Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Η (Ορθόδοξη) Κρητική επανάσταση ξεκίνησε: “.. μην καταπονείτε τον Πατέρα Παναγιώτη Μητριτσάκη..”

Αγαπητό αγωνιστικό Χριστιανικό ιστολόγιο ,

προς ενημέρωση  του Χριστεπώνυμου πληρώματος σας στέλνω γράμμα μου που έστειλα στην Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου την ημέρα της Πρωτοχρονιάς

Αγαπητοί και σεβαστοί Πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου
Έτη πολλά και ευλογημένα να έχετε και την καλή ομολογία της διδασκαλίας που μας άφησε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και που συνέχισε  το Άγιον Πνεύμα δια μέσου της αποκαλύψεως Του στους Αγίους της Εκκλησίας μας !
Αν όλοι όσοι υπηρέτησαν την Αγία νύμφη του Χριστού Εκκλησία μας υπέκυπταν σε υλόφρονη στάση ζωής ώστε να προδώσουν την παρακαταθήκη της Πίστεως -που είναι η οδός των Αγίων- δεν θα μπορούσε και η δική μας γενιά να κατακτήσει την σωτηρία με την συνεργασία  της Θείας Χάρης! Η Αγία μας Εκκλησία που ο Κύριος από την Αγία Γραφή όρισε να διοικείται από ίσους επισκόπους γιατί έδωσε εντολή οι μαθητές Του να μην ζητούν τις πρωτοκαθεδρίες ανήκει και στις επόμενες γενιές και εμείς που αποτελούμε το πλήρωμα της Εκκλησίας (κληρικοί μοναχοί και λαϊκοί) είμαστε πολύ πρόσκαιροι για να θυσιάζουμε τα ιερά νάματα της Ορθοδοξίας -ακόμα και την απολογία μας στο κριτήριο του Κυρίου- χάριν μισθού και ανθρωπαρέσκειας και καλοπέρασης.
Ενθυμήθειτε παρακαλώ, που είναι όλοι εκείνοι δια μέσω των αιώνων, που πρόδωσαν την πίστη χάριν της θέσεως τους και της κοσμικής ευδαιμονίας. Ποιός τους γιορτάζει? Πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι και ο σεβαστός μας μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, ο οποίος μας ενημέρωσε επιγραμματικά για τα θέματα της Συνόδου, τα οποία ήταν ήδη λυμένα. γιατί δεν κατέφυγαν στη Σύνοδο αυτή για να καταδικάσουν κάποια αίρεση, αλλά κατελύθηκε ο συνοδικός θεσμός και αυτά που υπέγραψαν προσκρούουν στο Σύμβολο της Πιστεως και των Οικουμενικών Συνόδων που φωτισμένοι με Αγιο Πνεύμα οι Άγιοι εδογμάτισαν.. Η ψυχή μου με θλίψη αναρωτάται..που να βρίσκεται τώρα και εκείνος? Πάντως όχι στον θρόνο του...
Ως ελάχιστο μέλος της Αγίας μας Εκκλησίας, που ανήκω όμως στον πιστό λαό, τον οποίον η εγκύκλιος των Πατριαρχών του 1848 όρισε φύλακα της Πίστεως, σας θερμοπαρακαλώ ως τέκνα της μητέρας μας Εκκλησίας, μη διώκετε τους αδελφούς σας και Πατέρες μας  Ιερείς, γιατί υπηρετούν τον Κύριο εν πνεύματι αληθείας!
Πατέρες μου αγαπητοί ας κάνουμε όλοι προσευχή να μας χαρίσει ο Κύριος το Άγιο Πνεύμα, για να καθοδηγείται η συμπεριφορά μας από σύνεση, αγάπη, αλήθεια, ταπείνωση και ειρήνη ώστε να μην εξουθενώνουμε τους ομόπιστους αδελφούς μας, την ίδια στιγμή που προωθούμε τους διαλόγους με αιρετικούς (ενάντια στο ευαγγελικό πρόσταγμα «μετά πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού») και λυπούμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό! Έτσι θα απολάβουμε την ενότητα μόνο εν αληθεία και αγάπη για την οποία ο Κύριος παρεκάλεσε τον Πατέρα Του!
