Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Έκτακτη σύναξη Ιερέων στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για τον π.Νικόλαο Μανώλη. Και μεις εκεί...

Καλά πληροφορημένες πηγές του Ιστολογίου μας, μέσα από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνουν τη φημολογία της εσπευσμένης συγκλήσεως Ιερατικής συνάξεως.
Η σύναξις θα λάβει χώρα στα γραφεία της Βογατσικού 7, στην αίθουσα συνεδριάσεων του μητροπολιτικού μεγάρου, την προσεχή Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωΐ. Κάθε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί βιαστικά και εν κρυπτώ, είναι εκ του πονηρού. Ανακοίνωση της σύναξης δεν υπάρχει καν στην Ιστοσελίδα της μητρόπολης. Κάποιοι ιερείς δεν ενημερώθηκαν λόγω της ιδιαίτερης σχέσης τους με τον π.Νικόλαο Μανώλη.
Ο κλήρος της πόλεως του Αγίου Δημητρίου, έχει την ιστορική ευθύνη να πάρει θέση. Το διακύβευμα είναι η Ορθόδοξη Πίστη. Να προσέξει να μην παρασυρθεί από απειλές και δεσποτικές επιταγές… όπως ο ίδιος κλήρος έκανε προ δύο ετών και ύστερα από “μητροπολιτικό εξαναγκασμό” υπέγραψε, ένα μεγάλο τμήμα αυτού, ντροπιαστικό κείμενο σε σχέση με τον π. Νικόλαο…
Ο π.Νικόλαος Μανώλης με την μαρτυρική απόφασή του, να διακόψει το μνημόσυνο του Επισκόπου του, αποτειχιζόμενος εντός της Εκκλησίας από την αίρεση, έκανε χρήση του έσχατου μέσου που μας παρέδωσαν οι Θειότατοι Πατέρες. Εφάρμοσε τον ΙΕ΄ κανόνα της Πρωτοδευτέρας συνόδου επί Μεγάλου Φωτίου, ο οποίος αποτελεί αναφέρετο δικαίωμα κάθε ιερωμένου και κάθε λαϊκού. Η απόφασή του αυτή έχει έναν και μοναδικό σκοπό, να επαναφέρει τον Επίσκοπό του και τους συν αυτώ, στην Ορθοδοξία. Όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις λεπτομέρειες της διώξεως του.
Με την τροπή που πήραν τα πράγματα, από τη Σύνοδο της Κρήτης, τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος και το κείμενο Προς το Λαό, δικαιώνεται ο π.Νικόλαος για τη συνεχή, “ενοχλητική”, και ελεγκτική στάση που είχε εξ’ αρχής.
Είναι λοιπόν ιστορική η στιγμή για την ευθύνη που έχουν όλοι οι κληρικοί της Θεσσαλονίκης, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, στις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η Ορθοδοξία μας. Δεν είναι ώρα για περίσσια κουτσομπολιά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από μεγαλόσχημους αρχιμανδρίτες, που αποφαίνονται εμπαθώς για το πρόσωπο του σεβαστού και αγωνιστή πνευματικού μας πατρός, ευχόμενοι την καθαίρεσή του!
Καλείστε να επιστρατεύσετε  το δικό σας προσωπικό Ορθόδοξο βίωμα. Τώρα είναι η ώρα της ομολογίας. Τουλάχιστον μην παίρνετε στο λαιμό σας αθώους. Πατέρες αντισταθείτε, μη χειραγωγείσθε, πράξετε κατά συνείδηση.
Ραντεβού με την Ιστορία λοιπόν, όλοι να βρεθούμε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 9:30 πμ. στην οδό Βογατσικού 7.
Κάθε φωνή ιερέως που θα ζητά την τιμωρία και καθαίρεση του πατρός, θα την εκλάβουμε ως φωνή του αδελφοκτόνου Κάιν. Κάθε φωνή όμως που θα στηρίξει τον πνευματικό μας πατέρα, θα βρει συμπαραστάτες όλους μας στον ιερατικό του αγώνα.

