Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Μεσογαίας Νικόλαος για την Πανορθόδοξη: Όταν προσπαθείς να πείσεις για κάτι ότι είναι σπουδαίο δεν είναι τόσο σπουδαίο

«Ήθελα να γίνω μοναχός» η φράση αυτή από τα χείλη ενός ιεράρχη σίγουρα δεν εκπλήσσει. Όταν όμως πρόκειται για τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, ένα σπουδαίο επιστήμονα ο οποίος σπούδασε στο Harvard, στο ΜΙΤ, στα οποία δίδαξε ενώ παράλληλα εργαζόταν στη NASA, σίγουρα προκαλεί έκπληξη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr μιλά για το «φωτάκι» της πίστης που άναψε μέσα του και τον ώθησε να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία και στον εαυτό του τον οποίο, όπως λέει χαρακτηριστικά «κάπως τον έχανα με το ψευτομεγαλείο των γνώσεών μου. Δοξάζω το Θεό που βρίσκομαι εδώ και θα ήθελα να είμαι ο τελευταίος που θα φύγω από την Ελλάδα».
Ρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για το προσφυγικό, για την Πανορθόδοξη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε τέλη Ιουνίου 2016 στην Κρήτη και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε, για τους ανθρώπους άλλων θρησκειών που έρχονται στην Ελλάδα, για το εάν πρόκειται να γίνει ένωση με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία, για τις σχέσεις της εκκλησίας με την κυβέρνηση και τη βιοηθική.
Οι σχέσεις της Κυβέρνησης με την Εκκλησία εξισορροπούνται από φόβο και όχι από σεβασμό
Το Newsbomb.gr ρώτησε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας. Τόνισε ότι φαίνεται να υπάρχει κάποιου τύπου συνεργασία, στο παρόν κυβερνητικό σχήμα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει επιφυλακτικό υπόβαθρο απέναντι της Εκκλησίας. Οι σχέσεις των δύο θεσμών, προσθέτει, εξισορροπούνται από φόβο και όχι από σεβασμό. Παράλληλα, επισημαίνει ότι και η Εκκλησία έχει ευθύνες καθώς πρέπει να προσεγγίσει τον πολιτικό κόσμο να τον βοηθήσει να καταλάβει τι ακριβώς είναι η Εκκλησία.
Τα θρησκευτικά να μην είναι κατηχητικά αλλά να έχουν ορθόδοξο προσανατολισμό
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας επισημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει το μάθημα των θρησκευτικών καθώς είναι δεξαμενή και κιβωτός αξιών. «Δεν είναι καιρός να έρθουν πίσω;», διερωτάται και επισημαίνει ότι όλοι πρέπει να καθίσουν και να συζητήσουν πώς θα γίνει καλύτερο το μάθημα…. Να έχει ορθόδοξο προσανατοσλισμό αλλά να έχει και μια ενημέρωση. Να μην είναι κατήχηση… Αλλά να μπουν τα παιδιά σε μια δεξαμενή ελπίδας και αγάπης, ελπίδας και αγάπης, δεν μπορώ να μην καταλάβω γιατί να μην τα έχει αυτά;» Επίσης, ο μητροπολίτης Μεσογαίας λέει ότι τα βιβλία πρέπει να μαθαίνουν στα παιδιά τις πρεσβεύουν οι άλλες οι θρησκείες.
Πρέπει να δουλέψουμε τις σχέσεις μας οι Ορθόδοξοι
«Για την Πανορθόδοξη ήθελα να είναι κάτι μεγάλο, κάτι ατσαλάκωτο δεν θα ήθελα να είναι κάτι στιγματισμένο», λέει ο μητροπολίτης Μεσογαίας. «Αυτή τη στιγμή βλέπω μια προσπάθεια να πείσουν ότι είναι κάτι μεγάλο. Όταν προσπαθείς να πείσεις για κάτι ότι είναι σπουδαίο δεν είναι τόσο σπουδαίο. Και υπάρχουν κάποιοι άλλοι που προσπαθούν να το αποδομήσουν και να το αμφισβητήσουν εντελώς. Είναι λάθος και αυτό. Έγιναν λάθη, είχε ελλείψεις, είχε όμως και αγνή διάθεση». Για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει ένωση των δύο Εκκλησιών είπε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχει πολιτικό χρώμα.
Από τη NASA στην Ελλάδα για να φορέσει το καλυμμαύκι του μοναχού
O μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος δεν είναι μόνο ο μητροπολίτης που διαποιμαίνει μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και ένας σπουδαίος επιστήμονας. Το βιογραφικό του 63χρονου ιεράρχη «βαρύ».
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αστροφυσική στο Harvard και Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ). Οι διδακτορικές σπουδές του στο κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ (HST) επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων).
Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital. Επίσης, διετέλεσε επί διετία επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας. Ήταν επιστημονικός συνεργάτης της NASA και της εταιρείας Arthur D. Little. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Harvard και του M.I.T., στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τι ήταν εκείνο που τον ώθησε να εγκαταλείψει την λαμπρή του καριέρα και να ενεδυθεί το ράσο της ιεροσύνης;
Για το προσφυγικό ο Μητροπολίτης Μεσογαίας επισημαίνει ότι αισθάνεται λύπη γιατί χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν και αφήνουν πίσω τον πολιτισμό τους που αναπτύχθηκε επί χιλιάδες χρόνια. «Είναι κρίμα να μην μπορούν να αποκαταστήσουν το μεγαλείο του πολιτισμού τους… Παράλληλα με αυτούς τους ανθρώπους το φαινόμενο που βλέπουμε εμείς εδώ είναι ότι για άλλους λόγους οι εκφραστές του δικούς μας πολιτισμού φεύγουν από τη χώρα μας».
Για την ανθρωπιστική βοήθεια που έδωσε η Εκκλησία στους πρόσφυγες, τόνισε ότι το 2015 ανήλθε στα 126 εκατομμύρια ευρώ και τόνισε ότι η οικονομική κρίση είναι και θέμα πολιτικών επιλογών. Η σχέση του λαού με την Εκκλησία είναι καλύτερη από τη σχέση του λαού με την Πολιτεία. Ο λαός εμπιστεύεται στην εκκλησία τους οικονομικούς του πόρους και αυτή τους μοιράζει.
Τους άθεους τους «γεννάμε» εδώ
Το Νewsbomb.gr, ρώτησε το Μητροπολίτη Μεσογαίας πως αντιμετωπίζει η Εκκλησία τους άθεους ή τους ανθρώπους με διαφορετική θρησκεία που έρχονται στην Ελλάδα. «Δεν έρχονται άθεοι, τους αθέους τους γεννάμε εμείς», λέει μεταξύ άλλων.
Ο ISIS έχει πολιτικό υπόβαθρο
Ο κ. Νικόλαος επισημαίνει ότι ο ISIS έχει πολιτικό υπόβαθρο, εξυπηρετεί κάποιες κάποιες σκοπιμότητες, οι οποίες έχουν οικονομική βάση έχουν τα θέματα και δημιουργείται η εκμετάλλευση του θρησκευτικού στοιχείου. «…χριστιανική Δύση είναι φοβερά αποδυναμωμένη και κατ΄ουσία αυτοκτονούσα αμφισβητώντας τη δική της ταυτότητα. Δεν είναι ευθύνη της ότι προκάλεσε αυτή μια μισαλλοδοξία αμύνεται… Νομίζω ότι είναι καιρός να ανακαλύψουμε αυτό που είμαστε».
Γίνεται εμπορευματοποίηση των ιερών
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος μιλά gια τη βιοηθική, για την τεχνολογικοποίηση της παραγωγής και την εμπορευματοποίηση ιερών πραγμάτων. Eπίσης αναφέρετι στηην ευθανασία, στο φύλο και την ταυτότητα. Μιλά στα σχολεία και την προσπάθεια που γίνεται για την αποδόμηση των εμφυλικών στερεοτύπων. «Δηλαδή είναι στερεότυπο να είναι στερεότυπο να είναι άνδρας και γυναίκα», διερωτάται και επισημαίνει ότι η εκκλησία δίνει πρακτικές απαντήσεις και στα θέματα της ευθανασίας.


