Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Οικουμενιστική συμπροσευχή στο Ε’ Ευρωπαϊκ​ό​ Φόρουμ Ορθοδόξων και ​Παπικών

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 - Οικουμενι(στι)κή (συμ)Προσευχή  στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό Notre Dame Παρισίων.

Κατά τις εργασίες του Φόρουμ (9-12 Ιανουαρίου 2017) εισηγήσεις επί των επί μέρους θεματικών ενοτήτων ανέγνωσαν οι Μητροπολίτες Σασίμων ΓεννάδιοςΓαλλίας Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Επισκοπικής Συνέλευσης των εν Γαλλία Ορθόδοξων Επισκόπων, Βελγίου ΑθηναγόραςΒολοκολάμσκ Ιλαρίων(Πατριαρχείο Μόσχας), Ιωσήφ (Πατριαρχείο Ρουμανίας), Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος(Εκκλησία της Κύπρου) και Μεσσηνίας Χρυσόστομος (Εκκλησία της Ελλάδος).
Τις Ορθόδοξες Εκκλησίες εκπροσώπησαν οι Μητροπολίτες Σασίμων Καθ. Δρ. Γεννάδιος, Ορθόδοξος Συμπρόεδρος, και Γαλλίας Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Συνέλευσης των εν Γαλλία Ορθοδόξων Επισκόπων, και ο Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Δρ. Θεόδωρος Μεϊμάρης, Ορθόδοξος Γραμματέας του Φόρουμ (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο εν Παρισίοις και Δυτική Ευρώπη Μητροπολίτης Ιγνάτιος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Δρ. Ιλαρίων (Πατριαρχείο Μόσχας), συνοδευόμενος υπό του Αρχιμανδρίτου Φιλαρέτου Bulekov, ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας Πορφύριος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο εν Δυτική και Νοτίω Ευρώπη Μητροπολίτης Δρ. Ιωσήφ (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο Πρωτοπρεσβύτερος Καθ. Δρ. Γεώργιος Zviadadze (Πατριαρχείο Γεωργίας), ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Καθ. Δρ. Βασίλειος (Εκκλησία της Κύπρου), ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Kαθ. Δρ. Χρυσόστομος (Εκκλησία της Ελλάδος), ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος (Εκκλησία της Αλβανίας) και ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως Δρ. Γεώργιος (Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας). Υπό την ιδιότητα του Συμβούλου συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και οι Καθηγητές Jean-François Colosimo, Καθηγητής του Ορθόδοξου Θεολογικού Ινστιτούτου «Ὰγιος Σέργιος» στό Παρίσι, (Πατριαρχική Εξαρχία Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως, Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Χρήστος Τσιρώνης, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εκ μέρους των Ρωμαιοκαθολικών παρευρέθησαν οι εξής: Αρχιεπίσκοπος Γένοβας Καρδινάλιος Angelo Bagnasco, νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων των Ρωμαιοκαθολικών, Καρδινάλιος Péter Erdö, Αρχιεπίσκοπος Esztergom – Βουδαπέστης, απερχόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων των Ρωμαιοκαθολικών (Ρωμαιοκαθολικός Συμπρόεδρος), Καρδινάλιος André Vingt-Trois, Αρχιεπίσκοπος των Παρισίων, μετά του Αιδεσιμ. Jerôme Bascoul, εκ της Επισκοπής των Παρισίων, οι Αρχιεπίσκοποι Ντιζόν Ronald Minnerath, εκ Γαλλίας, Μινσκ Tadeusz Kondrusiewicz, εκ Λευκορωσίας, και Paolo Pezzi, εκ Ρωσίας, οι Επίσκοποι Krysztof Nitkiewicz, εκ Πολωνίας, Boghos Lévon Zékiyan, Ὲπαρχος της Αρμενοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της Κωνσταντινούπολης, και Florentin Crihӑlmeanu εκ Κλουζ Ρουμανίας, και ο Αιδεσιμ. Duarte da Cunha, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων των Ρωμαιοκαθολικών (Ρωμαιοκαθολικός Γραμματέας του Φόρουμ). Ως εκπρόσωποι του Βατικανού συμμετείχαν ο Αποστολικός Νούντσιος στο Παρίσι Αρχιεπίσκοπος Luigi Ventura και oι Αιδεσιμ. Hyacinthe Destivelle, εκ του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, Olivier Poquillon, Γεν. Γραμματέας των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων παρα τη Ευρωπαϊκή Ενώσει, Mark Woodruff, εκ της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπικής Συνέλευσης της Αγγλίας και της Ουαλίας, και ο Martin Kugler, Παρατηρητής επί των διακρίσεων και της μη ανεκτικότητας εναντίον των Χριστιανών στην Ευρώπη.


