Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

π. Αθανάσιος Γιουσμάς: Συμπροσευχές και πανηγύρια

Κήρυγμα του π. Αθανασίου Γιουσμά, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης, στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου 2015, με τίτλο: Συμπροσευχές και πανηγύρια.

17 σχόλια :

 1. Να αγιάσετε πάτερ μου! Ο Θεός να ευλογεί το έργο σας.Μόλυνε ο Πατριάρχης το νησί και ολόκληρη την Πατρίδα μας με τις αντί κανονικές αιρετικές ενέργειες του Μας κουβάλησε τον Πάπα και τον έβαλε να ευλογήσει τις θάλασσες μας, τα νησιά μας, τα αγιασμένα χώματα της Μυτιλήνης μας από το αίμα των Αγίων μας Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης και τόσων άλλων.Σηκώστε πάτερ μου το λάβαρο της αγιασμένης αντίδρασης στους αιρετικούς οικουμενιστες και αγαπολόγους της πανθρησκείας και της νέας τάξης πραγμάτων. Ο Θεός και η Παναγία Δέσποινα να σας σκέπουν! !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πες τα Πάτερ μου!Να αγιάσει το στόμα σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χαίρομαι πολύ που το αναρτήσατε ως "Κατάνυξις" μετά από αποστολή μου του σχετικού, σε σχόλιο αλλού. Υπάρχουν παντού ορθόδοξες φωνές και δεν είμαστε καθόλου μόνοι. Ο Θεός οικονομεί από εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Το περασμένο καλοκαίρι βρέρθηκα στη Μυτιλήνη και στον ναό του Αγίου Θεράποντα αλλά ο πατήρ Αθανάσιος απουσίαζε και δεν τον συνάντησα. Με την πρώτη ευκαιρία, ίσως συμβεί. Την ευχή του να έχουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απόστολε εσύ μας το χάρισες όλο τούτο;
   Nα σ'έχει ο Θεός καλά και σένα και τους υπεύθυνους του Ιστολογίου που έκαναν την ανάρτηση.Σας ευχαριστώ.
   Υπάρχουν ακόμη μαργαρίτες και ο Κύριος τους αποκαλύπτει έναν έναν!
   Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια ομιλιών του πατρός Αθανασίου.
   Κάτι τέτοιο θα μας έδινε γνώση αλλά και μεγαλύτερη δύναμη για αγώνα.

   Διαγραφή
 4. Μωρέ τί πάπαρδος είν' τούτος! Δέν τόν γνώριζα αλλά κυριολεκτικά η ομιλία του μέ καθήλωσε! Εύγε παπά μου, σάν δροσερή πηγή μέσα στήν ξεραΐλα είναι ο λόγος σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να αγιάσεις παπά μου. Την ευχή σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Άφθαστος!!!Αετός!!!Υπάρχουν,υπάρχουν... άλλος 'δω και άλλος εκεί, αλλά υπάρχουν, πηγές καθαρού και γάργαρου νερού που μας θυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας.Μεγάλη παρηγοριά και δύναμη πήρα από τα θεόπνευστα λόγια του Πατρός Αθανασίου.Αυτή είναι η μάχαιρα του πνεύματος, αυτό είναι το μαστίγιο των αιρετικών οικουμενιστών. Ο λόγος του παπούλη έχει δύναμη,πολύ δύναμη,Εξ Αγίου Πνεύματος δύναμη!!!Δοξασμένος ο Θεός...Δοξασμένος ο Θεός!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΑΤΕΡ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΡΟΣΜΑΧΗΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΘΑ ΣΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ!
  ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

  https://www.youtube.com/watch?v=N7BrcCMrXaE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. χρυσόστομος
  τέτοιους θέλουμε για πατριάρχες και για μητροπολίτες και για ιερείς και αρχιμανδρίτες
  κι όσοι διαβάζετε και αφρίζετε, πάρτε ένα ηρεμιστικό και βαθειές ανάσες γιατί έρχονται χειρότερα και δεν θα εξαιρεθεί κανείς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κράτα Θερμοπυλες πάτερ μου, ο Θεός δεν θα μας αφήσει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εύγε πάτερ. Να αγιάσει το στόμα σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Να μου ζησεις πατερ μου. Αξιος!!! Σας αγαπω, ειστε Ομολογητης. Ο Κυριος να σας προστατευει και να σας χαιρεται η Λεσβος. Ευαγγ. Ζαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μήπως είπε η Ιερά Παράδοσις και τα συγγράμματα να μην επιδεικνύεις σεβασμό στον Οικουμενικό Πατριάρχη; Μήπψς εδιδάχθη ο ομιλήσας ότι Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία είναι ΑΙΡΕΣΙΣ; Μήπως ξέχασε ότι μέχρι το 1054υπήρχε μία, Αγία Εκκλησία και ότι μόνον λόγοι πολιτικοί και οικονομικοί οδήγησαν στο ΣΧΊΣΜΑ των εκκλησιών και ουχί σε δημιουργία αιρέσεως. Εάν η πίστις σου είναι δυνατή δεν φοβάσαι ούτε να συμπροσευχηθείς ούτε να συμφάγεις, ούτε να κάνεις οτιδήποτε άλλο με άνθρωπο που πιστεύει σε κάποιο άλο δόγμα του Χριστιανισμού. Οι αδύναμοι φοβούνται και ο Πατριάρχης δεν ανήκει εις αυτούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό ακριβώς είπε η Ιερά Παράδοσις και τα συγγράματα.
   Να μην επιδεικνύεις σεβασμό όταν ο Πατριάρχης κυρήττει αίρεση,καλή ώρα σαν τον κ. Βαρθολομαίο.
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,οι Παπικοί ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ.
   Εσύ αυτά που λες περί συμπροσευχών κ.λ.π. που τα είδες γραμμένα;
   μήπως σε Αποστολικούς Κανόνες ή σε αποφάσεις Οικουμενικών συνόδων;
   Αλλά τι ρωτάω! Είναι φως φανάρι σε τι πιστεύεις και ποιούς ακολουθείς!

   Διαγραφή
  2. Μήπως ο Κύριος είπε κάτι για αυτούς που σκανδαλίζουν; Τί είναι προτιμότερο να κάνουν αν σκανδαλίσουν έναν από αυτούς τους ελαχίστους;;;Για θύμησε μου
   Λοιπόν, στείλε τώρα τα χαιρετίσματα εκεί που ξέρεις και πες τους εκ μέρους μου ότι εγώ είμαι ελάχιστος και με σκανδάλισε όσο δεν πάει και περιμένω να κάνουν αυτό που είπε ο Κύριος, το κατάλαβες; Αν δεν το κατάλαβες διάβασε πάλι την Καινή Διαθήκη τί λέει ο Χριστός!
   Πάτερ μην μασάς, μίλα! Μην φοβάσαι τίποτα και κανέναν, μόνο τον Τριαδικό μας Θεό!Αυτός θα είναι δίπλα σου κι όταν είναι δίπλα σου ποιός αλήθεια θα τολμήσει να είναι εναντίον σου;;;
   Ένας μπορεί να τα βάλει με 1000 όταν έχει πίστη!
   Ένας Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος δεν φοβήθηκε μια αυτοκράτειρα ολόκληρου Βυζαντίου!
   Όλοι αυτοί δεν έχουν την εξουσία εκείνης!
   Γι αυτό μην μασάς κι εμείς μαζί σου!
   Ο Ταξιάρχης να είναι πάντοτε στο πλευρό σου και να τρέμουν οι εχθροί του Χριστού

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com