Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Με στεναχώρησαν τα λόγια του μητροπολίτου Λαγκαδά


Ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης, σχολίασε στο Ιστολόγιό μας (σσ. katihisis.blogspot.gr) τις θέσεις που διατύπωσε κατά την πανήγυρη του αγίου Αθανασίου στη Λητή, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.  Ολόκληρη την παρέμβαση του μητροπολίτου μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Παραθέτουμε τις επίμαχες φράσεις του σεβασμιωτάτου και στη συνέχεια το σχόλιο του π. Νικολάου.

Μητροπολίτης κ. Ιωάννης: 
...είναι και καθήκον μας να στηλιτεύουμε εκείνους που είναι βλάσφημοι της Πίστεως και των Ιερών Προσώπων και Θεσμών, εν’ ονόματι της δήθεν ανυπάρκτου ευλαβείας και ευσεβείας που τους κυριεύει, όπως είναι πολλοί που εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό ως δήθεν ομολογητές της Πίστεως μας, αλλά δυστυχώς είναι μόνο ομολογητές της πλάνης τους. ................................................................................................................................................................................................................................. ...κάποιους που θεολογούν μέσα από το θολό τους το μυαλό και μέσα από την πλάνη τους, υβρίζοντας και κατακρίνοντας συνεχώς Ιερές Συνόδους, Ιεράρχες, Κληρικούς αλλά και λαϊκούς. .................................................................................................................................................................................................................... Αυτή είναι η ακριβής αλήθεια περί των πραγμάτων που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που συνεκλήθη τον Ιούνιο εις την νήσον Κρήτην. Όλα τα άλλα εκφράζουν πολιτικές σκοπιμότητες ...

Ο πατήρ Νικόλαος δήλωσε τα εξής:

     "Θα ξαφνιαζόμουν αν προ μερικών ετών άκουγα αυτά τα λόγια από τον εν λόγω μητροπολίτη. Τώρα όμως όχι. Πολλοί λένε πως έχει γίνει, από τους πλέον φιλοπατριαρχικούς ιεράρχες της Εκκλησίας μας, σε μια εποχή που το Πατριαρχείο μας έχει ξεσαλώσει πραγματικά διαφημίζοντας την παναίρεση του Οικουμενισμού!  
     Δυστυχώς δεν περιμένει πια κανείς από τον σεβασμιώτατο Λαγκαδά, να αρθρώσει ελεγκτικό λόγο, για τις αιρετικές διαδρομές του Οικουμενικού Πατριάρχου αλλά και τόσων άλλων μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ούτε φυσικά να παρέμβει στα όσα αιρετικά και προδοτικά διατυπώθηκαν και αποφασίστηκαν από την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, κάνοντας το αυτονόητο καθήκον του. Φρουρώντας ως επίσκοπος, την Πίστη των αγίων Αποστόλων και Πατέρων μας, από τη νόθευση των δογμάτων που προξένησε η σύνοδος αυτή.  
     Ο λόγος αυτής της στάσεως του μητροπολίτου, για πολλούς είναι προφανής... Δεν γνωρίζω γιατί με τόσο μένος καταφέρεται εναντίον όσων παραδοσιακών πολεμούμε την λεγομένη "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο". 
     Εμείς είμαστε οι βλάσφημοι ή όσοι ρασοφόροι της Ορθοδοξίας καταπατούν τους ιερούς κανόνες που τους θεωρούν ως "τα τείχη του αίσχους"; 
     Εμείς είμαστε οι ψευδοευσεβιστές ή όσοι εμπιστεύονται την κατήχηση του εφημεριακού τους κλήρου σε ιέρειες της προτεσταντικής αιρέσεως; 
     Οι παραδοσιακοί χριστιανοί είναι οι ανευλαβείς ή οι θιασώτες της μεταπατερικής και αλλόφρονης θεολογίας που υπονομεύει τα θεμέλια της Πίστης μας; 
     Μήπως δεν είμαστε εμείς οι δήθεν ομολογητές της Πίστεως, αλλά όσοι κάνουν τεμενάδες στους αιρετικούς πατριάρχες για να εξασφαλίσουν την πατερίτσα τους; 
     Αλήθεια ποιοι είναι οι πλανεμένοι; Αυτοί που πρεσβεύουν και προασπίζονται την ανόθευτη Πίστη ή οι νεωτεριστές ιερωμένοι που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο; 
     Δυστυχώς, θολό μυαλό και πλανεμένες ιδέες, ο μητροπολίτης Λαγκαδά, βρίσκει σε όσους αντιστέκονται στην κατρακύλα της Εκκλησίας προς την αίρεση και όχι στα "καθάρματα της Εκκλησίας" κατά τον άγ. Μάρκο Ευγενικό, που ξεπουλούν το "πατροπαράδοτον Σέβας". 
     Τέλος, πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει σε όσους αρνούνται τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου. Φαίνεται δεν είναι σε θέση να δει την αγνή και άδολη ανησυχία, την πραγματική θλίψη για την κατάντια αυτής της τραγικής Συνόδου. Λυπάμαι πραγματικά για τις θέσεις του αυτές. Προσεύχομαι Ο Θεός να τον φωτίσει!"
https://katihisis.blogspot.com/2017/01/blog-post_19.html

