Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ''Διακόπτω την μνημόνευση του μητροπολίτου κ.Ανθίμου'' [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

    Κήρυγμα 19/2/2017
Κυριακή της Απόκρεω - Κήρυγμα στο οποίο ο π. Νικόλαος ανακοινώνει τη διακοπή του μνημοσύνου του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.
    Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη.
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.

Παρακολουθείστε το βίντεο:
    Με νέα, πρόσφατη εντολή (20-11-2015), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, απαγορεύει εκ νέου και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!
    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 
    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.

137 σχόλια :

 1. Επιτέλους επιτέλους!!!Μπράβο Πάτερ μου,κάποιος να ανοίξει τον δρόμο για να καθαρίσει η Ορθοδοξία από το πύον του Οικουμενισμού!ΑΞΙΟΣ!!!!!!!Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι και κυρίως Μητροπολίτες.Μακάρι όλοι να γίνουν του Χριστού και όχι του Οικουμενισμού και της αίρεσης.Ομολογήστε Χριστό Ιερείς,Επίσκοποι και λαϊκοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ Ως ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟς ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣς ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ -ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΗΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗς-ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ-

   Διαγραφή
  2. Όταν η διακοπή γίνεται για λόγους πίστεως για να καταγγείλεις την αίρεση αλλάζει το θέμα Άκουσε προσεκτικά την ομιλία

   Διαγραφή
  3. Αποτείχιση ή αλλιώς διακοπή εκκλησιαστικού μνημοσύνου έχει κάνει και ο Πρεσβύτερος π. Σταύρος Βάιος, απόφοιτος πανεπιστημίου και πρωτοπόρος το έτος 2007. Άφησε τον καλό μισθό του όντας Ιερέας Α' κατηγορίας για το δημόσιο και διέγραψε εφάπαξ και ένσημα. Αλλά επειδή δεν είναι γνωστός από το διαδίκτυο δεν ξέρουν πολλοί τον αγώνα του. Μόνος του παλεύει στην Μητρόπολη Φθιώτιδος, στη Λαμία.

   Διαγραφή
  4. Πρέπει να στηρίζουμε αυτούς τους αγωνιζόμενους διωκόμενους ιερείς.
   Στηρίξτε τους ανακοίνωστε τον αγώνα τους και τα κηρύγματα τους συνεχώς .

   Διαγραφή
  5. να σε έχει ο Χριστός καλά πατήρ Σταύρο.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
 2. Με χρυσά γράμματα γράφτηκε στον Ουρανό το όνομά σου άγιε πάτερ. Αυτή τη μεγάλη ημέρα που σήκωσες τείχος για να προστατέψεις την Ορθοδοξία μας από την παναίρεση του οικουμενισμού. Δεν σηκώνει η συνείδησή μας, δεν τεριάζει στο ορθόδοξο φρόνημα η διπλωματία. Δεν τεριάζει στους επισκόπους ούτε το λάου λάου, ούτε η μετριότητα. Ή θα είστε με τον Χριστό ή θα είστε με τον διάβολο κι ας είστε μητρολίτες κι ας είστε πατριάρχες. Να ακολουθείτε τους ιερούς κανόνες και να μη παίζετε με τη σωτηρία των ψυχών μας. Αυτό θέλουμε από εσάς. Και αφού δεν το πράττετε, αφού δεν ορθοτομείτε τον λόγο της αληθείας, σας εμποδίζουμε να δηλητηριάζετε την εκκλησία του Χριστού.
  Άξιος ο πατήρ Νικόλαος, άξιοι και όσοι τον ακολουθήσουν.
  Τάσος Παπαδόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. π. Νικόλαε, τα δάκρυά μας κάποια στιγμή θα ξεπλύνουν το βορβορώδες σατανικό σχέδιο του οικουμενισμού. Κι αν χρειαστεί και το αίμα μας θα δώσουμε για την Αγάπη του Χριστού. Δεν θα δειλιάσουμε, δεν θα υποκύψουμε.
  Λυπούμαστε μόνο, γιατί σαν αστραπή πέφτει από τον οικουμενικό θρόνο το σύμβολο της ορθοδοξίας και μαζί του παρασέρνει κλήρο και λαό.
  Στώμεν καλώς. Στώμεν μετά φόβου Θεού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο πάτερ. Πολύ σωστή η απόφαση σας να μείνετε. Όπως λέτε είναι. Οι οικουμενιστές να φύγουν και να πάνε αλλού! Εσείς συνεχίστε ταπεινά το λειτούργημα σας ως λειτουργός του Υψίστου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΕ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΣΟΥ !ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ . (ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δόξα τω Θεώ.να είσαι καλά πατήρ Φώτιε.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
 6. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΤΕΡ. ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.
  Ο ΘΕΟΣ Κ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πατέρα Νικόλαε συγχαρητήρια.

  Σας περιμέναμε σήμερα στη συγκέντρωση των συναγωνιστών της Εσφιγμένου αλλά δεν σας είδαμε δυστυχώς και απογοητευθήκαμε.

  Πιστεύω πως λείψατε για λόγους βεβαρυμένου προγράμματος και ελπίζω να σας δούμε σε επόμενες συγκεντρώσεις να μας εμψυχώσετε.

  Ένας είναι ο εχθρός, ο οικουμενισμός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παναγιώτη μην απογοητεύεσαι, δεν είναι υποχρεωμένος όποιος δεν σας ακολουθεί να σας ακολουθεί για να μην απογοητεύεστε. Οι χριστιανοί προσεύχονται για τον εχθρό τους δεν πετούν μολότωφ. Φέρε μου ένα παράδειγμα αγίου που πέταξε μαχαίρι ή πέτρα κατά των διωκτών του. Δεν υπάρχει, μην κουραστείς άδικα. Αν δεν είχε βαρύ πρόγραμμα ο π. Νικόλαος δεν είναι υποχρεωτικό να έρθει.

   Διαγραφή
  2. σε παρακαλώ εφφαθά τί σχέση έχει το Φως των Εσφιγμενιτών με το σκοτάδι των οικουμενιστών;Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
 8. Εύγε. Επόμενος τοις Θείοις Πατράσι. Εύχομαι ο Δεσπότης Χριστός να σας ενισχύει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τὸ σύνδρομο τοῦ «παλαιοημερολογιτισμοῦ» εἶναι αὐτὸ ποὺ μᾶς ἀπασχολεῖ τὸν τελευταῖο καιρό. Δηλαδή, ἡ στάση ὁρισμένων ἀντι-οικουμενιστῶν, οἱ ὁποῖοι ἐπειδὴ διακατέχονται ἀπὸ «ζῆλο οὐ κατ΄ ἐπίγνωση» εἶναι ἱκανοὶ νὰ διαλύσουν καὶ νὰ στιγματίσουν τὸν ἁγνὸ ἀγώνα.
  Ἀρχικῶς, θὰ ἦταν καλὸ νὰ σημειώσουμε ὅτι ὑπάρχουν ὁρισμένοι οἱ ὁποῖοι ἔχουν τὴν λεγομένη «τρέλα» τῆς ἀποτειχίσεως καὶ ἀγνοοῦν ὅτι δωρίζουν στοὺς Οἰκουμενιστὲς τὸ δικαίωμα νὰ δυσφημοῦν τὸν γνήσιο ἀντιαιρετικὸ ἀγώνα. Διότι τὰ «καπετανάτα», καθὼς καὶ οἱ προσωπικὲς φιλοδοξίες ὅσων θέλουν νὰ ἱεραρχήσουν τὶς δικές τους προτεραιότητες πάνω ἀπὸ τὸν ἀγώνα ἐναντίον τοῦ οἰκουμενισμοῦ, εἶναι ἕνα λυπηρὸ ὀφθαλμοφανὲς γεγονός.
  Ὁρισμένοι ἀλλάζουν τὴν ρότα τοῦ καραβιοῦ, χωρὶς νὰ ἔχουν οὔτε τὴν ἄδεια τοῦ κυβερνήτου, οὔτε τὴν συγκατάθεση τῶν ὑπολοίπων ἀδελφῶν. Καὶ φυσικὰ σὲ καμμία περίπτωση δὲν μποροῦν νὰ...
  τὴν ἀποκτήσουν ποτὲ αὐτὴν τὴν συγκατάθεση, ἐπειδὴ δὲν ξεσηκώθηκε ὁ κόσμος γιὰ νὰ ὑπηρετήσει τὶς ἐμμονές τους, οὔτε γιὰ νὰ προβάλει τὰ συμφέροντα καὶ τὶς μωροφιλοδοξίες ἄλλων. Καλούμαστε λοιπὸν σὲ σάλπισμα γιὰ νὰ διατηρήσουμε τὴν ἑνότητα τῆς γρηγορούσας Ἐκκλησιαστικῆς Ὀρθοδόξου κοινότητος σχετικὰ μὲ τὸν κίνδυνο τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ παντὸς εἴδους νεωτερισμοῦ πάντοτε «ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ». Κάθε ἄλλη μεμονομένη ἀδιάκριτη ἐγωιστικὴ στρατηγικὴ ἐπιδίωξη, ἡ ὁποία ἂν καὶ μπορεῖ νὰ εἶναι σὲ ὁρισμένες περιπτώσεις θεμιτή, μὲ κανένα τρόπο δὲν μπορεῖ νὰ ἱεραρχηθεῖ πάνω ἀπὸ τὸν ὀρθὸ ἀντι-οικουμενιστικὸ ἀγώνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμενα γιατι αυτο το ποιητικο κειμενο εξαπατησεως των Πιστων (και αυτοδικαιωσης μελων εκεινης της ομαδας), μου φαινεται ότι ανηκει σε μελη συγκεκριμενης ομαδας ;;
   θα δειξει ο χρονος, αλλα καποιοι δεν προκειται να "ζυμωσουνε" ποτέ και θα δυσφημουνε οσους το τολμησαν...Και θα ειναι χρησιμοτεροι στη Ν.Τ.Π., ακομα περισσοτερο απ τους μη αντιδρωντες (απορροφωντας "κραδασμους"-ξεγελωντας Πιστους), κι ακομα χειροτεροι απο κεινους στα ματια του Κυρίου...καλυτερα να μην (ψευτο)αντιδρουσαν καν

   Σταύρος

   Διαγραφή
  2. Εγωιστικες πρακτικες για τους αλλους επειδη κινηθηκανε,ελαβαν μια καποια δραση.Εσυ που προτεινεις καναπε και ησυχια απο τι παρακινησε;η μαλλον δεν το κουνας ρουπι;απο αδολη αγαπη και αλτρουισμο;και ποτε ιστορικα ο λαος κινηθηκε κατα των αιρεσεων;παντα λιγοι γιγαντες ιεραρχες ητανε,μετα ακολουθουσε ο λαος

   Διαγραφή
  3. Και πως εσυ ρε φιλε χωρις ζηλο δηλαδη χλιαρος εχεις τοσο επιγνωση και οι αλλοι δεν εχουν;που σπουδασες και ηρθες σε επιγνωση;στις σχολες δελτα η στο αμερικανικο κολεγιο;και ποτε με το καλο βλεπεις να αντιδρας;περιμενεις πληροφορια απο τη μυστικη υπηρεσια των αμερικανων;

   Διαγραφή
  4. 9:45 ο οικουμενισμός είναι αίρεση και επειδή η εκκλησία είναι μία "εν τη εκκλησία" είναι όσοι θέλουν να φύγει η αίρεση από την εκκλησία.

