Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί κάποια ορθόδοξα χριστιανικά ιστολόγια "έθαψαν" την είδηση-"βόμβα"

... της διακοπής μνημόνευσης στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, που ανακοίνωσε από προχθές Κυριακή ο π.Νικόλαος Μανώλης;


1. Η πλήρης εξαφάνιση της είδησης "βόμβα", από τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων
Δεν θα σχολιάσουμε την πλήρη εξαφάνιση της είδησης από το Romfea, το VimaOrthodoxias, το Amen, το dogma κλπ.
Δημοσιογραφικά (επαγγελματικά) site είναι, έχουν κάθε λόγο "να θάβουν" ειδήσεις, αφού κριτήριο τους είναι το κέρδος (και οι δεσποτάδες διαθέτουν άφθονα μαύρα χρήματα για να δημοσιεύουν ειδήσεις πχ με τα συλλείτουργα και τα ονομαστήρια τους) και να "θάβουν" άλλες (πχ αγωνιζόμενων πιστών ή ιερέων που αντιστέκονται στον οικουμενισμό και την δεσποτοκρατία).
2. Η ύποπτη σιωπή των ορθοδόξων χριστιανικών ιστολογίων
Αναφερόμαστε όμως στα ορθόδοξα χριστιανικά ιστολόγια όπως πχ το Ακτίνες, το Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό κλπ, που επί χρόνια διακονούν φυσικά χωρίς κανένα προσωπικό κέρδος. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα μας: "τι τους κάνει να "θάβουν" μια τέτοια είδηση-βόμβα;"
Γιατί θέλουν να το αποκρύψουν από τους πιστούς;
Γιατί -ακόμη χειρότερα- δημοσιεύουν άρθρα, "τραβηγμένα από τα μαλλιά" για να πείσουν ότι τάχα η αγιοπατερική οδός της Διακοπής Μνημόνευσης του επισκόπου/Πατριάρχη (αποκαλείται εκκλησιαστικώς αποτείχιση) δεν είναι σωστή. Πως γίνεται να αναιρούν τους ίδιους τους Αγίους μας (Γρηγόριος Παλαμάς Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Στουδίτης, π.Παϊσιος - που κι αυτός διέκοψε το μνημόσυνο του Πατριάρχη Αθηναγόρα, για πολύ λιγότερα οικουμενιστικά παραπτώματα από όσα συμβαίνουν σήμερα);
3. π.Αυγουστίνος Καντιώτης, Κονίτσης Σεβαστιανός... 25 έτη χωρίς ποιμένα...
Η αιτία κατά τη γνώμη μας είναι ότι χάθηκε το ανδρείο φρόνημα από την εκκλησία μας (όπως και από την πατρίδα μας).
Ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης που ξεσήκωνε τα πλήθη, που έβγαζε τους ορθόδοξους πιστούς στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν (νομοσχέδιο για εκτρώσεις, καρναβάλια, καλεστεία, έργο Αγγελόπουλου κλπ) δεν ζει. Οι διάδοχοι του -στην πλειοψηφία τους- ανταγωνίζονται ποιος θα προλάβει να γίνει δεσπότης (είναι ειλικρινά οδυνηρό να βλέπεις αγγέλους να πέφτουν).
Ο Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανός δεν ζει κι αυτός. Έφυγε το 1994. 25 χρόνια έλλειψης εκκλησιαστικού ηγέτη με παλικαρίσιο φρόνημα. Που είναι εκείνα τα συλλαλητήρια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα;
Οι σημερινοί δεσποτάδες, αφού "προσκύνησαν", έπαψαν να ποιμένουν το ποίμνιο, να αγρυπνούν. Περί άλλων τυρβάζουν. Μια και μοναδική αναλαμπή έκανε ο Χριστόδουλος, για λίγους μήνες, όταν έβγαλε τον πιστό λαό στο δρόμο, με αφορμή την διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες (όπως πάντα από κάποια ασήμαντα και άγνωστα υποχείρια της Νέας Τάξης σε θέση Υπουργού, που βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή). Αλλά κι αυτόν τον "έφαγαν" (αφού προηγουμένως έκανε το έγκλημα να υποδεχτεί τον Πάπα, χάνοντας έτσι τη χάρη από τον Θεό).
3. Χριστιανοί - ζωντανοί νεκροί
25 έτη χωρίς ποιμένα.. 25 έτη καλλιέργεια χριστιανών "βλημάτων" που παριστάνουν τους μοναχούς : άλαλοι, με σκυμμένο το κεφάλι (όταν δεν έχουν ριχθεί με τα μούτρα στον ευδαιμονισμό της εποχής μας και στο να μην λείψει τίποτε από τα παιδιά τους).
 
