Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ”, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ

gendre.jpg
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Αν προσέξει κανείς το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία υλοποίησης της θεματικής εβδομάδας, όπου θα γίνει αναφορά στις "έμφυλες ταυτότητες" και που αφορά όλα τα Γυμνάσια της Ελλάδας,  θα παρατηρήσει στη θεματολογία ότι κατ’ ουσία δεν αποβλέπει στην προσπάθεια να δειχθεί η αγάπη που αρμόζει προς κάθε συνάνθρωπό μας, αλλά θα επεκταθεί και στην "επιείκεια" απέναντι στις πράξεις αυτές.

Το θέμα ‘’Βιολογικό και κοινωνικό φύλο’’ (2) τι εξυπονοεί;  Το βιολογικό και κοινωνικό φύλο είναι ένα και το αυτό. Ίσως κάπως αυτό να θυμίζει το ‘’ευφυολόγημα’’ της Σιμόν ντε Μποβουάρ, ‘’ότι η γυναίκα δεν γενιέται αλλά γίνεται’’, που παραπέμπει με τον τρόπο της στο βιολογικό και κοινωνικό φύλο.

Το θέμα ‘’Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα’’ (3) τι φανερώνει; Δεν αποδομεί  τα έμφυλα στερεότυπα; Το τελευταίο θέμα στις επιπλέον θεματικές για γονείς/εκπαιδευτικούς, το οποίο τιτλοφορείται ‘’Ομοφοβία και τρανσοφοβία στην κοινωνία και το σχολείο’’,  στον φόβο απέναντι από τους συνανθρώπους μας που επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις, θα περιοριστούν ή θα επεκταθούν και σε αυτή την ίδια την ομοφυλοφιλική πράξη;  Ως γνωστό η Εκκλησία μας  καταδικάζει τις ομοφυλοφιλικές πράξεις ως θανάσιμα αμαρτήματα.

Η Εκκλησία μας ως γνωστό τηρεί τη ορθή στάση στο θέμα των ομοφυλοφίλων, με βάση τη διδασκαλια της.   Το ομοφυλοφιλικό πάθος το καταδικάζει ανεπιφύλακτα και στον ίδιο τον ομοφυλόφιλο άνθρωπο δείχνει την πρέπουσα χριστιανική αγάπη. Η διάκριση είναι σαφέστατη.  Άλλο η αμαρτία και άλλο ο αμαρτωλός άνθρωπος.  Για την Εκκλησία μας η ομοφυλοφιλία  είναι αμάρτημα.

Είναι απορίας άξιον, πως αρκετοί  Συριζαίοι στο διαδίκτυο, αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης  επιμένουν μετά μανίας στο θέμα  με τις ‘’ ’έμφυλες ταυτότητες’’.  Αυτοί που ‘’επαναστατικά ταυτοποιούνται’’ με τον Τσε Γκεβάρα, υποδεικνύουν τι στάση πρέπει να τηρήσει η Εκκλησία στο θέμα αυτό; Με τον Τσε Γκεβάρα, ‘’ταυτοποιούνται επαναστατικά’’, αυτόν που απάνθρωπα εξόντωνε τόσους  ομοφυλοφίλους συνανθρώπους μας και τώρα αυτοί επικρίνουν τη στάση της Εκκλησίας;  Έχουν αίσθηση με ποιον  ταυτοποιούνται ‘’επαναστατικά’’;  Το άλλοτε ‘’υποπροϊόν του Καπιταλισμού’’, έγινε τώρα ‘’υποπροϊόν’’ των μαρξιστών;

Να τους θυμίσομε ότι όταν ο Τσε Γκεβάρα έγινε υπουργός Βιομηχανίας, σύμφωνα με το Βουλγάρικο κομμουνιστικό πρότυπο για τους ομοφυλόφιλους, δημιούργησε τέσσερα στρατόπεδα αναμόρφωσης, εγκλεισμού και εξόντωσης των ομοφυλοφίλων.