   Διαγραφή
 10. Ένας που εχει βγάλει μόνο δημοτικό19 Φεβρουαρίου 2017 - 9:46 μ.μ.

  Πάτερ Νικολαε ευλογιται.καταθετω την γνώμη μου.Όταν άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό οι άγγελοι ο αρχιστρατηγος Μιχαήλ φώναξε "στωμεν καλώς στωμεν μετα φοβόυ"για να σταματήσουν να πέφτουν,να ξέρετε ότι σε αυτόν ομοιαζετε και σεις και όλοι όσοι αντιδρούν στην γαγγρενα του οικουμενισμου.Διαλεξατε την στενή και τεθλιμενη που είναι γεμάτη αγκάθια την οδό του κυρίου,της ειρωνειας,και του σταυρου με όλα όσα ακολουθούν,το τέλος όμως είναι η ανάσταση. Ευχή και προσευχή μου είναι σε όλους εσάς που εταξε ο θεός οδηγούς σε αυτόν τον αγώνα, να σας δίνει δύναμη και κουράγιο .Καλό παράδεισο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά την τιμωρία της μετάθεσης τί νόημα έχει παρά μόνο να ταλαιπωρεί τα πνευματικοπαίδια του πατ Μανώλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τόν νοιάζει τόν Ἂνθιμο ἂν σέ ταλαιπωρεῖ;
   Ὁ Ἂνθιμος δέν ταλαιπωρεῖται, ἒχει καί σωφέρ, κατάλαβες;
   Πηγαίνει σέ ὃποιον ναό θέλει πού τόν περιμένει ὁ Λαός νά τοῦ φιλήσῃ τό χέρι...

   Ὁ Ἂνθιμος μόνο ἓνα θά καταλάβη:
   Ἐάν τόν πάη ὁ σωφέρ του σέ ἓναν ναό καί λείπῃ τό ἐκκλησίασμα
   πού θά ἒχει παη σἐ ἂλλο ναό τότε.
   Καί θά εἶναι μόνος ὁ Ἂνθιμος μέ παπᾶ καί ψάλτη.

   Διαγραφή
  2. Ο Μητροπολιτης δεν θα κάνει κάτι και θα περιμένει. Ουτε στην Ανακοίνωση του Αγιου Ορους δεν αναφέρεται ότι σήμερα πρέπει να γίνει διακοπή μνημοσύνου. Διαβαστε την. Αυτο που γίνεται είναι πάνω και από το Αγιο Όρος. Ειναι πολύ πρωιμο κια θα το δειτε. Αδελφικά Γιωργος Αλεξίου Συκιές

   Διαγραφή
 12. Αξιος και παλι αλλα τωρα αρχιζει ο Αγωνας !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο π Νικόλαος με όλον αυτό τον διωγμό έγινε επίλεκτος κομάντο, ξέρεις τί πόνο έχει να σε διώκει εκκλησιαστικός και να αδικείσαι; Σιγά μην κολώσει τώρα, τους έμαθε τα είδε όλα, τί να φοβηθεί; Αυτοί τρίζουν τα δόντια γιατί τρίζουν οι καρέκλες, τα αφεντικά φωνάζουν ΄΄μάζεψέ τον΄΄ γι αυτό αφρίζουν, μόνο που όταν θυμώνεις κάνεις για να το πω απλά κάνεις βλακείες! Κι όταν ενεργείς σπασμωδικώς χάνεις την μπάλα και χάνεις και το παιχνίδι
   Με τις υγείες τους

   Διαγραφή
 13. ΑΞΙΟΣ!! ΑΞΙΟΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ !! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ !!
  ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ..


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ανέλαβε να σκουπίσει την βρώμα των αιρετικών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εχεις τον Χριστό και την Κυρία Θεοτόκο και όλους τους Αγίους και Αγγέλους και τους ταπεινούς ορθοδόξους που σε στηρίζουν με τις προσευχές τους
  ΜΗΝ φοβηθείς ΤΙΠΟΤΑ
  Οταν αρχίσουν να φωνάζουν οι πιστοί ΑΝΆΞΙΟΙ, κάποιοι θα καταλαβουν αλλά θα είναι αργά δυστυχώς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Γιόρτασε η ψυχή μου συγκλονίστηκα με τις φωνές των πιστών και την αδιόρατη συγκίνηση στην φωνή του πάτερ...
  Πάτερ μου ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ήταν πολύ δύσκολο γιατί εσείς κάνατε την αρχή,τώρα θα βοηθήσει ο Κύριος και η Θεοτόκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ, ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΑΚΥΡΩΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ!!
  ΨΥΧΡΑΝΘΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ;
  ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ... ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΓΙΝΑΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ, ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑ
  ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ, ΣΑΣ ΔΩΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΗΝΕΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΛΙΑΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ
  Ε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΙΕΡΕΙΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
  ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ..
  ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡ ΜΑΝΩΛΗ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ, ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ, ΑΣΘΕΝΗΣ, ΧΗΡΕΣ, ΟΡΦΑΝΑ, ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΚΑΡΔΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΘΑ ΞΕΘΑΡΡΕΨΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ
  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΡΚΕΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Άξιος! Άξιος Άξιος! Δεν είσαι μόνος σου πατέρα Νικόλαε. Ο πιστός λαός είναι μαζί σου και σύντομα τα ακίνδυνα ρυάκια θα ενωθούν και θα γίνει χείμαρρος που θα πνίξει τα δόλια σχέδιά τους. Ισχυκότες ηττάσθε... Εάν γαρ πάλιν ισχύσητε, και πάλιν ηττηθήσεσθε Ότι μεθ' ημών ο Θεός.
  Κωνσταντίνος Χατζηϊορδάνου, Εκπαιδευτικός από Βέροια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Η έκφραση του π. Νικολάου "μόνον ο Στρατός θα με βγάλη από τη θέση μου" προοιωνίζει γεγονότα παρόμοια με αυτά των σχισματικών της Μονής Εσφιγμένου ?
  Ας ελπίσουμε ότι είναι μόνον σχήμα λόγου και ότι δεν θα δημιουργηθούν αναταραχή και αναστάτωση στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τώρα που έρχεται η Μεγάλη Τεσσαρακοστή, και οι πιστοί χρειάζονται ησυχία και περισυλλογή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σιγά αδερφε μην ταραχτεις και παθεις τίποτα και σου χαλασουμε την Σαρακοστή . Για όνομα του Θεού ! Δτην Ρωσια το 50% των ιερεων δεν μνημονευουν τον Ρωσο Πατριαρχη !Θα αφήσουμε την Αντιαιρετικη τορπίλη της διακοπής μνημοσύνου να δράσει και να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα που οζουν . Αξιος πατέρα Νικολαε ! Οχυρωνεται την πίστη επ 'αγαθον των παιδιών σας και όλης της Εκκλησίας ! Οι ιεροι κανονες σας δινουν το δικαιωμα , αν οχι σας υποχρεωνουν , α παραμεινετε στην καρδιά εση σας μεχρι να σας διωξουν πσνβ απο το πτωμα μας ! Πρωτοι εμεις , ο λαος του Θεου , καταγγελουμε τους Οικουμενιστες Αρχιερεις και ζηταμε την καταδικη τους . Ζητάμε ελεύθερα και ζωσα Εκκλησία ! Αξιος ! Αξιος ! Άξιος πατέρα Νικολαε !

   Διαγραφή
  2. Άκουσε προσεκτικά τι λέει και μετά να ανησυχείς

   Διαγραφή
  3. "και οι πιστοί χρειάζονται ησυχία και περισυλλογή" αυτά τα λένε και κάποιοι λυκοποιμένες για να υπνωτίζουν τον λαό και να δρουν ανενόχλητοι. Υπέρ της ησυχίας και της περισυλλογής είναι όλοι οι άγιοι. Δεν είναι ταραξίες. Αλλά όταν κινδυνεύει η πίστη αστράφτουν και βροντάνε.

   Διαγραφή
  4. δηλαδή για να μην χάσουμε την ησυχία μας πρέπει να είμαστε αιρετικοί;Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
  5. πατριάρχη δεν έχουμε; αρχιεπίσκοπο;
   θα κάνουν τα πάντα να αρθούν οι όποιες ποινές
   το απαιτεί η εν Χριστώ αγάπη και η αρχή της σαρακοστής
   μέχρι την Κυριακή της συγχωρήσεως θα το τακτοποιήσουν
   αμφιβάλλεις;

   Διαγραφή
  6. Ηρέμησε δεν θα σε ξυπνήσουμε απο τον ύπνο σου...

