Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Φώτης Μιχαήλ, Και ο ​μητροπ. ​Λεμεσού ​κ.​Αθανάσιος​ είναι​ φιλοοικουμενιστής!!!

maxresdefault.jpg
Είναι δυνατόν; Και ο Λεμεσού Αθανάσιος οικουμενιστής!!! Ακόμα και οι εκλεκτοί!
Παραδέχεται, σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο της Κύπρου, ότι ο πατριάρχης μας δεν συμπροσεύχεται και ότι ξέρει καλά τους κανόνες και τους τηρεί.

Και αφού ''ξέρει καλά τους Ιερούς κανόνες και τους τηρεί'', τότε γιατί τους ονομάζει ''τείχη του αίσχους'';  
Είναι πλέον ολοφάνερο: Στο τέλος θα καταντήσουμε ''ποίμνιο ασύντακτο, αόριστο και ανεπίσκοπο'' (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος).
(Η είδηση αναφέρεται στην παρακάτω σύντομη ομιλία του παπα-Νικόλα)

40 σχόλια :

 1. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ? ΠΟΥΣ-ΑΠΣ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την παραμονή των Φώτων στις 5 το απόγευμα, ο Λεμεσο[υ ήταν στον ΡΙΚ, στην εκπομπή της Ελίτας. Σε ερώτηση γυναίκας για τό " Τίγίνεται με Δεσποτάδες, τόν οικουμενικό πατριάρχη καί τή μονή Εσφιγμένου" ο Λεμεσού είπε, υποστηρίζοντας τον Βαρθολομαίο" όλα είναι κατηγορίες για τον Βαρθολομαίο, αφού ο ίδιος είναι και καθηγητής του κανκνικού Δικαίου και δεν παραβαίνει τούς Κανόνες. Καί αν παραβεί κάποιος τούς Κανόνες, δεν παθαίνουν τίποτα, οι Κανόνες είναι εκεί, έστω καί αν κάποιος συμπροσευχηθεί με αιρετικούς δεν παθαίνουν τίποτε οι Κανόνες". Επανέλαβε εκείνο που είπε κάποτε στη Γερμανία. Σήμερα στην Κύπρο αγαπητοί μου, η ορθοδοξία είναι μολυσμένη με την αίρεση. Δεν υπάρχει ορθόδοξος ιεράρχης. Εκοσμικεύθηκαν τά πάντα.
  Αλλοίμονό μας. Τα πιό πάνω όταν τα άκουσαμε τα αυτιά μου, διαπίστωσα πλέον ότι είναι φιλοοικουμενιστής ο καλός μας δεσπότη!
  Αυτή η πνευματική κατάντια θα φέρει και την καταστροφή της Κύπρου αργά ή γρήγορα.Κρίμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προδοσία της πίστης φέρνει συμφορές, σωστός!

   Διαγραφή
  2. "δεν παραβαίνει τούς Κανόνες. Καί αν παραβεί κάποιος τούς Κανόνες, δεν παθαίνουν τίποτα, οι Κανόνες είναι εκεί, έστω καί αν κάποιος συμπροσευχηθεί με αιρετικούς δεν παθαίνουν τίποτε οι Κανόνες"

   Θα "συμφωνήσω" δε θα βάλουν και τα κλαματα οι κανόνες άλλοι είναι για κλάματα.

   Διαγραφή
 3. Είστε αξιοθρήνητοι και εμπαθέστατοι. Οι Άγιοι Πατέρες μιλούσαν φωτιζόμενοι από τις άκτιστες ενέργειες του Αγίου Θεού και γι΄ αυτό τα λόγια τους ήταν Άγια. Εσείς μιλάτε σκοτιζόμενοι από τις κτιστές ενέργειες της εμπαθούς καρδίας σας, αν όχι από άλλες κτιστές ενέργειες. Είστε το κατοπτρικό αντίστροφο των δαιμονικών οικουμενιστών. Και γι΄αυτό το κράτος του διαβόλου δεν θα επικρατήσει τελικά, διότι μάχονται αντίθετα δύο αντίστροφα ηγεμονικά δαιμόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ!!ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΗΣΟΥΝ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΕ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ.ΟΜΩΣ Η ΣΩΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ¨ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΩΣ "ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΗΜΩΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΤΥΧΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΚΑΚΟΥ ΟΦΕΩΣ ΚΛΠ ΚΛΠ... ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ.ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ!!!ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ενας ένας βγαίνουν στην φόρα. Ντροπή σας κ. Λεμεσού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το τελευταίο χρόνο δε ξέρουμε από πού μας έρχονται. Ένας ένας μαζεύτηκαν πολλοί

