Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2138015.jpg
Γιώργος Δέλμης
Ανοικτή επιστολή,
προς τους διευθυντές των γυμνασίων – λυκείων.
Κύριοι διευθυντές,
Πριν λίγες ημέρες κατέθεσα την έγγραφη, ρητή άρνηση μου για τη συμμετοχή του παιδιού μου στη “θεματική εβδομάδα”, που ο υπουργός παιδείας αποφάσισε να διενεργηθεί στα σχολεία όλης της χώρας. Επειδή είμαι φύση και θέση κατά των αφορισμών, θέλω με την επιστολή μου αυτή να αιτιολογήσω τη στάση μου. Οι έγγραφη ένστασή μου, παρ' ότι αναφέρεται στην τρίτη θεματική ενότητα με τίτλο “έμφυλες ταυτότητες” αφορά κατ' ουσίαν και στις υπόλοιπες δύο ενότητες.

Ενότητα 1. “Διατροφή”
Ο υπουργός αποφασίζει να μιλήσει , δια μέσω των διδασκόντων για ζητήματα διατροφής σε μια ελληνική κοινωνία που βρίσκεται στα πρόθυρα της επισιτιστικής κρίσης, με οικογένειες, που στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους νηστικά. Πριν μιλήσετε, πράξτε! Μοιράστε φαγητό στα παιδιά των σχολείων μας και ύστερα μιλήστε τους για διατροφή. Βεβαίως η τραγική έλλειψη πόρων των γυμνασίων και λυκείων μας σάς απαγορεύει να φροντίσετε για τo πρωινό ή τo δεκατιανό των μαθητών. Στο χέρι σας είναι να απαιτήσετε από το κράτος, όπως βρίσκει χρήματα για να σιτίσει δωρεάν (και καλώς πράττει) τους φιλοξενούμενος μας, πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, να εξασφαλίσει και τα κονδύλια για τη δωρεάν ημιδιατροφή των μαθητών των ελληνικών σχολείων. Λόγοι ισονομίας και ισοπολιτείας επιβάλλουν την ίση μεταχείριση των πολιτών της χώρας με αυτήν των φιλοξενούμενών της! Είναι απαράδεκτο να πεινούν οι ένοικοι του σπιτιού σου (και μάλιστα οι ασθενέστεροι) και συ να εξασφαλίζεις τροφή μόνο για τους φιλοξενούμενούς σου!
Ενότητα 2. “Ουσίες”.
Φοβάμαι όταν ακούω τη λέξη “ουσίες” ν' ακούγεται από ανθρώπους, που έχουν συμπαραταχθεί με τις απόψεις τού τέως πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, περί αποποινικοποιήσεως των “μαλακών ναρκωτικών”. Ποιοι θα δώσουν τις οδηγίες για την ενότητα αυτή; Μήπως οι άνθρωποι που τραγουδούσαν μαζί με τον Λουκιανό “στα ουίσκια λέμε ναι, στα τσιγάρα λέμε ναι, στα πρεζάκια λέμε ναι”; Ομάδα βουλευτών κατέθεσε πρόσφατα επερώτηση στη βουλή περί αποποινικοποιήσεως της κάνναβης Αυτοί θα μιλήσουν για “ουσίες” στα παιδιά μας; Τι θα πουν; Τελικά βρήκε η ελληνική κοινωνία τους... υπερ-ούσιους σωτήρες της!
Ενότητα 3. “Έμφυλες ταυτότητες”.
Αλγεινή εντύπωση μου προξενεί η επιπολαιότητα με την οποία ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος της πατρίδας μας αντιμετωπίζει τα ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ιδιαίτερα της ομοφυλοφιλίας στις νεαρές ηλικίες. Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι άνθρωποι στη διαδικασία σωματικής, πνευματικής και ψυχικής ανάπτυξης. Σ' αυτή τη διαδικασία προσπαθούν να γνωρίζουν το σώμα τους, την καρδιά τους, το σώμα και την καρδιά του αντίθετου φύλου. Σ' αυτήν ακριβώς τη κρίσιμη φάση της ζωής τους, που έχουν τα πρώτα άγουρα καρδιοχτύπια -τα όμορφα σκιρτήματα-,  ζητά ο υπουργός παιδείας να τους γνωρίσετε εσείς τον παρά-φύση έρωτα και την ανωμαλία. Θέλει να μιλήσετε για την ομοφυλοφιλία σε παιδιά και νέους, που ακόμα δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την προσωπική τους σεξουαλική ταυτότητα. Δεν έμαθαν ακόμα οι νέοι τον έρωτα και ζητείται να μάθουν την ανωμαλία, και να τη... σέβονται! Λέγεται πως τα παιδιά πρέπει να  μάθουν να αποδέχονται την διαφορετικότητα. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι πως ο υπουργός παιδείας θέλει να προλάβει την ομαλή ανάπτυξή τους και να τα βουλιάξει στη διαστροφή, ίσως... για να βρει δόκιμη δικαιολογία η διαστροφική του διάθεση κατακρημνισμού αρχών και αξιών, ζητημάτων που αποτελούν ευθύνη του σχολείου!
Ξέρετε, αποφάσισα να γράψω ατή την επιστολή διαμαρτυρία παρακινούμενος από την κόρη μου, που αρνούμενη τα φλερτ των συνομηλίκων της αγοριών μου είπε “δεν είναι ακόμα η ώρα μας να μάθουμε τους έρωτες”. Σας παρακαλώ να σεβαστείτε την άποψή της, αλλά και σας απαγορεύω, με την ευθύνη και την αγάπη του γονέα, να επέμβετε στην ψυχή της προσδίδοντάς της προσλαμβάνουσες ανωμαλίας και διαφθοράς.
Τέλος σας υπενθυμίζω, πως το άρθρο 16 παράγραφος 2 του συντάγματός μας ορίζει, πως σκοπός της παιδείας είναι η ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων πολιτών, και η διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. Παρατηρούμε στην περιγραφή του άρθρου την άμεση σχέση αιτίου και αιτιατού. Η διάσπαση της σχέσεως αιτίου και αιτιατού, που επεχείρησε ο κ. Φίλης στη βουλή, αποτελεί παραποίηση, παρερμηνεία του άρθρου 16 του συντάγματος, και άρα παραβίασή του.
Σας καλώ, και σας παρακαλώ, να προστατέψετε από τη βαρβαρότητα το παιδί μου, καθώς και όλα τα παιδιά που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, δηλώνοντας στο υπουργείο παιδείας την κάθετη άρνησή σας να εφαρμόσετε στο σχολείο σας τα σχετικά με την θεματική εβδομάδα.
Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
Γιώργος Δέλμης