Φθάσαμε σε σημείο αναρχικοί να εισβάλουν στην ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ της Θεσσαλονίκης, την ώρα της Θείας Λειτουργίας και να μην αντιδρά κανείς (φυσικά οι δεσποτάδες -και οι αρχιμανδρίτες ή λαϊκοί που είναι δίπλα τους και τους κατευθύνουν- έχουν κάθε λόγο να κρατάνε το ποίμνιο κοιμισμένο).
Στην περίπτωση μας έχουμε όμως κάτι ακόμη χειρότερο: αν και βλέπουν (τις διακοπές μνημοσύνου), οι "εν Χριστώ αδερφοί", στρίβουν αλλού το κεφάλι.
4. Και στην πατρίδα..
Στον πατριωτικό χώρο, περίπου μια από τα ίδια.
 
Κάποιοι Έλληνες πατριώτες ψήφισαν Χρυσή Αυγή, ουσιαστικά αναθέτοντας σε κάποιον άλλον "να καθαρίσει" την άθλια κατάσταση στην πατρίδα μας (λαμόγια, μνημόνια-υποθηκεύσεις, λαθρομετανάστευση). Αισθάνονται ότι επειδή ψήφισαν Χρ. Αυγή, έκαναν την "επανάσταση" τους και αυτό αρκεί!
Αυτό δεν αλλάζει την ουσία: ο (νεο)Έλληνας έγινε ΡΑΓΙΑΣ.
Και τελευταία γεμίσαμε προφητείες και προφητολάγνους.
Περιμένουμε τον "Μεσσία" που θα μας σώσει..!
Περιμένουμε εμείς να καθόμαστε στην μεζονέτα χωρίς να μας λείπει τίποτε, στην "θερμοκοιτίδα μας", και να δούμε στην τηλεόραση πως μας παραδίδουν την Πόλη. Έχει γεμίσει το Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό διαγγέλματα-προφητείες του μητροπολίτη Μόρφου (είναι ο ίδιος που ζητούσε να διδάσκεται το Κοράνι στα σχολεία και ένα σωρό άλλα προδοτικά, δείτε εδώ)
4. Μην ανησυχείτε : "Θα πάρουμε την Πόλη"
Ε λοιπόν ο Θεός αλλάζει τα σχέδια του. Όχι την Πόλη δεν θα πάρουμε, αλλά θα χάσουμε κι αυτές που έχουμε (μην μας πείτε ότι δεν συμβαίνει ήδη; ποιος τολμάει να περπατήσει σε συγκεκριμένες γειτονιές - γκέτο- στην Αθήνα;
Ποιος τολμάει να οργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση με δεδομένη την αντισυγκέντρωση των αναρχικών -μέχρι και στην Εσφιγμένου στην Θεσσαλονίκη, έκαναν αντισυγκέντρωση, δείτε εδώ).
5. Ποιος θα προχωρήσει μπροστά λοιπόν;
Σε όλο αυτό το πλαίσιο, αναζητούμε καθοδηγητές, κάποιους που θα
βγούνε μπροστά να μας δείξουν τον δρόμο. Κανείς δεν θα προχωρήσει αν απλά του φωνάζουμε "Προχώρα".
6. ΜΗΝ περιμένεις τους άλλους.
Ο μόνος τρόπος να μας ακολουθήσει, είναι να κάνουμε εμείς ένα βήμα μπροστά. ΕΣΥ.
Αυτό έκανε και η ομάδα μας στο θέμα της διακοπής μνημόνευσης. Όχι φυσικά ως "στρατηγική", αλλά ως επιβαλλόμενο χρέος στην ορθόδοξη αλήθεια. Αυτό οφείλει να κάνει ο καθένας ΣΗΜΕΡΑ.
Υπάρχουν οι ιερείς που έχουν διακόψει την μνημόνευση (δείτε εδώ). Ας τους στηρίξουμε. Ας τους ακολουθήσουμε. Αλλιώς θα δώσουμε λόγο για την προδοσία της Ορθόδοξης πίστης μας και την εισβολή και επιβολή της αίρεσης στην εκκλησία μας.
Όσοι πιστοί.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

47 σχόλια :

 1. Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις εντός του άρθρου.
  Πολλοί ιστότοποι αν και δηλώνουν παραδοσιακοι στην ουσία διαπνέονται από πνευμα εκοσμικευσης και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ χλιαροτητας.

