Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Οι μικτοί γάμοι - Οι αγαπούληδες - Το κείμενο της Ι.Σ. προς το λαό (Β' Κορ. στ' 16-ζ' 1) [mp3 - 2017]

    Κήρυγμα 29/1/2017
Κυριακή ΙΖ' Ματθαίου - Κήρυγμα στο αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής ΙΖ' Επιστολών, Β' Κορ. στ' 16 - ζ' 1. 
    Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη.
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.

Παρακολουθείστε το βίντεο:
    Με νέα, πρόσφατη εντολή (20-11-2015), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, απαγορεύει εκ νέου και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!
    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 
    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.


5 σχόλια :

 1. Καλά τα λέτε εσείς που αντιτίθεστε με την σύνοδο της Κρήτης , αλλά το μόνο που κάνετε είναι να καθησυχάζεται το ποίμνιο, την στιγμή που έχετε ακόμα επικοινωνία με το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Η σταματήστε το μνημόνιο άμεσα η σταματήστε να κηρύττετε λόγια χωρίς ουσία, ξεκάθαρες Θέσεις οχι να φαίνεται ότι υπάρχει δράση για να παίρνει την αντίδραση . Σε αυτό το κομμάτι ο Βαρθολομαίος είναι πιο ξεκάθαρος και πιο συνεπείς στης απόψεις του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο συγκεκριμένος ιερέας έχει υποστεί διωγμούς για τα πιστεύω και το θάρρος της γνώμης του, δεν είναι μόνο λόγια όπως λέτε...
   Θα λυθούν δηλαδή τα προβλήματα της Εκκλησίας εάν σταματήσει ο συγκεκριμένος ιερέας να επιμνημονεύει τον επίσκοπο; Θα παραιτηθεί ο Βαρθολομαίος; Σίγουρα όχι. Απεναντίας: Το πιο πιθανό είναι να συμβεί ό,τι και με τους πιστούς που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο, και ενώ έχουν επιχειρήματα και έντονη πνευματική ζωή τους βάζουν οι υπόλοιποι στη κατηγορία "παλαιοημερολογιτες, φανατικοι" κ.τ.λ. και οι οικουμενιστές αλωνίζουν στην Αγία Εκκλησία. Μήπως λοιπόν συμφέρει τους οικουμενιστές να γίνονται ακραίες κινήσεις όπως αυτές για να "ξεφορτώνονται" τους αγωνιστές ιερείς και πιστούς με εύκολο κι ανώδυνο τρόπο; Ποιος υπολογίζει έναν σχισματικό, έναν "εκτός Εκκλησίας"; Κι ας μην είναι στ' αλήθεια εκτός, κανένας δεν τον υπολογίζει πια...
   Αναρωτιέμαι μήπως κάποιες από τις φώνες που ζητούν αποτείχιση, (δεν μιλάω συγκεκριμένα για την δική σας), είναι "βαλτές" και στοχεύουν στο να οδηγήσουν σε μια κατάσταση όπου οι μόνοι που θα παραμείνουν (επισήμως) θα είναι οι οικουμενιστές...

   Διαγραφή
  2. Εύγε. Συμφωνώ και επαυξάνω.
   Η παναίρεση έχει εισαχθεί συνοδικώς πλέον στην ¨Εκκλησία" εδώ και 7-8 μήνες και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή κάθε μέρα.
   Πόση ακόμα φθορά και απώλειες μέχρι να αποφασίσετε διακοπή μνημόνευσης; Υπάρχουν ιερείς και μοναχοί που έχουν κόψει εδώ και καιρό, κάποιοι τους έχουν κόψει και το μισθό, κλπ, αλλά δεν ακούγονται καθόλου κι ας είναι αυτοί στην ουσία οι 'στρατηγοί' της αντίστασης. Εκ του ασφαλούς αγώνας δε γίνεται...

   Διαγραφή
 2. Λόγος Α Κατά Ιουδαίων του Ι.Χρυσοστομου

  Μια άλλη ασθένεια , πολύ βαριά , που προσβάλλεται το σώμα της Εκκλησίας , καλεί τον δικό μου λόγο να τη θεραπεύσει. Επιβάλλεται λοιπόν να σταματήσουμε την εξέλιξη της ασθένειας αυτής και στην συνέχεια να στρέψουμε την προσοχή μας προς τους εκτός της Εκκλησίας. Είναι αναγκαίο να θεραπεύσουμε πρώτα τους δικούς μας και μετά να ασχοληθούμε με τα πράγματα των άλλων. Ποια όμως είναι η ασθένεια ?

  Πολλοί Χριστιανοί συνεόρταζαν , από κακή συνήθεια , με τους Ιουδαίους τις εορτές των Νηστειών , της Σκηνοπηγίας και των Σαλπίγγων ή του Νέου Έτους.

  Η ασέβεια των Ανομοιων συγγενεύει προς εκείνη των Ιουδαίων….

  Δεν είναι σωστό λέγει , να πάρει κανείς τον άρτο των τέκνων και να το ρίξει στα σκυλάκια.

  Ο Χριστός αποκαλώντας τους Ιουδαίους τέκνα και τους εθνικούς σκυλιά.

  Αλλά άλλαξε η θέση των πραγμάτων και οδηγήθηκαν στη θέση των σκυλιών και εμείς γίναμε τέκνα Θεού.

