Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Διαθρησκευτικό συμπόσιο στην Αλβανία με θέμα: Η οικογένεια υπό την χριστιανική και ισλαμική θεώρηση

Οι βλάσφημοι και αμετανόητοι Οικουμενιστές, αντί να κάνουν εκδηλώσεις για τον ρόλο και την σημασία της Ορθοδόξου οικογενείας υπό την σκέπη της Αλήθειας της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, διοργανώνουν συμπόσια με εκτός Εκκλησίας αλλοθρήσκους, προκειμένου να καλλιεργήσουν την διαθρησκειακή ενότητα ως φυσικό και επόμενο αποτέλεσμα της παγκοσμοιοποίησης των Θρησκειών.

Ο Αναστάσιος Αλβανίας, μέγιστος εκ των μεγίστων διαθρησκειακών συγκρητιστών  ''κοσμεί'' με την παρουσία του πλείστα όσα forum, διαμηνύοντας την ''της πάντων ένωσιν'' στο όνομα πάντα της αγάπης, από την οποία όμως απουσιάζει η Αλήθεια: Ο Χριστός μας!Και μόνο με αυτήν την παρά φύσιν, οικτρή και δαιμονοαγωγούσα αγαπολογία, αφού καταπατώνται τα δόγματα και η πατερική παράδοση της Ορθοδοξίας, οι θείες Εντολές, αλλά και το ίδιο το Πηδάλιον, ο ψευδοορθόδοξος, οικουμενιστής Αλβανίας έχει συγκινήσει ακόμη και ημετέρους, ενχώριους φιλοοικουμενιστές, σε σημείο που να τον αποκαλούν και... Γέροντα!
Αυτή είναι η δύναμη του διαβόλου στους αποστάτες της Πίστεως, αυτή είναι η και η εκ δεξιών ''δυναμική'' τους να σαγηνεύουν πλην των αφελών, ακόμα και τους εκλεκτούς. ''...Ἐλεύσονται γάρ , φησί , καί ἀπατήσουσι πολλούς· οἱ δέπρό τῆς δευτέρας αὐτοῦ παρουσίας , οἳ καί ἐκείνων ἦσαν πικρότεροι . ∆ώσουσι γάρ , φησί, σημεῖα καί τέρατα, ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καί τούς ἐκλεκτούς.
Ἐνταῦθα τόν ἀντίχριστόν φησί,καί δείκνυσί τινας καί διακονησομένους αὐτῷ''...''  
Έτσι στις 18 Ιανουαρίου 2017, στους χώρους της Ανώτατης Σχολής “Bedёr”, στα Τίρανα, διεξήχθη το Διαθρησκευτικό Συμπόσιο “Η οικογένεια υπό την Χριστιανική και Ισλαμική θεώρηση». Πρόκειται για συνεργασία τριών ανώτατων ιδρυμάτων που σχετίζονται με την πίστη: το Παράρτημα των Ισλαμικών Επιστημών στο “Bedër”, την Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία “Η Ανάσταση του Χριστού” Άγίου Βλασίους Δυρραχίου και το Καθολικό Διαμητροπολιτικό Σεμινάριο “Zonja e Kёshillit tё Mirё”, Σκόδρα. Συντονιστής του Συμποσίου ήταν ο κ. Γκέντι Κρούγια, Προϊστάμενος του Παραρτήματος των Ισλαμικών Επιστημών, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε: «Τα δικά μας ακαδημαϊκά ιδρύματα εδώ και καιρό έχουν προβεί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αναφορικά με διαθρησκευτικές συνεργασίες μέσα από ανοικτές διαλέξεις καθηγητών των αντίστοιχων σχολών, αναφέροντας στους φοιτητές βασικά θέματα της θεολογίας και της πίστης.
Νωρίτερα διεξήχθησαν συμπόσια τέτοια, όπως: «25 χρόνια ελευθερίας πίστεως», που οργάνωσε η Ανώτατη Σχολή “Bedёr” και “Ο άνθρωπος, οικονόμος της Δημιουργίας», που οργάνωσε η Θεολογική Ακαδημία «Η Ανάσταση του Χριστού». Στη συνέχεια χαιρέτησε ο πρύτανης της Ανώτατης Σχολής “Bedёr”, Καθηγ. Δόκτορας Ferdinand Gjana. Η πρώτη ανακοίνωση ήταν εκείνη του Mario Imperatori, διευθυντή του Καθολικού Διαμητροπολιτικού Σεμιναρίου, Σκόδρα,με θέμα: «Η οικογένεια ως εικόνα της οικογένειας της Ναζαρέτ». Ο ομιλητής επεσήμανε τον κίνδυνο του ατομικισμού και του οικονομικού φονταμενταλισμού, φαινόμενα που θέτουν σήμερα σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οικογένειας, καθώς κι άλλους παράγοντες που οδηγούν στη διάλυσή της. Η δεύτερη ανακοίνωση έγινε από τον κύριο Θωμά Τσομένη, καθηγητή της Θεολογικής Ακαδημίας, ο οποίος αναφέρθηκε πάνω στο θέμα «Η χριστιανική οικογένεια και ο ρόλος της γυναίκας σ’ αυτή».
Στο τέλος της δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τη φωτογραφική έκθεση με θέμα: «Η διαθρησκευτική αρμονία στην Αλβανία», αντιλαμβανόμενη με διάφορες φωτογραφίες στο διάβα των χρόνων, που αποδεικνύουν κοινές διαθρησκευτικές δραστηριότητες κατά τον προηγούμενο αιώνα.
Όλα τούτα για να πιστοποιηθεί έτι άλλη μια φορά η πλανερή και δολερή εκδοχή του παναιρετικού Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που μίλησε για  την ''της των πάντων ένωσιν'', χωρίς όμως την Μετάνοια και την Επιστροφή στην Ορθοδοξία όλων των αιρετικών δαιμονοκατασκευασμάτων, που η αντίχριστη Σύνοδος του Κολυμπαρίου έτσι απλά τους αποκατέστησε στα μάτια των ευπροσάρμοστων και ανεκτικών υπηκόων τους και δογματοποίησε την ύπαρξη πολλών Εκκλησιών με ''σωστικά μυστήρια'' και βεβαία σωτηρία...
Εύχεσθε και προσεύχεσθε!
Γιώργος  Δ. Δημακόπουλος
Δημοσιογράφος