  Δεν έχουν σθένος και πιθανώς να μην έχουν και διάθεση να συγκρουστουν με τους γνωστούς τους στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας οι οποίοι ακούν για αντιοικουμενισμο και βγάζουν σπυριά.

  Δυστυχώς πολλά χριστιανικά σάιτ αντί να ακτινοβολούν ορθοδοξία και Ρωμιοσύνη ακτινοβολούν την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ εκκοσμίκευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ο π.Νικολαος λέει ότι η διακοπή μνημοσυνου δεν είναι υποχρεωτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τὸ λέγει αὐτό, ἐπειδὴ τοῦ ἀρέσει προφανῶς, νὰ λέγῃ τὴν ἀλήθειαν.

   Διαγραφή
  2. Ὡς πρός τοῦτο, σφάλλει. Πρίν ἀπό λίγες ἡμέρες, σ' αὐτό τό ἱστολόγιον, ὁ Μοναχός Μακάριος Κουτλουμουσιανός, Κάθισμα Ἁγίου Νικολάου, ἔκαμε ἕν ὡραιότατον σχόλιον. Τό ὁποῖον συνεπλήρωσα μέ τά ἀκόλουθα, πού περιέχονται ἐπίσης στήν γνωστήν ἐπιστολήν τῶν ἐπί «πατριάρχου» Βέκκου ἀγωνισθέντων καί θεαρέστως μαρτυρησάντων Ἁγιορειτῶν Πατέρων, τήν ὁποίαν ἔγραψαν τό ἔτος 1275 πρός τόν Βασιλέα Μιχαήλ Παλαιολόγον καί ἡ ὁποία ἀνεφέρετο εἰς τούς Λατινόφρονας, ἑπομένως θά ἠδύναντο κάλλιστα νά γραφοῦν ἀπό συγχρόνους ὁμολογητάς γιά τούς συγχρόνους Λατινόφρονας "πατριάρχην" Βαρθολομαῖον καί τούς σύν αὐτῷ: "Καί ἄν ὁ ἁπλοῦς χαιρετισμός του ἰσοδυναμεῖ μέ κοινωνίαν μέ τά πονηρά του ἔργα, πόσον μᾶλλον ἡ μνημόνευσίς του ἐκφώνως ἔμπροσθεν τῶν θείων καί φρικτῶν μυστηρίων; Ἄν δέ Αὐτός πού κεῖται ἔμπροσθεν ἡμῶν εἶναι ἡ Αὐτοαλήθεια, τότε πῶς εἶναι δυνατόν νά ἀνεχθῇ τοῦτο τό μέγα ψεῦδος, τό νά κατατάσσηται δηλαδή αὐτός μεταξύ τῶν λοιπῶν Ὀρθοδόξων Πατριαρχῶν; Θέατρον θά παίξωμεν ἐνώπιον τῶν φρικτῶν μυστηρίων; Πῶς εἶναι δυνατόν ν’ ἀνεχθῇ τοιοῦτόν τι ἡ ὀρθόδοξος ψυχή, χωρίς ν’ ἀπομακρυνθῇ ἀμέσως ἀπό τούς μνημονευτάς, θεωρῶντας αὐτούς ἱεροκαπήλους; Διότι ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία θεωρεῖ τήν ἀναφοράν τοῦ ὀνόματος τοῦ ἀρχιερέως ἐνώπιον τῶν ἀδύτων μυστηρίων ὡς τελείαν συγκοινωνίαν. Εἰς τήν ἑρμηνείαν τῆς θείας λειτουργίας ἔχει γραφῇ ὅτι ὁ ἱερουργῶν ἀναφέρει τό ὄνομα τοῦ ἀρχιερέως, διά νά δείξῃ ὅτι ὑποτάσσεται εἰς αὐτόν καί ὅτι εἶναι κοινωνός τῆς πίστεώς του..."

   Διαγραφή
 3. Όλα καλά αυτά που γράφετε βρε παιδιά είναι σωστά, και εμείς μαζί σας, συμφωνώ απόλυτα ότι κακώς οι μεγάλες εκκλησιαστικές ιστοσελίδες δεν αναφέρθηκαν στην ηρωικη κίνηση του πατρος Νικολαου και την απέκρυψαν αλλά αυτό που συνεχίζουν κάποιοι να χαρακτηρίζουν τον Μορφου σαν "οικουμενιστη" η' όπως αλλοιώς τον χαρακτηρίζουν κατά καιρούς, πραγματικά με ξεπερνάει. Ο άνθρωπος είναι από τους λίγους πραγματικούς ιεράρχες που έχουν μείνει και έχει αποδείξει ότι είναι πατερικος. Επίσης με τις ωραίες ομιλίες του έβαλε τους Αγίους Γερονταδες στην ζωή μας και μαζί με αυτούς, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το Χριστο ξανά.
  Βασίλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΙΛΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ; .ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ. ΑΠΑΝΤΕΙΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΚΟΡΑΝΙ . ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ.
   Ε.Π.

