Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Λυκούργος Νάνης, Το κέντρο βάρους του αγώνα νομοτελειακά πέφτει στις πλάτες των πιστών!

2642265.jpg

Το έλλειμμα ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις ημέρες μας είναι ορατό και σε τυφλό. Αντί οι ποιμένες μας να είναι μπροστάρηδες στους αγώνες εναντίον του αποχριστιανισμού, του αφελληνισμού και της σοδομοποιήσεως της πατρίδας και της κοινωνίας μας αυτοί αλληθωρίζουν και πλειοδοτούν σε συλλείτουργα, πληθωρικό, περί των μεταναστών, λόγο, ανούσια αγαπολογία και σχεσιολογία και σε μεταφορά και περιφορά λειψάνων!
Υπάρχουν, ευτυχώς, και οι εξαιρέσεις αλλά είναι λίγες!

Κατέλιπαν, πλην εξαιρέσεων όπως προείπα, τον κόσμο ακατήχητο, αδιαφώτιστο και απληροφόρητο πάνω σε βασικά θέματα Δόγματος, Ήθους και Λατρείας. Ο εμπαιγμός των ιερών μυστηρίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο!
Τα "γαμοβαφτίσια" κυριαρχούν. Ο γυμνισμός εντός των ιερών ναών επίσης.
Έχουν μετατραπεί σε ουραγούς των εξελίξεων αντί αυτοί να τις κατευθύνουν, χαριεντίζονται με πλατειά χαμόγελα με τους πολιτικάντηδες, ολετήρες και νεκροθάφτες του έθνους, άφησαν τόσα και τόσα ελεεινά και τρισάθλια νομοσχέδια να γίνουν κρατικοί νόμοι χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά τους.
Ούτε ένα συλλαλητήριο δεν διοργάνωσαν εδώ και πολλά χρόνια.
Συνετέλεσαν με την ηττοπαθή τακτική τους στην ψύξη κάθε αγωνιστική διάθεσης του πιστού λαού και στο μαρασμό του ιερού του ζήλου.
Αφήνουν ασύδοτους τους κάθε είδους παπα-Φάρους και Γιανναράδες να περιφέρουν τα ληρήματά τους ανενόχλητοι και να ναρκοθετούν τη σωτηρία των πιστών.
Μέχρι πρότινος κρατούσαν σε επίσημη εκκλησιαστική θέση τον πολύ… Γιαγκάζογλου και ο "εκκλησιαστικός", ραδιο-φονικός του γνήσιου εκκλησιαστικού Ήθους, σταθμός έχει εδώ και χρόνια βραχυκυκλωθεί από γνωστής σκέψεως και κατευθύνσεως θολολόγους.
Και ο αρχιστράτηγος της ήττας κ.Ιερώνυμος σε επιστολή του γράφει για "επιστημονική διαφωνία της ΠΕΘ και του ΚΑΙΡΟΥ"!!!
Αντί να απορρίψουν πανηγυρικά, σε μία μονάχα συνεδρία τα πορίσματα του συνοδικού εκτρώματος του Κολυμβαρίου αυτοί τα θεώρησαν άξια περαιτέρω επεξεργασίας παραπέμποντάς στα σε… επιτροπές (εν τω μεταξύ άρχισε και συνεχίζεται με όλο και μεγαλύτερη δυναμική, μία σειρά αποτειχίσεων-αυτή είναι η περιλάλητη ενότητα για την οποία εκόπτοντο οι αυτουργοί της ψευδοσυνόδου...).
Το κέντρο βάρους του αγώνα νομοτελειακά πέφτει στις πλάτες των πιστών!
Λ.Ν


13 σχόλια :

 1. Όποιος κατηχείται μέσα από την Αγία Γραφή και μέσα από τους Αγίους της Εκκλησίας, εάν έχει ο ίδιος και καλή εσωτερική προαίρεση, δεν θα κινδυνεύσει να χαθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε Νάνη, το σύνθημα πρέπει να είναι «αδειάστε τους τις εκκλησιές, όπου μνημονεύονται οι αμνημόνευτοι». Μόνο τότε θα καταλάβουν και όχι με το αφελές και παιδαριώδες «εγώ πάω στην εκκλησιά για την ψυχούλα μου». Στην Εκκλησία πηγαίνουμε για να επαληθεύσουμε και να αποδείξουμε το «πύλες Άδου ου κατισχύσουσι αυτής» . Το απέδειξαν και οι αιρετικοί με αλληλοσφαγές και αμέτρητους νεκρούς μέχρι πρόσφατα. Θα το επιχειρήσουν πάλι ; Ίδωμεν .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικα ολιγολογο και κατατοπιστικο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Το Μπαταρισμένο Καράβι» - Επίκαιρο άρθρο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους Γέροντα Γρηγορίου.

  http://www.kalabakacity.gr/arthra/33409-c2abto-mpatarismeno-karavic2bb-epikairo-arthro-toy-kathigoymenoy-tis-im-doxeiarioy-ag-oroys-geronta-grigorioy.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ σωστός ο κ Νούνης γιατί δυστυχώς έτσι είναι.