   Διαγραφή
 6. Είναι θλιβερό, ο παραδοσιακός αυτός Ιεράρχης να αρνείται δεκάδες βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα συμπροσευχών του Πατριάρχη μας, ενώ στην Σύνοδο της Κρήτης την υπογραφή του δεν την έβαλε!
  Αυτές οι τακτικές μπερδεύουν τον απλό λαό και συσκοτίζουν την εκκλησιολογική του συνείδηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Απορώ αν δεν έχει πέσει η φωτογραφία του Γέροντα Ιωσήφ από την Μητροπολη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. πρώτα λυπάμαι για την ξεφτίλα του λεμεσου και δευτερον λυπαμαι για μένα γιατι χαράμησα αρκετες ωρες απο τη ζωή μου ακουγωντας ομιλιες του.ΧρήστοςΘεόδ.Ελευθεριάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. πρώτα λυπάμαι για την ξεφτίλα του λεμεσου και δευτερον λυπαμαι για μένα γιατι χαράμησα αρκετες ωρες απο τη ζωή μου ακουγωντας ομιλιες του.ΧρήστοςΘεόδ.Ελευθεριάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καὶ δὲν γνωρίζεις ἀδελφέ, νὰ ἐπιλέγῃς τὰ καλὰ καὶ νὰ ἀποῤῥίπτῃς τὰ κακά;

   Διαγραφή
 10. προς τον Ανώνυμο12 Ιανουαρίου 2017 - 5:06 μ.μ. «Πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς· Όστις δ’ αν αρνήσηταί με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς» (Ματθ. ι’ 32-33).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΟΣΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟΛΗΨΙΑ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΩΡΑ ΔΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥΣ
  Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Οι άνθρωποι αυτοί προσβάλλουν επιδεικτικά την νοημοσύνη του πιο απλοικού και στοιχειωδώς ενημερωμένου ανθρώπου.Προσωπικά είχα ενδοιασμούς για το συγκεκριμένο πρόσωπο και απλά επιβεβαιώθηκαν.Είναι τυχαίο που και ο Κύπριος ηγούμενος της Βατοπαιδίου Εφραίμ είναι υπέρ της αιρετικής συνόδου της Κρήτης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ,ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΦΙΛΗΜΑΤΙ ΑΔΕΛΦΙΚΩ!ΝΑΙ,ΥΠΕΠΕΣΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΚΙ ΩΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΣΕ ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ Ο ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ.ΟΜΩΣ,ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΙΣ ΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΧΘΗ ΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.ΑΠΛΩΣ,ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΡΘΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:ΝΑΙ,ΜΑΣ ΘΛΙΒΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΤΟ ΟΤΙ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ 'Η ΑΠΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.ΒΕΒΑΙΑ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΛΟΓΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ,ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ,ΟΣΟΙ ΛΕΤΕ,ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ.ΝΑ ΒΑΛΩ ΛΙΓΟ ''ΛΑΔΑΚΙ'' ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ;ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΤΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΜΑΜΑΛΟ'' (ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ) ΤΗΣ Ε.Ε.,ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ,ΚΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΟΜΑΣΟΝΩΝ;ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΗΓΩ ΑΛΛΙΩΣ!ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ΚΥΘΗΡΩΝ ,ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΝΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ!ΕΙΜΑΙ ΗΛΕΙΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ...Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ,ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΤΡΟΣ ,ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ,ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ,ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ,ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ,ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΤΑ «ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ» ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΔΕΛΦΕ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;

   Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΩΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ; ΝΑΙ Ἤ ΟΧΙ; ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. ΤΑ ΨΕΜΕΤΑ ΤΕΛΙΩΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.

   ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΦΑΛΑΜΑΤΑ, ΔΙΟΤΙ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΙΝΕΣΘΕ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΔΩΣΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ Η ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ;

   ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΩΣΙ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΓΩΣΕ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΝ....

   ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ) ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ «ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ» ΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟ, ΟΠΕΡ Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ!

   Διαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΤΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΟΤΙ Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΛΛΑ «ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ» ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΠΟΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΣΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΩΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ;

   ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ;

   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 2134): http://www.orthodoxostypos.gr/pdf/2134.pdf

   ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΣΤΩ ΔΙΑΨΕΥΣΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΕΙΜΕΘΑ ΟΙΚΤΡΑ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ.