36 σχόλια :

 1. δεν τους φοβόμαστε πάτερ Νικόλαε γιατί εμείς είμαστε με την Αλήθεια και αυτοί είναι με το ψέμα.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Εκκλησία είναι η Φιλόστοργος Μητέρα, αναφέρετε πολύ σωστά στο κήρυγμά σας, αλλά εσείς φαίνεται πως δεν ακολουθείτε το παράδειγμά της, Σεβασμιώτατε.
  Και πως γίνεται φανερό αυτό;
  Μα αφού είπατε στους ιερείς της μητροπόλεώς σας να μη τολμήσει κανείς να εκφράσει λόγο εναντίων της συνόδου, διαφορετικά θα τον διώξετε και θα τον τιμωρήσετε.
  Μόνο στο τζιχάντ συμπεριφέρονται έτσι στους αντιφρονούντες. Μήπως κηρύξατε και εσείς "ιερό" πόλεμο, όπως άλλοτε ο Βέκκος;

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. (Ωραίο το σχόλιο σου Χαράλαμπε εκ Θεσσαλονίκης ...και συμπληρώνω...)
   Μα δεν καταλαβαίνετε Σεβασμιώτατοι πως και μόνο το γεγονός , ότι προσπαθείτε να επιβάλλετε τις αποφάσεις της Κρήτης με διώξεις και τιμωρίες, αυτό αποδεικνύει ότι είναι ψευδοσύνοδος;

   Κατερίνα Μ.

   Διαγραφή
 3. αυτό που πραγματικά με συγκλονίζει, είναι αυτό που είπε στο τέλος: "Αυτή είναι η ακριβής αλήθεια..." που δείχνει το βάθος της πλάνης... αντί να διδάσκει την Πίστη μας με ακρίβεια, λέει αυτά που λέει με "ακρίβεια", μακάρι ο Θεός να τον ελεήσει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΕ ΕΥΛΟΓΗΤΕ ! ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ (ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ) ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΑΣ ? ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΙ. Η ΝΕ ΤΟΝ ΘΕΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ! ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγχώρα με αδελφέ γι'αυτό που θα σε πω.
   Κατά την ταπεινή μου άποψη ο χαρακτηρισμός των Μητροπολιτών ως αυτοκράτορες δεν είναι δόκιμος.
   Προσωπικά θα έλεγα:
   .....Μηπως δεν το περιμένατε από τους Μητροπολίτες( ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ
   ΟΥΝ)ότι θα εναντιωθούν όλοι και θα σταυρώνουν τους ομολογητάς;....
   Διάβασε τον παρακάτω σχόλιο μου,ακριβώς κάτω από το δικό σου και θα καταλάβεις και την σημερινή συμπεριφορά του Λαγκαδά.