4 σχόλια :

 1. ΚΡΙΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΑΛΟ,ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΡΟΦΗ ΑΙΡΕΤΙΖΟΥΣΑ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ! ΚΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ, ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΧΕ. ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΤΕΛΙΚΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. έτυχε προ δεκαετίας να παρευρεθω σε μία ομιλία του Αλβανίας Αναστασιου στα πλαίσια μιας επίσκεψης του στην Ελλάδα.
  Θυμάμαι πως εβγαλε έναν μικρό λόγο τελείως άχρωμο και αδιάφορο τόσο θεολογικά όσο και πατριωτικά. Ακόμα και τώρα θυμάμαι πως όταν σπίτι με ρωτούσαν με ενδιαφέρον να τους πω τι μας είπε δε μπορούσα να θυμηθώ κάτι καλο και προσπαθούσα να τον δικαιολόγησω ότι προφανώς θα ήταν κουρασμένος από το αυθημερόν ταξίδι του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αλλος ενας υπερκτιμημενος οικουμενιστης.
  ειχα την ευκαιρια να παρεβρεθω πριν μια δεκαπενταετια και βαλε, οταν δεν ειχα ιδεα ποιος ειναι, σε μια ομιλια του και μου εντυπωση μια αδιορατη συγκεκαλυμενη επαρση .
  Δεν μπορω να το εκφρασω καλα , σαν την επαρση που διακρινει κανεις σε καθηγητες πανεπιστημιου οταν τατοχρονα προσπαθουν να παραστησουν και τους ταπεινους ενω εχουν ενα υπερμεγεθες εγω. τοτε ημουν φοιτητης γι αυτο και εκανα τετοια συγκριση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com