Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην εκκλησία της Ρουμανίας επιβλήθηκε η πρώτη καθαίρεση κληρικού

Χτες έγινε στην Ρουμανία, το εκκλησιαστικό δικαστήριο εναντίον του πατρός Κυπριανός Στάϊκου, που διέκοψε το μνημοσύνου του Επισκόπου του Κοβάσνα κ. Ανδρέα.
Επειδή η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, δήλωσε επίσημα ότι δέχεται την "Σύνοδο" της Κρήτης και θα διώκει τους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς, που δεν την δέχονται, ο επίσκοπος Ανδρέας άρχισε να εφαρμόζει τον άρθρο 22 της ψευδο-Συνόδου στην επαρχία του. 
Ο πρώτος διωκόμενος είναι ο πατήρ Κυπριανός Στάϊκου, διδάκτορας θεολογίας, χειροτονία του μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, και πολύ σεβαστός κληρικός, πνευματικός πολλών λαϊκών. Είναι ο πρώτος κληρικός ορθόδοξος που έπεσε θύμα τον οικουμενιστών.
Η μόνη κατηγορία που τον βάρυνε, ήταν ότι δεν κάνει υπακοή στην "πανορθόδοξη Σύνοδο" και βεβαίως στις Εκκλησιαστικές Αρχές.
Ο μοναχός Σάββας Λαυριώτης ήρθε για να υπερασπιστεί τον διωκόμενο κληρικό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο την περιγραφή της παρωδίας του εκκλησιαστικού δικαστηρίου, καθώς και μια εξήγηση του πατρός Σάββα των γεγονότων.

30 σχόλια :

 1. Οἱ ἐπίσκοποι πού κηρύττουν αἱρετικές διδασκαλίες, δέν τίθενται αὐτόματα ἐκτός Ἐκκλησίας, ἀλλά μόνο ἔπειτα ἀπό ἀπόφασι Συνόδου. Κατά συνέπεια τά Μυστήρια τῶν «ἀκρίτων αιρετικών» τῆς Ἐκκλησίας, εἶναι ἔγκυρα ἕως τήν στιγμή τῆς καταδικαστικῆς ἀποφάσεως τῆς Συνόδου καί τῆς ταυτόχρονης ἀποκοπῆς τους ἀπό τό σῶμα τῆς Εκκλησίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ. ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γι αυτό ακριβώς το λόγο κάνουν κωλοτούμπες και οι λίγοι ιεράρχες που πιστεύαμε πως θα ομολογούσαν την αλήθεια.
  Φοβούνται την καθαίρεση.
  Όχι την αίρεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στενοχωρήθηκα για την καθαίρεση του Ορθόδοξου κληρικού.

  Τι περιμένετε από τους Οικουμενιστές επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι υπηρετούν τα προσωπικά τους επίγεια "συμφέροντα" (χρήμα, δόξα, ηδονές), περισσότερο από τον αληθινό Θεό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Η μνημόνευση είναι θέμα σωτηριολογικό"
  Νομίζω ότι εδώ είναι το θέμα του λάθους. Δε μιλάμε για μνημόνευση αιρετικού (πχ του παπικού επισκόπου τάδε), αλλά για μνημόνευση επισκόπου που δεν έχει καταδικαστεί ακόμα από σύνοδο.

  Στη δευτέρα παρουσία δε θα ερωτηθείς "αν μνημόνευες τον επίσκοπο που κυρήσσει αιρετικά(προ συνοδικής καταδίκης)".
  Στον Δημήτριο δηλαδή μετά τον Αθηναγόρα, που φρονούσε τα ίδια με τον Αθηναγόρα, οι αγιορείτες και όσοι είχαν κόψει το μνημόσυνο στον πρώτο επανέφεραν το μνημόσυνο. Τι σημαίνει ότι ο Άγιος Παίσιος δεν είναι Άγιος επειδή κοιμήθηκε μνημονεύοντας;

  Προ συνοδικής καταδίκης ο επίσκοπος με τις αιρετικές δοξασίες είναι εντός Εκκλησίας(άλλο θέμα το ότι αυτός θα κολαστεί), άρα και όσοι τον μνημονεύουν είναι εντός Εκκλησίας. Όσοι πάλι διακόψουν το μνημόσυνο εννοείται ότι είναι και αυτοί εντός Εκκλησίας και μάλιστα αξίζουν έπαινο σύμφωνα με τον κανόνα.

