Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Παπική μοναχή, βραβευμένη για την οικουμενιστική δράση της, διακηρύσσει ότι η Θεοτόκος δεν είναι Παρθένος

MONAXI-600x330.jpg
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Μία πρύτανις του διαχριστιανικού συγκρητιστικού οικουμενισμού, η διάσημη παπική μοναχή Lucía Caram, η οποία είχε τιμηθεί το έτος 2006 με το βραβείο Memorial Alex Seglers, για τη δραστηριότητα της υπέρ του Οικουμενισμού, δημοσίως διακήρυξε βλάσφημα, κατά του αειπάρθενου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η παπική μοναχή Lucía Caram, γεννήθηκε στην Αργεντινή και ζει στην Ισπανία. Δημιούργησε ομάδα διαθρησκειακού διαλόγου στην πόλη Manresa και ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση του καταλανικού κοινοβουλίου των θρησκειών το έτος 2006. Ζει σε ένα μοναστήρι Δομηνικανών μοναχών στη Βαρκελώνη και έχει έντονη οικουμενιστική δράση.
Είναι διάσημη, αν είναι δυνατό, και για τη δραστηριότητά της στη μαγειρική. Το πρόγραμμα της με μαγειρικές συνταγές που παρουσιάζει το κανάλι Gourment’s, ονομάζεται ‘’αδελφή Lucy’’. Αντί άλλου σχολιασμού θα προσθέσω αυτό που είπε κάποτε σε ομιλία του ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης, για τη ζωή σε ένα Ορθόδοξο Μοναστήρι, ότι δηλαδή ‘’τα πάντα στο Μοναστήρι κινούνται γύρω από το εν ούτινος έστι χρεία’’. Δυστυχώς η εκκοσμίκευση μαστίζει τον Παπισμό μετά το σχίσμα  και την αποκοπή των από την Εκκλησία.
Η παπική αυτή μοναχή Lucía Caram, βλασφήμησε σε εκπομπή το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ισπανία, κατά του αειπάρθενου της Υπεραγίας Θεοτόκου, λέγοντας ότι η Παναγία δεν είναι Παρθένος, προσθέτοντας και άλλη βλασφημία για τη Παναγία μας που δεν θεωρώ σωστό να αναφέρω (The Guardian, Newser, RT). Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης λέγει ότι «ούτω, τον μη δι’ όλου του μυστηρίου την αληθή μόρφωσιν της ευσεβείας δεξάμενον, χριστιανόν ουκ είδεν ο λόγος». Και φυσικά δεν θα μπορούσε να παραλείψει η παπική μοναχή Lucía Caram, τον γνωστό οικουμενιστικό καημό, ότι δήθεν ‘’έχουμε χάσει το αληθινό μήνυμα και έχουμε κολλήσει με τους κανόνες που έχουμε εφεύρει’’.
Η λύπη μας είναι τόσο μεγάλη που πιστεύω εις απάντηση αρκεί να παραθέσομε αυτό που ψάλλομε στην Ακολουθία της Εορτής της Συνάξεως της Θεοτόκου: «Τον αγεώργητον βότρυν βλαστήσασα, η μυστική άμπελος ως επί κλάδων, αγκάλαις εβάσταζε, και έλεγε. Συ ει καρπός μου, συ ει η ζωή μου αφ’ ου έγνων, ότι και ό ήμην ειμί, συ μου Θεός. Συ ει καρπός μου, συ ει η ζωή μου. Αφ’ ου έγνων, ότι και ό ήμην ειμί, συ μου Θεός∙ την γαρ σφραγίδα της Παρθενίας μου ορώσα ακατάλυτον, κηρύττω σε τον άτρεπτον Λόγον, σάρκα γενόμενον. Ουκ οίδα σποράν, οίδα σε λύτην της φθοράς∙ Αγνή γαρ ειμί, σου προελθόντος εξ εμού∙ ως γαρ εύρες, έλιπες μήτραν εμήν. Διατούτο συχορεύει πάσα η κτίσις βοώσα μοι∙  Χαίρε η Κεχαριτωμένη».

