Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Η Ουνία στην Ουκρανία εδραιώνεται και επεκτείνεται παγκόσμια

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Αν παρατηρήσει κανείς πως οι ουνίτικες Ουκρανικές κοινότητες "διαφημίζονται", θα αντιληφθεί ότι όχι μόνο "δια πυρός και σιδήρου δια πολλών αιώνων ήταν εχθρική έναντι της Ορθοδοξίας", όπως παλαιότερα ανέφερε το Πατριαρχείο Μόσχας, αλλά και με δόλιο τρόπο συμπεριφέρθηκε έναντι της Εκκλησίας.
Κάνουν χρήση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσόστομου και του Αγίου Βασιλείου, μηδέ των λειτουργικών αναφορών στους Ορθόδοξους εξαιρουμένων. Μέχρι και την Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζουν. Οι ουνίτες ‘’επίσκοποι’’ και οι ‘’ιερείς’’ των, ενδύονται με άμφια όμοια των Ορθοδόξων. Η σκοπιμότητα είναι προφανής. Οι ουνίτες ‘’ιερείς’’ μπορεί να είναι και έγγαμοι. Η απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως συνήθως γίνεται χωρίς την προσθήκη του Filioque. Δεν χρησιμοποιούν όστια. Επίσης τηρούν το παλαιό ημερολόγιο. Είναι πολύ εύκολο στην Ουκρανία να παρασυρθεί ένας ανυποψίαστος Ορθόδοξος στην ουνία.
Οι ουνίτες στην Ουκρανία αυτοκαλούνται ‘’ελληνική καθολική εκκλησία Ουκρανίας’’. Γιατί η ονομασία ‘’ελληνο-καθολική’’; Ούτε Ελληνική είναι, ούτε καθολική. Ο εθνικός χαρακτηρισμός Ελληνική δεν είναι απλά ατυχέστατος, αλλά και δόλιος. Είναι εξ ολοκλήρου κομμάτι του Ουκρανικού λαού, οι Ουκρανοί Ουνίτες. Αφού οι Ουνίτες είναι Ουκρανικής καταγωγής, γιατί να χρησιμοποιείται ο όρος ελληνο-καθολικοί; Υπάρχει οιαδήποτε σχέση με εθνικό χρωματισμό;  Είναι παπικοί ελληνικής καταγωγής; Όσο αφορά το συνθετικό ‘’εκκλησία’’, αυτό τους το προσδίδει ευκαίρως – ακαίρως και η οικουμενιστική ‘’αβρότητα’’.
Δεν είναι τυχαίο που οι ουνίτες στην Ουκρανία αποτελούν την μεγαλύτερη ουνιτική κοινότητα, από όλες της ουνιτικές κοινότητες, γι’ αυτό η επικινδυνότητά της για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι πολύ μεγάλη. Δραστηριοποιούνται μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Για παράδειγμα η  λεγόμενη ‘’Αποστολική Εξαρχία’’ δραστηριοποιείται στη Γερμανία και αφορά τους Ουκρανούς που έγιναν και γίνονται ουνίτες. Η λεγόμενη ‘’Αποστολική Εξαρχία’’ δραστηριοποιείται στη Σκανδιναβία,  που αφορά τους Ουκρανούς ουνίτες κλπ.
Πολλούς Ουκρανούς Ορθοδόξους Χριστιανούς παρέσυραν και παρασύρουν εκτός Εκκλησίας οι ουνιτικές κοινότητές, είτε με βία είτε με δόλο. Δεν είναι λίγοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι ξεγελιούνται από την εξωτερική εμφάνιση των ουνιτών ‘’επισκόπων’’ και ‘’ιερέων’’.  Η ομοιότητα των εξωτερικών γνωρισμάτων των Ουνιτών ‘’ιερέων’’ με τους Ορθοδόξους ιερωμένους, τους καθιστά επικίνδυνους για τον απλό ανυποψίαστο Ορθόδοξο Χριστιανό. Πρέπει να ενημερωθεί ο Ορθόδοξος λαός, ότι η Ουνία είναι προβατόσχημη προέκταση της αίρεσης του Παπισμού.

4 σχόλια :

 1. Λίγο ορθόδοξο πνεύμα να έχεις, τους καταλαβαίνεις αμέσως. Μακριά από τους λύκους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμάς ο δεσπότης μας πάντα μας προετοίμαζε για την ουνία πόσο επικίνδυνοι είναι και πως αυτοί είναι οι ύπουλοι εχθροί της ορθοδοξίας και να προσέχουμε πολύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΠΙΚΗ ΄΄ΜΟΝΑΧΗ΄΄
  Μοναχή προκαλεί σάλο στην Ισπανία και δέχεται απειλές θανάτου!
  Πολύ τους υποτίμησε τους Ισπανούς η βραβευμένη -μην ξεχνάμε-παπική

  http://www.iefimerida.gr/news/319877/i-maria-den-itan-kai-toso-parthena-monahi-prokalei-salo-stin-ispania-kai-dehetai-apeiles

  Έτσι...για να βλέπουν μερικοί μερικοί ότι με τον Θεό ΔΕΝ μπορεί κανείς να τα βάλλει
  Έτσι σκοπεύετε μετά την ένωση που κάνατε να αλώσετε τα μοναστήρια μας; Θα στέλνετε τάχα γκρουπ παπικές ΄΄μοναχές΄΄ τάχα ότι ενδιαφέρονται να δουν ένα ορθόδοξο μοναστήρι, να φιλοξενούνται και θα δηλητηριάζονται και θα μολύνονται τα ορθόδοξα τα μοναστήρια μας;
  Νομίζετε ότι η ΘΕΟΤΟΚΟΣ θα το επιτρέψει μέσα στα σπίτια της ε;
  Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ! Που μεγάλοι Αγιοι που τους επισκέφτηκε, έπεφταν στα πόδια κι έκρυβαν το πρόσωπο τους απ το δέος!
  Θα το επιτρέψει η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ να μολύνετε τα κορίτσια ΤΗΣ και την περιουσία ΤΗΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com