11 σχόλια :

 1. Πολλή αγάπη βρέ παιδί μου, πολύ αγάπη..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ (τέτοια) ΑΓΑΠΗ, ΠΗΞΑΜΕ στήν εν ψεύδει αγάπη! Διψούμε γιά αγάπη ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χωρίς ντροπή πλέον. Δεν μιμούνται τους αγίους πατέρες. Ασπάζονται την αίρεση. Να φύγουν από την αγία μας εκκλησία. Δεν είναι άξιοι του τίτλου τους. Τους παρακαλούμε τόσα χρόνια να μετανιώσουν αλλά δεν τους ενδιαφέρει φαίνεται η αιώνια Ζωή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτοί τα δικά τους κι εμείς τα δικά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ντροπη και αισχος. Δραματικες εικονες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι επίσκοποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας που αισθάνονται ωραία να βρίσκονται συχνά μαζί με τους Παπικούς, γιατί δεν εντάσσονται κανονικά και μόνιμα στην Παπική συναγωγή; Θα έχουν έτσι την χρυσή ευκαιρία να υποταχθούν πλήρως στον "Αλάθητο" και "ΜΟΝΟ Αρχιερέα" (την "ΜΟΝΑΔΙΚΗ πηγή της Αρχιεροσύνης") Αιρεσιάρχη Πάπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ15 Ιανουαρίου 2017 - 6:46 π.μ.

  ΝΤΡΟΠΗ.ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΄?ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗ ΣΑΣ ΚΑΨΗ Ο ΘΕΟΣ¨?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΟΙΜΟΥΝΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ , ΕΧΟΥΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΟΥ ΡΑΒΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ . ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΙΣΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΤΕΡΤΥΠΙΑ ΤΟΥΣ .

   Διαγραφή
 7. Σύμφωνα με τον Λεμεσού και τον Μεσσηνίας, μάλλον τα μάτια μας κάνουν πουλάκια. Και επειδή, σύμφωνα με αυτούς, τα μάτια μας κάνουν πουλάκια, μας προτείνουν τυφλή υπακοή καθώς πιστεύουν ότι μόνο αυτοί βλέπουν.

  Αδελφοί αν πιστεύετε ότι τα μάτια σας κάνουν πουλάκια, και ότι όλα αυτά είναι μια εικονική πραγματικότητα, τότε ακολουθείστε τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εικόνες ντροπής. Μόνο αυτό έχω να πω.
  Αίσχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. "Εξορκίζω όλους τους λαϊκούς, όσοι είστε γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, να φεύγετε ολοταχώς από τους ιερείς που υπέπεσαν στην υποταγή στους Λατίνους, και μήτε σε εκκλησία να συγκεντρώνεστε μαζί τους, μήτε να παίρνετε οποιαδήποτε ευλογία από τα χέρια τους. Είναι καλύτερα να προσεύχεσθε στο Θεό στα σπίτια σας μόνοι, παρά να συγκεντρώνεσθε στην εκκλησία μαζί με τους Λατινόφρονες. Ει’ δ’ άλλως, θα υποστήτε την ίδια κόλασι μ’ αυτούς".
  Αγιος Γερμανός Β΄ Κωνσταντινουπόλεως (1222-1240)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. μια φωτογραφία να συμπροσεύνται δεν είδαμε ετσι σαν το πιο ακλόνητο επιχείρημα. Διαφορετικά οποιος βγαίνει φωτογραφίες με ανρώπους άλλων θρησκευτικών πεποιθήσεων κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί οικουμενιστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com