Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Οικουμενι(στι)κή Βραδιά Συμπροσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών στη Θεσσαλονίκη

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Δυστυχώς για όλους εμάς, στο Ιστολόγιο Κατάνυξις, σε όλες ετούτες οι Οικουμενιστικές φιέστες, μας αναστάτωνε και μας εξόργιζε η στάση των Αρχιερέων.
Τους ρωτούσαμε για τον Οικουμενισμό και μας κατηγορούσαν ως "κυνηγούς φαντασμάτων". 
Σήμερα το πρόβλημα εκείνο, γίνεται μια τεράστια παρασκηνιακή προσπάθεια αλλά και φανερή στοχοποίηση, να λυθεί "συνοδικά" με τις αποφάσεις του Κολυμπαρίου. 
Η λύση που προτείνεται είναι πως οι συμπροσευχές επιτρέπονται και πως οι αιρετικοί είναι Εκκλησίες!! Οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μπαίνουν στο περιθώριο.

 
Την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 ξεκινάει η Παγκόσμια Εβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών.

Στα πλαίσια της Εβδομάδας αυτής, το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου και ώρα 19:00,θα λάβει χώρα στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως (στην οδό Φράγκων), Οικουμενική Βραδιά Συμπροσευχής, με θέμα: «Συμφιλίωση – Η αγάπη του Χριστού μάς σπρώχνει» (Β΄ Κορ 5, 14-20). Ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Παναγιώτης Υφαντής.
Η 35η Οικουμενική βραδιά Συμπροσευχής
στον Καθεδρικό Ναό της Θεσσαλονίκης
στις 19/1/2013 με Θέμα: 
Τι μας ζητάει ο Κύριος; (Μιχαίας 6, 6-8)
π. Ιωάννης Λούβαρης, Λαζαριστής
Όλοι Ένα, όλοι με μια καρδιά, AD UNUM OMNES
για να μπορεί να πιστέψει ο κόσμος. (κεφ. 17 του Ιωάννη)
Η επιτακτική ανάγκη του Οικουμενισμού
και Συνεργασία των Εκκλησιών στην Ελλάδα
Η επιτακτική ανάγκη του Οικουμενισμού και Συνεργασία των Εκκλησιών στην Ελλάδα. επείγει επίσης περισσότερο από ποτέ. Είναι σχεδόν αργά. Ο πάπας Παύλος ο 6ος που συναντήθηκε με τον Μεγάλο Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα στους Αγίους Τόπους έγραψε ιστορία. Τότε η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αγνόησε το Γεγονός στο σύνολό της ήταν Ιανουαρίου 1964, τα Φώτα. Ο ίδιος ο Πατριάρχης μαζί με τον Πάπα Παύλο VI, στις 7 Δεκεμβρίου 1965 ήραν τα αναθέματα που δηλητηρίαζαν τις Σχέσεις Ρώμης και Φαναρίου με «Κοινή δήλωση εκφράζοντας την απόφασή τους να άρουν από την μνήμη της Εκκλησίας τα αναθέματα του 1054». Και έτσι επίσημα και οι Δύο Εκκλησίες σφράγισαν αμετάκλητα και ανεπιστρεπτί τον οικουμενικό διάλογο που δεν σταμάτησε ποτέ.
Τον διάλογο Αγάπης και Αλήθειας συνεχίζουν οι διάδοχοι τους κληρονομιά της Β’ Βατικάνης Συνόδου. Έτσι ο Πάπας Βενέδικτος XVIος ανανεώνει στις 15 / 11/ 2013 την επιτακτική ανάγκη του οικουμενικού διαλόγου του μπροστά στο έν απαρτία Ποντιφικό Συμβούλιο για την προώθηση της Ενότητας των χριστιανών λέγοντας με σαφήνεια: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι μας ενώνει είναι η Πίστη στο Θεό Πατέρα και Πλάστη που αποκαλύφθηκε μέσω του Γιού του από το Άγιο Πνεύμα το οποίο ζωοποιεί και εξαγιάζει». Νιώθοντας τις δυσκολίες του διαλόγου, ο Πάπας καλεί «να δεχθούμε τα πλούτη μας και τις εμπειρίες μας της πνευματικής ζωής και πνευματικού μας στοχασμού».