41 σχόλια :

 1. ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΕΑΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ. (παπα Μιχάλης ο έσχατος των Ιερέων)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δόξα τω Θεώ.Να είσαι καλά παπά Μιχάλη.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
 2. Όλοι θα είμαστε εκεί! Ο παπα Νικόλας είναι δεν ξεπουλά την Ορθόδοξη πίστη μας"αντί πινακιου φακής" Είναι αγωνιστής, παλληκάρι, μιμητής των αγίων, των Αποστόλων, του Χριστού Ας τον μιμηθούν κι άλλοι κι όχι να υποκύψουν στα δόλια σχέδια της Μητρόπολης που μόνο ορθόδοξα δεν ήταν τα τελευταία χρόνια στη δίωξη του

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Οι ιερείς που θα σταθούν στο ύψος τους στηρίζοντας τον αγωνιστή της πίστης μας Πάτερ Νικόλαο θα φτύσουν αίμα.
  Γνωρίζουν πλέον όλοι πως ήρθε η ώρα.
  Ή θα ομολογήσουν την αλήθεια η οποία δεν έχει πολλές όψεις και είναι η κάθετη ρήξη με τον εωσφορικό οικουμενισμό, ή θα συστρατευτούν μαζί του συμπαρασύροντας αθώους με πρώτο και καλύτερο τον γιό του Παπά Χαράλαμπου.Τον πατέρα μας.
  Τον άνθρωπο που δεν μίλησε στ'αυτιά αλλά στις ψυχές μας.
  Γέροντά μας δεν θα σε αφήσουμε μοναχό σου.Αν σε καθαιρέσουν μαζί σου θα κάνουμε υπομονή μέχρι τέλους.
  Όμως δεν πρέπει να τους αφήσουμε να σε σφάξουν τόσο εύκολα.
  Και αν σταματήσουν να σε πληρώνουν,να ξέρεις πως όλων των παιδιών σου τα σπίτια, θα είναι ανοιχτά.Εμείς θα σε φροντίσουμε και ας μην έχουμε πολλά.
  Είναι ο πατέρας μας βρε δεν το καταλαμβαίνετε?
  Τι κακό σας έκανε?
  Που αγάπησε το Χριστό που εσείς προδώσατε?
  Μαζί θα δώσουμε τη μάχη Παπά μου.
  Ιερείς της Πόλης τπυ Αγίου Δημητρίου προστατέψτε τον πατέρα μας.
  Αν δεν το πράξετε εσείς θα το κάνει ο Άγιος με τον τρόπο του στο χρόνο που πρέπει.Το έχει ξανακάνει.Πολλές φορές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βρε το άτιμο συμβούλιο των παρανόμων! Βρε τους αθεόφοβους! Θα εκβιάσουν πάλι τους παπάδες της Μητρόπολης να υπογράψουν εναντίον του παπα Νικόλα;
  Αγαπητοί ιερείς ξέρετε ότι οι παρά τω δεσπότη γύπες τα σκαρφίζονται αυτά. Δυστυχώς αρχιμανδρίτες και ειδικοί σύμβουλοι που από πίστη δεν έχουν ούτε ψίχα ούτε φλοιό, ούτε καν μυρουδιά. Να πράξετε σύμφωνα με τη συνείδησή σας! Ένας παπα Νικόλας βγαίνει μπροστά και δείχνει τον δρόμο. Τον δρόμο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά που τολμούν οι θεομάχοι να έχουν και στο εξώφυλλο του ιστοχώρου της μητρόπολης.