14 σχόλια :

 1. "...Έγιναν λάθη, είχε ελλείψεις, είχε όμως και αγνή διάθεση...» Πολλές φορές ο Νικόλαος ομιλεί διπλωματικώς γιατί θέλει νά είναι αρεστός σέ όλους, έτσι καί τώρα: Όχι σεβασμιώτατε! ΔΕΝ είχε αγνή πρόθεση καί αυτό αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος. Η σύνοδος έγινε μέ ένα καί ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ στόχο: νά αναγνωριστούν οι αιρετικοί ως Εκκλησίες καί νά ανοίξη έτσι ό δρόμος. Εδώ ο Νικόλαος μάς θυμίζει τήν γνωστή φράση "καί μέ τόν χωροφύλαξ καί μέ τόν αστυφύλαξ"! Σεβασμιώτατε μήν υποτιμάς τήν νοημοσύνη μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ολόκληρη η συνέντευξη του Μητροπολίτη Μεσογαίας, με τα σχετικά βίντεο, βρίσκεται παρακάτω:

  http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/763979/o-mitropolitis-mesogaias-nikolaos-sto-newsbomb-gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι καλά, ξέχασε να μας πει να γίνουμε και δωρητές οργάνων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τελείως άσχετο όμως!! Αντί να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη, καλό είναι να μελετάμε κιόλας. Αν μελετούσες,θά θυμόσουν ότι για το συγκεκριμένο θέμα ζήτησε δημόσια συγγνώμη μέσω του Ορθόδοξου Τύπου, ύστερα από την κριτική που είχε δεχθεί για το θέμα από τον μακαριστό γέροντα Θεόκλητο Διονυσιάτη.Μή προτρεχέτω ή γλώττα του νοός λοιπόν!

   Διαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ '' ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ'' ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ...ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ.....ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ...ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΥΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΩΝ '' ΘΕΟΛΟΓΩΝ '' ΘΑ ΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....

   Διαγραφή
 4. "Όταν προσπαθείς να πείσεις για κάτι ότι είναι σπουδαίο δεν είναι τόσο σπουδαίο. Και υπάρχουν κάποιοι άλλοι που προσπαθούν να το αποδομήσουν και να το αμφισβητήσουν εντελώς. Είναι λάθος και αυτό. Έγιναν λάθη, είχε ελλείψεις, είχε όμως και αγνή διάθεση»".
  Σοφιστείες ενός "παραμορφωμένου"....Στην ίδια γραμμή με τους άλλους κινείται κι αυτός....Είδε και αγνή διάθεση!!!!!! Ο ιός των δεσποτάδων είναι ο αλληθωρισμός και τελικά η τύφλωση.Οι ατελείωτες συμπροσευχές μετά την αισχρή σύνοδο,τα χειροφιλήματα πρός τον πάπα των ψευτοεπισκόπων οικουμενιστών,η δόλια και βρωμερή προσπάθεια να μας πείσουν ότι πρέπει να υποκύψουμε στις παπικές τους απαιτήσεις και να ενωθούμε με την αίρεση,όλα αυτά,αφήνουν ασυγκίνητο τον δήθεν ταπεινό ,αλλά πάντα ξακουστό,Nasoδεσπότη;
  Δεν μας πείθει....Χλιαρός και ισσοροπιστής=πονηρός ή αδιάφορος.Θυμίζει πολύ τον αρχιοικουμενιστή Αναστάσιο τον αλβανίας.
  No mister δεν θα πιούμε cocacola....Εδώ είναι Ορθόδοξη Ελλάδα όχι το Αμέρικα.
  Κάτι σκαμπάζουμε κι εμείς ακόμα εδώ στο Ελλαδιστάν......
  ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολυ καλα τα λες αδερφε Giorge Yfadi παρα πολυ καλα.Κατι μου λεει οτι αρχιεπισκοπιλικια βολιδοσκοπει αν του κατσουν γι αργοτερα.Αχ καλα και αριστα με τα γραμματα του κοσμου τα πηγε και φαινεται απο το δυπλωματικο λεκτικο εκοσμικευμρνο του στυλ ντιμενο πνευματικοτητα .ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΑ ΑΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΟΣΜΙΚΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΕ;;;;;;;;

   Διαγραφή
 5. Την αγνή διάθεση πού την είδες Σεβασμιότατε; Μάλλον δεν είσαι ενημερωμένος. Ας πούμε με καλό λογισμό αυτό διαφορετικά δεν μας τα λές εδώ καθόλου καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσογαίας, 15 Μαΐου 2016, σχετικά με την τότε προετοιμαζόμενη "Πανορθόδοξη" σύνοδο της Κρήτης.

  http://www.imml.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1614:egyklios-117&catid=8:egkyklioi&Itemid=101