9 σχόλια :

 1. να ενημερωθούμε επίσης και για αυτά που η θεματική εβδομάδα ΔΕΝ θα αναφέρει
  όπως: για την μεταστροφή ενός ανθρώπου transgender ή gay σε φυσιολογικό με την Χάρη του Τριαδικού Θεού, για την βιομηχανία του σεξ πίσω από όλα αυτά, τον ακρωτηριασμό και τις πολυδάπανες επώδυνες εγχειρήσεις, για το ότι οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν χάπια για να μπορούν να κάνουν το αυτονόητο όπως να ουρούν και πολλές ορμόνες, ότι το ποσοστό αυτοκτονιών είναι ιδιαίτερα αυξημένο σ αυτούς τους ανθρώπους, για τα παράπονα που θα ακούσετε παρακάτω στο βίντεο, πως ΔΕΝ υπήρχε ένας άνθρωπος να του πει ΄΄μην το κάνεις΄΄, υπάρχει βιβλιογραφία για όλα αυτά , αλλά δεν συμφέρει στα μίντια να λένε αυτές τις πικρές αλήθειες, όλοι μας ας προσευχόμαστε για τους αδερφούς μας ότι κι αν έχουν κάνει...γιατί βλέπει ο Θεός και επεμβαίνει όταν πρόκειται να σώσει το πλάσμα του, έτσι ώστε να μπορέσει μέσα από το προσωπικό βίωμα και από την προσωπική του δυστυχία -που προέρχεται από την κόντρα του με τον Δημιουργό και την ανυπακοή του- να μπορέσει όταν μετανοήσει, να σώσει κι άλλους...Η καρδιά των εκπροσώπων του Θεού πρέπει να χτυπά μαζί με τις καρδιές όλων, να σκύβει στο ανθρώπινο πλάσμα, να περπατά μέσα στα πάρκα και αλλού και να τραβά τον άνθρωπο μέσα από την λάσπη, μέσα από τον βούρκο, μέσα από το σκοτάδι, να αφήνει λίγο φως, μια ελπίδα, ένα σπίρτο να καίει, ότι όποιος και αν είσαι ότι κι αν κάνεις ο Δημιουργός σε αγαπά, σε θέλει να είσαι το αγαπημένο Του παιδί...δεν βλέπουμε πουθενά στο Ευαγγέλιο τον Κύριο να κάνει διακοπές, διαρκώς ήταν σε μια πορεία για την σωτηρία των ψυχών από τόπο σε τόπο, ούτε τους Αγίους βλέπαμε σε μέγαρα και γραφεία, ούτε τους Αποστόλους μας.... πολλές εκπλήξεις θα δούμε εν ώρα Κρίσεως και θα συγκλονιστούμε όλοι μας!

  ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!

  Τρανσέξουαλ μετανοεί και επιστρέφει στον Χριστό
  θαυμάστε την ομολογία αυτού του ανθρώπου...

  https://www.youtube.com/watch?v=YdIFSnhkmXk

  H μαρτυρία ενός πρώην ομοφυλόφιλου
  Ο Έινταμ Χούντ κατάφερε με την δύναμη του Θεού ν' απαλαγεί από το πάθος της ομοφυλοφιλίας και βοηθάει κι άλλους ομοφυλόφιλους ν' αλλάξουν πορεία.Τα ΜΜΕ και η παγκόσμια τάξη έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στον λαό ότι ομοφυλόφιλος γεννιέσαι κι είναι κάτι φυσικό και πλανούν τον κόσμο στην αμαρτία

  https://www.youtube.com/watch?v=0E2XHDak87I

  Κλάους Κένεθ και η προσωπική του ιστορία, πώς έπεσε στις ανώμαλες ορέξεις ενός ρωμαιοκαθολικού ιερέα και πώς αργότερα γνώρισε την ορθοδοξία, τον γέροντα Σωφρόνιο και το Φως Χριστού
  ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΝΕΘ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

  https://www.youtube.com/watch?v=VucajBfSDQk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ ωραία όσα γράφεις αγαπητέ ανώνυμε (10.53).Πολλά πράγματα δεν ξέρουμε, όπως π.χ. ότι πρέπει να παίρνουν φάρμακα σε όλη τους την ζωή. Μια σκέτη δυστυχία είναι αυτές οι καταστάσεις, από όποια πλευρά και αν τις δεις. Κρίμα.. η εικόνα του Θεού αντί να παραμένει στο "κατά φύση" και να αγωνίζεται για να ανέβει στο "υπέρ φύση", να ξεπέφτει στο "παρά φύση"!
   Το βιβλίο του Κλάους Κένεθ, είναι συγκλονιστικό.

   Διαγραφή
 2. Θερμά συγχαρητήρια κ. Γ. Δέλμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα θερμά μου συγχαρητήρια κ. Δέλμη. Εάν δεν έχετε αντίρρηση θα ήθελα να μοιράσω αντίγραφα αυτής της επιστολής στα σχολεία της περιοχής μου και σε κάθε πολυκατοικία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βεβαίως και μπορείτε να μοιράσετε αντίγραφα της επιστολής μου. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. γιώργος δέλμης

   Διαγραφή
 4. Καλον αγωνα κ. Δελμη, συμφωνουμε και προσυπογραφουμε, αλλα θα επρεπε να υπαρξει και μαζικη αντιδραση απο την επισημη Εκκλησια που καθευδει και ειναι παραδομενη στη δειλια και στην αιρεση. Αλλα οι αρχιερεις δεν εχουν παιδια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απόλυτα. Συγχαρητήρια κ.Δέλμη.Και αν δείτε το υλικό του ΙΕΠ για τη δεύτερη ενότητα (εθισμοί) και εκεί υπάρχουν πολλά αμφιλεγόμενα θέματα, μερικά δε από αυτά άπτονται της γ ενότητας "έμφυλες ταυτότητες".

   Διαγραφή
  2. Δυστυχώς θα προσυπογράφω. Όμως υπάρχουν ακόμα ελεύθερα σκεπτόμενες φωνές όπως αυτή εδώ του ιστολογίου "ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ". Αν όλοι δεν θέλουν, λίγοι μπορούν! ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΜΗΣ

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com