   Διαγραφή
 5. Δεν προκαλούν έκπληξη τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Λαγκαδά.
  Χρόνια ολόκληρα που τον βλέπαμε στον Ι.Ν.του Αγίου Δημητρίου,μας έδινε την εντύπωση ανθρώπου φιλόδοξου και υπερόπτη.
  Δεν μας έπεισε ΠΟΤΕ ότι ήταν άνθρωπος του Θεού, αλλά ένας ρασοφόρος που ενδιαφερόταν για Επισκοπικό θρόνο,για τιμές και δόξες.
  Υπάρχει κανείς που βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία δεν θα διακρίνει υπεροψία και αυταρχισμό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απόλυτα, άν και όταν τόν είχα γνωρίσει το 1996 στον Αγιο Δημήτριο προσωπικά, είχα σχηματίσει τελείως διαφορετική εντύπωση για το πρόσωπό του. Φαίνεται πως,όπως και οι περισσότεροι Μητροπολίτες, από την ημέρα που φόρεσε την μίτρα, ή έπαρση τού άλλαξε τά μυαλά. Προφανώς έχει βάλει πλώρη γιά διάδοχος του Ανθίμου. Κρίμα!!

   Διαγραφή
 6. Γεώργιος Ντόνας19 Ιανουαρίου 2017 - 9:34 π.μ.

  Πολύ σωστά τα λέγει ο π. Νικόλαος.
  Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από καταπατητές των Ιερών Κανόνων, όπως ο συγκεκριμένος του Λαγκαδά, που από την αρχή της χειροτονίας του έκανε κακή αρχή και κατά παράβαση του ΙΔ' κανόνος τῆς ἐν Τρούλλῳ Ἁγίας καὶ Οἰκουμενικῆς Πενθέκτης Συνόδου χειροτονήθηκε αντικανονικά σε διάκονο στο 24ο έτος (αντί στο 25ο) και σε πρεσβύτερο στο 25ο έτος (αντί στο 30ο).
  Κρίμα γιατί υποτίθεται ότι είναι εις τύπον Χριστού, Ο Οποίος όμως αν και ΘΕΟΣ περίμενε την ηλικία των 30 ετών, όπως καθόριζαν οι ιουδαϊκοί νόμοι, για να αρχίσει την διδασκαλία του.
  Και δυστυχώς η ιστορία διδάσκει ότι όποιος καταπατήσει έναν Ιερό Κανόνα δια ίδιον όφελος, δεν τόχει σε τίποτε να καταπατήσει και δεύτερο, τρίτο κ.λ.π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εμένα δε με στεναχώρησαν τα λόγια του ΄΄Λαγκαδά''. Με εξόργισαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αντί να πολεμούν τους αιρετικούς πολεμούν τους Ορθοδόξους...αυτό δείχνει το ποιόν ορισμένων Μητροπολιτών, δυστυχώς. Θα κριθούν από τους πιστούς όμως, και πρωτίστως, φυσικά, από τον Χριστό, όπως όλοι μας, ας μας ελεήσει ο Κύριος. Π. Νικόλαε, αυτά τα φαινόμενα φανερώνουν μόνο ένα πράγμα: ότι θα πρέπει να συνεχίσετε τον καλό αγώνα, διότι όπου υπάρχει ΔΡΑΣΗ υπάρχει και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Ο Θεός να σας δίνει πάντοτε πλούσια τη Χάρη του, φώτιση και δύναμη.Εύχεσθε και για μας τους αμαρτωλούς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πόσο κρίμα Άγιε Λαγκαδά...μαθητεύσατε δίπλα σε έναν Άγιο Επίσκοπο,παραδοσιακό και αντιοικουμενιστή τον μακαριστό Παντελεήμονα Χριστοφάκη.Τίποτα δεν κρατήσατε από αυτά σας δίδαξε;;;Πόσο κρίμα να πετάξετε στα σκουπίδια τις διδαχές του.Εκείνος ήταν γίγαντας της Ορθοδοξίας.Καλή μετάνοια Σεβασμιώτατε...ποτέ δεν είναι αργά.Κάντε περήφανο τον μακαριστό διδάσκαλο σας και αλλάξτε γραμμή πλεύσης.Θα αγιάσετε όπως εκείνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΚΡΙΜΑ.Ο ΣΕΩΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΠΑΤΕΡ ΝΙΚΟΛΑΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΟΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οι σημερινοι ρασοφοροι στην πολυ μεγαλη πλειοψηφια τους ειναι οι απογονοι-τα εγγονια-εκεινων των ραββινων του παρανομου ιουδαικου συνεδριου που σταυρωσε τον Χριστο.
  Εαν ο Χριστος ξανακατεβαινε στην γη οπως στην Πρωτη Του Παρουσια οι ιδιοι θα τον οδηγουσαν ξανα επανω στον σταυρο.
  Αυτη ειναι η αληθεια χωρις σαλτσες. Δυστυχως ομως ετσι ειναι κ ο απλος λαος γιατι κατα τον λαο κ οι αρχοντες-θρησκευτικοι κ πολιτικοι ηγετες-..
  Ο γολγοθας ΠΟΤΕ δεν ηταν της μοδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αν υποθέσουμε ότι ο μητροπολίτης Λαγκαδά είναι ο επόμενος Θεσσαλονίκης τότε νομίζω ότι ο π. Νικόλαος έχει ήδη ανοίξει νέο πόλεμο με τον προϊστάμενο του.
  Λίγο άκυρο το σχόλιο μου αλλά αν δεν προλάβει κάποιος τις καταστάσεις τότε αυτές θα τον προλάβουν απροετοιμαστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Θέλει "ειδική" και επίπονη προσπάθεια για τον μητροπολιτικό θρόνο της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης. Μπροστά σε αυτό όλα…"συγχωρούνται"!
  Τι δεν καταλαβένετε ?
  Κρίμα όμως γιατί είχε ένα δάσκαλο σαν τον μακαριστό Παντελεήμονα, που ήταν «μαχαίρι» στα λόγια του για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας.