   Διαγραφή
  2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΑΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ.ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΠΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ

   Διαγραφή
  3. Αγαπητε φυσικα και υπαρχει πνευματικοτητα στην Κυπρο και μαλιστα ενδεχομένως σε μεγαλυτερο βαθμο αναλογικα με την Ελλαδα. Περαν αυτου, ακου οποια ομιλια του Μορφου βρεις και μετα ελα να μας πεις εαν αυτος ο ανθρωπος δεν ειναι σωστος. Μην παιρνετε και προβαλετε κομματια απο αρθρα η' ομιλιες και του επιτιθεστε. Αυτο που νομιζω οτι εννοουσε για το κορανι, ειναι οτι εαν το διαβασει καποιως που ειναι συνειδητοποιημένος χριστιανος, ευκολα θα το απορριψει. Δεν υπαρχει συγκριση.
   Κοιτα την σταση που κρατησε στην συνοδο της Κρητης!!
   Μπαινοβγαινει στα κατεχομενα καθημερινα θετοντας την ζωη του σε κινδυνο,ο ιδιος ο Αγιος Παισιος του προφητευσε το μαρτυρικο τελος... και εμεις απο την ασφαλεια του σπιτιου μας τον κατηγορουμε!!
   Αυτο με το μικρο ονομα δεν το πολυ καταλαβα...Βασιλη με λενε τι να κανουμε και εαν θελεις και το επιθετο ειναι Σιδερης. Εσυ που βαζεις το Ε.Π ποιος μπορει να εισαι...ο Λευτερης (Ελευθεριος) Πανταζης? Να κανουμε και λιγο πλακα.
   Καλη Σαρακοστη.

   Διαγραφή
  4. Ο κειμενιγράφος μίλησε παλαιότερα για ομιλία του που το θέμα της ήταν αν θα διάβαζαν οι Τουρκοκύπριοι δασκάλοι το κοράνι ή όχι. Διάβασα τη συνέντευξη ήταν γεμάτη άτοπα ο κ. Χαραλάμπους τα επισήμανε μέχρικαι στη Θεολογική συζητήθηκε το θέμα και τελικά την απόσυραν. Έστι και για τα άλλα που προβάλλεται η ολιστική ιατρική και άλλα. Δεν είναι εμπάθεια το ότι έγραψε. Για τις μικτές κατασκηνώσεις τα έγραψε χωρις να λεει ποιος το κάνει. Όλα τα άρθρα του δεν έλεγαν ποιος την κάνει γιατί εμείς στην Κύπρο ακούσαμε πολλά. Δεν θα πω. Την εμπαθεια που τη ειδε αυτός που τον κατηγορει για εμπαθεια;

   Διαγραφή
 4. Τό poimin.gr και το orthodoxia.info πάντως το είχαν στις πρώτες ειδήσεις,απορώ πώς δεν τό είδατε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πῶς μπορεῖ κάποιος νὰ παρακολουθῇ τὰς δημοσιεύσεις τῶν ἱστολογίων ποὺ ἐπιθυμεῖ;

   Διαγραφή
  2. Simon L.A. ένας δοκιμασμένος τρόπος που μπορώ να σας προτείνω για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις των ιστολογίων που επιθυμείτε είναι ο εξής: Μπορείτε να ανοίξετε ένα δικό σας blog (η διαδικασία είναι σχετικά απλή) και μέσα σε αυτό να συμπληρώσετε την στήλη : "ιστολόγια που παρακολουθώ" με τις ιστοσελίδες που θέλετε να βλέπετε τις αναρτήσεις τους.

   Πρόταση: Μπορείτε να ανοίξετε όσα δικά σας blog θέλετε, ανάλογα με την θεματολογία των blogs που επιθυμείτε να παρακολουθείτε.

