Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή Διαμαρτυρίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Θέρμης για τη Θεματική Εβδομάδα

".. Αναρωτιόμαστε για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν θα έπρεπε άραγε να ζητηθεί η συγκατάθεση των γονιών, αφού πρόκειται για θέματα εκτός σχολικής ύλης, όταν για θέματα όπως συμμετοχής σε εκδρομές – θέατρα απαιτείται η συγκατάθεση μας .."

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
Με  την παρούσα επιστολή θα θέλαμε εμείς οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Θέρμης να εκφράσουμε την έντονη αντίθεση μας, σχετικά με την προβλεπόμενη θεματική εβδομάδα που πρόκειται να υλοποιηθεί στη τρέχουσα σχολική χρονιά. Εναντιωνόμαστε και συγχρόνως προβληματιζόμαστε έντονα για το περιεχόμενο, ειδικά της 3ης ενότητας, την οποία θέλετε να περάσετε δήθεν προοδευτικό, αλλά στην πραγματικότητα βάζει μπουρλότο στις υγιείς σχέσεις στον θεσμό της οικογένειας, με απώτερο σκοπό να αποπροσανατολίσετε τα παιδιά μας από τον υγιή ρόλο που πρέπει να έχουν μέσα στην κοινωνία, καθώς επίσης να τα προβληματίσετε εάν ο δικός τους ρόλος είναι σωστός ή λάθος.
Και φυσικά αναρωτιόμαστε εμείς οι γονείς, οι γραφικοί την αναγκαιότητα – σπουδαιότητα  της ενότητας αυτής, όταν στα παιδιά μας έχουμε μάθει να σέβονται και να δέχονται την διαφορετικότητα, είτε αυτή είναι σε φύλο – ιθαγένεια – θρησκείες.
Αναρωτιόμαστε για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν θα έπρεπε άραγε να ζητηθεί η συγκατάθεση των γονιών, αφού πρόκειται για θέματα εκτός σχολικής ύλης, όταν για θέματα όπως συμμετοχής σε εκδρομές – θέατρα απαιτείται η συγκατάθεση μας.
Και το κυριότερο, αυτά που θέλετε να μάθετε στα παιδιά μας, θα πρέπει να διδαχθούν από ανθρώπους καταρτισμένους επιστημονικά επί των θεμάτων και όχι να διδαχθούν από τους καθηγητές που έχουν άγνοια.
Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους, εμείς οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Θέρμης αρνούμαστε στα παιδιά μας να γίνουν κομπάρσοι, ηθοποιοί σε ένα θέατρο με σενάριο ισοπεδωτικό, για σας προοδευτικό. Πρόοδος σημαίνει αυτό που αναγεννά και ορθώνει το ανάστημα σε μίζερες, δήθεν προοδευτικές αντιλήψεις.
Έτσι στην διατήρηση της θεματικής εβδομάδας τα παιδιά μας θα έχουν άλλες μαθητικές δραστηριότητες στον χώρο του σχολείου μας.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

5 σχόλια :

 1. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στον Σπύρο Χαριτάτο και στη Γιάφκα του 22/02/17

  https://www.youtube.com/watch?v=PocfPm9bEJY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΙΑΦΩΝΩ,
  Α)ΟΤΙ: "στα παιδιά μας έχουμε μάθει να σέβονται και να δέχονται την διαφορετικότητα, είτε αυτή είναι σε φύλο...", ΓΙΑΤΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΛΕΓΕΙ ΠΩΣ, "Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ"

  Β)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟ ΝΑ ΛΕΜΕ: "αυτά που θέλετε να μάθετε στα παιδιά μας, θα πρέπει να διδαχθούν από ανθρώπους καταρτισμένους επιστημονικά επί των θεμάτων και όχι να διδαχθούν από τους καθηγητές που έχουν άγνοια", ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, "ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ! ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ"

  Δ.Θ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Ιερος Χρυσσόστομος τα ειπε , όμως , εντέλει τι είπε οτι πρέπει να νά μάθουμε στα παιδιά αν εχουν εναν ομοφυλόφιλο συμαθητη; Νάμην τον σεβονται; Να τον απομονώσουν; Μήπως να τον λιθοβολήσουν;
   Εχετε αντιληψη τι Θεολογοι καθηγητές διδάσκουν στα σχολεία μας;;;Αν υπάρξει ανάγκη οποιας <> ήτε λέγετε ναρκωτικά ήτε ρατσισμός ήτε φοβίες, οι πλέον μη ειδικοι ειναι οι ήδη υφισταμενοι εκπ/κοι

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com