Ως γνωστό ο Τσε Γκεβάρα διετέλεσε υπέυθυνος του τομέα εκπαίδευσης των Επαναστατικών Ενόπλων  Δυνάμεων της Κούβας (μετά την ανάληψη της εξουσίας).   Το προτεινόμενο από τον Τσε Γεβάρα σχέδιο εγκλεισμού και εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων τους περιελάμβανε και τους ομοφυλόφιλους (Απρίλιος 1960).  Ο Φίντελ Κάστρο το αποδέχθηκε.  Απλά θεωρήθηκε η ομοφυλοφιλία ‘’υποπροϊόν του Καπιταλισμού’’.  Θα αναφέρω ότι η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του Ραούλ Κάστρο, παραδέχτηκε και καταδίκασε την κακοποίηση των ομοφυλοφίλων στην Κούβα.

Στη Σαγκάη οι κομμουνιστές με απάνθρωπο τρόπο εξόντωναν τους ομοφυλόφιλους.  Λυπούμαι που πρέπει να το πω, «τους κτυπούσαν στο κεφάλι και τους πετούσαν στο ποτάμι».  Αυτά συμβούλεψαν οι σύντροφοί τους, τον Κουβανό Αρχηγό της Μυστικής Αστυνομίας Ραμίρο Βαλντές που έστειλε ο Τσε για ‘’συμβουλές’’, καθότι ήδη έκανε το πρώτο στρατόπεδο ‘’αναμόρφωσης’’ στη χερσόνησο Guanaha. Τελικά ακολούθησε το Βουλγάρικο κομμουνιστικό πρότυπο.

Η ‘’ιστορική’’ φράση του Τσε Γκεβάρα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 11/12/1964 : «Εκτελέσεις κάνουμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε», προκαλεί αποτροπιασμό. Αυτοί που παριστάνουν τους προοδευτικούς και υπερασπίζονται τα ομοφυλοφιλικά πάθη, τα άλλοτε ‘’υποπροϊόντα του Καπιταλισμού’’, με το ΄΄ηρωϊκό’’ προφίλ του Τσε Γκεβάβα, πεισματικά λησμονούν τη απάνθρωπη πρακτική του Τσε τους.  Τώρα διαφοροποιείται η στάση τους σε αυτό που άλλοτε κλήθηκε ‘’υποπροϊόν του Καπιταλισμού’’, και επικρίνουν με τη γνωστή μαρξιστική μάνητα, την ορθή στάση της Εκκλησίας μας.


5 σχόλια :

 1. Ένα είναι σίγουρο ότι οι Συριζαιοι δε πάνε καλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγνώμη θα διαφωνήσω με τον παραλληλισμό και την αναφορά στον Τσε Γκεβάρα.Οι Συριζαίοι ούτε κουμουνιστές είναι ,ούτε σοσιαλιστές,ούτε ιδεολόγοι,ούτε έχουν καμία σχέση με τον Τσε Γκεβάρα.Είναι ανθρωπάρια του χειρίστου είδους,όργανα του αντιχρίστου,παιδιά του εωσφόρου,αδέρφια των Πασοκτζίδων και νεοδημοκρατών,υπάλληλοι της νεοναζιστικής γερμανίας...Τι μπορεί να περιμένει κανείς από τον υπόνομο;Μόνο βρώμα,μπόχα και δυσωδία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι δέν είναι αυτά που αναφέρεις, αλλά επειδή αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι καί έτσι εξαπατούν τούς αφελείς, αυτό πρέπει νά αποδομηθή καί αυτό ακριβώς κάνει ο κ. Χαραλάμπους.