  Η εμπάθεια προς το πρόσωπο του απλού παπα Νικόλα αλλά και η έλλειψη βιώματος είναι στοιχεία που τους τα έχουν βάλει στο πετσί τους και δεν έχει χώρο για Θεία Χάρη πλέον. Πού να προλάβουν να βιώσουν θαύματα από τις συνομωσίες που έχουν αναλάβει εργολαβία!!! Υπερωρίες κάμουν στα γραφεία της Βογατσικού αλλά και αλλού βεβαίως βεβαίως.
  Το σύνθημά τους είναι ένα:
  "άρον άρον σταύρωσον αυτόν"
  Τάσος Παπαδόπουλος και οικογένεια, όλοι θα είμαστε την Πέμπτη το πρωί εκεί. Για την ορθοδοξία μας και για τον νέο άτλαντα της πίστης μας τον παπα Νικόλαο Μανώλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σα δε ντρέπονται να κάνουν και σύναξη εναντίον του αγνού αγωνιστή πατρός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα μαστε όλοι εκεί για συμπαράσταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Για τους δεσποτάδες πλέον γνωρίζουμε...Το 95% παραδόθηκαν άμμεσα ή έμμεσα στην παναίρεση του οικουμενισμού.Για ποιόν χτυπάει τώρα η καμπάνα;Αρχίζουν οι εξετάσεις για τους ιερείς...Νομίζω ότι είναι ακριβώς ίδια η ευθύνη τους για τα χάλια που φτάσαμε...Ελάχιστες ως ανύπαρκτες οι διαμαρτυρίες τους για την παναίρεση του οικουμενισμού...Ο πατέρας Νικόλαος ανοίγει τους "καλούς" ασκούς του Αιόλου.Έγγαμος και τα έβαλε με την αίρεση!!!Ποιός έγγαμος έχει τώρα δικαιολογία;Οι δε άγαμοι, ας πάνε να κρυφτούν καλύτερα...Αν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν έναν δειλό ιεράρχη,που φοβάται τον ελεεινό αιρεσιάρχη βαρθολομαίο ή στην χειρότερη περίπτωση έναν ενσυνείδητα αιρετικό ιεράρχη,τότε να πετάξουν τα παντελόνια τους...Για να είμαστε ακριβολόγοι,δυστυχώς,ένα τεράστιο ποσοστό των Ελλήνων ιερέων είναι αδιάφοροι,αγράμματοι,δειλοί μέχρι αηδίας,γλείφτες των δεσποτάδων και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου....
  Πραγματικά έχω περιέργεια για το πως θα εξελιχθεί αυτή η σύναξη.Παρακαλώ να μας ενημερώσετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μία διόρθωση αδελφέ.
   Κοιμούνται τον ύπνο του αδίκου...