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Από διπλωματία μια χαρά τα πάει ο Σεβασμιωτατος Από ομολογία; Τι έγινε άραγε εκείνη η σπίθα; Ποιος να ξέρει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟ ΣΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟ.Θα σας μιλησω εκ καρδυας και οχι τυπικα και καθως πρεπει λογο οτι εισται επισκοπος.Αγιε παπα Νικολα Αναλυψιωτη σας ειδα πρωτη φορα στην αναλυψη στο Βυρωνα και σας θαυμασα ως αρχιερεα διοτι ως οικονομο δεν σας προλαβα.ΑΧ γιατι μωρε επισκοπε δεν εισαι μπροσταρης τουτη την αγια ωρα της ομολογιας;Γιατι;Απο εσας περιμενα να γνωρισω το νεο Μαρκο τον Ευγενικο τον Μαξιμο Ομολογητη.Γιατι δεν απορρηπτεται το κολυμπαρη Γιατι;Γιατιδεν στηλητευεται τον οικυμενισμο;Γιατι δεν περνεται στην πλατη σας την ορθοδοξια Γιατι;Γιατι δεν αντιδρασατε οταν ο γεροντας Ελισαιος αποδεχεται το κολυμπαρι ως σιμωνοπετριτης που ησασταν κι εσεις;Με πονο καρδυας σας το λεω γιατι δε μου ματωνεται την πατεριτσα σας με τη θυσια σας την πρωσοπικη γιατι;Ειμαι σιγουρος οτι μεσα σας βαθεια γνωριζετε το τι γινετε με τις αιρεσεις τα συλειτουργα και τα θεματα αυτα που κατατρογουν την ορθοδοξια μας.Ντρεπομαι να σας γραψω θεολογικες αναλυσεις διοτι οπως σας προειπα ειμαι σιγουρος οτι τα γνωριζετε.Τι φοβασται λοιπον μην σας κανει ακοινωνισια ο Πατριαρχης;Ε ΚΑΙ Ε ΚΑΙ.Σας θελω να θυσιασεται τα παντα για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.Σας θελω μπροσταρη.Σασ περιμενα διαφορετικο και δεν το βλεπω.Σας θελω ομολογητη με ακοσμα ακατεργαστα λογια.ομολογητικα πατερικα .Τι ωραια που ξεφυγαται απο τα υπεργραματα της nasa και γιναταικαλογερος κι ο ΧΡΙΣΤΟΣ σας τιμησε και σας εκανε αρχιερεα κι ομως πολυ φοβαμαι οτι σας σφιξανε τα υπεργραμματα της ΔΕΣΠΟΤΟΚΡΑΤΕΙΑΣ γιατι γιατι ;Εγω παντος θα σας περιμενω μπροσταρη στην κληρηκολαικη συναξη οχι ως ισσοροπιστη και δυπλωματικο οπως τωρα αλλα ως νεο Μαρκο ευγενικο κι ας σας κατηγορησουνε η ειρωνευτουνε οι υπολοιποι δεσποτοκρατες.ΠΑΜΕ ΠΑΠΑ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συμφωνώ με όλους σας.
  Άριστος επιστήμων,άριστος διπλωμάτης όχι όμως και άριστος ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.
  Κρίμα!!!!!
  Από τον Μεσογαίας άλλη στάση περίμενα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο χριστος μας τελικα ειναι "αχτυπητος",ειναι "μεγαλη υποθεση",δεν "πιανεται"και δεν "παιζεται"ουτε απο μορφωμενους ουτε απο εξυπνους ουτε καν απο "δικους" Του που μπορει να τους εχει δωσει και πλουσια τη χαρη του πριν.Εναι πραγματικα αναρχικος και ως ατελειωτος κιολας, απαιτει ατελειωτα αισθηματα και απο εμας γιαυτον.Ετσι οσοι δεν τα εχουν μπροστα του,τσαλακωνονται,ρεζιλευονται οσοι δεν ειναι ετοιμοι να δωσουν τα παντα για την αγαπη Του.Γιαυτο τα μεσοβεζικα λογια οταν αφορουν Αυτον μοιαζουν με προδοσιες και με δειλιες.Αυτος δε δηλιασε για εμας τα εδωσε ολα και με τραγικο τροπο,για εμας ομως φανταζει τραγικο το να πουμε λεξη υπερ του,και της κληρονομιας που αφησε, και προσπαθουμε να Τον υπερασπιστουμε μεσα απο συμβιβαστικες σκεψεις και λογια "μαιμουνιτικα",δηλαδη με διπλωματιες,γιαυτο ανακαλυπτουμε ολο δηθεν"οικονομιες"και "αγαπες"και "ζηλωτισμους"και τη "μεση οδο"που μαλλον τη διαλεγουμε ως χλιαρη οδο οπως τη διαλεξε καποτε καποιος επισκοπος των επτα εκκλησιων,που τωρα δεν υπαρχουν.Τι υπεροχα που ο χριστος θελει φιλο του τον πιο κουρελι;τον πιο φτωχο,τον πιο αμορφωτο ταπεινο,τι ωραια που θα Τον υπερασπιστουν παλι αγραμματοι και οχι σνθρωποι που θα επρεπε,μενοντας στην απραξια, αμαρτυρια,και αδοξια τους.Τι ωραια και παλι που θα ειναι ενας,αυτος που θα Τον υπερασπιστει και ο πιο ταπεινος,και θα φανει και παλι το μικρο του ποιμνιο και πως "εν ασθενεια τελειουται"
  Τα πιο πανω τα εγραψα οχι με αφορμη αυτα που λεει ο μεσογεας, αλλα πηρα αφορμη και απο εμενα το δειλο,αλλα και απο οποιον εχω συζητησει μεχρι τωρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com