  Έπειτα λέει γι αυτούς που πηγαίνουν στα θέατρα και στις συναγωγές.

  Μεταξύ θεάτρου και της συναγωγής δεν υπάρχει καμία διαφορά.

  Η συναγωγή είναι σπήλαιο ληστών , κατοικητηριο δαιμόνων γιατί κανένας Ιουδαίος δεν προσκυνεί τον Θεό. …Είναι τόπος ειδωλολατρίας.

  Όλα αυτά σας το είπα και σας τα διηγήθηκα , επειδή δείχνετε απανθρωπιά και αναισθησία προς εκείνους που πράττουν η παθαίνουν αυτά.

  Τι με ενδιαφέρει εμένα ? ποια σχέση έχω εγώ με εκείνον ? Τα λόγια σας αυτά είναι χειρότερα από κάθε μισανθρωπία και σατανική σκληρότητα.

  …Πως λοιπόν ομολογείς τον Χριστό ότι είναι κεφαλή της Εκκλησίας?

  ..άρα δεν έχεις ούτε τον Χριστό κεφαλή.

  Υπάρχουν πιστοί που πάσχουν από την ιουδαϊκή ασθένεια , εσύ αδιαφορείς για την ασθένεια τους . Καθένας από εσάς να κερδίσει τον αδερφό του να τον απαλλάξει από την συναστροφη με τους χριστοκτονους. Τώρα βλέπεις τον αδελφό σου να σύρεται άδικα και ανόσια , όχι από τον δήμιο , αλλά από τον διάβολο , στο βάραθρο της απώλειας και δεν ανέχεσαι να του δώσεις ούτε μια συμβουλή , ώστε να τον απαλλάξεις από την παρανομία αυτή. Και ποια συγχώρεση περιμένεις να λάβεις ? … Και ποια συγνώμη θα έχεις , όντας μισός Χριστιανός ?

  Όταν δεις κάποιον να ιουδαιζη συγκράτησε τον , φανέρωσε τον , ώστε να μην γίνεις κοινωνός και συ του ίδιου κινδύνου. …Σκοπός είναι να τον απαλλάξουμε από την πλάνη και την ασέβεια και να τον καταστήσουμε εξ ολοκλήρου δικό μας.

  Επειδή υπάρχουν μερικοί , που θεωρούν τόπο ιερό την συναγωγή . Επειδή λέγουν ότι υπάρχουν ο νόμος και τα βιβλία .Ενώ αυτοί που έχουν τους νόμους και τους προφήτες δεν τους πιστεύουν δεν δέχονται τις μαρτυρίες τους , πράγμα που είναι μεγαλύτερο από εκείνους που βρίζουν.

  Όταν τα βιβλία διαβάζονται με απιστία , τους καθιστούν βέβηλους και δεν ωφελούνται ούτε οι ίδιοι που τα διαβάζουν. Γι αυτό ακριβώς ας την μισή την συναγωγή και να την αποστρέφεται επειδή έχουν τους αγίους και δεν πιστεύουν στους λόγους τους , επειδή τους κατηγορούν για τη χειρότερη ασέβεια.

  Για να μάθετε , ότι τα βιβλία δεν αγιάζουν τον τόπο , αλλά τον καθιστά βέβηλο η προαίρεση εκείνων που συνέρχονται εκεί….(διήγησης)

  Πες μου λοιπόν εκεί που κατοικούν οι δαίμονες δεν είναι τόπος της ασεβείας κι αν ακόμη δεν υπάρχει στημένο άγαλμα ?

  Όπου βλαστημείται ο Θεός όπου αγνοείται ο Πατέρας , όπου υβρίζεται ο Υιός , όπου αθετείται η χάρη του Πνεύματος , η καλύτερα και αυτοί οι ίδιοι είναι δαίμονες , δεν είναι μεγαλύτερη η βλάβη που προέρχεται από εκεί ? ….

  Να μην λοιπόν αδιαφορήσετε για τους ασθενείς αλλά να τους ελευθερώσετε από την ασθένεια και να τους επαναφέρετε στην επομένη συγκέντρωση μας , και πολύ μισθό θα λάβετε από τον Θεό , εύχομαι …Αμήν.
  Παρόμοια ασθένεια με τότε είναι και σήμερα η ασθένεια του Οικουμενισμού.


  Συμφωνουμε με τον πατερα Ν.Μανωλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγνώμη αλλά έχω κουραστεί να γράφω σχόλια (όχι μόνο σε αυτό το άρθρο) και να μην έχετε βγάλει ούτε ένα για δείγμα, χωρίς να είναι υβριστικά ή προσβλητικά... Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να βγάζετε σχόλια που ίσως διαφοροποιούν τη γενική γραμμή που περνάτε, αλλά τότε θα παρακαλούσαμε να το κάνετε αυτό σαφές στην ιστοσελίδα σας ώστε και να μην χάνουμε το χρόνο μας να γράφουμε άσκοπα, αλλά κια να μην παραπλανείται ο κόσμος από τη δήθεν ανιδιοτέλειά σας. Συγνώμη για τον τόνο μου, αλλά δεν έχω απεριόριστο χρόνο και διάθεση να γράφω άδικα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com