   Διαγραφή
  3. ΑΔΕΛΦΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,ΧΑΙΡΕ!ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΚΑΛΟ ΛΟΓΙΣΜΟ.ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΠΑΔΙΣΜΟ ΜΟΥ (ΑΠΑΓΕ ΤΟΥ ΤΟΛΜΗΜΑΤΟΣ!ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝ),ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΙΣΜΟΝ ΜΟΥ.ΑΡΑ,ΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ,ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2016 ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ''ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ'',ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ''ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ''.ΑΠΟ ΤΟΤΕ,ΙΕΡΩΝΥΜΙΚΩΣ ΚΑΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΙΚΩΣ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ...ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΩΝ;Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΟΜΗ;Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ;ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ,ΑΔΕΛΦΕ!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ!

   Διαγραφή
 14. Κάνετε λάθος.
  Ο Λεμεσού ποτέ δεν είχε ομολογιακό φρόνημα και ως εκ τούτου ποτέ δεν υπήρξε παραδοσιακός Ιεράρχης.
  Σε πολλά θέματα ένιψε τας χείρας του.
  Γνωρίζει αλήθειες τις οποίες ποτέ δεν υπερασπίστηκε.
  Δεν περίμενα άλλη αντίδραση εκτός από αυτή.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΕΥΓΕ ΣΑΣ!!!

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΜΑΛΕΟΤΗΤΑ ΕΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΣΙ ΘΕΟ-ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ, ΑΝΗΘΙΚΟΙ, ΕΜΠΑΘΕΙΣ, κ.ο.κ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΠΑΣΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΩΣΙ ΘΕΡΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΩΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΩΝ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΟΦΕΛΟΥΣΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΩΜΕΘΑ  ΠΑΣΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ἤ ΚΑΙ «ΗΘΙΚΩΝ ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ».

  ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΚΗΝ ΜΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΔΩ: Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ΕΓΚΩΜΙΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ (http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/01/blog-post_66.html)

  ΚΑΙ ΕΔΩ: [ΒΙΝΤΕΟ] Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ (http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/01/blog-post_7.html)

  Τοῦ Παναγιώτη Π. Νούνη

  Ὀρθοδοξος Θεολογῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Λεμεσού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις....Ουδέν σχόλιο για το θέμα του οικουμενιστή αιρετικού βαρθολομαίου.Απαράδεκτος ο λεμεσού...Κρίμα τις ατελείωτες ώρες που τον άκουγα κάποτε.Ντροπή του γι'αυτά που λέει για τον Ειρηναίο....Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ είναι φυλακισμένος από τον νυν πατριάρχη(που βάλαν οι εβραίοι για να ξεπουλήσει τους Αγίους τόπους) και δεν είναι έγκλειστος με την θέληση του.Έχω βίντεο στα χέρια μου από προσωπικό του φίλο που δεν μπορεί να τον πλησιάσει με τίποτα!!!!!Ντροπή σου Αθανάσιε!!!!Κρίμα....

   Διαγραφή
  2. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΟΥ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ...

   Διαγραφή
 16. Αγαπητε μητροπολιτη Λεμεσου πατερα Αθανασις, και ο Νεστοριος και ο Αρειος ειχαν μεγαλη μορφωση.

  Ο Κυριος μας Ιησους Χριστος ομως, δεν πηγε σε μορφωμενους να τους πει ακολουθειστε με, πηγε στους φτωχους και ταπεινους ψαραδες.

  Με συγχωρεις, αλλα ειχες πει καποτε, οτι οι μεγαλυτεροι εχθροι της Ορθοδοξιας ειναι ο Οικουμενισμος και ο ζηλωτισμος. Πολυ σωστα. Τωρα ομως υποστηριζεςι τον οικουμενισμο, με δηθεν αγαπη. Ο δε ζηλωτικη σου αγαπη προς αυτους ειναι στην ουσια εδω ο ζηλωτισμος που απο σενα τον ιδιο αναφερθηκε.

  Μου θυμιζεις εμενα του αμαρτωλου, τον Αποστολο Πετρο με τον πετεινο. Τρεις φορες αρνηθηκε τον Κυριο. Αυτο κανεις κι εσυ τωρα. Σιωπας προδοτικα, στο λεω με πικρα, γιατι παναθλιος ειμαι κι εγω. Προδιδεις το ποιμνιο σου, τωρα που πρεπει να ανοιξεις το στομα σου και ν αφησεις τις γλυκαναλατες παρολες του κακως ερμηνευομενου: μην κρινετε ινα μην κριθειτε, την πιπιλα των οικουμενιστων και πλανων παναιρετικων.

