Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή προς τον παναγιώτατον μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμον

7ba5e11106dd7feb7611e06f19eb9d6d_XL.jpg

(σ.δ. Μας απεστάλη η παρούσα επιστολή προς δημοσίευση από τους συντάκτες αυτής, ενώ έχει ήδη παραδοθεί εις χείρας του εν λόγω μητροπολίτου)

 Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017
Με σεβασμό στην αρχιερωσύνη σας, σάς απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε απλά και ειλικρινά κάποιες σκέψεις μας, ως απλοί πολίτες και μέλη της Εκκλησίας. Αφορούν κάποια τεκταινόμενα που προβληματίζουν και πληγώνουν τις  συνειδήσεις πολλών από μας.
Οι καιροί, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, είναι δύσκολοι, σκληροί και πλανεμένοι και φωνή που να μας ορθώσει δεν ακούμε από τους ταγούς του τόπου.
Από τη μια οι κυβερνώντες, μας βομβαρδίζουν με νομοσχέδια και δραστηριότητες, που μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην καταστροφή, μακριά από αρχές και ιδανικά που κράτησαν τη φυλή μας υπερήφανη (Σύμφωνο συμβίωσης, Σώμα και Ταυτότητα, Ισλαμικές σπουδές, μεταναστευτικό, αποχριστιανοποίηση, τζαμιά και... πολλά άλλα.)
Από την άλλη η Ιεραρχία, σχεδόν αμήχανη και βουβή στα νεοεποχίτικα σχέδια των κυβερνώντων, με διπλωματία και ανεξήγητες παλινωδίες, προσπαθεί να εδραιώσει στις συνειδήσεις μας μια Σύνοδο παρωδία που αλλοιώνει την Ορθόδοξη Πίστη κατά την ομολογία πολλών δογματολόγων, θεολόγων, καθηγητών, ιερέων και αρχιερέων.
Και εσείς σεβασμιώτατε, σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, επιλέγετε την τακτική του διωγμού ενάντια στις ελάχιστες φωνές της αλήθειας που ακούγονται από τα χείλη αγνών και άδολων ιερέων, μεταξύ των οποίων και ο σεβαστός και πολύ αγαπημένος πνευματικός μας πατέρας Νικόλαος Μανώλης.
Δυστυχώς, διώκετε τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη, που έλκει την πνευματική καταγωγή από τον άγιο καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου  πατέρα Αγάθωνα, και που έχουμε την τιμή και την ευλογία να έχουμε πνευματικό και πατέρα και αδελφό και συμπαραστάτη και συναγωνιστή στη ζωή και εμείς και πολλές εκατοντάδες ψυχές.
Δυστυχώς διώκεται ο πατέρας Νικόλαος Μανώλης που νυχθημερόν δίνει μάχες αόκνως και ανιδιοτελώς υπέρ του Ευαγγελίου του Χριστού και κατά της αίρεσης του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας
Δυστυχώς διώκεται ο πατέρας Νικόλαος Μανώλης που, όταν κηρύττει στο ναό, δακρύζει και κατανύσσεται το ποίμνιο από τον πηγαίο βιωματικό του λόγο.
Και ένα άλλο δυστυχώς για μερικούς  και ευτυχώς για μας, ότι ο πατέρας Νικόλαος Μανώλης δεν είναι καθόλου αρεστός στους νεοπατερικούς φιλοπαπικούς και οικουμενιστικούς κύκλους. 
Αυτό όμως ακριβώς είναι και το σημαντικότερο κριτήριο της επιλογής μας να είμαστε κοντά του και να τον ακολουθούμε, όχι μόνο εμείς αλλά πολλά πνευματικοπαίδια του και εδώ και στο εξωτερικό. Ο γνήσιος ανιδιοτελής αντιαιρετικός και ομολογιακός αγώνας που διεξάγει με ανδρείο φρόνημα,  αψηφώντας τις όποιες συνέπειες, είναι για μας η έμπνευση! Ο π. Νικόλαος Μανώλης είναι ένα από τα παλικάρια του Χριστού που δεν μασάει τα λόγια του στα θέματα της Πίστης. Είμαστε καθημερινοί θεατές και μάρτυρες της προσπάθειας και του αγώνα που διεξάγει προκειμένου να προστατεύσει το ποίμνιο από ψέματα και δια στρεβλώσεις που παραπληροφορούν και στόχο έχουν να αποκοιμίζουν τους πιστούς.
Γι αυτό σας παρακαλούμε να σταματήσετε αυτό τον διωγμό, ο οποίος είναι και άδικος και ανίερος για ένα γνήσιο ιερέα της μητρόπολης σας, έγγαμο με μια θαυμάσια οικογένεια που αποτελεί πρότυπο μίμησης ευλογημένης χριστιανικής οικογένειας για μας.
Εμείς θέλουμε συμπαραστάτες συναγωνιστές και μπροστάρηδες στον αντιαιρετικό αγώνα, ενάντια στη λαίλαπα του Οικουμενισμού, της Πανθρησκείας και της Παγκοσμιοποίησης που μηχανεύονται αθέμιτες και αναίσχυντες μεθοδεύσεις για να αλώσουν την εκκλησία και την πατρίδα μας.
Σεβασμιώτατε, ο αγώνας μας είναι να κρατήσουμε την Πίστη μας στο Χριστό και την Ορθοδοξία, επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι, και "κινδυνευούσης της πίστης" να μείνουμε προσηλωμένοι στο πνεύμα των Ομολογητών Αγίων μας. 
Με αυτά τα ιδανικά γαλουχηθήκαμε και ανατραφήκαμε πνευματικά από τον πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μανώλη, τον οποίο πιστεύουμε βαθύτατα ότι έχουμε το δικαίωμα να ευγνωμονούμε και να υπερασπιζόμαστε, γιατί μας παιδαγωγεί εν Χριστώ.
Κλείνοντας την επιστολή μας σας παρακαλούμε να την αξιολογήσετε ως μια απλή ειλικρινή κατάθεση ψυχής ανθρώπων που σκέπτονται, αγωνιούν και πονούν για όλα τα κακώς κείμενα στην πατρίδα μας και που ελπίζουν πως το τελευταίο και μοναδικό προπύργιο που μας απέμεινε είναι η Πίστη.
Ας την φυλάξουμε συν Θεώ ως κόρη οφθαλμού!!!
Ευλογείτε!
Με σεβασμό,
Απόστολος Τσιβγούλης 
Νίκη Χριστοδούλου

