Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Συμπόρευση Πάπα και Πατριάρχη

Ο ένας λέει το Κοράνι “Άγιο”, ο άλλος εξυμνεί την Τορά! Καλώς ορίσατε στην εποχή της πανθρησκείας!
Του Μανώλη Κείου
Πριν από λίγες μέρες γράφαμε για την έντονη αντίδραση Συρο-ιακωβιτών Επισκόπων στα άκρως θετικά σχόλια του Πατριάρχη τους για το Ισλάμ και το Κοράνι και θυμίσαμε πως ελάχιστοι Ορθόδοξοι είχαν αντιδράσει όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε χαρακτηρίσει “Άγιο” το Κοράνι σε εκδήλωση στις ΗΠΑ προ ετών.
Χθες ο “αδελφός” του κ. Βαρθολομαίου, Πάπας Φραγκίσκος εξύμνησε ένα άλλο θρησκευτικό βιβλίο, την εβραϊκή Τορά, και μάλιστα μίλησε για ενότητα όλων των θρησκευτικών δογμάτων!
Τον ποντίφικα επισκέφθηκαν συμπατριώτες του Αργεντίνοι Εβραίοι με επικεφαλής τον ραβίνο Αβραάμ Σκόρκα. Οι επισκέπτες συμμετέχουν στην προετοιμασία μιας νέας έκδοσης της Τορά.
Ο Πάπας Φραγκίσκος αφού εξήρε την δουλειά των συμμετεχόντων στην έκδοση, είπε στους επισκέπτες του, για την Τορά, ότι αποτελεί ένα οικοδομικό βάθρο της παγκόσμιας εβραϊκής κοινότητας και της χριστιανικής κοινότητας.
“Η Τορά,» είπε ο Φραγκίσκος, «φανερώνει την πατρική και σπλαχνική αγάπη του Θεού, την αγάπη που φαίνεται στα λόγια και σε συγκεκριμένες χειρονομίες, μια αγάπη που γίνεται διαθήκη. Η ίδια η λέξη διαθήκη είναι ηχηρή με τους δεσμούς που μας ενώνουν και, η δημοσίευση της είναι η ίδια ο καρπός ενός «συμφώνου» μεταξύ ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων, ηλικιών και θρησκευτικών δογμάτων, οι οποίοι εντάχθηκαν σε αυτή την κοινή προσπάθεια. »
Ο Πάπας είπε ακόμη ότι «Ο Θεός επιθυμεί έναν κόσμο στον οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες συνδέονται με Αυτόν και ως εκ τούτου να ζουν σε αρμονία μεταξύ τους και με τη Δημιουργία. Εν μέσω τόσων ανθρώπινων λέξεων που οδηγούν σε τραγική διαίρεση και αντιπαλότητα, αυτά τα θεία λόγια της διαθήκης μας ανοίγουν μονοπάτια της καλοσύνης να περπατήσουμε μαζί. »
Άγιο το Κοράνι για τον Βαρθολομαίο, θεία τα λόγια της Τορά για τον Φραγκίσκο… Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει πως έχουμε μπει στην εποχή της πανθρησκείας;;

1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com