Σας ικετεύω Πατέρες μην καταπονείτε τον Πατέρα Παναγιώτη Μητριτσάκη, επειδή θέλει να διακόψει το επισκοπικό μνημόσυνο,  γιατί και του Πατριάρχη Αθηναγόρα που ήταν λιγότερο αιρετικός από τον σημερινό πατριάρχη είχαν διακόψει το μνημόσυνο οι παρακάτω μονές, ο Άγιος Παΐσιος και ο Άγιος Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης
Οἱ Ἱερὲς Μονὲς ποὺ προέβησαν εἰς διακοπὴν τοῦ πατριαρχικοῦ μνημοσύνου:
Ἱ Μ. Ὁσίου Διονυσίου, μὲ ἡγούμενον τὸν Γέροντα Γαβριήλ,
Ἱ. Μ. Καρακάλλου, μὲ ἡγούμενον τὸν Γέροντα Παῦλο,
Ἱ. Μ. Σίμωνος Πέτρας, μὲ ἡγούμενον τὸν Γέροντα Χαράλαμπο,
Ἱ. Μ. Ὁσίου Γρηγορίου, μὲ ἡγούμενον τὸν Γέροντα Βησσαρίωνα,
Ἱ. Μ Ἁγίου Παύλου, μὲ ἡγούμενον τὸν Γέροντα Ἀνδρέα,
Ἱ. Μ.Ξενοφῶντος, μὲ ἡγούμενον τόν Γέροντα Εὐδόκιμο,
Ἱ.Μ.Ἐσφιγμένου, μὲ ἡγούμενον τὸν Γέροντα Ἀθανάσιον,
Ἱ. Μ. Σταυρονικήτα μὲ ἡγούμενον τὸν Γέροντα Βασίλειον (διέκοψε τό 1968, ἀλλὰ δυστυχῶς ἦταν καὶ ἡ πρώτη ποὺ τὸ ἐπανέφερε τὸ 1971).
Ἡ Ἱ.Μ. Κουτλουμουσίου, μνημόνευε μόνο στὴν πανήγυρη τῆς Μονῆς ‘’τυπικά’’ μόνον, ὅπως καὶ
ἡ Ἱ. Μ. Κωσταμονίτου.
Επίσης παρακάτω σας μεταφέρω τα λόγια του μοναχού Παϊσίου Καρεώτη, όσον αφορά το λόγο ύπαρξης του επισκοπικού μνημοσύνου, που όταν πρόκειται βεβαίως για επίσκοπο που ορθοτομεί το λόγο της αληθείας, πρέπει να τηρείται όπως και όταν μνημονεύεται Σύνοδος η οποία είναι κατά τα ορθόδοξα πρότυπα.
Σε περίπτωση που δεν ορθοτομούν την αλήθεια, όπως υπαγορεύει ο 15Ος Ιερός Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, όποιος δεν μνημονεύει την αιρετική Σύνοδο και τον αιρετικό Επίσκοπο, όχι μόνο δεν καθαιρείται, αλλά και τιμάται γιατί δεν κάνει σχίσμα αλλά σώζει από σχίσματα την Εκκλησία.
Ως γνωστό σχίσμα πράττουν οι αιρετικοί (πχ οι παπικοί παλιά κατά το σχίσμα καινοτόμησαν στο Σύμβολο της Πίστεως και η πτώση τους από τότε δεν έχει σταματημό)
Λέει λοιπόν ο μοναχός Παΐσιος: «Η μνημόνευσις λοιπόν του επισκόπου γίνεται δια τον θεσμόν της ευκόσμου Ιεραρχίας και όχι όπως λέγει η εγκύκλιος δια την εγκυρότητα του μυστηρίου! Ο ιερεύς “ο εις την ευχήν τεταγμένος και δια τούτο του λαού προβεβλημένος, ως πρεσβευτής αυτών και μεσίτης, ίνα η αυτού δέησις ενεργουμένη πολύ ισχύη…” (Αγίου Νικολάου Καβάσιλα, Εις την Θ. Λειτουργία / Ε.Π.Ε, τομ. 22, σ. 80), αφού μνημονεύση πάντας τους αγίους ενώπιον του αγίου Άρτου, δηλαδή του ζωντανού Χριστού, άρχεται την μνημόνευσιν των ζώντων, ευχόμενος υπέρ του Αρχιερέως της τοπικής εκκλησίας.
Ας μην λυπείται το Άγιον Πνεύμα που διώκεται ο δούλος του Θεού και χαίρεται ο διάβολος, γιατί  ξανασταυρώνεται ο Χριστός Χριστουγεννιάτικα.
Ας μην θριαμβεύει η ασέβεια, αλλά να αγωνιστούμε, ώστε να ακούσουμε από τα  άχραντα χείλη του Θεανθρώπου Σωτήρος «...έρχομαι ταχύ. Κράτει ό έχεις, ίνα μηδείς λάβη το στέφανον σου..» και να μην αφορούν εμάς τα λόγια Του «..έρχομαι σοι ταχύ και κινήσω την λυχνίαν σου εκ του τόπου αυτής, εάν μη μετανοήσης..»