7 σχόλια :

 1. Δυστυχώς δεν ακούει. Και μάλλον είναι πλέον πολύ αργά για αυτόν. "Κοντός ψαλμός αλληλούια".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παναγιώτατε κάνε αγάπη για εμάς που δεν γνωρίζουμε τον πάτερ Νικόλαο και τον πάτ Ζήση και θλιβόμαστε
  Κάνε αγάπη, ο καιρός είναι λίγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο δεσπότης μας πίκρανε πολλάκις. Πατρική συμπεριφορά από πλευράς του δεν είδαμε. Ούτε ο χειρότερος πατριός δεν συμπεριφέρεται έτσι. Δεν είναι αργά αλλά πάλι κανείς δε γνωρίζει πότε είναι η ώρα του. Αν θέλει να επανορθώσει, μπορεί. Αν θέλει να αγιάσει έχει τώρα την ευκαιρία. Ας διαλέξει στρατόπεδο: Με το Χριστό ή με τον αντίχριστο πάπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χρόνια παρακολουθώ την κίνηση αυτού του αρχιερέως, που στην πυσία για με΄να δεν είναι ούτε απλός κληρικός. Συγκεκριμένα όταν πολιορκούσε τους υπεύθυνους για να χρισθή αρρχιεπίσκοπος μετά τον θάνατον του εκλιπόντος Χριστόδουλου, έκανα θερμή προσευχή να μήν εισακουσθή ο λόγος και επιθυμία του. Αλλά αυτός ο άνθρωπος εξακολουθεί να είναι ενάντια του Θείου θελήματος κι όπως αναφέρει κάποιος αναγνώστης λίγα είναι τα ψωμιά του σε αυτήν την ζωή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαρητήρια για την μετρημένη και ειλικρινή καρδιακή επιστολή .. Κατ εμέ ,ως παιδι του παπαΝικόλα, είναι σημαντικό να φαίνεται ότι το παράπονό μας πέρα από τον διωγμό (εδώ ο ίδιος ο Κύριος δίδασκε οίκτο για τους αντιφρονούνες αυτού και δεν εδίωκε αυτούς, πόσο μάλλον εάν εκφράζονταν αληθώς), είναι η έλλειψη ομολογίας πίστεως από τον Μητροπολίτη. Πόσο διαφορετικά θα ταν όλα εάν η ιεραρχία έλεγε ξεκάθαρα: "ΝΑΙ ο καθολικισμός είναι ΑΙΡΕΣΗ".Ας το τονίσουμε αυτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. οποιοσ-δεν-αντιστεκεται-κλεινοντασ-το-στομα-του-σε-αυτα-που-λενε-οικουμενιστεσ-συνενει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σεβασμιότατε η ώρα που θα παραδόσετε την ψυχήσας στον Κύριο πλησιάζει. Δεν φοβάστε ; Δεν τρέμετε αυτή τη στιγμή ή νομίζετε πως θα παραμείνετε στο απειρόβλητο ;;;Εσείς που τόσα χρόνια μας διδάσκατε το λόγο του Μοναδικού Θεού τι κάνετε τώρα; Γίνεστε όργανο της πανθρησκείας και του Σατανά ;Αίσχος. Ξέρετε τι περιμένει εσάς και όσους απαρνηθούν τον Κύριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com