   Διαγραφή
  2. Σωστός....τον ύπνο της αναισθησίας,της αδιαφορίας και της αδικίας.

   Διαγραφή
 8. Ακατάπαυστα τα "όργανα"....δεν σιγούν ποτέ. Εχει γερούς οργανοπαίχτες η μητρόπολις Θεσσαλονίκης...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ερώτηση : Αυτή η "σύναξη" ιερέων τι δικαιοδοσία έχει πάνω στον πατήρ Νικόλαο?

  Αν θέλουν να το τραβήξουν στα άκρα πρέπει να τον περάσουν από εκκλησιαστικό δικαστήριο.

  Και με τι κατηγορία θα δικάσουν τον πατήρ Νικόλαο? Με την κατηγορία της διατήρησης και διαφύλαξης της Ορθοδόξου Πίστεως?

  Κυριάκος Βαρβέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν μπορείς να φανταστείς Κυριάκο τι μηχανορραφίες μπορούν να οργανώσουν.....Και ο σατανάς μένει κατάπληκτος,όπως κάποιες ενέργειες του τις έμαθε από αυτούς.....!!!!!!

   Διαγραφή
  2. Τους Βατοπεδινούς που χορηγούν "ευλογίες" με τετραψήφιους και πενταψήφιους αριθμούς (€€€€€) σε ιστολόγια και μητροπόλεις ποιος θα τους δικάσει?
   Νομίζετε αδελφοί μου είναι άσχετο?
   Μητροπολίτες, Αρχιμαντρίτες, Ηγουμένοι, Παπάδες, Καναλάρχες, μασάνε το ίδιο γλυκό.Το γλυκό αυτό είναι Πολίτικης Κουζίνας.
   Οικουμενιστικό καραμελωμένο και ευρωτυλιγμένο τρίγωνο παν-οράματος.
   Παπα Νικόλα μην ανησυχείς.
   Το γλυκό κάποτε θα τελιώσει.
   Είμαστε δίπλα σου Παπά μου.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 12:38 πμ γιατί τέτοια χολή για τους Βατοπεδινούς που είναι άνθρωποι ευλαβείς; Πού γνωρίζεις ότι χορηγούν "ευλογίες" με τετραψήφιους και πενταψήφιους αριθμούς (€€€€€) σε ιστολόγια και μητροπόλεις; Και μάλιστα σε ιστολόγια;;;; Που το είδες; Μήπως είσαι συκοφάντης κοινός;
   Και πού είναι το κακό να κάνουν κάποιες χορηγίες σε Μητροπόλεις για το φιλανθρωπικό τους έργο; Η φιλανθρωπία είναι κακό;

   Διαγραφή
  4. Η φιλανθρωπία δεν είναι κακό.
   Η συκοφαντία είναι αμάρτημα.
   Γι' αυτό ανώνυμε 12:43 έχεις απόλυτο δίκαιο.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμε 12:43 ή Πεμπτουσία, τό diakonima.gr και το vatopaidi.wordpress.com που έχουν αποδοθεί σε μιά άνευ προηγουμένου προπαγάνδα υπέρ της ληστρικής συνόδου της Κρήτης από ποιόν επιχορηγούνται;; Ασε λοιπόν τήν υπεράσπιση κατά μέρος!!

   Διαγραφή
  6. Έτυχε να δείτε ποτέ σάμαλι πολίτικο τυλιγμένο σε ευρώ?
   Ξέρω κάποιους που το δοκίμασαν.
   Έχει πολλές θερμίδες αλλά δύσκολα μπορείς να το αποφύγεις.
   Τα πρώτα 2-3 κομμάτια προσφέρονται δωρεάν.Μετά πληρώνεις.
   Όχι σε ευρώ.
   Με σιωπή.
   Πάρτε από ένα ταψί αγαπημένες αδελφές μητροπόλεις και ιστολόγια.
   Όμως δεν θα μιλάτε για τον Πατέρα μας και Οικουμενικό μας Πατριάρχη.
   Να κάνετε εγκράτεια στα λόγια σας.
   Να ασκηθείτε στην αρετή της σιωπής.
   Εμείς είμαστε ευλαβείς.
   Να μας ακούτε.
   Είμαστε του περιβολιού της Παναγιάς.Φύλακες της πατρώας πίστης.
   Εσείς φάτε το γλυκό σας αφού πεινάτε και ράψετε το στόμα σας.
   Και αν θα πείτε κάτι αυτό θα σας το δώσουμε εμείς.
   Αμήν.

   Διαγραφή
  7. Βρε τους σατανάδες. Θα έρθω με κάμερα και θα βιντεοσκοπώ τους "λεβέντες" παπάδες που θα πάνε να υπογράψουν την καταδίκη του αδερφού τους. Και θα τους κάνω ρόμπα στο ίντερνετ.
   Λέγομαι Γιώργος Παπαϊωάννου και είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Ούτε ακραίος ούτε φονταμενταλιστής ούτε φανατικός. Αλλά αφού δεν καταλαβαίνουν από αγάπη, θα καταλάβουν από τον δικό τους τρόπο.
   Ζήτω η Ορθοδοξία.

   Διαγραφή
  8. Αγαπητέ Κυριάκο ,τα δικαστήρια αυτά γίνονται πάντα με συνοπτικές διαδικασίες όπου μηνυτής,δικαστής,μάρτυρας κατηγορίας και μόνος αρμόδιος για την απόφαση είναι η αυτού εξοχότης,ο εκάστοτε μητροπολίτης.Πολλές φορές για να μην κουράσουν τον ιερέα τον δικάζουν χωρίς την παρουσία του ,για να μην του δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα.

   Διαγραφή
  9. Έχεις δίκαιο αδελφέ.
   Παίρνω πίσω το καναλάρχες.
   Μπορεί και να δίνουν τα λεφτά μόνο για φιλανθρωπία και να κάνω λάθος.
   Ας με συγχωρέσει ο Θεός.

