Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή μαθητή του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου προς τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των Έμφυλων Ταυτοτήτων

korinthos.jpg
Προς: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                 Αγαπητέ κ. Υπουργέ
Eίμαι ο Γιώργος Σκούρτης, είμαι 14 ετών και φοιτώ στη Γ΄ Τάξη του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου. Αφορμή της επιστολής μου η πρόσφατη εγκύκλιος που καταθέσατε προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τίτλο ''Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων, κατά το σχολικό έτος 2016-2017''.

Σκοπός της επιστολής μου δεν είναι να σας κρίνω αρνητικά ή θετικά σχετικά με την απόφαση σας. Αντιθέτως ο λόγος για τον οποίο σας γράφω αυτήν την επιστολή, είναι διότι θέλω να σας εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου, όσο αναφορά το ένα σκέλος της εγκυκλίου που προανέφερα.
Αρχικά θα ήθελα να σας πω ότι καταλαβαίνω πως σκοπός σας είναι, η ευαισθητοποίηση στο θέμα των Έμφυλων Ταυτοτήτων. Ωστόσο πρέπει να σας αναφέρω ότι, οι χειρισμοί σας οδηγούν όχι στην ενημέρωση του θέματος αλλά στην πλήρη αποδοχή του από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Γεγονός το οποίο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με κύριο αποδέκτη εσάς τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση.
Έχετε αναλάβει μία θέση με κύρος και υπευθυνότητα, η οποία σας προστάζει να προστατέψετε και να αναβαθμίσετε την παιδεία, τη γνώση, τις αξίες και τις αρχές του ελληνικού έθνους. Αξίες και αρχές που κατακτήθηκαν και κατακτούνται με αίμα και αγώνες όλων των Ελλήνων κατά σειρά ετών.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι, στο Δεύτερο Μέρος του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρονται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών. Επίσης στο ίδιο μέρος, άρθρο 5 παράγραφος 1,  αναγράφεται το δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη, να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητα του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω αποδέχομαι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην διαφορετικότητα, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, γίνεται συζήτηση για κάτι το οποίο είναι παρα φύσιν (συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα προτείνεται μιλάμε και για μία ενδεχόμενη αλλαγή φύλλου). Επιπρόσθετα στο Σύνταγμα υπάρχει και το θρήσκευμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με το οποίο, κάτι τέτοιο θεωρείται έγκλημα και όχι απλή παράβαση.
Προσωπικά θέλω να σας αναφέρω ότι, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν ενόχληση για εμένα, αλλά προσβολή των ηθών μου και των ηθών της χώρας μου. Προσβολές που δε θα γίνουν αποδεκτές. Και αν μου επιτρέπεται, χρησιμοποιείτε τη θέση σας, για να μας περάσετε μηνύματα ενάντια στις αρχές μας.
Για να συνοψίσω θέλω να σας πω ότι, αυτά τα μηνύματα, δε θα γίνουν αποδεκτά από εμάς ΠΟΤΕ.
Τέλος θα ήθελα να σας ζητήσω μία χάρη: Θα περιμένω αγωνιωδώς μία απάντησή σας, ως ένδειξη πως αυτή η επιστολή διαβάσθηκε από εσάς και δεν κατέληξε σε κάποιο δεύτερο πρόσωπο ή σε κάποιο κάλαθο των αχρήστων.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Γιώργος Σκούρτης -  μαθητής του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου
Σολομό Κορινθίας 

9 σχόλια :

 1. Όταν γράφονται και δημοσιεύονται τέτοιες επιστολές, πώς να μην αισιοδοξείς για το μέλλον που έρχεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπράβο σ'αυτό το παιδί. αυτό να το βλέπουν κάποιοι ενήλικες που το παίζουν και καλά προχωρημένοι και ανοιχτόμυαλοι,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητηριά μου στον νεαρό μαθητή για το θάρρος του να εκφράσει τα πιστεύω του. Μακάρι και άλλοι μαθητές, και ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που συμφωνούν μαζί του, να κάνουν το ίδιο. Πραγματικά το γράμμα του αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλον της Πατρίδας μας και του Γένους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αξίζει θερμών συγχαρητηρίων ο νεαρός αυτός μαθητής διότι ως νέος αντιδρά πνευματικώς καί Ορθοδόξως.Τό γεγονός ότι απευθύνεται πρός ώτα μή ακουόντων δέν έχει σημασία. Εύγε Γεώργιε Σκούρτη!Τέτοιους νέους έχει ανάγκη η αγιοτόκος πατρίδα μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μη δίνεται σημασία σε αυτά που γράφει αυτή η ιστοσελίδα, ο πατήρ Νικόλαος,Ζήσης και πάει λέγοντας, ανοίξτε τα μάτια σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος εισαι εσυ που μας"συμβουλευεις". Μη μπαινεις σε αυτο το ιστολογιο, πηγαινε αλλου, δεν ειμαστε ανηλικοι. Ευαγγ. Ζαλ

   Διαγραφή
 6. Εύγε σε αυτόν τον μαθητή. Ο Θεός να τον έχει καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Εάν δεν μιλήσουν οι άνθρωποι, θα μιλήσουν οι πέτρες" (για να υπερασπίσουν τη φυσιολογική κατάσταση των ανθρώπων).

  Ο Θεός να ευλογεί το ενάρετο παιδί που έγραψε την επιστολή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μπράβο η άποψη σου παιδί μου αντικατοπτρίζει τις απόψεις σχεδον των Ελλήνων πολιτών!Και λέει σχεδόν γιατί από απέναντι ειναι και οι άθλιοι οι Συριζαιοι!!
  Να δω ποτέ θα ξεσηκώθει αυτός ο λαός επιτέλους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com