   Διαγραφή
  3. Ἔχω ἤδη δημιουργήσει ἕνα ἱστολόγιον, ἀλλὰ δὲν εὑρίσκω καμμίαν στήλην μὲ τὸ ὄνομα "ἱστολόγια ποὺ παρακολουθῶ". Μοῦ φαίνεται δὲ ὅτι τὰ ἔχουν κάνει ὑπερβολικῶς πολύπλοκα, χωρὶς νὰ χρειάζεται! Ἔχω σπαταλήσει οὐκ ὀλίγας ὥρας μὲ αὐτὸ τὸ ἱστολόγιον ποὺ ἐδημιούργησα καὶ πάλιν δὲν νοιώθω ὅτι ἔχω τὴν ἄνεσιν νὰ τὸ χρησιμοποιῶ ὅπως θὰ ἤθελα! Καὶ δὲν θὰ περιέγραφα τὸν ἑαυτόν μου ὡς ἄσχετον μὲ τὴν τεχνολογίαν, ἀλλὰ ἀντιθέτως, μαθαίνω εὐκόλως καὶ ἀνακαλύπτω πράγματα ἀπὸ μόνος μου. Ἐν τουτοις, μὲ τὰ ἱστολόγια δυσκολεύομαι.

   Διαγραφή
 5. Καταπληκτικό κείμενο,όπως πάντα, από το ιστολόγιο παιδαγωγός.Μπράβο τους.Άξιοι!!!Γέροντας χαρισματικός 100%,μου έχει πει ακριβώς τα ίδια λόγια....όχι μόνο δεν θα πάρουμε την πόλη κ.τ.λ αλλά σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει ούτε καν το όνομα Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη.Θα μας πάρουν την βόρεια Ελλάδα,την Κρήτη,τα νησιά του Αιγαίου,το Ιόνιο και η Ελλάδα Θα συρικνωθεί περίπου στην Στερεά και στην Πελοπόννησο.Όλες αυτές οι "προφητείες" για την Πόληκ.τ.λ πιστεύω ότι τις κυκλοφόρησαν επίτηδες οι αντίθετοι, για να μας παραπλανήσουν.Ποτέ δεν είπε ο Άγιος Παίσιος τέτοια πράγματα....Αποκοιμηθήκαμε στις δάφνες μας και τώρα ροχαλίζουμε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περα για περα λαθος αγαπητε τα περι Κωσταντινουπολης
   Κανεις να μην τα ειχε πει ,τα διαβασαμε στην Αποκαλυψη
   Για τις δε προφητειες του Αγιου Κοσμα δεν συζητω
   Ο 100% χαρισματικος ...γεροντας τι εχει να πει;
   Προβληματιστειτε ειναι δωρεαν

   Διαγραφή
 6. συμφωνώ με την αλήθεια που περιγράψατε,ιστολόγια όπως π.χ το ακτίνες που πριν ακόμα μπω είχα μια κρυφή χαρά στην καρδιά μου, σε αυτή τη σημαντική νίκη της ορθοδοξίας με τον πάτερ Νικόλαο έγινε αόρατο ιστολόγιο. αυτό δεν επιτρέπεται τουλάχιστον στα ιστολόγια που δεν έχουν πρωταρχικό στόχο το οικονομικό όφελος.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τα εν λόγω ιστολόγια, Ακτίνες και Ρωμαικό Οδοιπορικό υπηρετούν με δόλιο τρόπο τον Οικουμενισμό εμφανιζόμενα δήθεν ως υπέρ της Ορθοδοξίας, ενώ κόβουν άρθρα, όπως του υποφαινόμενου, γιατί "ενόχλησαν" τους υποκριτές. Είναι πολύ δύσκολο σήμερα να μην είσαι υποκριτής, ιδιαίτερα σε θέματα Ορθοδοξίας.
  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και δικά μου. Άρθρα και σχόλια.

   Διαγραφή
  2. Μάλλον ιππεύσατε τον κάλαμο κε Χειλαδάκη.

   Διαγραφή
  3. να είσαι καλά κύριε Νίκο συμφωνώ μαζί σου.ήδη το ακτίνες το έβγαλα από τη γραμμή σελιδοδεικτών.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ κύριε Νίκο!

   Βλέπετε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα.

   Οι τοποθετήσεις σας είναι πολύτιμες για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει αίσθηση της πραγματικότητας και να απαλλαγεί από τον φανταντικό κόσμο που κατασκευάζει η άγνοια και η παραδοχή του ψεύδους αντί της αλήθειας.

   Διαγραφή
  5. Ἀκριβῶς! Καί δικά μου σχόλια ἔχουν κόψει, ἰδίως οἱ "Ἀκτῖνες."