   Διαγραφή
  10. κ. Αναστασιάδη άφησε κατα μέρος τις προχειρότητες. Η Πεμπτουσία, τό diakonima.gr και το vatopaidi.wordpress.com δεν ανήκουν στην Μονή Βατοπεδίου και δεν φέρνει ευθύνη η Μονή Βατοπεδίου για όσα γράφουν αυτοί. Άσχετα αν έχουν σχέσεις με την Μονή αυτοί έχουν την δική τους ευθύνη. Αφησε λοιπόν τήν προχειρολογία και την εύκολη καταδίκη κατά μέρος!!

   Διαγραφή
  11. Αχαχαχαχαχαχα!! Ωραία ανέκδοτα λες!!Από πότε;;;Η ψεύδεσαι συνειδητά ή έχεις μαύρα μεσάνυχτα!! Ειδικά για την Πεμπτουσία τό ξέρω 1000%,γιατί ό δάσκαλός μου και παιδικός μου φίλος Κώστας Αγγελίδης ήταν για αρκετά χρόνια διευθυντής σύνταξης και τά ξέρω από πρώτο χέρι
   Αλλού λοιπόν αυτά!!

   Διαγραφή
 10. Ας κάνουν ό,τι σύναξη και δικαστήριο θέλουν.
  Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από τη στιγμή που ο πατέρας είναι δικαιωμένος στη συνείδηση του λαού.
  Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δαγκώνει λέει.... και μαλλάτα και γαλάτα και τα αρνιά θηλυκά... τα θέλουν όλα αυτοί. Δεσποτοκρατία ξέρετε τί εστί; Η χούντα του Παπαδόπουλου ωχριά μπροστά στη δεσποτοκρατία.

   Διαγραφή
 11. Ενημερώσατε τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ ή θα το μάθουμε εμείς και εμείς μόνο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πραιτόριο δηλαδή; Τι ζούμε; Όλοι εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Άρον άρον σταύρωσον αυτόν..!!σε αυτή τη πόλη θα ομιλεί μόνο ο π.Βαρνάβας και οι συν αυτώ...τους χάλασε τη μόστρα ο π.Νικόλαος και ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να αντιλαμβάνεται το ψέμα και να αναζητά την αλήθεια,να ψάχνει να ακούσει τον π.Νικόλαο που μόνο αλήθειες έλεγε..να χαίρεστε τους θρόνους σας,τις αιθουσάρες σας,τα fan club σας,τις λυκοφιλίες σας αλλά να θυμάστε πως θα δώσετε λόγο για την εκκωφαντική σιωπή σας απέναντι στον λαό για τον οικουμενισμό,την ομοφυλοφιλία και τόσα άλλα...εμείς έχουμε τη συνείδηση μας καθαρή γιατί εξομολογούμαστε,κοινωνούμε και αγωνιζόμαστε για την αλήθεια,εσείς εκεί στη Μητρόπολη για τι ακριβώς αγωνίζεστε..;;γέμισε η πόλη με αρχιμανδρίτες και διώκονται έγγαμοι που έχουν δώσει άριστα δείγματα της βιωτής τους...όσο για τα αποκομμένα σχόλια δείχνουν επίπεδο δημοτικού,να απαντάτε με επιχειρήματα τουλάχιστον,υπάρχουν άλλα τόσα αγιοπατερικά χωρία που ισχυρίζονται το αντίθετο,π.Νικόλαε κουράγιο και καλή δύναμη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πως τολμάς να μιλάς ετσι εναντιον του πανοσιολογιωτατου π. Βαρναβα? Τον γνωρίζεις? Γνωρίζεις τι εχει στην καρδιά του? δεν ντρεπεσαι να συκοφαντεις ετσι και μαλιστα με τον μανδυα της ανωνυμιας? ο π. Βαρναβας εκτιμα πολυ τον παπα Νικολα και θα το αποδειξει
   Ντροπη να συκοφαντειτε ετσι

