο βράχος της Ορθοδοξίας κατά του Οικουμενισμού, εναντίον του πρωτοπρεσβύτερου παπά Νικόλα Μανώλη, αποκαλύπτει και διδάσκει πολλά πράγματα στο σημερινό οικουμενιστικό καθεστώς της ελληνικής εκκλησίας, που συμπεριφέρεται σαν… οθωμανική καταπίεση σε όσους αντιστέκονται.

Δεν αναφέρομαι σαν θεολόγος, ούτε σαν γνώστης των γραφών και των Ιερών Κανόνων, αλλά σαν ένα μέλος του ποιμνίου που αισθάνεται εγκαταλειμμένο και βλέπει την Ορθοδοξία να παραδίνεται σε ένα παπισμό που πρωτοστατεί στην επιβολή της Νέας Τάξης, στην Παγκοσμιοποίηση και στην Πανθρησκεία, όπως εκφράζεται συμβολικά από τα δώδεκα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διάβασα με προσοχή το εξαίρετο άρθρο του πατρός Ζήση, «Από την Ορθοδοξία στον Οικουμενισμό». Δεν χρειάζεται κανείς να ξέρει πολλά πράγματα για να καταλάβει πως μετάλλαξαν την πίστη των Αγίων Πάτερων σε οικουμενιστικό αλισβερίσι και επέβαλλαν ένα ποίμνιο άβουλο, μόνο να κάνει τεμενάδες και να μην ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο και πρωτίστως, να μην έχει το δικαίωμα να μιλά για την Ορθή Ομολογία.
Ξεχάσαμε και την ιστορία όταν σε άλλες εποχές το ποίμνιο ήταν αυτό που πετούσε έξω από την Αγία Σοφία αιρετικούς Πατριάρχες.
Σήμερα δεν έχουμε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησιά, αλλά Ελληνική Δεσποτοκρατική Συμφεροντολογία. Δεσπότες που νέμονται τις χρυσοποίκιλτες αμφιέσεις τους και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση του καθεστώτος τους μιμούμενοι με άριστο τρόπο τους πολιτικούς της καρέκλας.
Αλλά το πιο χειρότερο σε όλα αυτά είναι η υποκριτική τους στάση, να εμφανίζονται δήθεν σαν υπερασπιστές της ορθής Ομολογίας και από την άλλη να βάζουν το δάχτυλο στο στόμα σε όσους τολμούν να θίξουν κάποια πράγματα μην τυχόν και θιχτούν τα κεκτημένα τους.
Οι καιροί είναι και δραματικοί και συμβολικοί. Η περίπτωση του Γόρτυνος δεν είναι μοναδική. Και πολλοί άλλοι υπέρμαχοι της υπεράσπισης της Ορθόδοξης Ομολογίας κατά του Οικουμενισμού το έβαλαν στα πόδια μόλις δυσκόλεψαν τα πράγματα.
Θα ήταν καλυτέρα να μην είχαν μιλήσει ποτέ, γιατί σε θέματα Ομολογίας  είναι χειρότερη η υποκρισία από την απουσία.
Χωρίς κανένα κομπασμό, ή επιδίωξη διάκρισης και προβολής, θλίβομαι ιδιαίτερα γιατί ένας αγωνιστής της Ομολογίας προσβάλλετε με αυτόν τον τρόπο. Όμως αυτός ο Γολγοθάς θα είναι ο μεγαλύτερος μισθός του.
Εν Θεσσαλονίκη 2/1/2017, Καλή Χρονιά σε όλους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


5 σχόλια :

 1. Ο Επίσκοπος δεν ποιμαίνει με κριτήριο να αρέσει σε δημοσιογράφους, ή θεολόγους ή όποιους άλλους, αλλά με κριτήριο το Ευαγγέλιο και την σωτηρία του ποιμνίου του.
  Και αν μερικές φορές υπερβάλλει, ως άνθρωπος, έχει το σθένος και το ταπεινό φρόνημα να ζητήση δημόσια συγγνώμην από το ποίμνιο.
  Εμείς, ζητούμε ποτέ συγγνώμην για τα λάθη μας ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδελφέ καλή χρονιά. Δεν ξέρω αν το κατενόησες αλλά ο συγγραφέας δεν αναφέρεται σε τίποτα ορθογραφικά λάθη ή λεκτικά αλλά σε ποιμαντικές θέσεις των Μητροπολιτών μας! Τελευταίως, η εγκύκλιος του Γόρτυνος ήταν εντελώς αντιπατερική, σπασμωδική και δόθηκε ως "απάντηση" σε κριτική του π. Νικόλα, η οποία... δεν έχει ακόμα γίνει!

   Το αν ζητάμε συγγνώμη για τα λάθη μας δεν έχει σχέση με την παρούσα ανάρτηση λοιπόν, κι εκτός των άλλων εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει και κανέναν Μητροπολίτη να ζητά συγγνώμη.

   Διαγραφή
  2. Από ταπεινολόγους και ταπεινολογία χορτάσαμε. Ελεος πια!!

   Διαγραφή
  3. Άντε πάλι, βρε ανώνυμε 7:16 μ.μ., καταλαβαίνω ότι θέλεις να μας σώσεις, αλλά μήπως σού γίνει εμμονή τελικά...να ζητήσεις να σου κολλήσουν και ένσημα με τόση δουλειά που κάνεις παίρνοντας σβάρνα το blog!

   Διαγραφή
 2. ευγε θερμα συνγχαρητηρια κυριε χειλαδακη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com