   Διαγραφή
 8. ΔΥΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:Ο Άγιος Παϊσιος δεν ήταν ιερομόναχος,μεγαλόσχημος μοναχός ήταν.Το θέμα λοιπόν να το τοποθετήσετε διαφορετικά.
  Ο Μητροπολίτης Μόρφου τήρησε μια ξεκάθαρα Oρθόδοξη στάση στο Κολυμπάρι μαζί με τους Μητροπολίτες Λεμεσού,Ναυπάκτου και άλλους.Προς τι τόση εμπάθεια που εδράζεται σε άρθρο του γνωστού "δημοσίου υπαλλήλου" κ.Χαραλάμπους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ τοποθέτησε το όπως θες:

   επιστολή που ο Γέροντας Παΐσιος την έγραψε μαζί με άλλους δύο ιερομονάχους στην Ι.Μ.Σταυρονικήτα στις 21-11-1968. Ανάμεσα στα άλλα λέγονται και τα εξής:

   Η άρνησις προς τον Πατριάρχη (Αθηναγόρα) δεν είναι άρνησι προς την αγάπη ούτε προς την ενότητα. Είναι «όχι» προς το ψευδές και «ναι» προς την Αλήθεια, που κρύβει μέσα της η Εκκλησία.


   Φίλε τα περί ορθόδοξης στάσης δεν ξέρω. Εγω προσωπικά θα προτιμούσα να αποχωρήσουν. Τι πάει να πει "υπογράφω με επιφύλαξη " ή ο ανώτερος υπέγραψε αντί εμού κλπ. Αφού έβλεπαν τι είδους σύνοδος ήταν. Κατ εμέ επειδή κάποιους τους είχα πολύ ψηλά (πριν η συνοδό) θα επιθυμούσα να αποχωρήσουν με το κεφάλι ψηλά και να κάνουν εμφανές στον ορθόδοξο κόσμο ότι πρόκειται περί συνόδου που εισάγει την αίρεση του οικουμενισμού στην εκκλησια. Που είναι η δράση τους μετά τη σύνοδο;;; Που είναι η δημοσια σκληρή κριτική σε αυτούς που υπέγραψαν;;;;

   Δεν θα μιλήσω για μεγάλους αγίους του παρελθόντος ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΤΑΣΗ. θα σε καλέσω να θυμηθείς τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη. Ο Καντιώτης είχε ορθόδοξη στάση.

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ ο Άγιος Παΐσιος ήταν κατά της μνημόνευσης Αθηναγόρα. Το ποθετησε το όπως θες.

   Στη συγκεκριμένη ανάρτηση το θέμα είναι η συμπεριφορά κάποιων ιστολογιων και όχι κάποιων επισκόπων. Η στάση του καθενός επισκόπου στη συνοδο Κρήτης κρίνεται και γεγονός είναι ότι αν και ήταν μία σύνοδος που βγήκαν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ (ΑΙΡΕΤΙΚΆ)
   πορισμάτα δυστυχώς δεν βγήκε και ένας Μάρκος Ευγενικος.

   Στη συγκεκριμένη ανάρτηση το θέμα είναι πως πράγματι κάποια ιστολόγια ,παραδοσιακα τάχα, δυστυχώς από τις αναρτήσεις και τα σχόλια τα οποία αναρτούν φαίνεται πως μάλλον στόχο έχουν να προωθήσουν την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ χλιαροτητα.

   Διαγραφή
  3. Για ποια εμπαθεια μιλάτε απο τον κ. Χαραλάμπους. Σας έγραψε τόσες φορες ανώνυμα για τις κατασκηνώσεις. Μιλω απο Κύπρο. Κακώς ο κ. Χαραλάμπους δεν ανέφερε ποια Μητρόπολης έκανε τις μικτες αυτες κατασκήνωσεις.Ακούστηκαν πολλά.

   Διαγραφή
  4. Τι σας είπε ο κ. Χαραλάμπους κια μιλάτε με τόση χολή γι' αυτόν; Σας έγραψε για τη θρησκειολογία και από ότι ξανάγραψε το φύγατε.
   Γ. Τ

   Διαγραφή
  5. Δηλαδή αυτά που ακούμε για τα έκτροπα των κατασκηνώσεω είναι ψεύδη. Έχομε ακούσει αρκετα για τις κατασκηνώσεις αυτές στην Κύπρο

   Διαγραφή
  6. AYTOΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΛΙΤΑΝΕΥΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ; ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΕ ΒΙΤΕΟ.