   Διαγραφή
  2. Απο τη στιγμή που ο π.Βαρνάβας είχε τοποθετηθεί δημοσίως αποκαλώντας τον π.Νικόλαο δαιμονισμένο,το ποίμνιο που τον ακολουθεί οπαδούς,τους σχολιαστές του ιστολογίου ειρωνικά μεγαλομάρτυρες του διαδικτύου,όχι δεν ντρέπομαι,εαν έχει φτιάξει η μεταξύ τους σχέση αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω,εγώ στηρίχθηκα και έκρινα με βάση στοιχεία του πρόσφατος παρελθόντος,Καρδιογνώστης είναι ο Κύριος απο εκεί και πέρα κρινόμαστε και χαρακτηριζόμαστε απο τις πράξεις μας,για εσάς και για τους τίτλους είναι πανοσιολογιώτατος,για μένα είναι απλώς ο π.Βαρνάβας και μακάρι να αποδείξει αυτό που λέτε...

   Διαγραφή
  3. τι τον κάνει τον π. Νικόλαο;;; Μάλλον έχεις χάσει το μέτρο της εκτίμησης ή εσύ ή ο π. Βαρνάβας ή και οι δύο. Μπροστά ήμασταν που φώναζε ότι είναι δαιμονισμένος και μάλιστα δημοσίως. Για συκοφαντίες ψάξε στη Βιγατσικού, στη Θεολογική, εκεί μέσα έχει πολλές για τον π. Νικόλαο.

   Διαγραφή
 14. Η Ιερά Μονή Κωσταμονίτου δήλωσε κάτι επίσημα για το αν στηρίζει τον Πατέρα Νικόλαο?
  Για τις υπόλοιπες Μονές δεν ρωτώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Στηριξη στην πραξη : http://neataksi.blogspot.gr/2017/02/23-ektakth.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Πρίν κάποια χρόνια, 17 ιερείς της μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας,εποχή του προηγούμενου δεσπότη, υπόγραψαν με πίεση(αυτό δεν τους αθωώνει) ενός ισχυρού ιερέως και ενός αθεόφοβου γραμματέως ψευδές κείμενο υπέρ του δεσπότη τους και εναντίον δύο άλλων ιερέων.Ο ένας εκ των δύο ιερέων τους μήνυσε,καταδικάστηκαν σε πολιτικό δικαστήριο και για να μην μπουν φυλακή πήραν τα χρήματα της ενορίας τους και εξαγόρασαν την ποινή τους....Ο ιερέας που άσκησε πίεση στους επίορκους ιερείς,τώρα είναι αρχιερατικός και ο ιερέας που κάθησε στο σκαμνί τους ιερείς συκοφαντήθηκε εδώ και δυο περίπου χρόνια ως κλέφτης και κυνηγιέται ανελέητα από τον νυν μητροπολίτη...Όταν στοχοποιηθεί ένας ιερέας από τον άρχοντα δεσπότη αλοίμονο του!Όλες οι ύαινες θα ορμήξουν να τον τελειώσουν για να ευχαριστήσουν τον μέγα άρχοντα της εκκλησιαστικής στοάς....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Πέμπτη 23/2/2017, στις 9:30 πμ
  συγκεντρωνόμαστε έξω από την μητρόπολη θεσσαλονίκης (οδός Βογατσικού).

  Δεν αφήνουμε τον ευσεβή αγωνιστή ιερωμένο π.Νικόλαο Μανώλη, μόνο του, απέναντι στα νύχια των οικουμενιστών.
  Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι (τυχαία;) επιλέχτηκε εργάσιμη ημέρα και δύσκολη ώρα για όσους εργάζονται. Επίτηδες δεν ανάρτησαν τίποτε και στην ιστοσελίδα της μητρόπολης. Οι ιερείς φυσικά μπορούν να παραστούν. Βολεύει μια "δίκη" χωρίς την παρουσία ακροατηρίου (=πιστών). Κάνουμε ότι μπορούμε όλοι μας, για να παραστούμε και να στηρίξουμε έμπρακτα τον π.Νικόλα. Ειδοποιούμε φίλους και γνωστούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Θα ηθελα και εγω με τη σειρα μου να πω δυ λογια για το θεμα που προεκειψε με τον π.Νικολαο κ τον σεβασμιοτατο Θεσσαλονικης.