Με  Εν Χριστό αγάπη, βαθυσεβάστως
Αναστασία Μενεγάκη
(από την τάξη των λαϊκών)


8 σχόλια :

 1. Ποιος ξεκίνησε επανάσταση η Aναστασία Μενεγάκη !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όσα δεν τα φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!
   Μπράβο κ. Αναστασία Μενεγάκη!

   Διαγραφή
 2. Ο Επίσκοπος εκφράζει την Εκκλησία του Χριστού. Ο άγιος Κυπριανός ο Επίσκοπος Καρχηδόνος, λέει καθαρά: «Ο Επίσκοπος είναι στην Εκκλησία και η Εκκλησία στον Επίσκοπο» (επιστολή 66). Και για να δηλώσουμε λοιπόν ότι ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού πρέπει οπωσδήποτε να μνημονεύσουμε τον Επίσκοπο. Η μνημόνευση δηλαδή του Επισκόπου, δεν είναι απλά μια προσευχή γι’ αυτόν, αλλά μια ομολογία ότι έχουμε Ενότητα μαζί του και έτσι λοιπόν ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού.Οι Άγιοι Πατέρες και συγκεκριμένα ο άγιος Ιγνάτιος Επίσκοπος Αντιοχείας, μας λέει από παλαιά: «Ενωθείτε με τον Επίσκοπο» (επιστολή προς Μαγνησίους) και συνεχίζει «Να έχετε σχέση με τον Θεό και με τον Επίσκοπο. Όποιος δε εργάζεται ενάντια προς τον Επίσκοπο λατρεύει τον διάβολο»!!! (επιστολή προς Σμυρναίους). Η παρέκκλιση από την γραμμή αυτή είναι καθαρά προτεσταντισμός!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλα καλά αδελφέ, εφόσον βεβαίως ο επίσκοπος δεν αποδέχεται αιρετικές απόψεις, πράγμα το οποίο συμβαίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια...Εξάλλου, γιατί κατηγορείς τους προτεστάντες και τις απόψεις τους, από την στιγμή που οι οικουμενιστές επίσκοποι κάθε άλλο παρά τους αποκρούουν;

   Διαγραφή
 3. ΕΙΣ ΤΟ ΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΑ ΕΙΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΒΑΣΙΛΕΥΣΕΝ Η ΔΕΒΩΡΑ. ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΕ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η αποτείχιση είναι η πλέον ακραία αντίδραση. Προσοχή και σύνεση. Τα σχίσματα καραδοκούν! Εννοείται ότι οι Οικουμενιστές έχουν τεράστια ευθύνη και στηρίζουν μία ύπουλη αίρεση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλό θα είναι να μην δίνουμε σημασία στα σχόλια του "Ανώνυμος
  4 Ιανουαρίου 2017 - 2:04 μ.μ. ΚΑΙ 2:58 μ.μ." Άν παρατηρήσετε, έχει πάρει σβάρνα τις ανακοινώσεις του blog, απλώς για ν'αντιλέγει... Αγνοήστε τον απλώς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com