   Διαγραφή
 4. Συμφωνώ με το σχόλιο 11.36.Είναι λάθος ο παραλληλισμός.Προφανώς ο αρθρογράφος θέλει να πει ότι "αφού έχουν πρότυπο τον Τσε Γκεβάρα γιατί δεν καταδικάζουν και αυτοί την ομοφυλοφιλία;".. και συνεχίζει περιγράφοντας τις απάνθρωπες πράξεις των κομμουνιστών.
  Όμως άδικα αναρωτιέται, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει παραλληλισμός των Συριζαίων ούτε με κομμουνιστές ούτε με σοσιαλιστές.
  Ο ιστορικός κομμουνισμός ευθύνεται για τεράστια εγκλήματα (γύρω στα 10 εκ. Ρώσοι εξολοθρεύτηκαν μόνο απ΄τον Στάλιν), ευθύνεται για τον φοβερό διωγμό της Εκκλησίας και των πιστών κληρικών και μοναχών (με φρικτούς θανάτους, εξορίες, φυλακές, ψυχιατρεία), και την εξάπλωση της αθεϊας σε τόσες χώρες, για καταστροφές χιλιάδων Ναών και πολύτιμων σκευών, και βεβήλωση ιερών λειψάνων και κειμηλίων και πολλά άλλα ..
  Είχε όμως ένα "πρόσχημα" για ότι έκανε, ένα προσωπείο μιας ιδεολογίας που υποτίθεται ότι θα έχτιζε μια κοινωνία "δικαιοσύνης". Ο μαρξισμός που ασπάστηκαν και οι (γνωστοί) Τσε Γκεβάρα, Φιντέλ Κάστρο κ.α., και οι δικοί μας εδώ Άρης Βελουχιώτης, Βαφειάδης κτλ.. είχε και κάποιες έννοιες "αυτοθυσίας" και "ανιδιοτέλειας"..
  Παρά τα φοβερά εγκλήματα (που έγιναν και από τα δύο μέρη στον εμφύλιο), και παρά την φρικτή αθεϊα και το μίσος απέναντι σε οτιδήποτε χριστιανικό, υπήρχαν τουλάχιστον οι έννοιες του έθνους και της οικογένειας (αν και δεν υπήρχαν σε όλους). Ο Μ.Γλέζος π.χ. διακινδύνευσε τη ζωή του για αν κατεβάσει την ελληνική σημαία. Το ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ πολέμησε τους Γερμανούς.
  Ακόμα και το ΚΚΕ σήμερα βλέπουμε ότι ήταν το μόνο κόμμα μαζί με τους χρυσαυγίτες που δεν ψήφισαν το σύμφωνο ομοφυλόφιλων και είναι αντίθετοι στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση (για να μην παρεξηγηθώ σε όσα λέω, δεν υποστηρίζω φυσικά ούτε την ιδεολογία του ΚΚΕ ούτε της Χ.Α., άσχετα αν σε επιμέρους πράγματα μπορεί να παίρνουν σωστές θέσεις).
  Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι ένα πράγμα τόσο αχαρακτήριστο.. πραγματικά δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Αθεϊα, μίσος απέναντι σε ότι έχει σχέση με "Χριστό και Ελλάδα", "πολιτική ορθότητα" στη χειρότερη έκδοση, υποστήριξη διαστροφών, και οποιασδήποτε άλλης θρησκείας εκτός του χριστιανισμού (τους προκαλεί αλλεργία) ΚΑΙ παράλληλα με όλα αυτά αντί να έχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια επίφαση "ιδεολογίας" και "αριστερής ανιδιοτέλειας" [όπως τελος πάντων ο Τσε Γκεβάρα που (παρά όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα κ.α.) συμβόλιζε στον αριστερό χώρο το γνωστό "θυσίασε την ζωή του, για ν΄αλλάξει τον κόσμο"].. έχουν αντίθετα την νοοτροπία του εγωιστικού βολέματος (π.χ. στο Δημόσιο), το αραλίκι, και την ιδεοληψία του "φωτισμένου" .. και θεωρούν όποιον έχει δική του δουλειά ως ένα "καπιταλιστή" που πρέπει να χτυπήσουν αλύπητα με φόρους για να μην χαθούν τα κάθε είδους προνόμια κάποιων άλλων.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από πολλές συνιστώσες, που είναι γνωστές (κυρίως στους Πανεπιστημιακούς χώρους από τα φοιτητικά μας χρόνια). Οι πάσης φύσεως αριστεριστές ήταν και είναι γενικά εκτός τόπου και χρόνου, άτομα ανερμάτιστα, και "χύμα".. (δεν λέμε ότι δεν υπήρχαν-υπάρχουν και "καλά παιδιά", που έχουν "εγκλωβιστεί" σε αυτό το χώρο.. Άλλο αυτό). Λέμε όμως τι αντιπροσωπεύει αυτός ο χώρος.
  Αν δείτε την ιστοσελίδα του Μηλιού έχει το γνωστό έμβλημα του Κινέζου εργάτη με το σφυροδρέπανο που υψώνει την μπότα του και πατάει τα θρησκευτικά σύμβολα, ανάμεσά τους και τον Εσταυρωμένο(!!). Επίσης είναι γνωστοί οι ανεκδιήγητοι: Ρεπούση, Τατσόπουλος, Μπίστης κ.α. για τις ανθελληνικές θέσεις τους..Να μην ξεχνάμε και την υποστήριξη στο αισχρό και βλάσφημο Corpus Christi!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com