  Η αληθινη μεριμνα της Εκκλησιας ειναι τοσο η διαφυλαξη της αληθειας,οσον και αυτη της α γ α π η ς.
  Ανετρεξα στα βιβλια μου,στις εφημεριδες ,να βρω μια καταπληκτικη συνεντευξη του αγιου Θεσσ/κης,οπου εκει δακρυα χαρας κ ευγνωμοσυνης μονον δημιουργουνται,καθως διαβαζει κανεις και κατανοει πως η σιωπη πολλες φορες δεν ειναι χρυσος..
  Η αναφορα εγγειται στην γλωσσα των λειτουργικων κειμενων που υποστηριζαν καποιοι πως πρεπει να αλλαξουν ,ενω ο κ.Ανθιμος,με την παρεμβαση του,εθεσε τα πραγματα στην ορθη τους μορφη κ οτι τυχον αλλαγη των λειτ.κειμενων,θα θεσει σε κινδυνο της ενοτητα της Εκκλησιας.
  Ειπε στη συνεντευξη του ''Δεν θα παρουμε να καταστρεψουμε εκεινο που διαμορφωθηκε μεσα σε δυο χιλιαδες χρονια.Αν μερικοι νομιζουν πως μπορουν να υποκαταστησουν αυτο τον γλωσσικο θησαυρο με βαση τη νεωτερα ελληνικη γλωσσα,η οποι δυστυχως εχε καταντησε ερειπιο[πολυ σωστο,ως φιλολογος γνωριζει πολυ καλα τι εστι αρχαια ελλην γλωσσα]......
  ...αυτο το αριστουργημα της πιστεως,του αγ.Ιωαννου του Δαμασκηνου θα το μεταφρασουμε αλλοιως,το της νεκρωσιμου ακολουθιας να το κανουμε στη δημοτικη;;;..Γιατι δικο σου ειναι η της
  Εκκλησιας;;;''
  Μπραβο στον σεβασμιοτατο!
  Το να διαφωνουμε ευπρεπως , ειναι σημειον πολιτισμου.
  Η Ορθοδοξη Πιστη μας ομως,εχει δωσει και τη μεριμνα..
  Ωστε οχι μονον η αληθεια να υπερασπιζεται,αλλα κ η αγαπη να διαφυλασσεται.. διοτι αναγκαιοτερο ειναι να αφαιρεθουν οι διχονοιες , να διαφυλαχθη η πιστις μας και να ανακληθουμε ολοι απο την πλανη μεσω της αυθεντιας των αρχιεραρχων!!
  Δεν γνωριζω πολλους Κανονες,οπως αυτον της α γ ι α ς Συνοδου της Πρωτοδευτερας ,την οποια ο λαος εχει αναγκη να μαθη στο βαθος την αληθινη ερμηνεια του Ιερου Κανονος ειτε ως το εσχατο βημα ,ειτε ως αποτροπη μιας δραστηριοτητας αποκλισεως απο την Ορθοδοξη κατευθυνση ,που κατα τον αγ.Μαξιμο ειναι εργον αγαπης,ινα μη δωσομεν ισχυ στην πλανη,ειτε αυτος ο Κανονας εχει εννοιες αλλες ,ωστε να βγει σε καλο της Ορθοδοξου Εκκλησιας,και δε συγχιζει το λαο,δεν τον αποπροσανατολιζει ,δεν τον γκρεμιζει ουτε τον εμποδιζει απο τον ορθο δρομο.
  Οι χριστιανοι με τα χτυπηματα δια της υπομονης ισως σωθουμε.Αλλα το συμφερον της Ορθοδοξου Εκκλησιας ειναι η δια του ορθου δογματος ενωσις μας με τον Ιησου Χριστο αληθινα μεσω της Θειας Ευχαριστιας εν ειρηνη Του Κυριου ινα ...''το αυτο λεγητε παντες,κατηρτησμενοι τω αυτω νοι και τη αυτη γνωμη'' Α` Κρν 1-10]..... ....
  Η Βασιλεια Του Θεου ,ειναι η παρουσια Του αγ.Πνευματος στην Εκκλησια Του κ αυτη η Παρουσια φερνει την ε ι ρ η ν η στις σχεσεις των ανθρωπων!!!
  Ο Μ.Βασιλειος μαθαμε εμεις ο απλος λαος που επιδιωκουμε να ειμεθα μαθητες Του Κυριου πως η αληθινη ε ι ρ η ν η ειναι προυποθεσις ε υ σ ε β ω ν δ ο γ μ α τ ω ν και Αυτος Ο Οποιος ειρηνοποιει τα επιγεια κ τα εν ουρανοις ειναι η ειρηνη.
  Διαβαζα τους αββαδες της ερημου χθες και καταλαβα την εις βαθος αληθεια της τελειωσης της αρετης της αγαπης που στο τελος φθανει στο σημειο να φοβαται και να την προσβαλει και σκεφθηκα Τον Τριαδικο Θεο!
  Ας προσπαθησουμε ολοι οι Ορθοδοξοι για το καλο της Εκκλησιας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποτε τα ειπε αυτα; Αν ειναι αληθινα τοτε καποιοι ιερεις στην μητροπολη Θεσσαλονικης (αρχιμανδριτες παρα τω δεσποτη) εχουν κανει δικη τους εκκλησια. Διαβαζουν το Ευαγγελιο στη δημοτικη. Χωρις την αδεια του; Δυσκολευομαι!!!

