Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ: "..Η δική σας φωτισμένη απάντηση θα βοηθήσει στον συνειδησιακό προσδιορισμό μας..''

Θέμα :
Αίτημα απάντησης για την παναίρεση του Οικουμενισμού
ΑΠΟ: Ομάδα Προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδος εκπροσωπουμένη από 


τον: Καρυανό Ιωάννη
του Νικολάου
Ναύπλιον, 07 Ιαν 2017
ΠΡΟΣ:
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο
Βασιλέως Κωνσταντίνου 31
21100 Ναύπλιον
ΚΟΙΝ.:
Όπως στον Πίνακα Κοινοποιήσεων
Θέμα :
Αίτημα απάντησης για την παναίρεση του Οικουμενισμού
Σχετικά:
α.  Η από 08 Σεπ 2016 Εγκύκλιός σας
β.  Η από 09 Σεπ 2016 επιστολή μου
γ.  Η από 05 Οκτ 2016 Εγκύκλιός σας
δ.  Η από 09/21 Νοε 2016 Ομολογία Ορθοδόξου Πίστεως των Αγιορειτών Πατέρων
                Σεβάσμιε  Ποιμενάρχη μας,
       Σας εκφράζουμε κατ’ αρχήν την χαρά μας διότι έχουμε ξανά την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να ζητήσουμε την πατερική και ποιμαντική σας καθοδήγηση. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ορθόδοξος Πίστη σας, ο πλούτος των θεολογικών γνώσεών σας και η τιμία και ευθεία κρίση σας μπορεί να μας προσφέρει τις απαντήσεις στα θέματα Πίστεως που εναγωνίως αναζητούμε.
             Στις 29 Νοε 2016 δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο η Διακήρυξη - Ομολογία Ορθοδόξου Πίστεως των Αγιορειτών Πατέρων (σχετικό (δ)), η οποία απαντά στις αγωνίες μας. Παραδείγματος χάρη, ηανάρτηση: http://www.pentapostagma.gr/2016/11/βόμβα-στα-θεμέλια-του-αγίου-όρους-κα.html
                Σεβασμιώτατε,
                Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μίλησε με απλά λόγια στο ποίμνιό Του. Το «ναί, ναί, το ού, ού». Διευκρίνησε επίσης ότι: «τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι και τα του Θεού, τω Θεώ», συνεπώς οι ανησυχίες μας ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν είναι μόνον για τον ΕΝΦΙΑ και τα βιωτικά, αλλά πολύ περισσότερο για τα θέματα της πίστεως. Συγκεκριμένα το θέμα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού μας αφορά και εμάς, ως ποίμνιο και μέλη του σώματος της Εκκλησίας.
                Σεβασμιώτατε,
            Σας παρακαλούμε θερμά, όπως μας ενημερώσετε συγκεκριμένα  και ξεκάθαρα  και εμάς όπως  και όλα τα πνευματικά τέκνα του σώματος της Μητροπόλεώς μας.
                Σας ερωτούμε ευθέως:
                α.             Οι παπικοί είναι Ορθόδοξοι;
                β.             Οι παπικοί είναι Εκκλησία;
                γ.             Επιτρέπεται η Κοινωνία μαζί τους;
                Γνωρίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος παρέπεμψε το θέμα της «Συνόδου της Κρήτης» και των αποφάσεών της, σε επιτροπή. Δηλαδή, κατ’ εμάς, στις καλένδες... Δεν έχουμε αυτόν τον χρόνο, ούτε αρμόζει σε άνδρες της εμβελείας σας να χρησιμοποιούν μίαν επιτροπή ως φύλλο συκής για την αφωνία τους. Άλλωστε, ο σιωπών δοκεί συναινείν.
                Επιθυμούμε την άμεσο καθοδήγησή σας. Πιστεύουμε ότι ο ποιμαντικός σας θρόνος, σας αποδίδει το χρέος όπως μας αποκαλύψετε ομολογιακά την πάσα αλήθεια, με παρρησία και ειλικρίνεια, για την αίρεση της Οικουμενιστικής λαίλαπας εντός του ιερού χώρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα και να λύσετε την αγωνία μας.
                Η δική σας φωτισμένη εκτίμηση και απάντηση θα βοηθήσει τα μέγιστα στον συνειδησιακό προσδιορισμό μας. Εάν όμως, παρ’ ελπίδα, σιωπήσετε στην έκκλησή μας, είμαστε αναγκασμένοι καιαποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας: τον Ι΄ και ΜΕ΄ Κανόνα των Αγίων Αποστόλων, τον ΛΒ΄ καιΛΓ΄ της εν Λαοδικεία Συνόδου, τον Β΄ Κανόνα της εν Αντιοχεία και τονΙΕ΄ Κανόνα της ΑΒ΄ Συνόδου των Πατέρων μας και να προχωρήσουμε για λόγους σωτηριολογικής φύσεως στην διακοπή Κοινωνίας και στηναναζήτηση ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Ιερέων για την σωτηρία μας, για την Αλήθεια του Κυρίου, την Ορθοδοξία και την Ελλάδα μας.
 Μετά του προσήκοντος σεβασμού, για την Ομάδα Προσκυνητών Αγ. Όρους, εν Χριστώ προσκυνητής                                                                                                                                                                      Ιωάννης Καρυανός
Πίνακας Κοινοποιήσεων
1.             Μακαριώτατο Αριεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο
2.             Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο
3.             Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία
4.             Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανό
5.             Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο
6.             Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου και Σικιώνος κ. Διονύσιο
7.             Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ
8.             Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο
9.             Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο
10.           Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο
11.           Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο
12.           Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο
13.           Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ
14.           Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο
15.           Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας και Σπετσών κ. Εφραίμ
16.           Όλους τους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Αργολίδος5 σχόλια :