  Νίκος Χειλαδάκης
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Και ποιοι είναι αυτοί που έχουν πραγματική ευλάβεια;; Κάποιοι κόλακες που γλύφουν τους δεσποτάδες τους για να ανέβουν στην εκτίμησή τους και τους το παίζουν υπάκουοι, ενώ από πίσω τους θάβουν κανονικά;;; Εμείς υπακοή κάνουμε μόνο στο Χριστό και στο Ευαγγέλιο και η σύνοδος αυτή, δεν είναι ούτε Αγία, ούτε Μεγάλη, αλλά ψεύτικη, σύμφωνα με τα όσα μας έχουν διδάξει οι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Αυτούς εμπιστευόμαστε, αυτούς ακολουθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ακούτε τι λέει ο "Σεβασμιώτατος" : μη κρίνετε για να μη κριθειτε.

  Δηλαδή "Σεβασμιώτατε" όλοι οι Άγιοι Ομολογητές της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που αναθεματισαν τους αιρετικούς, είχαν πέσει στο θανάσιμο αμάρτημα της κατακρισης? Για μαζεψου λίγο "Σεβασμιώτατε".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟΘΕΟ ΦΑΡΟ, ΕΝΑΝ ΚΛΗΡΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΑΙΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΒΛΑΣΦΗΜΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΩΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ ΤΟΝ ΕΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΣΙΑΣΜΟ!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=aRPO_lOj8ag&t=219s

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακόμα και στα ορθόδοξα βιβλιοπωλεία,προωθούνται τα βιβλία του Φάρου, του Γιάνγκου του Θερμού κ.λ.π.
   Πόσο ακόμα!
   Πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε!

   Διαγραφή
  2. Προυχοντες κοινωνικα και διανοητικα που επιδιωκουν να εκσυγχρονισουν την Ορθοδοξια παντα υπηρχαν,ειναι αυτοι που συμπιεζουν την Ορθοδοξια σε μια ιδεολογικη δεξαμενη και αντι να αγιαζονται στην προσωπικη τους ζωη θωρακιζονται ιδεολογικα για συζητησεις και σκοτωνονται κιολας για την υπερασπιση των αποψεων τους ,παραμενοντας αιχμαλωτοι μιας δυτικης νοοτροπιας,απλα να θυμησουμε στους χριστιανους που τους ακολουθουν πως στην Αποκαλυψη γινεται αναφορα στην μαγεια,μαγεια μπορει να θεωρηθει και η μαγεια του λογου που δεν εχει Αληθεια...