   Διαγραφή
 20. Το θέμα με την Μονή Εσφιγμένου είναι γνωστό σε πολλούς από την δεκαετία τουλάχιστον του 90 που οι άνθρωποι ταξιδεύουν και γνωρίζουν ανθρώπους και δημιουργούν σχέσεις
  Ο Οικουμενισμός είναι η αίρεση των αιρέσων δεν υπάρχει πιό διαβολικό δημιούργημα γιατί παίρνει την αγνή άδολη αγάπη που διδάσκει ο Ιησούς και την περιφέρει μέσα σε βρωμιές και την λερώνει και την κάνει κουρελόπανο, εκμεταλλεύεται την προσπάθεια του ορθοδόξου χριστιανού να προσπαθήσει να αγαπήσει όλους ακόμα και τον εχθρό του να κάνει αυτήν την υπέρβαση, γι αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι οικουμενιστές, γιατί παγιώθηκε αυτό το κακό μέσα τους και δεν ξεριζώνεται, γι αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν ότι βαδίζουν λάθος, σου λένε αγαπάμε, κι ο Χριστός ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ αλλά τί έλεγε για τους Φαρισαίους; Πήρε και το μαστίγιο και τα κανε όλα λίμπα, ε θα το πάρει και τώρα ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ για το πλάσμα Του και την ορθοδοξία μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ξέχασες πατερ Νικολαε τα ΄΄ψυχικά διαταραγμένοι΄΄, ΄΄παρεκκλησία΄΄, ΄΄πνευματική τρομοκρατία΄΄ φρόντισε ο Χριστουπόλεως να μας ενημερώσει κι εμάς μαζί με τους άρχοντες
  τίποτα δεν θα κάνουν, θα δράσουν ύπουλα, να προσέχεις, θα τους προλάβουν τα γεγονότα, άρχισαν ταραχές ειδικά Αθήνα και εξωτερικό, η Τουρκία είναι σε αναμμένα κάρβουνα προκαλεί δεν θα κάνουν τίποτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλή κίνηση! Αλλά ενίσταμαι για τις μνημονεύσεις του 1962-1973 σταμάτησαν να μνημονεύουν τον Αθηναγόρα αλλά άρχισαν συνέχισαν να μνημονεύουν έναν πολύ χειρότερο (Βαρθολομαίο).
  Καλό αγώνα και καλή δύναμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο Αθηναγόρας που έκανε τον σταυρό του σατανικά απ την αριστερή μεριά
   ξεγελιέται ο κόσμος απ την εξωτερική εμφάνιση και πιστεύει και τρέχει πίσω τους

   Διαγραφή
 23. Π.ΝΙΚΟΛΑΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΝΕΟΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΤΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ.ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΥΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΙΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΕΩΣ.Η ΜΟΝΕΔΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ. ΝΑ ΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΕΠΟΙ! ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - ΛΟΥΚΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Σε Αθήνα και Θήβα τα πρώτα τέσσερα τζαμιά που πήραν «άδεια λειτουργίας»
  Στο εξωτερικό δίνουν καθεδρικούς ναούς για να μπαίνουν οι μουσουλμάνοι για προσευχή
  Αντε να σας δούμε εδώ τί θα κάνετε

  http://apocalypsejohn.com/athina-thiva-prota-tessera-tzamia-piran-adia-litourgias/#

  Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο Μητροπολίτης να κόψει μισθό ή να πάψει τον πάτερ
  Είναι πνευματικό θέμα, ελπίζω να μην κάνουν κατάχρηση εξουσίας
  Πάτερ να προσέχεις τα φίδια που θα σού ρχονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Άξιος! Ιστορική και Ομολογιακή μέρα για την Ορθοδοξία! Την ευχή σας Γέροντα και Ευχαριστούμε για όλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Έγραψε Ιστορία. Τι να πω; Παρών και εκεί μέσα στον ναό, τα ίδια συναισθήματα και στο άκουσμα διαδικτυακά. Άξιος! Ο Θεός τώρα να του δίνει δύναμη για να αντέξει το μαρτύριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι γέροι Μητροπολίτες πρέπει να αποσύρονται, η τόση επιμονή μπορεί να είναι σύμπττωμα και αρρώστειας, αλλά τους κρατούν εκεί επίτηδες για να είναι αδρανείς, πετούν και δίπλα τα καρφιά και τους κόλακες και όλα οκ υπο έλεγχο
   χτυπάς το κεφάλι ακολουθούν και οι υπόλοιποι σε αυτό βασίζονται οι κακοί, με τις κεφαλές ασχολούνται, γιατί ξέρουν ότι όλοι θα ακολουθήσουν μετά, ο τρόπος που το κάνουν είναι ανορθόδοξος(...)το έλεγε σε ένα βίντεο ένας σύγχρονος Ρώσος Γέροντας στα πνευματικοπαίδια του που τα προετοίμαζε για όσα έρχονται, εκοιμήθη ο γέροντας

   Διαγραφή
  2. εκτός αν είναι όπως οι μακαριστοί Αυγ Καντιώτης και Αντώνιος Κόμπος
   έμειναν ως παράδειγμα για τα παιδιά μας, και άλλοι βέβαια, αυτοί μου ήρθαν στο μυαλό πρώτοι

   Διαγραφή
 27. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος κατά την τελευταία, έκτακτη συνέλευση της Ιεραρχίας του Νοεμβρίου παρελθόντος έτους, της συγκληθείσης εξ αφορμής της "συνόδου" της Κρήτης, ζηζιουλείου και "ελπιδοφόρου" εμπνεύσεως και κοπής και υπηρετούσης συγκεκριμένες γεωπολιτικές σκοπιμότητες, υπεραμύνθηκε αυτής κατά τρόπο ιδιαζόντως προκλητικό εφ όσον διατύπωσε, ομού μετά τινος ετέρου επισκόπου, συμμετασχόντος κατά το παρελθόν στον επίσημο θεολογικό διάλογο μετά των παπικών και διατυπώσαντος, μετά ταύτα, τη διαφωνία του, την ολοκληρωτικής υφής και χροιάς άποψη επί τη βάσει της οποίας περιττεύει οιαδήποτε συζήτηση επί των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου και οι τελευταίες τυγχάνουν αναντιλέκτως δεσμευτικές για το ιεραρχικό και λοιπό εκκλησιαστικό σώμα.
  Ο π.Νικόλαος Μανώλης, γνωστός ομολογητής κληρικός, βιών αληθή κρίση συνειδήσεως από ικανού χρόνου και θεωρώντας ότι "το ποτήρι ξεχείλισε", ένεκα και ετέρων κρουσμάτων φιλο-οικουμενιστικής συμπεριφοράς του ειρημένου μητροπολίτου, χρονολογουμένων από μακρού, κατόπιν πολλής προσευχής, όπως υπογράμμισε στο χθεσινό κήρυγμά του, προήλθε στην οδυνηρή και "σκληρή" απόφαση της διακοπής του μνημοσύνου του οικείου μητροπολίτου.
  Τοιουτοτρόπως, καταπίπτει πανηγυρικώ τω τρόπω για μία εισέτι φορά ο ισχυρισμός των υποστηρικτών της "υποψίας συνόδου" του Κολυμπαρίου με βάση την οποία η τελευταία "προήγαγε την πανορθόδοξη ενότητα", ενώ στην πραγματικότητα αυτή την υπονόμευσε, όπως καταδεικνύουν πανηγυρικά οι άχρι τούδε συντελεσθείσες διακοπές της μνημονεύσεως επισκόπων τινών από την πλευρά υφισταμένων τους, ιεραρχικώς, κληρικών.
  Ο π.Νικόλαος, ενήργησε, κατά τη γνώμη μου, κατ αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο για λόγους συνειδήσεως αλλά και προκειμένου να αφυπνίσει το μητροπολίτη του αλλά και όλο το ιερατικό και λοιπό εκκλησιαστικό σώμα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης εν όψει του οικουμενιστικού κινδύνου που λυμαίνεται, εν πολλοίς, το σύγχρονο εκκλησιαστικό βίο.
  Ας ελπίσουμε ότι η συγκεκριμένη, αναμφιρρήστως θαρραλέα και πεπαρρησιασμένη ενέργεια του αγωνιστού κληρικού, η ενδεχομένως συνεπαγομένη βαρύτατο οικογενειακό και "επαγγελματικό" κόστος (η τελευταία λέξη τίθεται εντός εισαγωγικών εφ όσον η ιερωσύνη συνιστά μυστήριο και υπούργημα και ουχί επάγγελμα), θα συντελέσει στην αφύπνιση όχι μόνο του οικείου επισκόπου αλλά και του λοιπού εκκλησιαστικού σώματος προς την κατεύθυνση της αποκηρύξεως του παναιρετικού οικουμενισμού και των διαφόρων εκδηλώσεων, παρεπομένων και συνεπειών του.
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστότατα ἀδελφέ Λ.Ν.
   Συμφωνῶ καί ἐπαυξάνω.

   Εἲθε ὁ Ἂνθιμος νά βάλη μυαλό καί διότι ἒχει τά ἒτη του
   καί διότι ὁ Λαός ξυπνᾶ περισσότερον καθημερινῶς
   καί ἐντός ὀλίγου θά μπαίνῃ σέ ναό καί τήν ἰδίαν στιγμήν θά κάνῃ "Μεταβολή!" ὁ Λαός καί θά φεύγῃ. Καί τότε, μέ τίς κάμερες, ὁ Ἂνθιμος θά γίνῃ ρεζίλι, τό ὁποῖον ἀπεύχομαι.

   Διαγραφή
  2. Μην ρίχνεις λάδι στην φωτιά Λ.Ν. δεν είσαι κληρικός. Από θέση ισχύος ομιλείς. Άλλη η ιδιώτης του κληρικού και άλλαι οι υποχρεώσεις αυτού. Πρόσεχε διότι θα δώσεις λόγο εις τον Θεόν.
   Ο π. Νικόλαος παρακαλώ να συνεχίσει τον αγώνα όχι όμως την αποτείχιση που θα τον οδηγήσει σε άλλες ατραπούς.

   Διαγραφή
  3. Μάλλον δεν κατάλαβες ή δεν θέλεις να καταλάβεις ότι ο π. Νικόλαος μόλις αποτοιχίστηκε και ότι, σύμφωνα με τον 15ο κανόνα της πρωτοδευτέρας Συνόδου, απαγορεύεται να τιμωρηθεί και δεν οδηγείται σε άλλους ατραπούς, παρά μόνον εάν οι διοικητικοί του προϊστάμενοι παρανομήσουν. Αδελφέ, ομελέτα χωρίς να σπάσεις τα αυγά δεν γίνεται.