  Έχουμε παραδείγματα Αγίων που χειροτονήθηκαν από επισκόπους με αιρετικές δοξασίες, που μετά από συνοδική κρίση καταδικάστηκαν ως αιρετικοί. Τι σημαίνει ότι αυτοί οι Άγιοι έχασαν τη σωτηρία επειδή μνημόνευσαν;

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά, αλλά μια παρατήρηση: Όσοι μνημονεύουν γνωρίζοντας ότι είναι αιρετικός, δεν μπορούν να κοινωνούν με τον ακοινώνητο. Εκτός αν δεν το γνωρίζουν. Αν πάλι δεν διακόπτουν αμέσως, αυτό εξαρτάται από τη συνείδησή τους και από το αν θεωρούν ότι δεν ήρθε ακόμη η ώρα που ο αιρετικός ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα. Άλλη περίπτωση για να εξακολουθούν να μένουν σε κοινωνία μαζί του δεν νομίζω ορθοδόξως να υπάρχει.

   Διαγραφή
  2. ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΩΣ ΟΠΟΤΕ ΚΥΡΗΣΣΟΤΑΝ ΑΙΡΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΟ Ο 13,14,15ς ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΒ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ. Η ΚΟΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΝΩΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ , ΕΤΙ ΚΑΙ ΕΤΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΔΙΣΚΑΡΙΟΝ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΜΗΛΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ. Μετα Τιμης. ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  3. Δεν αμφιβάλλω για το ότι είναι σωστή η κίνηση της διακοπής μνημοσύνου, αλλά δε δίνεται η απάντηση στα παραδείγματά μου (κατανοώ τη δυσκολία της απάντησης σε σχόλιο).

   Αλλά θεωρώντας ως αιρετικούς αυτούς που μνημονεύουν τους αιρετικούς επισκόπους(προ συνοδικής καταδίκης), πέφτουμε στο σφάλμα του Τρικαμηνα. Ότι δε κοινωνεί αυτούς που κοινωνούν σε ιερείς που μνημονεύουν.
   Δηλαδή το '70 στο Άγιον Όρος που είχε κοπεί το μνημόσυνο, οι προσκυνητές πχ από τη μητρόπολη Δράμας(τυχαίο παράδειγμα) που δεν είχε κάνει διακοπή μνημοσύνου όπως στη Φλώρινα, οι προσκυνητές δε κοινωνούσαν; Έλεγαν οι πατέρες στο Όρος ότι δε θα κοινωνήσετε γιατί κοινωνάτε με ιερείς που μνημονεύουν;

   Και όταν επαναφέρθηκε το μνημόσυνο, ο καημένος ο πιστός που ήθελε να κοινωνήσει σε ιερέα που δε μνημονεύει τον αιρετικό πατριάρχη, αλλά δεν έβρισκε τέτοιο ιερέα, τι έπρεπε να κάνει; Να μη κοινωνεί γιατί αλλιώς θα μολυνθεί με την αίρεση;

   Μέχρι "χθες" δηλαδή που δεν είχε γίνει η διακοπή μνημοσύνου, κοινωνούσατε-με με την αίρεση; Αυτό θα είναι άξιο δακρύων μετανοίας μέχρι τελευταίας στιγμής σε αυτή τη ζωή. Ή μάλλον χάσαμε το παράδεισο γιατί κοινωνήσαμε με ακοινώνητο; Σαφώς και όχι.


   Με όλο το σεβασμό στο τίμιο ράσο σας, ευχώμενος δύναμη στον αγώνα σας

   Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

   Διαγραφή
  4. Όλα θα φανούν τότε, Χαράλαμπε, τι χάνουμε, τι δεν χάνουμε, που θα πάμε κλπ.
   Το ασφαλές είναι να απομακρύνεται κανείς από τους αιρετικούς και αυτούς που τους μνημονεύουν.

   Αλήθεια, ποιος είναι ο λόγος πλέον αυτών που δεν θέλουν να κόψουν το μνημόσυνο; δεν καταλαβαίνω; Και δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερα τους αγιορείτες.

   Αλλά και οι άλλοι;

   Διαγραφή
  5. Πολύ σωστά τα λέει ο Χσράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης. Πολύ σωστά!!!