   Διαγραφή
  7. Εμπάθεια βρίσκεται στα λόγια σας γι αυτά που γρ΄σφετε για τον κ. Βασίλειο Χαραλάμπους. Απαντείστε επί της ουσίας. Συμφωνείτε με αυτ'α που ε'ιπε ο Μητροπολίτης αυτός για το κοράνι;

   Διαγραφή
  8. Ο κ. Β. Χαραλάμπους έπρεπεν να καταγγείλει το θέμα στον Αρχιπίσκοπο της Κ'υπρου για τις κατασκηνώσεις.Δεν βλέπω εμπάθεια σε αυτόν γιατί δεν ανάφερε πουθενά όσα άρθρα του διαβάσαμε ποιος κάνει τέτοιες κατασκην'ωσεις.

   Διαγραφή
  9. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΑΠΑΣΧΟΝΗΣΑΝ ΚΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΠΟΥ Ο ΠΑΕΡ Θ. ΖΗΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΚΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Β.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ.ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟΝ;

   Διαγραφή
  10. Ποτέ δεν διαβάσαμε κανένα χαρακτηρισμό από τον κειμενογράφο αυτόν που να καταφερεται ή να χρακτηρίζει τον Μητροπολίτη.Ενοχλήθηκαν από αυτά που γρα΄φει επειδή δεν έχουν τι να πουν. Ποιοι είναι αυτοί που συμφωνούν με τις ρήσεις του για το κοράνι;
   Τ.Α.

   Διαγραφή
  11. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ.ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ.

   Διαγραφή
  12. .Εχω δει τα διάφορα σχόλια,εννοώ αυτά που αφορούν. Γνωρίζω και απο που προέρχονται, από εκεί που πολλές φορές προσπάθησα να ευεργετήσω και το έπραξα ανιδιοτελώς και με χαρά. Γνωρίζει επίσης η πηγή των σχολίων αυτών ότι αν μου ζητηθεί να βοηθήσω και πάλι θα το πράξω ανιδιοτελώς.
   Όσον αφορά τα περί εμπαθείας, είναι γνωστό ότι αυτά τα έγρραψα γιατί δεν έπρεπε να υπάρχουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης. Θα επαναλάβω ότι η πηγής των απαξιωτικών και των λυπηρών για μένα, θα έχει και πάλι οποιαδήπατε καλή βοήθεια μου ζητηθεί. Δεν είναι φρόνιμο να πω περισσότερα. Καλό στάδιο.
   Β. Χαραλάμπους

   Διαγραφή
  13. ΤΙ ΕΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΕΛΛΕΣ;

   Διαγραφή
  14. Θα ήταν ορθό και πρέπον να ερωτηθούν όλοι οι Επίσκοποι που δεν υπέγραψαν στο Κολυμπάρι της Κρήτης, ποια θα είναι η στάση τους απέναντι στην Ιεραρχία τους, απέναντι στο λαό, απέναντι στην παναίρεση του Οικουμενισμού, απέναντι στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, απέναντι στο Θεό και απέναντι στην Ιερατική τους συνείδηση.Θα συνεχίσουν να σιωπούν?
   Θα αφήσουν ένα απλό παπά να βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά?
   Ανώνυμε 10:44 δεν άκουσα τους Κύπριους Ιεράρχες που κράτησαν στο Κολυμπάρι της Κρήτης αξιοπρεπή στάση, να ασχολούνται πλέον με το θέμα.Ξέρεις εσύ να μας πεις για ποιο λόγο δεν συνεχίζουν να είναι αξιοπρεπείς και συνεπείς με τα όσα διαφώνησαν?Ο μεν Λεμεσού πρόσφατα μιλούσε κολακευτικά για τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο δε Μόρφου προτιμά να εσχατολογεί αδιαλείπτως.
   Ευτυχώς εδώ ο Ναυπάκτου ομιλεί κατά διαστήματα για διάφορα και έτσι έχουμε και κάποιον που τουλάχιστον δεν κράτησε το στόμα του κατάκλειστο.
   Εγώ προσωπικά πιστεύω πως φοβήθηκαν τις συνέπειες που θα προέκυπταν μετά από μια ξεκάθαρη ομολογία εναντίον του οικουμενισμού.
   Είναι αδιανόητο αδελφοί μου να μην πληροφορούν το λαό οι Επίσκοποι που κατάλαβαν πως οι αποφάσεις της Κρήτης ήταν εσφαλμένες, ότι κινδυνεύουμε από τα πλοκάμια του οικουμενισμού.
   Πότε δηλαδή θα αντιδράσουν?
   Δυστυχώς όμως, για να λέμε την αλήθεια, ούτε εμείς οι αυλοκόλακες των επισκόπων, καταλάβαμε πως δεν βοηθάμε με τη στάση μας, τους ποιμένες να κάνουν το επόμενο βήμα.
   Δεν φταίνε μόνο οι Δεσποτάδες.
   Φταίμε και εμείς που βολευόμαστε με τη σιωπή τους.Δεν θέλουμε να χάσουμε την εύνοια τους.
   Ποιος τολμά να πει στο Δεσπότη του πως κάνει λάθος?
   Όλοι έχουμε την ευθύνη μας.
   Και εμείς οι απλοί λαϊκοί.