   Διαγραφή
  4. ποιές ατραπούς; δηλαδή αν του κόψει ο μητροπολίτης τον μισθό του και τον καθαιρέσει αδίκως τον άνθρωπο επειδή ο άλλος θέλει να φροντίσει το ίματζ του και δεν του αρέσει να ακούει την αλήθεια, ο παπα Μανώλης θα φταίει; ότι θέλουμε λέμε; άντε να συνέλθουμε γιατί το έχουμε δει το έργο σε άλλους ιερείς
   ποιός τους είπε ότι είναι πνευματικοί πρωθυπουργοί και υπουργοί; εμείς τους επιλέξαμε; αν έχουν τα κότσια ας βάλουν τους πιστούς να επιλέξουν τους ποιμένες τους, νύχτα θα φύγουν

   Διαγραφή
 28. Αξιος, αξιος, αξιος. Ειμαστε μαζι σας πατερ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ευγε πατερ μου. Συγχαρητηρια. Η Παναγια και ολοι οι αγιοι μαζι σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Άξιος πανάξιος άγιε Γέροντά μας να ομολογείς με παρρησία δημόσια με κάθε κόστος.Ειμαστε μαζί σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΛΗΡΙΚΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΡΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Απο εδω και περα ειναι μια καλη ευκαιρια για τον π. Νικολαο, να δειξη συνεση, σωφροσυνη και σεβασμο για την Εκκλησια, (ειτε ειναι εντος Εκκλησιας ειτε ειναι καθηρημενος), και να φροντιση ωστε να μην διαταραχθη η Εκκλησιαστικη ειρηνη στην Μητροπολη Θεσσαλονικης.
  Ο Ευθυμιος Τρικαμηνας μετα την καθαιρεση του δεν δημιουργησε επεισοδια. Απλως αρθρογραφει και αρκετα σπανια "λειτουργει" σε ενα ιδιωτικο εκκλησακι.
  Παντως διαγει βιον ησυχιον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανωνυμε 20/2 8:48 ο παπαΝικολας ειναι και παραμενει ΕΝΤΟΣ Εκκλησιας. Οποια πραξη και αν γινει απο αιρετικους επισκοπους δεν εχει καμια αξια. Νομιζεις πως οι μητροπολιτες που με επιγνωση βρισκονται στην αιρεση ειναι εντος Εκκλησιας; Ο εωσφορος κατεπεσε εν μια στιγμη με το λογισμο. Τι λες; Κοροιδευεται ο Θεος; Δεν νομιζω.Χ. Α.

   Διαγραφή
  2. Καθαιρέσεις που γίνονται σε αποτειχισμένους είναι άκυρες διότι ο αποτειχισμένος δεν δημιουργεί σχίσμα σύμφωνα με την ερμηνεία του κανόνος αλλά προστατεύει την Εκκλησία από το σχίσμα. Άρα το όποιο συνοδικό όργανο καθαιρέσει τον π. Νικόλαο όπως καθήρεσαν και τον π. Σταύρο Βάιο στη Λαμία, είναι αναρμόδιο και η καθαίρεση άκυρη και ως μη γενόμενη.

   Διαγραφή
  3. επίσης και αφορισμοί που γίνονται από αιρετικούς! είναι ίδιο με το να αφορίσει ένας παπικός έναν ορθόδοξο!

   Διαγραφή
 33. Μία ατομική Βόμβα στα θεμέλια του Οικουμενισμού από τον Άγιο Πατέρα μας Νικόλαο. Χαρά και Αγαλλίαση γέμισε τις καρδιές των Χριστιανών η Ηρωική και άκρως Πατερική και Ορθόδοξη αυτή κίνηση. Ο Κύριος της Δόξης Ιησούς Χριστός να τον ενισχύει στον τιτάνιο αγώνα του ώστε να διαλύσει τις μεθοδίες του Διαβόλου και των οργάνων του και να καταισχύνει τους απίστους και αιρετικούς Οικουμενιστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Μία ατομική Βόμβα στα θεμέλια του Οικουμενισμού από τον Άγιο Πατέρα μας Νικόλαο. Χαρά και Αγαλλίαση γέμισε τις καρδιές των Χριστιανών η Ηρωική και άκρως Πατερική και Ορθόδοξη αυτή κίνηση. Ο Κύριος της Δόξης Ιησούς Χριστός να τον ενισχύει στον τιτάνιο αγώνα του ώστε να διαλύσει τις μεθοδίες του Διαβόλου και των οργάνων του και να καταισχύνει τους απίστους και αιρετικούς Οικουμενιστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Αν τον καθαιρέσουν θα οργίσουν τους πιστούς που συγκλονίζονται με όσα βλέπουν και δεν συμφέρει αυτό όταν η χώρα μας είναι μπροστά σε τεράστιους κινδύνους εσωτερικούς και εξωτερικούς, θα είναι σαν να μας εγκαταλείπουν και αυτοί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
  -Όταν θα αρχίσουν να εξορίζουν τους καλόγερους θα σταματήσουν να φυτρώνουν τα σιτηρά.
  ***
  Θα τυπώσουν μια ψεύτικη Βίβλο(σ.μετ.πιθανόν εννοεί τους εβραίους)και θα βγάλουν από μέσα ότι δεν τους βολεύει.Δεν τους αρέσει να αισθάνονται ένοχοι(14 Μαρτίου 1989).
  ***
  Ετοιμάζουν αλλαγές στα της Πίστεώς μας.Όταν θα γίνει αυτό οι άγιοί μας θα φύγουν και θα σταματήσουν να προσεύχονται για την Ρωσία.Όσοι παραμείνουν(σ.σ. εννοεί τους πιστούς)θα τους πάρεο ο Κύριος μαζί Του.Οι επίσκοποι που θα το επιτρέψουν αυτό δεν θα δουν το πρόσωπο του Κυρίου ούτε εδώ,ούτε εκεί(σ.σ.εννοεί στον άλλον κόσμο)(3 Αυγούστου 1988)
  ***
  -Όπου να'ναι τις ακολουθίες θα τις συντομέψουν.Θα μείνουν μισές(11 Νοεμβρίου 1988)
  -Μόνο στα μεγάλα μοναστήρια θα ψάλλουν τις ακολουθίες όπως πρέπει.Αλλού θα κάνουν αλλαγές(27 Απριλίου 1988)
  -Ένα πράγμα μόνο θα πω.Αλοίμονο στους ιερείς.Θα σκορπίσουν ένας-ένας και θα μείνουν μόνοι(28 Ιουνίου 1989)
  ***
  Οι μάγοι θα μαγαρίσουν τα πρόσφορα και δεν θα έχουν με τι να λειτουργήσουν.Οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν μια φορά.Η Παναγία θα πει στους δικούς της που και πότε να κοινωνήσουν.Οι πιστοί θα πρέπει μόνο να υπάκουσουν(28 Ιουνίου 1989)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Άξιος ο πα Νικόλαος, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια για την πίστη μας και την πατρίδα μας βγήκε μπροστά με κόστος πάρα πολλά πράγματα, να μας πει εν ολίγοις ΄΄μην φοβάστε υπάρχουν οι ιερείς του Ιησού που θα σταθούν δίπλα σας για να μην Τον στερηθείτε΄΄
  Αηδιάσαμε πια με αυτήν την επιδημία της αίρεσης του οικουμενισμού, βίντεο, φωτογραφίες, ομιλίες για πάνω από 15 χρόνια που τα βλέπουμε, και τώρα βλέπουμε να σαρώνει τους πάντες σαν αρρώστια και να μην αντιδρούν, πόσοι πιστοί θα χαθούν και πόσοι εμποδίζονται να γνωρίσουν τον Ιησού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε βίντεο τα βλέπουμε από τουλάχιστον το 1983
   https://www.youtube.com/watch?v=jfvSp8aKzwM&spfreload=10

   Διαγραφή
 38. Ο Αρχιεπίσκοπος -νομίζω είναι επείγον- θα πρέπει να συνεδριάσει με τους Μητροπολίτες όλων των Μητροπόλεων και να βάλουν ένα τέλος σε όλο αυτό που ζούμε, στην Ελλάδα ζουν και εδώ δίνουμε και θα δώσουμε την καθημερινή μάχη οι Έλληνες Ορθόδοξοι εν μέσω τρομερών κινδύνων, που αν διαβάσει κάποιος ειδήσεις Φεβρουαρίου θα διαπιστώσει τί ζούμε, τί μας ετοιμάζουν και τί έρχεται. Ας μας ξεκαθαρίσουν αν μπορούμε να βασιστούμε επάνω τους ή όχι, και να αποκατασταθεί το θέμα όσων διώκονται γιατί αποτελεί προσβολή για την ιεραρχία και μας, μεγάλη προσβολή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Άξιος ομολογητής της Ορθοδοξίας !
  Εύγε π.Νικόλαε,την ευχή σας !
  Χαρά και Αγαλλίαση γέμισε τις καρδιές των Χριστιανών η Ηρωική και άκρως Πατερική και Ορθόδοξη αυτή κίνησή σας.
  Ευχή και προσευχή μας είναι για όλους εσάς που σας έταξε ο Θεός οδηγούς σε αυτόν τον αγώνα,να σας ευλογεί και να σας ενδυναμώνει στην οδό της Ομολογίας.
  επικροτούμε την απόφασή σας κι όλη την ομολογιακή σας πορεία ως τώρα και την απόφασή σας στην διακοπή μνημοσύνου του μητροπολίτου κ.Άνθιμου.
  Είθε στο δύσκολο μονοπάτι να σας βοηθάει η Παναγία μας και η Χάρης Του Αγίου Πνεύματος να σας δίνουν πλέων δύναμη για να αντέχετε τα χτυπήματα του θηρίου του οικουμενισμού.
  Έλπιζουμε κι ευχώμεθα να συνεχίσετε τον αγώνα σας με πρότυπο τον άγιο Μάρκο τον Ευγενικό και τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και να παλέψετε σαν εκείνους τους Μεγάλους όπως ακριβώς έπραξαν κι εκείνοι.
  Π.Νικόλαε είμαστε δίπλα σας κας σας ευχώμεθα κουράγιο και δύναμη στον δύσκολο αγώνα σας.