   Διαγραφή
 6. ΘΑ ΕΡΘΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ.

  Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου.

  http://www.augoustinos-kantiotis.gr?p=48229

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άσχετο με την καθαίρεση του κληρικού.

   Διαγραφή
 7. ΕΥΓΕ Π.ΣΑΒΒΑ ΑΠΟΙΡΑ ΕΥΓΕ.Οπως επισης και στον πατερ Κυπριανο τον αγωνισταρο,Αντε να ερθει εκεινη η αγια μερα της κληρικολαικηε συναξης να αγαλιασουνε οι ψυχες μας.Αντε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Από το βίντεο που είδα περισσότερο με εντυπωσίασε το ήθος και η ηρεμία του Πατρός Κυπριανού Στάϊκου, που κατά το δημοσίευμα Καθαιρέθηκε για την Πίστη μας. Πρώτη λοιπόν Καθαίρεση Κληρικού μετά την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Πρώτος κληρικός Μάρτυρας στον αγώνα της Ορθόδοξης Ομολογίας απέναντι στα Αντορθοδόξως Αποφασισθέντα στην Κρήτη. Χαίρε Πατέρα Κυπριανέ για την Τιμή που αξιώθηκες να είσαι ο Πρώτος στον Χορό της Ομολογίας. Χαιρόμαστε και εμείς και μόνο που σε βλέπουμε και Εσένα και τον Πατέρα Σάββα. Ο Κύριος φυλάσσει τους Ορθοδόξους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αν υπάρξει π.χ. επίσκοπος που κηρύττει πλάνες των Μαρτύρων του Ιεχωβά και κάποιος το γνωρίζει, και δεν καταδικάζεται για τον α ή β λόγο ακόμη από σύνοδο, θα πηγαίνει να του παίρνει ευλογία από έγκυρα Μυστήρια που τελεί; Ή αφού τον ενημερώσει κανά δυο φορές και δεν συνετιστεί, θα απομακρύνεται από κοντά του όποτε τον βλέπει; Άντε να του δώσει και μια πίστωση χρόνου μεγαλύτερη κατά συνείδηση. Θα περιμένει πότε σε πέντε τέρμινα τον καταδικάσει σύνοδος αν τον καταδικάσει για να αντιδράσει; Αυτό μαλλιάζει η γλώσσα μας να λέμε εδώ πέρα που θα το καταλάβαινε και παιδί αλλά δεν είναι ότι δεν το καταλαβαίνετε όσοι λέτε τις μπούρδες, είναι ότι είστε στρατευμένοι σε άλλη θρησκεία που λέγεται Οικουμενισμός. Κατεγνωσμένη από αγίους. Πάτε λοιπόν με τη θρησκεία που επιλέξατε, ελεύθεροι είστε. Τους άλλους που θέλουν να μείνουν εντός της Εκκλησίας των Πατέρων τους γιατί τους πολεμάτε; Ή ηλίθιοι είστε ή με τον Σατανά. Φτάνει πια!
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Οποιος ειναι αγωνιστης και με Ορθοδοξο φρονημα διωκεται.
  Καλη δυναμη στον πατερ, ειμαστε μαζι του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλή δύναμη στους Πατέρες,αυτοί,δηλαδή, που δεν έχουν το θάρρος να διακόψουν το μνημόσυνο του αιρετικού επισκόπου ή Πατριάρχου, καταδικάζονται και αυτοί σε αίρεση, αφού επίσημη καταδικαστική απόφαση από την Εκκλησία δεν υπάρχει, είναι δυνατόν να θεωρούνται τα μυστήρια τους άκυρα και να κολάζονται μαζί με το ποίμνιό τους;Γιατί, το ότι είναι άξιο επαίνου η διακοπή της μνημόνευσης, σημαίνει ότι είναι ανάξιοι όλοι οι άλλοι που, για τους δικούς τους λόγους, δεν ακολουθούν ;; Αυτό λίγο προβληματίζει, θα περιμένουμε, πάντως, με αγωνία την Πανορθόδοξη αυτή κληροκολαϊκή Σύναξη, για να καταδικαστεί και επίσημα αυτή η ψευδοσύνοδος που έγινε στην Κρήτη και προσευχόμαστε ο Θεός να δίνει δύναμη και να φωτίζει τους ομολογητές της πίστεως στον δίκαιο αγώνα που κάνουνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΣ

   Είναι άξιοι επαίνου όσοι προβαίνουν στη διακοπή μνημοσύνου.
   Αυτό δεν ισχύει και αντιστρόφως.
   Δηλαδή πως οι υπόλοιποι είναι ανάξιοι.
   Απλά χάνουν τον συγκεκριμμένο έπαινο.
   Μέχρι εκεί.