   Διαγραφή
  15. ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ; ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΝΙΑ; ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ; ΜΕ ΤΟ ΘΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ; ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΣΤΙΚΗ;ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ;

   Διαγραφή
 9. (παρακαλω πολυ το σχολιο μου να δημοσιευθει)
  Με συγχωρειτε.
  Ποιος ειναι ο π. Νικολαος; Η Εκκλησία απο μονος του;
  Κανεις δεν ενδιαφερεται για την διακοπη του μνημοσύνου απο τον π. Νικολαο, ουτε καν ο αιδεσιμολογιωτατος π. Θεοδωρος Ζησης και οι λοιποι αντιοικουμενισται.

  Ειναι εμφανες πως ο πατηρ Νικολαος ολα αυτα τα κανει για την προσωπικη του προβολη. Ουδεμία γνήσια προθεση έχει.

  Καλή μετανοια συντομα του ευχομαστε και επιστροφη στην σωφροσυνη.

  Ευχαριστω

  Γεωργιος Κωνσταντινου Τρύφωνος - Ιατρος Παθολογος
  Κατοικος Θερμης
  Θεσσαλονικη, 27/02/2017

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἐρωτᾶς: "Ποιος ειναι ο π. Νικολαος;" Ἔντεχνος, ἀλλά δαιμονικός, ἀποπροσανατολισμός τῶν ἀσχέτων. Ἐφόσον εἰς τό ζήτημα τῆς ἀποτειχίσεως ὁ π. Νικόλαος πράττει σύμφωνα μέ τίς Γραφές, τίς Συνόδους καί τούς Ἁγίους Πατέρες, ἡ ὡς ἄνω ἐρώτησίς σου εἶναι ἐκ τοῦ Πονηροῦ.

   Διαγραφή
  2. Δεν γνωρίζω προσωπικά γιατρέ μου τον Πάτερ Νικόλαο.
   Όμως νομίζω πως κάνετε λάθος για την πρόθεσή του.
   Δεν ξέρω αν θα βγει κάτι καλό για την Εκκλησία με αυτή την στάση του.Αλήθεια δεν ξέρω.Προσεύχομαι ο Θεός να μην επιτρέψει να γίνουν χειρότερα τα πράγματα γιατί υπάρχουν και χειρότερα.Όμως θεωρώ άδικο να λέτε πως αυτά που κάνει αυτός ο ιερέας τα κάνει για προβολή.

   Διαγραφή
  3. Φυσικά και ένας άνθρωπος δε είναι εκκλησία και φυσικά ο π. Νικόλαος δεν είναι εκκλησία από μόνος του. Όμως ο π. Νικόλαος και οσοι έχουν δείχνουν την αίρεση παύοντας τη μνημόνευση είναι ΕΝΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
   Τα πορίσματα στο Κολυμπάρι είναι εντος εκκλησίας;;;;;
   Οι υπογράφοντες στο Κολυμπάρι είναι εκκλησια;;;;;
   Οι παπικοί είναι εκκλησία;;;;;
   Η αλήθεια θα βρεθεί μέσα από τους διαλόγους στο μασωνικο ΠΣΕ;;;;   Διαγραφή
  4. Αγαπητέ 5:35 το σίγουρο είναι πως οι μόνοι εκτός εκκλησίας είναι όσοι προωθούν τον οικουμενισμο.

   Ο αγιος Μάρκος ένας ήταν και αυτός ήταν εντος εκκλησίας όλοι οι άλλοι ενωτικοί ήταν σε αίρεση.
   Η αλήθεια δεν είναι οι θέμα πλειοψηφίας είναι απλά η ΑΛΗΘΕΙΑ.

   Διαγραφή
 10. ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες.Κύριε Γεώργιε για σένα σωφροσύνη είναι ο βαρθολομαίος,ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί είμαστε δούλοι του Χριστού.ἢ ζητῶ ἀνθρώποις ἀρέσκειν; εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το θέμα είναι απλό. Ο Σεβ. Μόρφου ας αποσύρει την ανάρτηση από τον ιστοχώρο της Μητροπολεως Μόρφου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com