  Εύγε π.Νικόλαε..
  με σεβασμό,
  αγάπη και τιμή..
  το Μπλόγκ-Σύναξη Ορθόδοξων Κρητών..
  και με τις ευλογίες του Γέρων Σάββα του Λαυριώτη.!
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ :

  Βλαμάκης Γεώργιος !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Συγχαίρω εκ καρδίας,την ενσυνείδητη αποστροφή του Πατρός Νικολάου από την αίρεση και την αποτοίχιση του από τον ακολουθούντα την παναίρεση του Οικουμενισμού,όπως σχεδόν όλοι οι Ιεράρχες,Άνθιμο.Παπά Νικόλα τώρα ξεκινάει ο πόλεμος!Ετοιμάσου για μεγάλες κανονιές...Μπήκες στην πρώτη γραμμή με ζηλευτό θάρρος!!!Παρότι μακριά, είμαι νοερώς δίπλα σου σε κάθε σου βήμα...Να μας ενημερώνεις συνεχώς γιατί οι αγώνες αυτοί έχουν και οικονομικές συνέπειες..Αν βρεθείς σε δυσκολία παρότι για όλους μας είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα,ενημέρωσε μας και όλα μπορούν να γίνουν εκείνη την στιγμή. Προσευχήσου να πράξουμε και εμείς ως λαϊκοί,το μερίδιο που μας αναλογεί απέναντι στην βρωμερή και ανήθικη αίρεση του οικουμενισμού.Να μην σε θαυμάζουμε μόνο....αλλά να πολεμήσουμε δίπλα σου!Ευχαριστούμε για όλα.Ο Θεός ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Άξιος ομολογητής της Ορθοδοξίας !
  Εύγε π.Νικόλαε,την ευχή σας !
  Χαρά και Αγαλλίαση γέμισε τις καρδιές των Χριστιανών η Ηρωική και άκρως Πατερική και Ορθόδοξη αυτή κίνησή σας.
  Ευχή και προσευχή μας είναι για όλους εσάς που σας έταξε ο Θεός οδηγούς σε αυτόν τον αγώνα,να σας ευλογεί και να σας ενδυναμώνει στην οδό της Ομολογίας.
  επικροτούμε την απόφασή σας κι όλη την ομολογιακή σας πορεία ως τώρα και την απόφασή σας στην διακοπή μνημοσύνου του μητροπολίτου κ.Άνθιμου.
  Είθε στο δύσκολο μονοπάτι να σας βοηθάει η Παναγία μας και η Χάρης Του Αγίου Πνεύματος να σας δίνουν πλέων δύναμη για να αντέχετε τα χτυπήματα του θηρίου του οικουμενισμού.
  Έλπιζουμε κι ευχώμεθα να συνεχίσετε τον αγώνα σας με πρότυπο τον άγιο Μάρκο τον Ευγενικό και τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και να παλέψετε σαν εκείνους τους Μεγάλους όπως ακριβώς έπραξαν κι εκείνοι.
  Π.Νικόλαε είμαστε δίπλα σας κας σας ευχώμεθα κουράγιο και δύναμη στον δύσκολο αγώνα σας.


  Εύγε π.Νικόλαε..
  με σεβασμό,
  αγάπη και τιμή..
  το Μπλόγκ-Σύναξη Ορθόδοξων Κρητών..
  και με τις ευλογίες του Γέρων Σάββα του Λαυριώτη.!
  ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:
  Βλαμάκης Γεώργιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ξεχάσαμε τελείως τη συμβουλή του μισοπεθαμένου Χριστού,πάνω στο Σταυρό,σε κορυφαίους μαθητές του,ερωτηθείς,για το μέλλον τους:Να είστε αγαπημένοι,και ενωμένοι.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για γράψε Ευαγγέλιο και στίχο! Μήπως να είναι ενωμένοι και με τον Ιούδα;

   Διαγραφή
  2. Αδελφέ Στέφανε: Τί σχέση έχει το φως με το σκότος, η αλήθεια με το ψέμα; Ενωμένοι μόνο εν τη αληθεία!

   Διαγραφή
  3. Κυριε Στεφανε, αυτο ισχυει για τους ομοδοξους πιστους και οχι για τους αιρετικους. Οταν το ειπε ο Κυριος το ειπε στους μαθητες (ομοδοξοι) και οχι στους γραμματεις και φαρισαιους. Μην μπερδευεσαι. Χ. Α.

   Διαγραφή
  4. είσαι σοβαρός με ποιους να είμαστε ενωμένοι με τους αιρετικούς? και συγνώμη τι θέλεις να μας πεις ότι οι Άγιοι Πατέρες που πολεμούσαν τις αιρέσεις είχαν άδικο? ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ

   Διαγραφή
 43. Γιατί κρύβονται οι επίσκοποι μας πίσω από την εξουσία που τους παρέχεται και δεν βγαίνουν με πατερικά και πνευματικά επιχειρήματα να αποστομώσουν και τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη και τον πατέρα Θεόδωρο Ζήση για να πάψουν πια να διχάζουν τον πιστό λαό. Αυτό για μένα είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο π Νικόλαος Μανώλης ΔΕΝ έχει μασόνους χορηγούς
   Γι αυτό
   Είναι ελεύθερος, δεν φοβάται και δίνει λόγο ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

   Διαγραφή
  2. καιρός να ρωτήσουν στα ίσια τους υποψηφίους για εκλογές και αυτούς που κυβερνούν για κάποια πράγματα και να γίνουν ο κυμματοθραύστης όπου επάνω του θα τσακιστεί ό,τι οδηγεί στην απώλεια, ηλεκτρονικές ταυτότητες, έμφυλες ταυτότητες θού Κύριε κι όλα τα βάναυσα που συντείνουν στην γενοκτονία των ορθοδόξων Ελλήνων
   αρκετά με τις διπλωματίες που τους βοήθησαν δια νόμου να περνούν ό,τι αντίχριστο τους διατάζουν οι τραπεζίτες και οι εχθροί του Χριστού και να αγιάσει το στόμα του μητροπολίτη Αμβροσίου που ευθέως ρωτά τον κ Μητσοτάκη επιτέλους,αν πιστεύει, αν είναι ορθόδοξος χριστιανός και να το ξεκαθαρίσει γιατί βαρεθήκαμε να βλεπουμε στο ιντερνετ απ τη μια πόρτα να αποχωρούν απ την μπίντελμπεργκ και να μπαίνουν στην επόμενη όπου τους κρεμούν τον τίμιο σταυρό του Παναγίου Τάφου! Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τιμές σε ανθρώπους που κυκλοφορούν φωτογραφίες τους μέσα σε στοές και συναγωγές και άλλα, να εγκωμιάζονται και να τιμούνται από την ορθόδοξη εκκλησία, αν δεν είναι ελεύθεροι να πράξουν οι ιεράρχες έτσι που να μην σκανδαλιζόμαστε, να μας το πουν να τελειώνει να το πάρουμε απόφαση ότι δεν έχουμε εκκλησία και να λατρεύουμε στο εξής τον Χριστό μας στις κατακόμβες και στα υπόγεια γιατί άρχισαν αδίστακτα να διώχνουν ποικιλοτρόπως Ελληνες ορθοδόξους και θα το εντείνουν αυτό και στους λαικούς, γιατί όχι άλλωστε αφού δεν διαμαρτύρονται οι επισημοι της εκκλησίας και αδιαφορούν και μας κυβερνά ένα ακραίο αριστερό κόμμα με μέντορες πνευματικούς τύπου Σλαβόι Ζίζεκ και άλλους; Λογικά να περιμένουμε όσα τράβηξαν οι ορθόδοξοι στην Ρωσία επί κομμουνισμού
   ας κόψουν το δούλεμα στον Ελληνικό λαό , γιατί αν το ναι τους ήταν ναι και το ου τους ήταν ου και ασκούσαν εν Χριστώ έλεγχο όλες αυτές τις δεκαετίες, οι Έλληνες δεν θα έφταναν στην εξαθλίωση που είναι αυτή την στιγμή, δείχνουμε τους πολιτικούς με το δάχτυλο αλλά αυτουργοί είναι κι άλλοι, μια χαρά βλέπουμε να συμβαδίζουν οι πολιτικοί με τις κορυφές της ιεραρχίας, μητροπολίτες με τις πολιτικές ηγεσίες και πρωθυπουργοί και υπουργοί με αρχιεπισκόπους κ.α Ακόμα δεν είδαμε στα τραπέζια της Μητροπολης φτωχούς και άστεγους να τους τιμούν όπως τους έχοντες κοσμική εξουσία
   να αποσύρουν τις υπογραφές από την σύνοδο της Κρήτης άμεσα και να βγουν με εγκύκλιο να ενημερώσουν τους πιστούς,να αγαπηθούμε να τους συγχωρήσουμε, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να βάλουμε σωστή αρχή, αντί να είναι ειλικρινείς προσπαθούν να τα έχουν καλά με αιρετικούς και άλλους, ή με τους πιστούς, ή βλαπτικές διπλωματίες που οδηγούν στο εξής σε τέτοιες καταστάσεις αποτοιχίσεις και ίσως και άλλα πιό σοβαρά φαινόμενα και γεγονότα
   και οδηγούν τους ανθρώπους σε σύγχιση και απώλεια
   εμείς οικογενειακώς αν δεν δούμε μέχρι την Κυριακή της συγχωρήσεως τον Μητροπολίτη να παίρνει ξεκάθαρη θέση σχετικά με ψευτοσύνοδο, μασονία, ρόταρυ, λάιονς, και φυσικά οικουμενισμό και ένωση με αιρετικούς, γιατί η εγκύκλιος προς τον λαό ήταν θολή και μπερδεμένη εσκεμμένα, δεν θα πάμε στους ναούς και τα μοναστήρια της περιοχής μας και θα ακολουθήσουμε αυτούς που ξεκαθάρισαν την θέση τους, δεκαετίες βλέπουμε να διώκονται ιερείς που ενημερώνουν τον κόσμο για την ηλεκτρονική ταυτότητα και τις αιρέσεις και ο κόσμος συρρέει δίπλα τους γιατί ακούν την Φωνή του Ποιμένα Χριστού και θέλουν να σώσουν την ψυχή τους, δεν είναι ο μόνος ο πάτ Μανώλης, υπήρξαν κι άλλοι ακόμα και πριν 20 χρόνια, όποιος μαζεύει κόσμο και ειδικά νεολαία έχουν πάρει γραμμή να τον διώχνουν και να σκορπάν τα πρόβατα, τώρα το καταλάβαμε πολύ καλά το γιατί, μετά το Κολυμπάρι, κάποιοι εργάζονταν τόσα χρόνια για την ένωση, όσοι το κάνατε είστε προδότες και σταυρωτές του Χριστού και θα δώσετε λόγο εν ημέρα Κρίσεως για όλη την ταλαιπωρία που περνούν εξαιτίας σας οι πιστοί και για όσους χαθούν

   Διαγραφή
  3. Μαλλιά κουβάρια τα έκαναν με τις συναναστροφές και τα χρήματα ΕΣΠΑ και τις ΜΚΟ και τους χορηγούς που δεν είναι ορθόδοξοι
   Ο Θεός να βοηθήσει...ας προσευχηθούμε όλοι μας
   Κατακαημένη Ελλάδα πώς σε κατάντησαν και οι μεν και οι δε...
   Τρίζουν τα κόκκαλα των παππούδων μου...Τρίζουν...

   Διαγραφή
  4. Γιατί δεν υπάρχουν επιχειτήματα.Γι'αυτό.

   Διαγραφή
  5. Αδελφέ επειδή χρησιμοποιείς κεφαλαία γράμματα για το όνομά σου, δεν ξεχωρίζει αν είναι Σαλός η λέξη ή Σάλος.
   Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως αν δεν απαντήσουν το ερώτημά σου οι επίσκοποι μετά και από τέτοιο σάλο θα μας σαλέψει.