   Διαγραφή
 17. Ο Μητρ. Λαγκαδά κ. Ιωάννης, εζήλωσε "δόξαν" Μητρ. Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου!; Aντί να προβάλλει ισχυρά και σοβαρά επιχειρήματα για να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι η σύνοδος της Κρήτης ήταν Αγία και Μεγάλη, ελλείψει τέτοιων επιχειρημάτων, χρησιμοποίησε, όπως και ο Μεσσηνίας, υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των συνειδητών Ορθοδόξων Χριστιανών που δεν αποδέχονται την σύνοδο του Κολυμπαρίου,ούτε Αγία, ούτε μεγάλη! Διάβασα σε Ιστολόγια επώνυμες κριτικές για τις αποφάσεις της συνόδου της Κρήτης και διαπίστωσα ότι οι ασκήσαντες κριτική, εκφράζουν την αγωνία τους και κάνουν αληθινή ομολογία της Ορθοδόξου Πίστεως, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, τους Ι. Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Αγίους Πατέρες! Δεν χρησιμοποίησαν "κοσμητικά επίθετα" κατά των Οικουμενιστών! Εάν χρησιμοποίησαν προσδιορισμούς ήταν Αγιογραφικοί λόγοι! Τό πρόβλημα των πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών, είναι οι κακοδοξίες των υψηλόβαθμων Οικουμενιστών Κληρικών. Με όσα είπε ο Μητρ. κ. Ιωάννης αποδεικνύει ότι εμφορείται από Οικουμενιστικές κακοδοξίες! Του εύχομαι καλή μετάνοια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Μητρ.Λαγκαδά δεν εζήλωσε μόνον "δόξαν" Mητρ.Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου αλλά και Αργολίδας κ.Νεκταρίου.
   Ο κ. Νεκτάριος ως λόγιος, ειναι και ο πρώτος διδάξας αν δεν κάνω λάθος.

   Διαγραφή
 18. Λέγει ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ότι ονόμασαν στη σύνοδο Κολυμπαρίου της Κρήτης τους αιρετικούς, "Εκκλησίες", διότι οι ίδιοι οι αιρετικοί αυτοαποκαλούνται "Εκκλησίες".
  Ρωτώ:
  Εγώ εμφανίζομαι δημόσια και λέγω δημόσια και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα: "Εγώ είμαι ο Προφήτης Ηλίας".
  Θα δεχτεί ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, να πει για εμένα και δημόσια: "Αυτός ο άνθρωπος, είναι ο Προφήτης Ηλίας";
  Ο αυτοπροσδιορισμός είναι αποδεκτός μόνο για τους αιρετικούς, αλλά δεν είναι αποδεκτός για εμένα;

  Λέγει ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ότι όσοι καταδικάζουν τη σύνοδο Κολυμπαρίου Κρήτης, υποκινούνται από πολιτικά κίνητρα.
  Μέσα σε εκείνη τη σύνοδο, είχε προσκληθεί για να συμμετέχει επίσημα ΜΕΣΑ στη σύνοδο, ένας γνωστός πράκτορας της Αμερικάνικης CIA, ο οποίος ΔΕΝ είναι Θεολόγος.
  Ποιοι προσκάλεσαν επίσημα τον πράκτορα, ΜΕΣΑ στη σύνοδο; Οι διοργανωτές της συνόδου, ή οι αντιστεκόμενοι στη σύνοδο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μπράβο. Εν τη γενέσει του προβλήματος, και άμεση αντίδραση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απόστολε,ο λαός μπορεί ν'άργησε, αλλά ξυπνάει σιγά, σιγά.