   Διαγραφή
 19. Για όσους σπέυδουν να μας ενώσουν με τους παπικούς, παγκοσμίως τρέχουν οι παρακάτω ειδήσεις:
  NEW CATHOLIC BISHOPS TOLD THEY DON’T HAVE TO REPORT SEXUAL ABUSE TO POLICE
  https://rapevictimsofthecatholicchurch.wordpress.com/
  Υποθέσεις βιασμών, απαγωγών και φόνων παιδιών δικάζονται και από το παρακάτω δικαστήριο:
  International Tribunal into Crimes of Church and State (ITCCS)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. "Πρωΐας δὲ γενομένης συμβούλιον ἔλαβον πάντες οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ πρεσβύτεροι τοῦ λαοῦ κατὰ τοῦ Ἰησοῦ ὥστε θανατῶσαι"
  Αυτό θα γινόταν αν η μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν ως αρχική ιστοσελίδα στο broswer της την 'αιρετική, σχισματική και πλανεμένη" Κατάνυξη.

  Ένα ιστολόγιο οδήγησε ολόκληρη μητρόπολη, και μάλιστα Θεσσαλονίκης, να ακυρώσει τη σύναξη της, επειδή κάλεσε σε μία απλή παρουσία μας έξω από τη μητρόπολη.

  Βρε εκεί στη μητρόπολη αφήστε τα smartphones και τις εφημερίδες και ανοίξτε το Ευαγγέλιο (το έχετε και στην ιστοσελίδα, αν είστε αγράμματοι θεολογικώς το έχει και σε νεοελληνική απόδοση) να μάθετε τα νέα από εκεί, διότι εκεί λέει "εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω" και αλλού "ἀντίχριστοι πολλοί γεγόνασι".

  Μήπως το "Ευαγγέλιο" του οικουμενισμού που κηρύττετε είναι "παρ' ὃ παρελάβετε"; Κάποιοι Άγιοι βέβαια (λ.χ. Ιουστίνος Πόποβιτς, Όσιος Παίσιος Αγιορείτης κ.α.) αυτό υποστηρίζουν.


  ΥΓ: Τώρα θα διεκδικήσω και εγώ μια θέση στην επόμενη παράθεση σχολίων ως κατηγορητήριο στον π.Νικόλαο;


  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com