   Διαγραφή
  6. το σκιώδες κείμενο προς τον λαό δεν ακυρώνει τίποτα από όσα υπέγραψαν
   στάχτη στα μάτια σε συνδυασμό με όσα βλέπουμε και ακούμε στην μητρόπολη μας και στο ίντερνετ
   τί δεν καταλαβαίνεις;
   ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ !

   Διαγραφή
 44. ΠΑΤΕΡ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ Κ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
  ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Μένουμε στὴν Ἐκκλησία, κάνουμε τὴν κριτική μας, πάντα μὲ σεβασμὸ καὶ τεκμηριωμένα καί, ἂν θέλουν νὰ μᾶς διώξουν θὰ εἶναι τιμή μας, θὰ εἶναι ὁμολογία Χριστοῦ, ἀλλὰ δὲν κάνουμε τὸ λάθος νὰ φύγουμε ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μένουμε στην Εκκλησία μας μέχρι να δούμε μέσα αιρετικό
   Αλλιώς το γραφείο αντιαιρετικού αγώνα να το κλείσει η Αρχιεπισκοπή, μπορεί όμως και να το έκλεισε μετά την ψευτοσύνοδο, γιατί αυτά τα δύο δεν στέκουν

   Διαγραφή
  2. Ανωνυμε 20/2 5:29, φυσικα και μενουμε στην Εκκλησια. Ο παπαΝικολας ειναι μεσα στην Εκκλησια. Οι μητροπολιτες εχουν βγει εκτος που αποδεχτηκαν τα αντορθοδοξα της συναξης της Κρητης. Η Εκκλησια δεν βρισκεται στους πολλους, αλλα στους λιγους. Μπορει και σε εναν μονο. Χ. Α.

   Διαγραφή
 46. Οσοι ενοχλείστε γιατί οι λαικοί σας ασκούν έλεγχο, κατεβείτε από το σύννεφο, δεν είστε αλάθητοι, να ακυρώσετε τις υπογραφές σας στην ψευτοσύνοδο και να φροντίσετε να γνωρίσετε αληθινά τους ανθρώπους στην μητρόπολη σας, πόρτα πόρτα, για έναν καφέ,και αυτούς που εκκλησιάζονται και αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι εκεί στην εκκλησία είναι η σωτηρία και η παρηγοριά, ο κόσμος είναι σε απελπισία και όχι μόνο δεν μπορούμε να βοηθήσουμε παρά μόνο με παρηγοριά και προσευχή, ας γίνει ομαδική προσπάθεια σε κάθε μητρόπολη να μην χαθούν συνάνθρωποι μας
  Ούτε η φύση δεν δίδαξε σε κάποιους την σοφία του Δημιουργού, πως δεν υπάρχει ένα δέντρο που να είναι μηλοαχλαδοροδιακαστανοροδακινιά, αλλά 5 διαφορετικά, μηλιά αχλαδιά κλπ ούτε το λιοντάρι διαλέγει για παρέα την αντιλόπη αλλά το λιοντάρι, κανένα μάθημα δεν πήραμε από την αρμονία του Θεού, μόνο οικουμενιστικές κορώνες περί γαίας και άλλα γλαφυρά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. O Θεός να σας δώσει δύναμη π.Ν.Μανώλη. Έχετε την αγάπη μας, τη συμπαράσταση, και την προσευχή μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ο ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΤΙ ΛΕΓΕΙ; ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ό,τι και να λέει ο οιοσδήποτε αν δεν συνάδει με την Αγία Γραφή καλή μετάνοια.

   Διαγραφή
  2. Πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να δοξαστεί ο Χριστός.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
  3. Ο ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ!

   Διαγραφή
  4. Μόνον ο Χριστός και οι Άγιοι και οι κανόνες αιώνων, ό,τι και αν λένε οι άλλοι, γιατί κι αν άγγελος εξ ουρανού σου λέει αντίθετα εσύ δεν θα τον πιστέψεις

   Διαγραφή
  5. O γέροντας Εφραίμ ρωτήθηκε από τους εν Ελλάδι και είπε : Ό,τι πείτε εσείς !

   Διαγραφή
  6. Από πότε η σωτηρία μας εξαρτάται από το τί είπε ο ... ΄τάδε ή ο κάθε τάδε, όποιος κι εν είναι αυτός!

   Διαγραφή
 49. Διαβάσαμε σήμερα ότι ομάδα 50 μουσουλμάνων με ρόπαλα και αλυσίδες ήταν έτοιμοι να μπουν στην ειρηνική πορεία των ορθοδόξων μεταξύ των οποίων οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένοι, για την μονή Εσφιγμένου, μισθοφορικός στρατός που θα μας σφάζουν
  Γι αυτούς έγιναν οι συμπροσευχές και τα τρισάγια και όλα τα σχετικά; Να τους χαίρεστε!! ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ
  Οποιος έδωσε εντολή να μαζευτούν οι αναρχικοί και οι μουσουλμάνοι με ρόπαλα και όπλα για να χτυπήσουν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας είναι ένας στυγνός εγκληματίας και τα όργανα του επίσης
  Καιρός δεν είναι να κάνεις κάτι Αρχιεπίσκοπε της Ορθόδοξης Ελλάδας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Mhn grafete οτι να ναι. Ποιοι μουσουλμανοι ρε παιδια ; Xαλαρωστε λιγο. Μην τρελλενεστε...
   Αναρχικοι ηταν οι ανθρωποι κ ηρθαν γιατι νομιζαν οτι στην συγκεντρωση ειναι φασιστες. Κ κανουν αυτο το λαθος λογω των ελληνικων σημαιων που βλεπουν.
   Κ να ξερετε οτι δεν ειναι ολοι οι αναρχικοι το ιδιο.
   Προσωπικα εχω βρεθει μαζι με φιλο που κρατουσε μια μεγαλη ελληνικη σημαια μεσα σε μπλοκ αναρχικων κατα λαθος. Οταν μας ειδαν σαστισαν κ αυτοι κ πηγαν να μας την πουν κ να γινει φασαρια αλλα οταν τους μιλησαμε με ομορφο τροπο κ καταλαβαν οτι δεν τους μισουμε,ουτε τους βλεπουμε σαν αντιπαλους-εχθρους,ουτε ειμαστε φασιστες κλπ τα παιδια δεν μας εκαναν τιποτα κ ο καθενας τραβηξε τον δρομο του.
   Ο Θεος μαζι μας.
   Αυτα κ να μην υιοθετειτε χωρις σκεψη το τι γραφει ο καθενας στα σαιτ.

   Διαγραφή
  2. Μακάρι, ευτυχώς, ευχόμαστε αυτά τα παιδιά να καταλάβουν ορισμένα πράγματα και τα ιδανικά τους να τα εκφράσουν με τρόπο ειρηνικό και ορθόδοξο και πραγματικά δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν τα δούμε να αγωνίζονται στο πλευρό των ορθοδόξων Ελλήνων, και να καταλάβουν ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι κι όχι χωρισμένοι

   Διαγραφή
 50. Ευγε Παπα Μανωλη!!!!
  Εμεις οι Χριστιανοί σε τιμουμε.Ο Θεος να σε βοθα οπως και τον Πατέρα Ζηση που περιμένουμε και αυτος να κανει οπως ο ιδιος μας ειπε, αποτειχιση απο την Αιρεση και οχι απο την Εκκλησία μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Άξιος π.Νικόλαε!είμαστε στο πλευρό σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Μακαρι να ειχαμε και μερικους ακομα ιερεις, αρχιερεις και θεολογους με Ορθοδοξο φρονημα και ανδρεια. Ο ενας μετα τον αλλο να ξυπνησουν επιτελους μετα απο αυτο το πνευματικο ταρακουνημα. Τα πραγματα δεν πανε καλα. Η ομολογια αυτη του πατρος Νικολαου ειναι πολυ σπουδαια στη χρονικη στιγμη που διανυουμε. Τωρα ειναι ο καιρος να τιμησουν το ευλογημενο Ορθοδοξο ρασο που φορανε οι ιερεις και οι αρχιερεις μας. Να παρουν ξεκαθαρη θεση για την ψευδοσυνοδο της Κρητης. Η εκκλησια του Χριστου ειναι μια και ειναι η Ορθοδοξη. Ολα τα υπολοιπα θρησκευματα ειναι αιρεσεις. Αυτοι που εχασαν το Φως ας το αναζητησουν. Εμεις με την τιποτενια πνευματικη κατασταση μας, δεν εχουμε το δικαιωμα να προσθεσουμε η να αφαιρεσουμε τιποτα σε αυτα που δογματισαν οι μεγαλοι θεοφοροι πατερες (Αγ. Μαρκος ευγενικος, Αγ. Φωτιος ο μεγας, Αγ. Γρηγοριος ο παλαμας). Μια ομολογια στην δεδομενη χρονικη περιοδο ειναι το ελαχιστο που μπορουμε να κανουμε για να τιμησουμε τους αγωνες μαρτυριου που εδωσαν οι αγιοι μας για το ορθο της πιστης. Ο Θεος βοηθος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ποιμένες και Ψευδοποιμένες

  Προσέχετε ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ· Βλέπετε μὴ ἀπολείψῃ πρόβατον ἐκ τῆς ποίμνης. Τοῦτο γάρ ἐστε γινώσκοντες, ὅτι ἐὰν ἓν πρόβατον ἀπολείψῃ γενόμενον θηριάλωτον ἐξ ὑμετέρας ἀμελείας, πάντα τὸν βίον ὑμῶν κατέλυσεν· τὸ γὰρ αἷμα αὐτοῦ ἐκ τῶν χειρῶν ὑμῶν ἀπαιτήσει ὁ Κριτής.