   Διαγραφή
 20. Ὁ ἄνθρωπος ἔχει ξεφύγει πλέον. Μὲ μισὲς ἀλήθειες καὶ ψεύδη, ἀλλὰ καὶ μὲ χρήση εὐφραδοῦς νεοθεολογίας, ὠρύεται πρὸς τὸ ἀκροατήριο τῶν ἀδαῶν, τῶν βολεμένων, τῶν τρομοκρατημένων κληρικολαϊκῶν γιὰ νὰ δικαιωθῇ. Μοῦ θυμίζει Ἄρειο. Σκληραίνει ἡ στάση του, λησμονώντας ὅμως ὅτι "σκληρὸν πρὸς κέντρα λακτίζειν". Ἀδαεῖς καὶ χλιαροὺς τῇ πίστῃ μπορεῖ νὰ ξεγελᾶ ἀκόμη. Τὸν Θεὸ ὅμως ὄχι. Τὰ ἐπερχόμενα γεγονότα θὰ ἀναδείξουν τὸν προφητευμένο Ἅγιο, μπροστὰ στὸν ὁποῖο θὰ σταθοῦμε ὅλοι μας. Τότε θέλω νὰ εἶμαι μάρτυς αὐτόπτης γιὰ νὰ δῶ τὶ θὰ πράξῃ ὁ Ἅγιος Βασιλεὺς σὲ ρασοφόρους καὶ λαϊκούς. Ποιοὺς θὰ δικαιώσῃ, ποιοὺς ὄχι καὶ μὲ ποιὸ τίμημα.
  Σήμερα ὅπως βλέπω στὸ ἡμερολόγιό μου εἶναι τοῦ Ἁγίου Μάρκου τοῦ Εὐγενικοῦ, αὐτοῦ ποὺ ἐπικαλεῖται ὁ Λαγκαδᾶ ὅτι εἶναι σηματωρὸς στὴν πορεία τοῦ Βαρθολομαίου, γιὰ νὰ ἑνώσῃ αὐτὰ ποὺ δὲν ἑνώνονται, δηλ. τὴν Ἐκκλησία μας μὲ τὸ ἄλλο τὸ αἰσχρὸ τὸ συνοθύλευμα ποὺ τὸ βάπτισαν "εκκλησία". Εὔχομαι ὁλόψυχα νὰ τοὺς φωτίσῃ ὁ Ἅγιος Μᾶρκος, ὄχι γιὰ τὴν περίφημη ἕνωση (αὐτὴ θὰ γίνῃ ἀλλοιῶς), ἀλλὰ γιὰ νὰ μποροῦν νὰ δοῦν ἕνα δάκτυλο μακρυὰ ἀπὸ τὴν μύτη τους. Ἀλοίμονο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/01/blog-post_89.html

  Ο δικός μας σχολιασμός. Μαζί με άφθονες φωτογραφίες ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Και μόνο αυτή η ανάρτησή σας επισείει καθαίρεση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΒΡΙΘΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΕ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΔΙΔΑΞΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΤΟΥ ΣΑΣ ΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΥΣΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΤΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΑΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ.ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

   Διαγραφή
 23. Ποιοι ειναι οι βλασφημοι της Πιστεως και των ιερων προσωπων και θεσμων Σεβασμιωτατε; ποτε σας βλασφημησαμε; Η συμπεριφορα σας ειναι η αρμοζουσα προς τους χριστιανους; εχετε αναγκη θερμης προσευχης απο το ορθοδοξο ποιμνιο. Εμεις αν δεν μιλουσατε με αυτο το λεξιλογιο και αν τιμουσατε την ορθοδοξια και δεν αποκηρυξετε τον οικουμενισμο δε θα ειχαμε λογο να ειμαστε απεναντι σας. Δεν εχετε αγαπη, δε θελετε κριτικη γιατι θεωρειτε τον εαυτο σας αλανθαστο και νομιζετε πως εχετε δικαστικη εξουσια. Ελατε λοιπον να μας τιμωρησετε. Ευαγγελια. Ζαλακωστα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Διαβάζω εδώ:
  "Όταν δε επανήρχισαν αι εργασίαι της συνόδου ο Εφέσου ήτο ο κύριος ομιλητής των Ορθοδόξων. Αι σαφείς όμως απαντήσεις του και αι ανατροπαί των λατινικών κακοδοξιών προκάλεσαν το μένος των λατινοφρόνων Ορθοδόξων, οι οποίοι με την σιωπηρά συγκατάθεση και ανοχή του αυτοκράτορος προσπάθησαν να διαβάλουν τον άγιο Μάρκο, κυκλοφορούντες μάλιστα και την είδηση ότι ο Εφέσου είχε τρελαθεί. Εις μίαν δε συνεδρίαση της Ορθοδόξου αντιπροσωπείας, όταν ο Μητροπολίτης Εφέσου απεκάλεσε τους παπικούς «αιρετικούς» οι Μητροπολίτες Λακεδαίμονος και Μυτιλήνης ύβρισαν τον άγιο και προσπάθησαν να τον κτυπήσουν"
  Απόσπασμα από το βίο του Αγίου "Ο ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΕΦΕΣΟΥ Ο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ", ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΠΑΤΕΡΙΚΟΝ ΜΕΛΕΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ», ΜΕΘΩΝΗ - ΠΙΕΡΙΑΣ

