Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Ο μητρ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίων με ομάδα παπικών κληρικών​

timthumb.jpg
Με ομάδα Ρωμαιοκαθολικών κληρικών από τη Γαλλία, οι οποίοι πραγματοποιούν προσκύνημα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, είχε συνάντηση στις 10 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα συνελεύσεων του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και Πρύτανης του ώς άνω ιδρύματος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για το ιστορικό του Θεολογικού Ινστιτούτο. Το σεβαστό μέρος της συνομιλίας αφιερώθηκε στις διμερείς σχέσεις μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στα πλαίσια της συναντήσεως μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου και του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου στς 12 Φεβρουαρίου 2017 στην Αβάνα. Ο Ιεράρχης τόνισε με έμφαση την ανάγκη ενώσεως των δυνάμεων και των δύο Εκκλησιών για την προστασία του χριστιανικού πληθυσμού της Μέσης Ανατολής.
Εν κατακλείδι της συναντήσεως ο κ. Ιλαρίωνας απάντησε σε ερωτήσεις των προσκεκλημένων. 
timthumb (1).jpg


4 σχόλια :

 1. μητρ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίων,
  Άλλο μπουμπούκι...

  Ρε αντ απο κει παπάδες γιαπηδες , κόψτε φάτσες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μικρό απόσπασμα από ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου.

  «Ο Πάπας (Ρώμης) δεν ανήκει στην οικογένεια των Ορθοδόξων! Ο Πάπας δεν είναι «Εκκλησία», όσο κι’ αν το ηθέλησαν εκεί κάτω στο Κολυμπάρι της Κρήτης να τον αναγνωρίσουν ως «Εκκλησία». Είναι αποκομμένος από την Εκκλησία! Είναι..., είναι...., είναι...και αιρετικός!»


  Πηγή:
  http://mkka.blogspot.gr/2017/01/blog-post_16.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σαν δεν ντρέπεται κι αυτός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com