  Συγχωρεσε με για την σκληροτητα μου, αλλα ως αμαρτωλος, βλεπω σε σενα πολλα απο τα δικα μου λαθη.

  Να με συγχωρησει ο Θεος, κι εσενα και να σε ελεησει για να επανελθεις εις την Αληθεια του Μονου Πραου και Ταπεινου τη Καρδια.

  Οταν υπερασπιζεις εναν Προδοτη, κι εδω τον κακως φεροντα τον τιμητικο τιτλο του Οκουμενικου πατριαρχη κυριο Βαρθολομαιο, γινεσαι πατερ μου αθελα σου συμμαχος του. Συνελθε και ξυπνα απο τον υπνο του δικαιου. Θα βρεθεις κι εσυ μπροστα στον Κυριο οταν ελθει η ωρα. Φοβερη αυτη η στιγμη.


  Δεν εχω μισος σε ανθρωπο και δεν καταδικαζω κανεναν. Με αγαπη τα λεω, οπως φοβαμαι και ο ιδιος μην χασω το καλεσμα του Κυριου, και μεινω απ εξω απο την Βασιλειαν του, που μονον κατ εξαιρεσιν ισως, και Τον θερμοπαρακαλω να με βαλει μεσα στην τελευταια γωνια ο Παναγαθος μας Θεος, ο οποιος ειναι δικαιωτατος´

  Με την γλυκυτητα του την απεραντη, δινοντας μας πολυ περισσοτερο χρονο απο οσο θα αξιζαμε για να μετανοησουμε, οπως λεει και μεγαλος μας Αγιος Νικοδημος ο Αγιορειτης, γινεται και φοβερος εκδικητης. Το βλεπω κι εγω ο ιδιος μεσα στην ζωη μου. Μου δινει τοσον χρονο, μου δινει την ευκαιρια να τον αγαπησω. Τωρα μονον η ομολογια μου εμεινε.

  Μετανοειτε ελεγε ο Τιμος Προδρομος, παντα μας το λεει.

  Να με συγχωρησει ο Θεος, κι εσενα και να σε ελεησει για να επανελθεις εις την Αληθεια του Μονου Πραου και Ταπεινου τη Καρδια. Ουτε δικαιος ειμαι εγω κι αγωνιζομαι, τουλαχιστον να μην προδωσω τον Θεο την Πιστη μου στην Ορθοδοξια. Παμπολλες ειναι οι αμαρτιες μου.

  Ας προσευχηθουμε ολοι μας για τον Πατερα Αθανασιο, ως οι μονοι αμαρτωλοι.

  Θεε μου συγχωρεσε με
  Αλγα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Τελικά κ. Νούνη ποιος Επίσκοπος στην Κύπρο εξήγησε ακριβώς τι έγινε στο Κολιμπάρι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΩΣΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΕΙΟ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΑΛΛΟΤΡΙΟΕΠΙΣΚΟΠΟΣ! ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΕΤΑΙ ΩΣ: «ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ», «ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ», «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ», «ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ», «ΘΕΟΠΤΗΣ», «ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΣ», «ΑΚΤΙΣΤΟΦΩΤΙΣΤΗΣ», «ΥΠΕΡΥΠΤΑΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ», «ΑΛΑΘΗΤΟΣ», «ΑΠΛΑΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ», «ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΤΗΣ», «ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΣ», κ.ο.κ.

   ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ ΣΘΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΕΥΔΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ ΜΑΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ. ΙΣΩΣ... ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΗ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ....

   ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΝΟΣΥΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://apologitikaa.blogspot.com.cy/

   ΤΕΛΟΣ: ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ;

   Διαγραφή
 18. Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΞΥΠΝΟΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝΕ ΧΡΙΣΤΟ ,ΟΠΩΣ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΒΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΗ ΜΑΣ.ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΩΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΩΜΑ ΤΟΥ,ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ.ΜΕΝΕΛΑΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΟΛΙΣ ΞΕΓΙΝΕΙ ΑΠΟ «ΔΕΣΠΟΤΗΣ» ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩ ΟΝΤΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ... ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΨΕΥΔΟΛΟΓΕΙ ΕΝΩΠΟΙΟΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΑΣ κ.ο.κ.

   ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ; ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ «ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ»....