14 σχόλια :

 1. Και μετα μας λενε υπερβολικούς που αντιδραμε, χωρις αγαπη κ.τ.λ. Προφανώς δεν σεβονται ουτε την ιδια τους την μητερα αυτα τα προσωπα και δεν εχουν προφανως αγαπη στην Υπεραγία Θεοτόκο και στα Άγια της Πίστεως μας, όπως δεν έχουνε αγαπη και για τους αιρετικους κι αλλοθρησκους και τους αφηνουνε στο σκοταδι τους, τους "περνουνε" μαζι τους με την ψευτοαγάπη τους

  Σταύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με αυτες τις σαπιλες του Βατικανου θελουν να μας ενωσουν. Μια Πιστη,μια Εκκλησια,η Αγια Ορθοδοξια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να αγαπητοι μου αδελφοι ποιους θεωρουν αδελφους ευλογημενους εν ονοματι Κυριου και αδελφες εκκλησιες οι βοσπορητες και τα κολυμπαρια τους.ΑΓΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΗΣΗ ΧΑΙΡΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΔΑΞΑΝΕ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΙ ΑΓΙΟΤΑΤΟΙ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥς ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ το διαβολο τους.Ιωαννης Δημητρουκας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αφαιρέστε παρακαλώ την λέξη ΄΄ μοναχή ΄΄ διότι προσβάλλει τον ορθόδοξο μοναχισμό
  Παπική βλάσφημη κατά της Ορθοδοξίας , αρκεί.
  Επιτέλους δεν υπάρχουν νομικοί να κινηθούν δικαστικά σε όσους προσβάλλουν το ιερό πρόσωπο της Μητέρας μας Παναγίας και τα ιερά και όσια της πατρίδας μας, ώστε να πάψουν όλοι αυτοί οι βλάσφημοι και να πάνε να κρυφτούν στις οικουμενικές τους τρύπες; Υπάρχει χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νόμοι που απαγορεύουν σε όλους αυτούς να καθυβρίζουν τα ιερά και τα όσια μας.
  Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι άλλαξε το πολιτικό στάτους στην Αμερική και αυτό το στάτους όπως διαβάσαμε ίσως αλλάξει και το πολιτικό στάτους στην Ελλάδα, παρέα με μια ισχυρή Ρωσία.
  Γιατί όχι λοιπόν να μην δούμε αλλαγές και αλλού πέρα από τα πολιτικά και γεωστρατηγικά δρώμενα;;
  Αλλωστε ουδείς μονιμότερος του προσωρινού, τα πάντα ρει, από δήμαρχος κλητήρας και πολλά άλλα σοφά και χρήσιμα μάλλον θα δούμε στο εξής, που καλό είναι να έχουμε όλοι υπ όψιν και κυρίως οι ιντερνετικοί ντιλιβεράδες !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. διόρθωση στο παραπάνω σχόλιο:
  οικουμενιστικές τους τρύπες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καθένας κρίνει τους άλλους, σύμφωνα με τα δικά του (αυτού που κρίνει) πάθη (ασθένειες).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αιρετικοί παντός τύπου και παντός καιρού που τους τιμά ο πατριάρχης ως ίσους. Εννοεί ίσους με τον ίδιο; Άρα αιρετικός και ο ίδιος. Γιατί αυτοί έχουν φύγει από την ορθή πίστη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ευχαριστούμε για το άρθρο σας κ. Χαραλάμπους.
  Οσο για αυτούς που βλασφημούν το όνομα Της Παναγίας μας και την Αειπαρθενία της, εύχομαι ο Θεός να τους φωτίσει να μετανοήσουν και να κάνουν στροφή προς την Ορθοδοξία μας πρωτού να είναι άργα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτη δεν πρεπει να λεγεται LUCIA αλλα LUCIFER.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτή πάντως για LUCA μου μοιάζει παρά για LUCIA.
   Και για κάτσε αδελφέ, μην και τον δούμε τον LUCA προσκεκλημένο σε καμμιά Μητρόπολη να παραδίδει μαθήματα σε Θεολογικό σεμινάριο.
   Τόσα βλέπουμε συχνά πυκνά από τους δεσποτάδες μας,που πια όλα τα περιμένουμε απ'αυτούς.

   Διαγραφή
 10. Άξιον εστίν ως αληθώς
  μακαρίζειν σε την Θεοτόκον,
  την αειμακάριστον και παναμώμητον
  και μητέρα του Θεού ημών.
  Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ
  και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ
  την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν,
  την όντως Θεοτόκον,
  Σε μεγαλύνομεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. η αειαπαρθενια της θεοτοκου φαινεται ξεκαθαρα και απο το ευαγγελιο στην περιγραφη της γεννησεως. γεννησε τον πρωτοτοκο και ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ χωρις αιματα και εσπαργανωσε αυτον και ανεκλινεν αυτον εις την φατνη. ξεκαθαρο. οι ανθρωποι της δυσεως βιωνουν τον πνευματικο θανατο ειναι προφανες!.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com