Αυτό εξαρτάται από όλους μας για να μείνουμε σταθεροί στον αγώνα για χριστιανική αγάπη και διακονία μαρτυρίας ενός Θεού που ενεργεί με όλες τις δυνάμεις του για να σωθεί ο κόσμος στο σύνολό του. Αλλά η Εκκλησία έχει ανάγκη από όλους εμάς μηδενός εξαιρουμένου. Τον αφήνουμε ελεύθερο να ενεργήσει ή κωφεύουμε στα προστάγματά του, στην εντολή του «ίνα πάντες εν ώσιν»;
«Η Ελπίδα δεν απογοητεύει» (Ρωμ. 5, 5)
«Το Χριστιανικό λεξιλόγιο μας» «προέρχεται από ελληνικές ρίζες» έλεγε ο βαθυστόχαστος γάλλος Επίσκοπος μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας CLAUDE DAGENS και μεγάλος ελληνιστής (Πρβλ. φύλλο της «Κ» της 19 Νοεμβρίου 2012). Ερωτώ δεν είναι ελληνικές και οι λέξεις με ιστορική σημασία και αξία «διάλογος» και μάλιστα «οικουμενικός»; Μήπως δεν είναι η πεμπτουσία του νοήματος του σημερινού μηνύματος του ανθρώπινου στοχασμού αλλά του ιδίου του χριστιανισμού στην σύγχρονη εποχή ακόμη και στην πολιτική ζωή του τόπου; Δεν υπάρχει ειρήνη και γαλήνη χωρίς το Άκουσμα του Λόγου του Θεού και της Εκκλησίας, η Εκκλησία δεν είναι άλλο από τον «Ιησού του Σήμερα», έλεγε η MADELEINE DELBREL(1904-1964). Εκείνη που αγωνίστηκε για την επικράτηση της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αλήθειας όσο κανείς άλλος μετά την μεταστροφή της επί τριάντα χρόνια στα μαρξιστικά προάστια του Παρισιού. Ήταν «φυσιολογικά Οικουμενική». Δεν ήταν Μοναχή όχι, αλλά πέρα για πέρα «Λαϊκή» με ακλόνητη Πίστη.
Εκείνο που λείπει στην Ελλάδα του σήμερα είναι η Συνεργασία Ορθοδόξων και Καθολικών σε επίπεδο Ιεραρχίας και ένα Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών. Προϋποθέτει τροποποίηση και μεταρρύθμιση του Συντάγματος, τήρηση των Νόμων και πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους ώστε να επικρατεί η θρησκευτική ελευθερία την οποία σθεναρά υποστήριξε ο Πάπας Βενέδικτος XVI καθ’ όλη την Αρχιερατία του με επιμονή και υπομονή. Να πάψει το Κράτος να κηδεμοδεύει την «επικρατούσα θρησκεία» και να την εκμεταλλεύεται. Χρειάζεται μια απόσταση της Εκκλησίας από το Κράτος και το Κράτος από την Εκκλησία. Επικρατεί φοβερή σύγχυση και αυτό βαίνει εις βάρος της κοινωνίας και της Εκκλησίας. Ενώ είναι δύο ξεχωριστοί χώροι αυτό δεν είναι διόλου αυτονόητο. Είναι εις βάρος της πίστης, των φτωχών και των ανέργων. Να είναι εντελώς διαφορετικοί οι ρόλοι και όχι μόνο διακριτοί.
Ο Υπουργός εσωτερικών Γερμανίας κατά την εφημερίδα τα «ΝΕΑ»
της 6/2/2013 που επισκέφθηκε τον οικουμενικό Πατριάρχη έκανε δήλωση «υπέρ των Χριστιανών» της Τουρκίας και είπε: η θρησκευτική ελευθερία πρέπει να παίξει στο μέλλον συμπαντικό ρόλο στην Τουρκία. Αλλά ισχύει αυτό στην Ελλάδα που έχει ακόμη θεοκρατικό πολίτευμα αφού οι Ιερείς ορκίζουν τους Άρχοντες της Πολιτείας εν έτει 2013; Μοναδική περίπτωση σε όλο το δυτικό κόσμο και την Ευρώπη, θεοκρατικό σύστημα έχει μόνο το Ισραήλ και η χώρα μας. Το κράτος πρέπει να νομοθετεί για όλους τους πολίτες. Πρέπει να είναι σωστό και ουδέτερο με σωστό Σύνταγμα και σωστούς Νόμους. Δεν θρησκεύεται ούτε αναμιγνύεται στα της Εκκλησίας. Το καλύτερο σύστημα είναι μια Εκκλησία ελεύθερη σ’ ένα κράτος Ελεύθερο. Έτσι η Εκκλησία παίζει το ρόλο της που είναι πνευματικός, ποιμαντικός και κοινωνικός δηλαδή προφητικός και υπερασπίζεται τους ενδεείς και τα δικαιώματά τους. Είναι ανεπίτρεπτη η υπάρχουσα θρησκοπολιτιστική πολιτική θολούρα. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.

