Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη του π.Νικολάου Μανώλη για την διακοπή του μνημοσύνου [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη του π.Νικολάου Μανώλη για την διακοπή του μνημοσύνου [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρόσφατη ομιλία (19-2-2017) του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. 
Παρακολουθείστε το βίντεο:
 
    Από τις 19 Φεβρουαρίου 2017, ο π. Νικόλαος έκοψε το μνημόσυνο του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για θέματα Πίστεως, καταγγέλλοντας τον μητροπολίτη για την παράδοση της Θεσσαλονίκης, στην παναίρεση του Οικουμενισμού μέσω κυρίως της αποδοχής των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης.
Με παλαιότερη εντολή (20-11-2015), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, απαγόρευσε εκ νέου και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!
    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 
    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.

16 σχόλια :

 1. Απαντήσεις
  1. Δόξα τω Θεώ! Υπάρχουν ακόμα Ηρωϊδες στην Ελλάδα.

   Διαγραφή
 2. Συγχαίρουμε και τον πατέρα Νικόλαο αλλά εξίσου συγχαίρουμε και την πρεσβυτέρα του.

  Μην κρυβόμαστε. Αν δεν ήταν αυτή δίπλα του, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να προχωρήσει ο παπά Νικόλας. Ένα σωρό άλλοι, συνεχίζουν να "κάνουν υπακοή" στην πρεσβυτέρα τους. Και φυσικά απολύτως κατανοούμε τους φόβους κάθε πρεσβυτέρας:
  πως θα ζήσουμε; χωρίς μισθό; χωρίς ασφάλιση; δεν θα πάρεις σύνταξη; τι θα απογίνουν τα παιδιά μας;
  Απολύτως εύλογα ερωτήματα, αν δεν πιστεύεις πραγματικά στον Θεό. Αν πιστεύεις, προχωράς μπροστά και δεν φοβάσαι παρά μόνον τον Θεό.
  Τι μπορούν να μας κάνουν; Αργά ή γρήγορα αυτή η ζωή θα τελειώσει και θα ακολουθήσει η Ουράνια, η Αιώνια. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ! ΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ! ΑΓΙΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ! (ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ)

   Διαγραφή
  2. ΑΔΕΛΦΟΙ "ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ" ΜΕ ΤΗΝ Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"28 Φεβρουαρίου 2017 - 4:48 μ.μ
   "Συγχαίρουμε και τον πατέρα Νικόλαο αλλά εξίσου συγχαίρουμε και την πρεσβυτέρα του".

   ΜΕ ΤΙΜΗ

   Διαγραφή
 3. Έτσι ακριβώς είναι! Συγχαρητήρια για το σχόλιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αξια. Η Παναγιά μας να την έχει καλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όταν μια οικογένεια βάλει πάνω από όλους και από όλα τον Ιησού Χριστό, τότε αυτή η οικογένεια είναι ευλογημένη..ο Θεός να τους έχει πάντα καλά, καλή δύναμη στις δοκιμασίες της ζωής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απαντήσεις
  1. Αδελφέ εν Χριστώ "Ανώνυμος",
   Η παπαδιά μας είναι πράγματι Άξια!!! Ζητώ εξ αρχής συγγνώμη από όλους όσους υπογράφουν ως "Ανώνυμος" για να πω, α)όλοι γνωρίζουν το "όνομα" σου-μέσα από το IP του υπολογιστή σου-εκτός από σένα, και β)όλοι γνωρίζουμε το περίφημο χξς',τον αριθμό του θηρίου!
   «Ώδε η σοφία εστίν· ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου· αριθμός γαρ ανθρώπου εστί· και ο αριθμός αυτού χξς'» (Αποκ, 13,18)... [επιπλέον φοβάμαι πως είναι ενας πονηρός τρόπος άρνησης του ονόματός μας και κατ' επέκταση του Αγίου Βαπτίσματος....]!

   ΜΕ ΤΙΜΗ
   Δ.Β.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ

   Διαγραφή
 7. Ευλογία Θεού! Άξιοι! Μακάρι και στις δικές μας οικογένειες να επιτευχθεί τέτοια σύμπνοια. Ευλογημένο ζευγάρι, πρότυπο για μίμηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Με συγκίνηση ακούω και ξανακούω τα χρυσά λόγια της αξίας πρεσβυτέρας Αικατερίνης. Ο Θεός να την στηρίζει σ' αυτή τη δίωξη που υπομένει δίπλα στον ομολογητή πατέρα Νικόλαο Μανώλη. Μου δίνουν κουράγιο τα λόγια που μας χαρίζει από τους καρπούς του προσωπικού της πνευματικού αγώνα.
  Άννα Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αξία η καλή "συνάδελφη" πρεσβυτέρα Αικατερίνη και στήριγμα δίπλα στον Παπά Νικόλας.
  Ο Θεός είναι μαζί μας και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
  Συμπαράσταση και χαιρετισμούς από τα Σφακιά της Κρήτης. Sabine Rosnau Damanaki

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θα μπορούσε κάλλιστα να οργανώσεις σχολή παπαδιών, διότι υπάρχουν άλλες παπαδιές που κρατούν την ιερατική οικογένεια στο κοσμικό φρόνημα.
  Σπάνια να βρεθεί παπαδιά με αγωνιστικό φρόνημα.
  Θα μας άρεσε να έκανε και η παπαδιά ομιλίες στο youtube προς τις λοιπές παπαδιές με συμβουλές για την οικογένεια.
  Εύγε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com