 1. Τους Ιερούς Κανόνες τους εφαρμόζουν οι Σύνοδοι των Επισκόπων και όχι ο κάθε ένας αφ' εαυτού του λες και είναι Εκκλησία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί λες βρε ευλογημένε;;;; Πού τό είδες γραμμένο αυτό;; Μπας και ανήκεις στην αυλή κανενός Μητροπολίτη;;; Τράβα και διάβασε τί λέει ή απόφαση των Πατριαρχών του 1848! Ο φύλακας της παράδοσης της Εκκλησίας είναι τό σώμα της Εκκλησίας, δηλαδή ό πιστός λαός. Επειδή εσύ ανήκεις στους ευλαβείς βλαμμένους, κατά Νικόλαο Σωτηρόπουλο, έχεις την απαίτηση και το ποίμνιο νά είναι σαν εσάς;; Ε όχι βέβαια!!!! Συγχωρέστε με οι υπόλοιποι για το ύφος μου, αλλά δεν ανέχομαι κανείς νά μάς υποτιμά ως λαό του Θεού!!

   Διαγραφή
 2. Θέμα :
  Αίτημα απάντησης για την παναίρεση του Οικουμενισμού
  Απαντηση :
  Αναπαντητη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Ιωάννη να σε έχει καλά Ο Χριστός.....Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μα το γραφείο παραθρησκειών και αιρέσεων της Ι.Μ.Πειραιώς δεν ζητούσε από την διοικούσα Εκκλησία να καλέσει τον Αργολίδος σε μετάνοια για το Επισκοπικό του ολίσθημα;(υπάρχει στο διαδίκτυο)Ποιό ήταν αυτό;
  Μα η παρουσία του στο ΙΗΣΟΥΙΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ,για την παρουσίαση του βιβλίου του Πάπα.Αυτά δε που ειπώθηκαν από μέρους του, μόνο από Ορθόδοξο Επίσκοπο δεν θα ακούγονταν.
  Θα υπενθυμίσω στους αγαπητούς αδελφούς από την Αργολίδα την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση:
  Δεν φοβηθήκατε για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει η παρουσία σας εδώ;
  Η απάντηση του:
  Ξέρω ότι κάποιοι θα ακονίζουν τα ξίφη τους, αυτό δεν με τρομάζει,αλλά πως να τα βγάλει πέρα κανείς με κουτούς και σχιζοφρενείς!(βίντεο στο διαδίκτυο,Αργολίδος Νεκτάριος.Για μία εκκλησσία φτωχή και των φτωχών)
  Του απάντησε βεβαίως πρεπόντως και μέσα από πατερικά κείμενα ο π. Θ. Ζήσης.(στο διαδίκτυο,Π.Θ.Ζήσης, απάντηση στον Αργολίδος Νεκτάριο)
  Αδελφοί μου, μην περιμένετε απάντηση, ο Αργολίδος έδωσε δείγματα γραφής και όπως και ο ίδιος λέει,ο αμαρτωλός μπορεί να επιστρέψει, ο πλανεμένος ποτέ.(στο διαδίκτυο. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στο Ενορία εν δράσει)


  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com