16 σχόλια :

 1. ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΙΑ . ΕΛΕΟΣ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ? ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΙΚΩΦ , ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ ! ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΤΩΡΑ . Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΟΦΡΩΝΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ( ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ) ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΖΩ ΘΑΡΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ ΜΕ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ .. ΜΕ ΠΟΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ . ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και μεις το ίδιο σεβαστέ πάτερ.
   Ας προχωρήσουμε επιτέλους.Η Ιεραρχία έδειξε τις προθέσεις της,τι περιμένουμε; Συζητήσεις επί συζητήσεων,κουραστήκαμε!
   Κάποιοι από μας δεν εκκλησιαζόμαστε,δεν το σηκώνει η συνείδηση μας.Δεν μπορούμε ν'ακούμε το:Υπέρ του ορθοτομούντος της Σης αληθείας για επίσκοπο που δεν ορθοτομεί.Τι, θα κοροιδευουμε τον τον Κύριο;
   Άντε να κάνουμε υπομονή κανά μήνα ακόμα ως την πανορθόδοξη κληρικολαική συνελεύση, με την ευχή οι πατέρες που είναι αποφασισμένοι να διακόψουν το μνημόσυνο να το πράξουν.
   Να ξέρουμε και μεις που θα εκκλησιαζόμαστε.

   Διαγραφή
 2. Θλιβερό... Σίγουρα δεν ειναι "η αγάπη του Χριστού" που "σπρώχνει" ορισμένους να πραγματοποιούν συμπροσευχές με αιρετικούς, μάλλον "κάποιος άλλος" τους σπρωχνει, μάλλον η πλάνη και η φιλοδοξίες τους τους σπρώχνουν και τους τραβουν απο τη μύτη... τους μεγαααλους θεολογους με τη μικρη πιστη και τη μεγαλη ιδεα για το εαυτο τους και τη δυτικη τους νοοτροπια, που διαστρεβλώνει ακομα και την πιστη για να προσαρμοστεί στις ανάγκη της "νέας εποχής". Πόσο εύκολα η μόφωση μεταβάλλεται σε παραμόρφωση....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν τα αντέχει αυτά ρε παιδιά η καρδιά μου. Τι έχουν μέσα τους οι υποτίθεται ορθόδοξοι που προδίδουν τον Χριστό μας???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πλανεμένοι και μπερδεμένοι στην ψυχή, Οικουμενιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας:
  Οι Παπικοί θα γίνουν πραγματικά Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά αυτό θα γίνει μόνο ΜΕΤΑ από ΠΟΛΛΕΣ παγκόσμιες θλίψεις και ΠΟΛΛΟΥΣ παγκόσμιους πόνους. Σίγουρα δεν θα γίνει με ανεπίτρεπτες συμπροσευχές και άλλα απαράδεκτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ποιοί είναι οι ιερείς ο Ορθόδοξοι οι συμπροσευχόμενοι; Γνωρίζει κανείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ αυτην εδω την συμπροσευχη νομιζω δεν εχει ορθοδοξους.

