Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως: Εμπρός μαζί με παπικούς, προτεστάντες, μουσουλμάνους και… δεν συμμαζεύεται!!


Γνωστός μητροπολίτης της ακριτικής Αλεξανδρούπολης, που μοίραζε το Κοράνι σαν… ιερό βιβλίο στο ποίμνιο του, δεν… «νήστεψε» στην έναρξη της Αγίας Σαρακοστής στους λόγους του και εξαπέλυσε άγρια επίθεση σε όποιον αμφισβητεί την «μεγάλη» και «ιερά» σύνοδο της Κρήτης.
Έφτασε στο σημείο σε ομιλία του στον εσπερινό της Συγχωρήσεως, ούτε λίγο ούτε πολύ να χαρακτηρίσει όσους ανθίστανται στην επέλαση της Νέας Τάξης και της Πανθρησκείας ότι δεν… είναι πιστοί χριστιανοί και άλλα πολλά «μαργαριτάρια».
Ο κύριος αυτός, πρόσφατα βρέθηκε σε διαθρησκειακό διάλογο στο Ιράν μαζί με τον άλλο γνωστό σπόνσορα της Πανθρησκείας, τον Δημητριάδος Ιγνάτιο, όπου όπως λέει θαύμασε τους Ιρανούς μουσουλμάνους γιατί μελετούν τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον μέγα αυτό Άγιο τον οποίο ο ίδιος έχει γράψει στα… παλαιοτέρα των υποδημάτων του.
Ο μακρύς λόγος του που φανερώνει και την άμετρη φιλοδοξία του να… γίνει βεζίρης στην θέση του βεζίρη, θα τον βρείτε σε πολλά ιστολόγια. Εμείς το μόνο που μπορούμε είναι να του υπενθυμίσουμε τα παρακάτω λόγια γνωστών Αγίων. Ίσως του θυμίσουν κάτι…
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων» προφητεύει για τα έσχατα χρόνια ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
(«Ο Πατροκοσμάς», Προφητεία 57η , σελ. 39)
Ο Άγιος Ιππόλυτος
«Οι ποιμένες ως λύκοι γενήσονται. Οι ιερείς το ψεύδος ασπάσονται. Οι μοναχοί τα του κόσμου ποθήσουσιν…» γράφει για την εποχή του Αντιχρίστου ο άγιος Ιππόλυτος.
(Άγιος Ιππόλυτος ΒΕΠΕΣ 6, 278)
Ο Άγιος Νείλος ο Αγιορείτης
«Όταν πλησιάση ο καιρός της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα σκοτισθή η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη της σαρκός και θα πληθυνθή σφόδρα η ασέβεια και η ανομία… Οι ποιμένες των Χριστιανών Αρχιερείς και ιερείς θα είναι άνδρες κενόδοξοι, μη γνωρίζοντες παντελώς την δεξιάν οδόν από την αριστεράν… Αι εκκλησίαι δε του Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλοίμονον τότε εις τους εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φως επιγνώσεως…» προφητεύει ο άγιος Νείλος ο Αγιορείτης και Μυροβλύτης.
(Προφητεία Αγίου Νείλου. Πιστόν αντίγραφον από το Βιβλίον «Ευαγγελικός Κήπος», της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Κύπρου)
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

9 σχόλια :

 1. "θαύμασε τους Ιρανούς μουσουλμάνους γιατί μελετούν τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά".

  Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, πίστευε και κήρυσσε δημόσια (όπως όλοι οι συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί) ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ και ΤΕΛΕΙΟΣ άνθρωπος (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΜΑΡΤΙΑ).


  Οι Ιρανοί μουσουλμάνοι που μελετούν τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, πιστεύουν και κηρύττουν δημοσίως, ΑΚΡΙΒΩΣ τα ΙΔΙΑ πράγματα, για τον Ιησού Χριστό;
  Εάν ισχύει αυτό, δεν τους έχουν αποκεφαλίσει ακόμα οι άλλοι μουσουλμάνοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δέχονται οι προαναφερόμενοι Ιρανοί μουσουλμάνοι, που "μελετούν τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά", ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ μέσα σε ολόκληρη την παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία;

  Εάν δεν το δέχονται, τι τους ωφελεί η μελέτη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι! 'Ο Άνθιμος είναι ένα από τά προπύργια τής Νέας Τάξης στήν περιοχή του καί όλες αυτές οι μπούρδες που εκστομίζει ο αθεόφοβος ΔΕΝ έχουν κανένα έρεισμα στό Ευαγγέλιο καί τούς Πατέρες τής Εκκλησίας. Συμπορεύεται αισχρώς καί ανόμως μέ τίς υπόλοιπες εθνομηδενιστικές δυνάμεις τής πατρίδος μας από τήν μιά, κι από τήν άλλη αποκοιμίζει τόν ούτως ή άλλως υπνώττοντα λαόν μέ αγαπολογίες καί σαλιαρίσματα.Βλέπετε, ο Ι. Ναός είναι γεμάτος, καί όλοι αυτοί κάθονταν καί τόν άκουγαν καί δέν αντέδρασαν...Είναι αυτοί οι ίδιοι που στηρίζουν διά τής ψήφου τους τό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα τής χώρας! Λοιπόν, έχουμε πόλεμο πρός τίς δυνάμεις τού σκότους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε κ. Χειλαδάκη για το άρθρο σας.
  Από ότι φαίνεται ο Αλεξανδρουπόλεως δεν έχει όρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανεκδιήγητος κυριολεκτικά ο οικουμενιστής και νεωτεριστής Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἐσεῖς πού κοινωνεῖτε μέ αὐτούς θά πρέπῃ ἐπί τέλους νά λάβετε σοβαρῶς ὑπ' ὄψιν σας αὐτό πού ἔγραψαν οἱ ἐπί «πατριάρχου» Βέκκου Ἁγιορεῖται Πατέρες πρός τόν Βασιλέα Μιχαήλ Παλαιολόγον, ὅτι "ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία θεωρεῖ τήν ἀναφοράν τοῦ ὀνόματος τοῦ ἀρχιερέως ἐνώπιον τῶν ἀδύτων μυστηρίων ὡς τελείαν συγκοινωνίαν. Εἰς τήν ἑρμηνείαν τῆς θείας λειτουργίας ἔχει γραφῇ ὅτι ὁ ἱερουργῶν ἀναφέρει τό ὄνομα τοῦ ἀρχιερέως, διά νά δείξῃ ὅτι ὑποτάσσεται εἰς αὐτόν καί ὅτι εἶναι κοινωνός τῆς πίστεώς του..."

   Διαγραφή
 6. Πνευματικό παιδί του έτερου Ανθιμου δεν είναι? Ταιριάζει εδώ κάποια παροιμία αλλά......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΜΑΛΟΝ΄΄ ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΄΄ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΛΕΓΑΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com