  Πάτερ μου σας παρακαλώ θερμά εγώ ο ελάχιστος να μη σταματήσετε το ιερό έργο σας. Θα προσεύχομαι να σου δίνει ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός τη δύναμη να πολεμάς τον διάβολο και τους υπηκόους του (ας είναι και δεσποτάδες).
  Αν διαβάσει ένας απλός άνθρωπος αυτά τα κείμενα βλέπει ότι τα ίδια συμβαίνουν και τώρα. Οπότε αυτόματα προκύπτουν απορίες: Αφού εγώ που δεν είμαι σπουδαγμένος καταλαβαίνω ότι εσύ είσαι ένας απλός παπάς και κάνεις ότι έκανε ο άγιος Μάρκος τότε, οι σημερινοί δεσπότες δεν το καταλαβαίνουν; Γιατί υποστηρίζουν την παναίρεση του οικουμενισμού; Ποιά είναι εκείνα τα συμφέροντα που είναι πάνω από το συμφέρον της ψυχής τους; Κι αν έχουν λάβει υλική βοήθεια (διότι τί άλλο μπορούν να λάβουν από τους δυτικούς;;;), είναι αυτή πιο ακριβή από τα ουράνια παλάτια; Είναι τα 30 αργύρια πιο ακριβά από τον γλυκύτατο Ιησού μας; Ξεδιάντροπα λένε, γράφουν, κινούνται εναντίον ενός παπά που τολμά να μιλά για τους αγίους, για τις αιρέσεις, για την εν Χριστώ ζωή. Επειδή έχει βήμα, επειδή έχει λόγο, επειδή έχει τον πνεύμα το άγιο να τον οδηγεί.
  Αλλά εδώ διακρίνω και κάτι ακόμα: Στην περίπτωση του παπα Νικόλα έχει μεγάλο μερτικό και ο φθόνος.
  Το άλλο παράλογο που βλέπουμε στις ημέρες μας είναι ότι οι δεσπότες απαξιώνουν τη φωνή του λαού. Πόσο αλαζονικό, τί φαρισαϊσμός!
  Λοιπόν παναγιώτατοι και σεβασμιώτατοι θα ομιλώ και θα κρίνω τους λόγους και τα έργα σας όταν είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για την πίστη μου. Έχω δικαίωμα και υποχρεώση να ελέγξω τον σεβασμιώτατο Λαγκαδά, τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, όλους τους Μητροπολίτες που κινούνται στα πλαίσια της μεταπατερικής θεολογίας και του οικουμενισμού. Και έχω ιερό καθήκον να υπερασπιστώ τον παπα Νικόλα Μανώλη, τον π. Θεόδωρο Ζήση επειδή βλέπω ότι ακολουθούν τους αγίους μας.
  Ας μαζευτούν λοιπόν ειδικά οι εκ Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και ας σκεφτούν πάρα πολύ καλά πριν κάνουν την επόμενη κίνηση.
  Θα επανέλθω με επίσημη επιστολή προς τους δύο Μητροπολίτες επειδή δεν με στενοχώρησαν μόνο αλλά με προκάλεσαν. Ξέχασαν τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και έβαλαν τη φιλοδοξία και τα κοσμικά πάνω από το διακόνημά τους. Ξέχασαν ποιό είναι το κύριο έργο των Επισκόπων. Ας τους το θυμίσω.
  Κων/νος Αθανασιάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Τί πράγματα είναι αυτά; Δεν ντρέπεστε καθόλου Σεβασμιώτατε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΊΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νάταν μόνον αυτός!
   Η πλειοψηφία των μητροπολιτών είναι.
   Τους ανέχεται ακόμη ο Θεός για να αναδείξει νέους μάρτυρες και ομολογητές.
   Προσωπικά τους λυπάμαι τους δυστυχείς,αφού να σκεφτείς αναρωτιέμαι,βρε μπας και είναι "ψεκασμένοι";
   Όλοι τους την ίδια συμπεριφορά και το ίδιο λεξιλόγιο!
   Τρομερό δεν είναι;

   Διαγραφή
 27. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιστολή του captain-Γιάννη σχετικά με το "φιλί του Ζουράρη (με τον μαύρο!)" και με τον μητροπολίτη Λαγκαδά.

  http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/01/captain.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com