   Διαγραφή
  2. Δεν γνωριζω τιμιε πατερ ποιοι ειναι οι συμπροσευχομενοι.Γνωριζω οτι δεν ειναι συμπροσευχομενοι το τιμιο προσωπο σας ο μεγιστος πατερ θεοδωρος Ζησης ο πατηρ Τρικαμηνας ο πατερ Παισιος Φλωρινα ο πατερ Σαββας Λαυρεωτης και ολοι οι αποτειχισμενοι αγιορειταροι οι δυο κρητικοι πατερες και καποια μοναστηρια που εχω διαβασει στο αγιο ιστολογιο σας.Και με κανετε πολυ ευτιχυσμενο.Την ευχη σας ζητουμε οικογενιακος πατερ Νικολαε.

   Διαγραφή
  3. Πάτερ Νικόλαε, δεν φτάνει επιτέλους?
   Ξέρετε καλά τη εννοώ.

   Διαγραφή
 6. Να κάνουμε αυτό που έκαναν οι χριστιανοί στο παρελθόν σε περιόδους που η πίστη κινδύνεψε. Έξω αυτοί οι προδότες αρχιερείς από την αγία μας Εκκλησία. Έξω και ο πατριάρχης - αιρεσιάρχης Βαρθολομαίος. Αυτοί είναι εχθροί του Χριστού. Δεν είναι φύλακες της πίστης. Φύλακες είμαστε εμείς το λογικό ποίμνιο του Χριστού μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ, ΜΟΝΑΧΟΥΣ, ΛΑΪΚΟΥΣ, ΦΟΙΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ «ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΗΣ ΑΝΤΙΧΑΛΚΗΔΩΝΙΟΣ» ΔΗΛΑΔΗ ΑΙΡΕΤΙΖΩΝ ΔΟΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ;)http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/01/blog-post_95.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θλίβομαι με τα παραπάνω και σκέφτομαι πώς μπορούμε να αντιδράσουμε....Μπορούμε ομαδικώς σαν πιστοί,στην κάθε ενορία,να μιλήσουμε με τον ιερέα μας και να τον ρωτήσουμε τι θέση παίρνει πάνω σε αυτό το ζήτημα...Πιστεύω ότι πολλοί ιερείς δεν συμφωνούν,αλλά φοβούνται....οπότε πρέπει να τους δείξουμε ότι τους στηρίζουμε,να πάρουν λίγο μπρος...αν τον πιέζει ο μητροπολίτης,ενώ αυτός είναι αντίθετος στις οικουμενίστικες πρακτικές,να τον στηρίξουμε και να στείλουμε επιστολές στον μητροπολίτη ότι αυτά που κάνει είναι λάθος και να συμμορφωθεί...αν ο μητροπολίτης συνεχίζει να επιμένει στις αιρετικές απόψεις του,να μην πηγαίνουμε στους ναούς ή σε εκδηλώσεις που πρόκειται να παραβρεθεί και αυτός...σαν πρώτη αντίδραση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ήραν τα αναθέματα αλλά δεν ήρθη το πρωτείο το φιλιόκβε Αυτά δεν πονάνε; Μόνο τα αναθέματα πονάνε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πατερ νικολαε γιατι οταν μου λενε να κοιταξω να σωσω την ψυχη μου και να γινω πρωτα πιο πνευματικος και μετα να ασχοληθω με τα των προσβολων της ορθοδοξιας εκνευριζομαι;ειμαι ανυποτακτος;αναρχικη φυση;Εχει σχεση το επιπεδο του πνευματος καποιου με το αν παρακινειται η καρδια του απο τις προσβολες κατα του χριστου;πραγματικα θελω μια απαντηση,ετσι μου ερχεται να ερθω να εξομολογουμε σε εσας αν και ειμαι 100 χιλιομετρα μακρια να'ρθω;μιας και το εφερε η κουβεντα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΩ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.ΘΛΙΒΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com