  Το πρόβλημα είναι οι γεροντολάτρες που βάζουν τον γέροντα τους, σύμφωνα και με το αλάθητο του Πάπα, υπεράνω όλων ακόμα και από αυτή την Ομολογία Πίστεως, ακόμα και πιο πάνω. Παριστάνουν τους θεολογίζοντες και καταδικάζουν τους άλλους σαν πλανεμένους.

  Τους συμφέρει ένα ποίμνιο άβουλο, χωρίς καμία επίγνωση της κατάστασης και φυσικά να σκύβει υπάκουα το κεφάλι σε διάφορους «Αγίους» της εποχής που μόνο άγιοι δεν είναι.

  Αυτά όλα όμως δεν πτοούν όσους θέλουν να υπερασπιστούν την Ομολογία Πίστεως και μάλιστα σε εποχή νεοταξικής επέλασης.

  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΥΝΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ.
   ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ.

   Διαγραφή
  2. Εύστοχος για μια ακόμη φορά κ. Χειλαδάκη!
   Μας έφαγε η γεροντολατρεία.
   Αηδιάσαμε πια από όλους τους θεολογίζοντες οι οποίοι καταδικάζουν τους άλλους σαν πλανεμένους,θέλοντας έτσι να καλύψουν την δική τους δειλία.
   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.

   Διαγραφή
 6. Ο μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος στο μνημειώδες σύγγραμμά του με τίτλο "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ", σελ.16, γράφει χαρακτηριστικά για την έλλειψη ελέγχου που χαρακτηρίζει, εν πολλοίς, το σύγχρονο, επίσημα εκφερόμενο εκκλησιαστικό, και όχι μόνο, λόγο:
  "Αλλά ακριβώς διότι ζώμεν εις τοιαύτας πονηράς ημέρας είναι ανάγκη να υπάρχη ο έλεγχος, ο οποίος να ενεργή βαθείαν έρευναν ιδεών και πραγμάτων, να αφαιρή τα προσωπεία και να ανακαλύπτη την πραγματικότητα. Αλλά τοιούτος έλεγχος εις τας ημέρας μας είναι όχι μόνο δυσάρεστος εις τους πολλούς, οι οποίοι νομίζουν ότι πλήττονται εξ αυτού, αλλά και λίαν επικίνδυνος διά τον επιχειρούντα αυτόν. Ο έλεγχος εις ωρισμένας περιπτώσεις δύναται να επιφέρη διωγμούς, φυλακίσεις, εξορίας, ακόμη και μαρτυρικόν θάνατον. Δι αυτό ο έλεγχος εν τη πονηρά και διεστραμμένη ταύτη γενεά έχει γίνει σπανιώτατον είδος λόγου".
  Και λίγο πιο κάτω αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διαστροφή και την κιβδηλοποίηση που έχουν υποστεί οι λέξεις "ευγένεια" και "σύνεση".
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σας ευχαριστούμε κ. Νούνη. Τα λέτε πολύ σωστά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Απαισιόδοξη και πεσιμιστική θεώρηση των πραγματων.
  Την ώρα που γίνονται αυτά τα πράγματα (αν γίνονται), χιλιάδες πιστοί συρρέουν στο πετραχήλι του Πνευματικού για να αδειάσουν το βάρος της ψυχής τους, χιλιάδες νηστεύουν, Κοινωνούν, εκκλησιάζονται, και δείχνουν ότι το Αγιον Πνεύμα είναι παρόν στην Εκκλησία και κατασκευάζει Αγίους, τους οποίους μερικοί δεν βλέπουν, διότι προσέχουν περισσότερο την σκοτεινή πλευρά και όχι την φωτεινή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αρνητική θεώρηση αφορά στην προβληματική συμπεριφορά της πλειοψηφίας των ποιμένων-επισκόπων.
   Και όχι στη θεώρηση της Εκκλησίας ως Μυστικού Σώματος του Χριστού.
   Ας μη συγχέουμε τα ασύγχυτα και προτού γραψουμε το σχόλιό μας να μελατάμε καλύτερα το κείμενο που έχουμε μπροστά μας.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com