Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Παίζει με τη "φωτιά" ο Πατριάρχης;

fanari1.jpg

Την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr με ευλογία του σχισματικού Πατριάρχη Φιλάρετου του λεγόμενο "Πατριαρχείου του Κιέβου", αντιπροσωπεία από την Ουκρανία πραγματοποίησε συνάντηση και διάλογο με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Η Ουκρανική πλευρά εκπροσωπήθηκε από τον λεγόμενο Πατριαρχικό Επίτροπο, Μητροπολίτη Επιφάνιο, τον Μητροπολίτη Δημήτριο του Λβιβ, τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου Αρχιεπίσκοπο Ευστράτιο και τον Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου, Πρωθιερέα Αλεξάντερ Τροφιμλιούκ.
Να αναφερθεί ότι πριν από την συνάντηση οι σχισματικοί Ιεράρχες προσευχήθηκαν στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ προσκύνησαν και τα ιερά λείψανα των Τριών Ιεραρχών.
Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με την αντιπροσωπεία των σχισματικών της Ουκρανίας, ορίστηκαν να συναντηθούν ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου είναι μέλη της επιτροπής που ορίστηκε το καλοκαίρι του 2016, για να εξετάσουν την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αντηλλάγησαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία, καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της.
Ακόμη οι σχισματικοί Ιεράρχες ενημέρωσαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις απόψεις του λεγομένου Πατριαρχείου του Κιέβου σχετικά με πιθανές λύσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας, ως αποτέλεσμα των αντικανονικών ενεργειών του Πατριαρχείου Μόσχας.
Επίσης οι Σχισματικοί δήλωσαν ότι σε αντίθεση με την Ρωσική Εκκλησία, αποδέχθηκαν τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε το 2016 στην Κρήτη.
Οι Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος τόνισαν ότι, αν και το εν λόγω θέμα είναι δύσκολο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Μητέρα Εκκλησία, δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να βρεθεί η καλύτερη λύση.
Επίσης οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου υπογράμμισαν ότι όλες οι απόψεις και προτάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα ανακοινωθούν στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στα Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι και θα αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι.
Τέλος οι εκπρόσωποι της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει σύντομα θετική απόφαση στα αιτήματά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com