   Διαγραφή
 19. Αυτή είναιολοφάνερη προσωποληψία.Αυτά που είπε κρίνονται.Αν τα στηρίζουν και αυτοί αυτά τα λόγια του είναι άλλο θέμα. Δηλαδή όταν ο Ηγούμενος Εφραίμ είπε αυτά τα απάράδεκτα περί τηε κατ' οικονομία συμπροσευχής ακόμα και με αλλοθρήσκους έπρεπε να αρχίσομε τις ιδιοτέλειες μα είναι καλός και λοιπά. Τα λεχθέντα του κρίνονται.Αν εσείς συμφωνείτε με τα λεχθέντα του άλλο θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Είναι δυνατό να είπε τέτοιο πράγμα ο Γέροντας Εφραίμ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΝΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Εξακολουθεί δυστυχώς να προβάλλεται χωρίς καμιά ανασκευή στην ιστοσελίδα που επιγράφεται (ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ) Vatopedi.gr, σε βίντεο που τιτλοφορείται «Τέκνα Θεού γενέσθαι», με ομιλία του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που έγινε στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής : «Όταν λοιπόν όπως είπα κρατήσομεν την πρακτικήν έτσι αντιστάμενοι στην έννοιαν, στην κρούσιν του παραλόγου, τότε αρχίζει ο φωτισμός στον νουν, ξυπνάει ο νους και δεν πλανάται άκοπα στον άσκοπον μετεωρισμόν. Όταν η Θεία Χάρις αυτό το διαπιστώσει, ότι ο νους αυτός εξύπνησε και πήρε τη θέση του σαν πρόσωπο και ο νους είναι το πρόσωπο, τότε υποτάσσεται η Χάρις εις τον νουν, μυστήρια μυστηρίων. Κι άλλοτε σας τα είπα αυτό, αλλά σας το είπα συγχωνευμένα. Δεν είναι παράξενα τούτα. Ο νους του ανθρώπου που είναι πρόσωπον και το καθ’ εικόνα και ομοίωσιν, είναι υπεράνω της Χάριτος. Η Χάρις του Θεού είναι άκτιστος ενέργεια μέσω της οποίας κατασκεύασε τα πάντα και τα διοικεί. Αλλά αυτή είναι εργαλείο, ο νούς είναι πρόσωπον, τόσον το καθ’ εικόνα και ομοίωσιν. Γι’ αυτό και το φόρεσε ο Θεός Λόγος και το έχει αχώριστα στην αιωνιότητα της δόξης του, ο Πατήρ του μέλλοντος αιώνος».

  Αποτελεί αιρετική θέση περί της Θείας Χάριτος.

  Β. Χαραλάμπους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσείς κύριε Χαραλάμπους ξέρετε να μας πείτε καλύτερα απο τον άγιο γέροντα για την θεία χάρη;Μενέλαος

   Διαγραφή
  2. Eπειδή θεολόγος δεν είμαι και έχω μαύρα μεσάνυχτα,θα ήθελα να ρωτήσω.
   Οι έχοντες αιρετικές θέσεις,μπορεί μετά θάνατον να παρουσιάζουν σημεία αγιότητας όπως έδειξε ο μακαριστός γέροντας Ιωσήφ;

   Διαγραφή
 23. ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΣ ΜΕΝΕΛΑΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ.
  ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΙΩΣΗΦ ΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είμαι θεολόγος .Ξέρω όμως ότι για να μιλήσει κάποιος για κάτι πρέπει να το ζει,να το γνωρίζει.Είναι μυστήριο το πως ενεργεί η χάρις του Θεού στον κάθε άνθρωπο και ο καλύτερος να το εξηγήσει είναι ένας άνθρωπος που γεύτηκε τη θεία χάρη στη ζωή του.Τέτοιος άνθρωπος ήτανε ο γέροντας Ιωσήφ όπως και πολλοί άλλοι γέροντες της εποχής μας.Όλοι κάνουνε λάθη ακόμα και οι άγιοι.Γίνεται όμως να λανθάνει κάποιος για κάτι που βιώνει;Δεν βλασφήμησα την θεία χάρη αντίθετα υπερασπίστηκα με το σχόλιο μου έναν άνθρωπο της χάριτος.Μενέλαος.

   Διαγραφή
 24. Αναλογίστηκες τι είπε; Η Θεία Χάρις είναι κατώτερη από τον ανθρώπινο νου. Αιρετική πλάνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Μην διαβάζετε μόνο μία φράση.Ο γέροντας λέει ότι όταν ο νους είναι καθαρός τότε έρχεται η θεία χάρις και ενεργεί.Με αυτή την έννοια λέει ότι ο νους και το κατ'εικόνα και ομοίωσιν είναι υπεράνω της χάριτος.Άλλωστε όλα του θεού είναι.Και ο νους και η χάρις και τα πάντα.Μενέλαος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com