  Κραυγάζει τὸ αἷμα τῶν ἀνθρώπων ποὺ αὐτοκτόνησαν λυγισμένοι ἀπὸ τὴν ἀνεργία καὶ τὰ χρέη, τῶν μὴν ἐχόντων καταφύγιο καὶ παρηγοριά.
  Κραυγάζει τὸ αἷμα τῶν ἀνθρώπων ποὺ πεινοῦν καὶ κρυώνουν τὶς νύχτες, ἐνῶ αὐτοὶ κυκλοφοροῦν μὲ Μερσεντές καὶ μένουν σὲ βίλλες και πολυτελῆ «κελλιά».
  Κραυγάζει τὸ αἷμα τῶν χιλιάδων βρεφῶν, ποὺ ἔπεσαν θύμα ἐκτρώσεων καὶ ἄλλων μεθόδων ἀπὸ ἀνθρώπους, ποὺ βραβεύει ἡ Ἱεραρχία.
  Κραυγάζει τὸ αἷμα τῶν νέων, ποὺ βομβαδίζονται ἀπὸ ὁμοβροντίες ἐπιρροῶν καὶ πειρασμῶν καὶ δὲν βρίσκουν πιὰ τὴν παρηγοριὰ καὶ τὴν προστασία τοῦ λόγου τῆς Ἀληθείας, γιατὶ δὲν ἐκφράζεται πιὰ, ἐκεῖ ποὺ θὰ ἔπρεπε.
  Κραυγάζει τὸ αἷμα τῶν πολιτῶν, ποὺ γονατισμένοι ἀπὸ τὰ σκάνδαλα καὶ τὶς ἀπειλὲς βλέπουν τὸ τελευταῖον καταφύγιο ποὺ τὸ ὑπολόγιζαν ὡς ἀμόλυντο, νὰ γίνεται ἕρμαιο σκοπιμοτήτων καὶ συμφερόντων καὶ νὰ παραδίδεται στὴν νέα τάξη πραγμάτων.
  Κραυγάζει το αἷμα τῆς νέας γενιᾶς, ποὺ πέφτει θῦμα τοῦ ἑκάστοτε ὑπουργοῦ παιδείας καὶ τῆς ψευτοφιλοσοφίας ποὺ θέλει νὰ ἐπιβάλλει καὶ μὲ τὸν ὁποῖο συνομιλοῦν καὶ συνεορτάζουν φιλικότατα οἱ Ἀρχιερεῖς καὶ ἱερεῖς.
  Κραυγάζει τὸ αἷμα τῶν Ἁγίων καὶ Μαρτύρων, ποὺ μὲ τὶς θυσίες τους στήριξαν τὴν Ἐκκλησία, τὴν ὁποίαν αὐτοὶ θέλουν νὰ γκρεμίσουν.
  Κραυγάζει το αἷμα τῶν κεκοιμημένων γιὰ τὰ ἀσεβῆ μνημόσυνα ἀπὸ μὴ καθαρὰ χείλη.
  Κραυγάζει τὸ αἷμα τῶν ἀνθρώπων ποὺ δὲν γνώρισαν τὴν Ὀρθοδοξία καὶ δὲν θὰ τὴν γνωρίσουν, τουλάχιστον ἀπὸ αὐτούς, μιᾶς καὶ τὴν διαστρεβλώνουν καὶ τὴν πουλοῦν ἀντὶ πινακίου φακῆς.
  Κραυγάζει τὸ αἷμα τῶν ὁμολογητῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων γιὰ τὴν προδοσία τῆς Πίστεως ἀπὸ προδότες καὶ ψευδοποιμένες, τοὺς ὁποίους ὀνόμασε ἡ Παναγία μας «ἐχθροὺς τοῦ υἱοῦ μου καὶ ἐμοῦ».
  Μπροστὰ στὸ φοβερὸ βῆμα τοῦ παντογνώστη Κριτῆ, στὸ ὁποῖο ὅλοι θὰ παρουσιαστοῦμε δὲν θὰ ὠφελήσει καμία ἐγκύκλιος καὶ καμία διπλωματία. Μόνο ἡ ὀρθότητα τῶν λόγων καὶ τῶν πράξεων, ἡ πνευματικὴ συνέπεια καὶ ἡ μετάνοια.
  Ἀλίμονο!
  Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου

  Κλασσικὸς φιλόλογος, Ἱστορικός
  πατερική παράδοση
  http://scripta---manent.blogspot.gr/2017/02/blog-post_96.html#more

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ!!!! Τί παλικάρι γέροντα έχουμε! Η ορθοδοξία θα νικήσει! Θαρσείτε! Ιερείς και επίσκοποι πρέπει να παραδειγματιστείτε και να διακόψετε και εσείς τις μνημονεύσεις των αιρετικών επισκόπων και του πατριάρχη. Δεν μπορείτε να σιωπάτε τώρα που σας χρειάζεται και η Εκκλησία, αλλά και οι πιστοί που βλέπουν, εκτός από την πατρίδα τους, να ξεπουλάνε και την Πίστη τους.

  Αντώνης Μούντζιας
  Γεωπόνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντωνη. Ουτε οι πατέρες του Αγίου Ορους δεν προτεινουν την διακοπή του Μνημοσύνου τώρα. Ειναι πρωιμο. Διαβασε την ανακοίνωση στο τέλος. Στην Σύνοδο δεν υπήρξε ενωτικός όρος. Βιαζεστε

   Γιωργος Αλεξίου, Συκιές.

   Διαγραφή
  2. Ποιοι ακριβώς δεν προτείνουν παύση του μνημοσύνου;;;;
   Οι πατέρες που εδώ και δεκαετίες δε μνημονεύουν ή οι πατέρες που μετά την οικουμενιστικη συνοδό Κολυμπαριου έπαψαν και αυτοί να μνημονεύουν;;;;;;;
   Αν δεν υπήρχαν εξαρτησεις πόσοι θα ήταν αν αυτοί που θα σταματούσαν τη μνημόνευση;;;;;;

   Διαγραφή
  3. Από τη στιγμή που οσοι δε μνημονεύουν τους οργανωτές της ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ Κρητης διώκονται δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τι προτείνουν οι Άγιοι Πατέρες.
   Αγαπητέ αυτοί που δεν μνημονεύουν διώκονται και αυτο σημαίνει ομολογία άρα βλέπει τι προτείνουν οι πατέρες.


   Διαγραφή
  4. πάρα πολύ σωστά
   γιατί τους διώκουν;
   ξεκίνησαν από την μονή Χιλανδαρίου και προχωρούν σε όποιον αντιδρά
   να αφήσουν ελεύθερους τους ιερείς να πράξουν κατά συνείδηση και να μην τους διώχνουν ούτε να τους καθαιρούν, ούτε να τους κόβουν τον μισθό τους, το ΄΄αδελφές εκκλησίες΄΄ τί σημαίνει;

   Διαγραφή
  5. Ακούω και ξανακούω τον πάτερ που με σπασμένη φωνή ανακοινώνει την διακοπή και τον κόσμο που βροντοφωνάζει και απορώ πώς δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος δεν θα ανεχτεί καμιά καινοτομία και καμιά ένωση με αιρετικούς όυτε τώρα αλλά ούτε και μετά χίλιες γενεές, γιατί ΔΕΝ θα το επιτρέψει ο Τριαδικός Θεός,ποτέ

   Διαγραφή
  6. Παιδια στο Αγιο Ορος Πνευματικός Πατερας ειναι ο Πατριαρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ετσι ζητησαν ο 20 Μονές στην συμφωνια σύνδεσης μ το Ελληνικό Κράτος. Ειναι ξεκάθαρο και υπ΄ραχει στο σημείο Δ της επιστολής αυτής το 1923. Τωρα αν δεν τηρείς αυτα που υποχρεούσαι και θέλεις να έχεις τα ωφέλη αυτό είναι άλλο θέμα. Ελπίζω να μην πηγαίνεται στο Αγιο Όρος αν διαφωνείτε με το όσα προβλέπονται. Εκτός και αν μπάινεται κρυφά. Γιώργος Αλεξίου Συκιές.

   Διαγραφή
  7. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να είναι στο Αγιο Όρος και να μην εφαρμόζει όσ α προβλέπονται. Πως να μείνει εγγεγραμένος στο Μοναχολόγιο χωρίς να τηρεί όλα όσα προβλέπονται. Ειναι κρίμα που δεν καταλαβαίνεται το τι σημαίνει υπακοή και ελπίζω να μην μπαίνεται κρυφά όπως γινόταν τόσα χρόνια με πολλούς. Γιωργος Αλεξίου Συκιές

   Διαγραφή

  8. Πρός Γιώργο Αλεξίου, Συκιές.

   Αγαπητέ αδελφέ,

   Γράφεις : "Στην Σύνοδο δεν υπήρξε ενωτικός όρος. Βιαζεστε "

   Μα καλά η "Συνοδική" αναγνώριση των ετεροδόξων ως Εκκλησίες, αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει ?

   1) Σημαίνει ότι τα μυστήρια των ετεροδόξων (αιρετικών) είναι έγκυρα.
   2) Σημαίνει ότι τα μυστήρια των ετεροδόξων (αιρετικών) σώζουν.
   3) Σημαίνει ότι η εκκλησιαστική κοινωνία και επικοινωνία μαζί τους δεν δημιουργεί πνευματική μόλυνση στον κοινωνούντα.
   4) Σημαίνει ότι αποδέχεσαι ως εκκλησία τους προτεστάντες που παντρεύουν ομοφυλόφιλους.

   Τέλος, όταν ο Βαρθολομαίος και ο Ιερώνυμος συλλειτουργούν και συμπροσεύχονται με παπικούς και προτεστάντες αυτό δεν είναι ένωση ???

   Τι περιμένεις για να το καταλάβεις και να αντιδράσεις ??? Να το πούνε στα δελτία ειδήσεων ???

   Κυριάκος Βαρβέρης

   Διαγραφή
  9. προς Γιωργος Αλεξίου Συκιές. τί προβλέπεται στο άγιον όρος μνημόνευση του εχθρού του Χριστού βαρθολομαίου;Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
 55. Σήμερα στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας γράφτηκε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της Ορθοδοξίας της Θεσσαλονίκης!
  Την ευλογημένη στιγμή που ανακοίνωσε ο π.Νικόλαος την διακοπή του μνημοσύνου του οικουμενιστή δεσπότη του λυγίζοντας από την συγκίνηση και την αγάπη του για την Ορθοδοξία, ποιος δεν ρίγησε, και ποιος δεν δάκρυσε....
  Ευχαριστώ το Κύριο που με έφερε στο πετραχήλι του, και βιώνω από κοντά την ομολογία ενός σύγχρονου ομολογητή μάρτυρα!
  Χαίρεις πάτερ Νικόλαε!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μακαριος και τρισμακαριος ειναι ο γεροντας σου Τ. Κ. Για την αγαπη του Κυριου μας ομολογει τοσα χρονια τωρα. Τιμα το ρασο του και αναπαυει ψυχες στο πετραχειλι του. Να του μοιασετε ευχομαι. Χαιρετε εν Κυριω παντοτε ολη η πνευματικη σας οικογενεια. Χ. Α.