   Διαγραφή
 12. Αντιγράφω τον παραπάνω ευλογημένο ανώνυμο γιατί με καλύπτει πλήρως.ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ. ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο π. Κυπριανός ήταν ένα πραγματικό παλικάρι. Στο χωριό μου όπου ήταν και εφημέριος, στο Ταγαροχώρι Βέροιας, μας μετέδωσε τη φλώγα του αγώνα ενός πραγματικού χριστιανού. Θυμάμε τις ανταιρετικές ομιλίες του, τα αναθέματα που μας διάβαζε και γενικά ήταν αντιπαθής από τους υπόλοιπους ρασοφόρους. Στο χωριό μου γεννήθηκε το κοριτσάκι του και μεγάλωσε. Οι κάτοικοι του ταγαροχωρίου έιμαστε υπερίφανοι για τον π. Κυπριανό, στηρίζουμε την προσπάθειά του και τη δοκιμασία του και διαβεβαιώνουμε ότι το παράδειγμά του θα είναι η αφετηρία για μίμηση σε κλήρο και λαό.
  ΚΩΣΤΑΣ από Ταγαροχώρι Βέροιας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δυστυχώς ο π. Σάββας κάνει πολλά θεολογικά λάθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Nαι βρε παιδί μου!
   Μάλλον του λείπουν οι περγαμινές.
   Να σε πω,εσύ αυτό είχες να σχολιάσεις από όλο το παραπάνω;
   Γι'αυτόν τον ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ τον π. Κυπριανό δεν λες κουβέντα!
   Διαγραφή
  2. ΦΥΣΙΚΑ ΑΚΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΛΑΘΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΚΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ

   Διαγραφή
 15. Τα περί "Μολυσμού" που λέει ο π. Σάββας, δεν τα δέχεται ούτε ο π. Θεόδωρος Ζήσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα ΠΕΡΙ ΜΟΛΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΗΔΑΛΙΟΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 28 ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΔΗΜΟ, ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΘΕ ΕΠΑΙΝΟΣ.

   Διαγραφή
 16. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ16 Ιανουαρίου 2017 - 1:33 μ.μ.

  ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ΠΑΤΕΡ ΑΓΙΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Κ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ Η ΓΛΥΚΙΑ.ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΙΡΕΜΕΝΟΙ Κ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ λέγει: "ει δε τις προσποιείται ομολογείν μεν ορθήν πίστιν,φαίνεται δε κοινωνών εκείνοις, τον τοιούτον προτρέψασθε απέχεσθαι της τοιούτης συνηθείας. και εάν μεν επαγγέλληται, έχετε τον τοιούτον αδελφόν. εάν δε φιλονίκως επιμένη τον τοιούτον παραιτήσθε." (Τοις τον μονήρι βίον ασκούσι...) Ερμηνεία: Άν κάποιος προσποιούμενος ομολογεί την ορθήν πίστη,αλλά κοινωνεί με τους αιρετικούς, αυτόν να τον προτρέπετε να απέχει (να σταματήσει ) απο αυτήν την συνήθεια.ΚΑΙ ΕΆΝ ΣΑς ΥΠΟΣΧΕΘΕΊ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΔΕΛΦΟ ΣΑΣ. ΕΑΝ ΔΕ ΦΙΛΟΝΙΚΩΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΞΕΚΟΨΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ως θριαμβεύουσα η εκκλησία του Χριστού θα υπάρχει στην αιωνιότητα,γιατί
  βρίσκεται κάτω από τη προστασία του Θεού.
  Εχουμε και σήμερα παλικάρια του Χριστού που κάνουν το αυτονόητο.Να μην
  θέλουν να αποχωρισθούν από την Θεία προστασία της.
  Ενας ακόμα ΑΞΙΟΣ αγωνιστής ο π Κυπριανός Στάικου .
  Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι.
  ΑΛΗΘΕΙΑ [διαχρονικά] ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ????
  χάιδω

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com