   Διαγραφή
 56. Έπρεπε, δυστυχώς, να μπει ένα φρένο σε αυτή την οικουμενιστική καταιγίδα, που τα γκρέμιζε όλα στο πέρασμά της.. δημόσια, γυμνή τη κεφαλή και χωρίς φόβο Θεού αναγνωρίζουν τις αιρέσεις ως ''Εκκλησίες΄΄, Κύριε ελέησον!Αν δεν εφαρμοστούν τώρα οι κανόνες, που οι εχθροί της Εκκλησίας μας μαίνονται, πότε θα εφαρμοστούν; Και ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, το ίδιο θα έκανε, έφυγε, αλλά άφησε πίσω του άξια πνευματικά παιδιά να συνεχίσουν το ποιμαντικό του έργο,π. Νικόλα, καλή δύναμη και ο Θεός μαζί σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Καλή Δύναμη π. Νικόλαε!

  Ακόμα κι αν διαφωνεί κάποιος μαζί σας (προσωπικά συμφωνώ), δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το θάρρος αυτής της απόφασής σας!

  Είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά στην υποκριτική εποχή μας, να προχωρά κάποιος από τα ΛΟΓΙΑ στις ΠΡΑΞΕΙΣ! Εσείς, σε αντίθεση με πολλούς άλλους «αντι - οικουμενιστές» (που δυστυχώς προβάλετε και από εδώ), προχωρήσατε! Είμαι σίγουρος πως είστε καλά προετοιμασμένος για τις επιθέσεις που θα δεχθείτε, οι οποίες θα είναι πιο «φαρμακερές» από την μεριά των «αντι - οικουμενιστών» που περιέγραψα παραπάνω...διότι τους χαλάσατε τη «σούπα»!

  Όμως, δεν μπορεί κανείς να είναι και με τον Θεό και με τον Μαμμωνά! Αυτό ας το καταλάβουμε όλοι μας!

  ...Ο Θεός μαζί σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσένα ποιός είναι ο αντιοικουμενιστικός σου αγώνας;
   Πώς εσύ τότε κρίνεις τους "αντιοικουμενιστές"; Μπορείς εσύ να συγκριθείς με αυτούς που κατηγορείς;

   Διαγραφή
 58. Μπράβο Μπράβο και πάλι Μπράβο Πατέρα Νικόλαε!!!Λεβέντης και Αγωνιστής υπέρ της Εκκλησίας του Κυρίου μας είσαι! Από αυτή σου την απόφαση θα λάβεις τον Μισθό σου στον Ουρανό! ΆΞΙΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Βεβιασμένη απόφαση.....Ο συναισθηματισμός πολλές φορές δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Αν και συμφωνώ με τον π. Νικόλαο σε όσα λέει και υποστηρίζει ωστόσο στην παρούσα φάση θα έπρεπε να περιμένει και να αγωνιστεί μέσα στον χώρο που είναι. Υπάρχει χρόνος αντίδρασης κατά των οικουμενιστών.....μην οδηγούμε τα πράγματα σε ακραία φάση όπου στο τέλος θα πετύχουν οι άλλοι αυτό που θέλουν. Υπομονή θέλει και αναμονή.
  Εύχομαι να κάνει πίσω στην απόφασή του και να εντάξει σε άλλο επίπεδο την διαφωνία του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα καλά είστε σοβαρός ?

   Γράφετε : "Υπομονή θέλει και αναμονή."

   Υπομονή σε τι? Στην εωσφορική κακοδοξία? Αναμονή πόση? Στην Κρήτη δεν είδατε το προϊόν της αχρικαιρικής αναμονής?

   Γράφετε :Υπάρχει χρόνος αντίδρασης

   Δεν ξέρω προφανώς εσείς έχετε κάνει συμβόλαιο με τον Κύριο με το οποίο σας εγγυάται άπειρο χρόνο αναμονής και αντίδρασης. Εμείς οι κοινοί θνητοί πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε μνήμη θανάτου.

   Όποιος δε θέλει να ζημωσει 10 χρόνια κοσκινίζει. Και στην περίπτωση του οικουμενισμού τα χρόνια αναμονής ξεπερνούν κατά πολύ τα 10.

   Κυριάκος Βαρβέρης

   Διαγραφή
  2. ανώνυμε 21 Φεβρουαρίου 2017 - 7:18 μ.μ. μην ρίχνεις λάδι στη φωτιά και άδειασέ μας τη γωνιά.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
  3. Μην εκφράζεσαι τόσο φασιστικά κ. Χρήστο Ελευθεριάδη για την άλλη γνώμη που δεν ανήκει σε οικουμενιστές ("άδειασέ μας τη γωνιά"). Δεν είσαι εσύ ο ξερόλας. Άφησε και τους άλλους να πουν την γνώμη τους στο ζήτημα της τακτικής.
   Ο ανώνυμος είπε σωστά "Αν και συμφωνώ με τον π. Νικόλαο σε όσα λέει και υποστηρίζει". Δεν μπορείς να μιλάς τόσο άγρια για έναν αντιοικουμενιστή. Αυτά τα λόγια είναι λάδι στη φωτιά του διχασμού ενώ δεν μας χρειάζονται αυτή τη στιγμή.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμε 7:18 ποιός σου είπε ότι όποιος κόβει το μνημόσυνο βγαίνει εκτός εκκλησίας;
   Η διακοπή μνημοσύνου είναι νόμιμη από τους Ιερούς Κανόνες!

   Διαγραφή
 60. Άξιος Πατέρα Νικόλαε! Μεγάλος θα είναι ο μισθός σας στον Ουρανό! Ότι και να σας κάνουν να σκέφτεστε ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός τα βλέπει όλα και θα είναι πάντα κοντά σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. ¨Ευχαί γονέων στηρίζουσι θεμέλια οίκων¨
  Παπα-Νικόλα, η απόφασή σου να διακόψεις το μνημόσυνο του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, κρίνεται ως μία ιστορική στιγμή στο χώρο της μητροπόλεώς μας.Γνωρίζουμε ότι η απόφασή αυτή πάρθηκε κατόπιν ωρίμου σκέψεως, έπειτα από πολλούς αγωνιώδεις μήνες και πολλή προσευχή.
  Για να γίνει πράξη μία τέτοια σκέψη, χρειάζεται η άνωθεν ¨κατερχομένη δύναμις¨ και η ¨άνωθεν σοφία¨. Κι εσύ, εκτός από τη θεία βοήθεια, έχεις και την ευλογία του πολιού ιερέως πατρός σου Χαραλάμπους, που από την νεότητά σου σε δίδαξε όχι μόνο να αγαπάς την Ορθοδοξία και την Εκκλησία, αλλά και να αγωνίζεσαι γι'αυτά με οποιοδήποτε κόστος. Σε δίδαξε να ομολογείς και να ορθοτομείς το λόγο της αληθείας του Θεού. Παράλληλα όμως με την ευχή του πατέρα σου, έχεις και την ευχή της πρεσβυτέρας μητέρας σου Ζαχαρούλας γιατί ¨ευχαί γονέων στήριζουσι θεμέλια οίκων¨, αλλά στη δική σου περίπτωση ¨ευχαί γονέων στηρίζουσι¨ και το δρόμο της Ομολογίας σου.
  Οι ευχές λοιπόν των γονέων σου, παράλληλα με αυτή του αγίου Γέροντός σου Αγάθωνος, είναι τα γερά δοκάρια για να αντέξεις το δύσκολο αγώνα που έχεις μπροστά σου.
  'Ομως κι εμείς, οι δικοί σου άνθρωποι, τα αδέρφια σου, οι συγγενείς σου, σε συντροφεύουμε με τις δικές μας προσευχές κι ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός και η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να σε ενδυναμώνουν, ώστε να μείνεις πιστός μέχρι τέλους σ'αυτήν σου την Ομολογία και είναι κοντά ¨ο της δικαιοσύνης στέφανος¨. Πάντα άξιος!!!

  Οι γονείς σου και τα αδέρφια σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. πάτερ σας ευχαριστώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Αξιος πατερ μου, αξιος. Η Παναγια μαζι σας και εμεις στο πλευρο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ο Προφήτης Ηλίας ο ίδιος! Δόξα τω Θεώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Η αποτείχιση ήταν η πλέον θλιβερή στιγμή στην ιερατική σας πορεία, η οποία μοιραία βαίνει προς το τέλος της... Κρίμα, παπά-Νικόλα μου. Θυμάμαι τις φορές που ήθελα να πάρω την ευχή σας στον Προφ. Ηλία. Πού να ήξερα ότι θα καταλήγατε έτσι, με λαϊκή ηγεσία, επικοινωνιακό βομβαρδισμό των πιστών, εκκλησιομαχία και καθαίρεση... Και απορώ πώς ανέχεστε να δημοσιοποιούνται τα κολακευτικά σχόλια, που είναι άκρως επιζήμια διά την ψυχήν, αντί να τα μετριάζετε σεμνοπρεπώς! Είθε να μας φωτίσει όλους ο Κύριος προς μετάνοια... Παρακαλώ να δημοσιευτεί και ένα σχόλιο κριτικής προς τη στάση σας, εάν θα μπορούσατε να το κάνετε δεκτόν. Αναστάσιος Οικονόμου από Θεσσαλονίκη, παλαιός ενορίτης, παλαιός γνώριμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Θα συλλειτουργείτε με άλλους (π.χ. τους συνεφημερίους σας) που δεν έχουν διακόψει την μνημόνευση; Και πώς συνεχίσατε την θ. λειτουργἰα εκείνη; Και πώς συνέχισαν οι εμβρὀντητοι συλλειτουργοἰ σας; Φαντάζομαι ότι δεν "απαιτήσατε" από όλους (όσοι θέλουν να είναι ορθόδοξοι) να κάνουν το ίδιο με σας. Γιατί τότε θα σας ρωτήσω: ο άγιος Παΐσιος σταμάτησε το μνημόσυνο του τότε Πατριάρχη. Ο άγιος Πορφύριος που δεν το έκανε (τουλ. δημοσία) δεν ήταν άγιος; Αν λοιπόν δεν προτρέπετε άλλους να κάνουν το ίδιο, τότε γιατί ανακοινώνετε την αποτείχισή σας και δεν την κρατάτε για τον εαυτό σας; (υπογράφω ως "ούτε οικουμενιστής, ούτε αντιοικουμενιστής". Ένας χλιαρὀς, δειλός, χριστιανός του καναπέ, που είναι μπερδεμένος και που τον μπερδεύετε ακόμη πιο πολύ με τις δημόσιες ενέργειές σας.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com