Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Επίδειξη ''δύναμης'' από τη διοικούσα Εκκλησία Θεσσαλονίκης

Σήμερα, Παρασκευή 24/2/2017, από τις 6:30 το πρωΐ άρχισαν να συγκεντρώνονται 80-100 πιστοί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, όπου θα λειτουργούσε ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του Ι. Ναού και ειδικά εφημέριος αυτής της εβδομάδος κατά το πρόγραμμα του Ι. Ναού. Ως γνωστόν ο π. Νικόλαος, διέκοψε τη μνημόνευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης από την Κυριακή 19/2/2017 για θέματα Πίστεως. Έξω από τα σκαλιά του Ναού περίμενε επίσης και σύσσωμο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ενώ η πόρτα του Ιερού Ναού ήταν κλειστή και τα φώτα σβηστά. Κάποια στιγμή έφτασε και ο π. Νικόλαος και περίμενε και αυτός μαζί με το πλήθος, να ανοίξει η πόρτα του Ι. Ναού για να λειτουργήσει.
        Να σημειώσουμε εδώ για να διευκρινιστεί ακόμα μία φορά, πως ο ΙΕ΄ ιερός κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου  επί Μεγάλου Φωτίου, περί διακοπής Μνημοσύνου του Επισκόπου και αποτείχισης, δεν τέθηκε για να βγάζει τους ιερείς και λαϊκούς εκτός Εκκλησίας. Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο όπως ισχυρίζονται κάποιοι φωστήρες! Αυτό που διαδίδουν αποτελεί βλασφημία προς τους αγίους και Θεοφόρους Πατέρες που τον θέσπισαν. Ούτε απαγορεύει τους ιερείς μετά τη διακοπή του μνημοσύνου του επισκόπου τους να λειτουργούν κανονικά μνημονεύοντας "πάσης επισκοπής Ορθοδόξων".  Και φυσικά δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η εγκυρότητα αυτών των Μυστηρίων. Αυτό θα αποτελούσε κατάφωρη προσβολή όλων των αγίων που ακολούθησαν τον δρόμο της διακοπής του μνημοσύνου.  Όσοι ισχυρίζονται αυτά (και στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης πολλοί τα πιστεύουν αυτά δυστυχώς, ελλείψει γνώσεων ή ενδιαφέροντος), είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων ακατατόπιστοι και αθεολόγητοι.
        Σε μερικά λεπτά έφτασε με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος (Γ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης), πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης, π. Ιάκωβος Αθανασίου, προϊστάμενος των 2 Ιερών Ναών αγ. Δημητρίου του Πολιούχου και αγ. Θεράποντος (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Ιστολογίου μας, ο π. Ιάκωβος έχει αναλάβει την υπόθεση του π. Νικολάου σε σχέση με τις ανακρίσεις και την κλήση του σε απολογία). Κατέφθασε με συνοδεία 3-4 ατόμων. Ανερχόμενος την μεγαλοπρεπή μαρμάρινη σκάλα του Αγίου Σπυρίδωνα, ως δια μαγείας κτύπησαν οι καμπάνες, ανοίξανε τα φώτα και άρχισε η ακολουθία μέσα στον προ ολίγου κλειδαμπαρωμένο Ναό. Ο αξιοζήλευτος συντονισμός κάθε άλλο παρά τυχαίος μπορεί να θεωρηθεί.
        Ο Γ.Α.Ε.
εισήλθε στο Ναό, άναψε κερί, προσκύνησε και συναντήθηκε με τον π. Νικόλαο που προσκυνούσε και εκείνος. Ο π. Νικόλαος με τον εντολέα του, ενημέρωσε πως χθες, Πέμπτη βράδυ 23 Φεβρουαρίου, έλαβε από την μητρόπολη “επταήμερη άδεια μετ’ αποδοχών” χωρίς να τη ζητήσει. Η άδεια - πονηρή λύση, δόθηκε δήθεν για την προετοιμασία από μέρους του π. Νικολάου της απολογίας του στην κλήση της Ι. Μητροπόλεως που δημοσιεύσαμε εδώ. Το καθαρό νόημα αυτής όμως, είναι η ύπαρξη επιτακτικού λόγου για τη διαφύλαξη της ειρήνης και της τάξης στη λειτουργία του Ιερού ναού αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας. Θαρρείς και κάθε φορά που λειτουργεί ο πατήρ, γίνεται πανζουρλισμός από μας στο ναό. Έτσι ερμηνεύεται και η παρουσία διακριτικής αστυνομικής δύναμης με πολιτικά έξω και μέσα στο ναό.
Η άδεια αυτή όπως υποστήριξε ο π. Νικόλαος είναι παράνομη, διότι δεν προηγήθηκε σχετικό αίτημά του και από πουθενά δεν προβλέπεται ¨αναγκαστική χορήγηση άδειας¨. Η εν λόγω ενέργεια συνιστά παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου και κανονικά θα πρέπει να ανασταλεί με νέο έγγραφο που να επιτρέπει στον ίδιο να τελεί τις θείες λειτουργίες ως νόμιμος εφημέριος στην εφημερία του. Ο Γ.Α.Ε., είπε πως αυτός έχει εντολή από τον μητροπολίτη να λειτουργήσει σήμερα και αν θέλει ο π.Νικόλαος να συλλειτουργήσει είναι ευπρόσδεκτος. "Δε θα έπρεπε π. Νικόλαε να μη μνημονεύετε το όνομα του μητροπολίτη, δεν είναι σωστό". Φυσικά ο Γ.Α.Ε., γνωρίζει θεολογία, αλλά ξεχνάει ορισμένα σημεία της… Δυστυχώς πολλοί κάνουν επιλεκτική χρήση των γραφών και των παραδόσεων της Πίστης μας. Άλλωστε είναι πολύ διαδεδομένη στις μέρες μας η άποψη πως όλοι είμαστε πατέρες ισάξιοι με τους αγίους Πατέρες, παρεμβαίνοντας στα έργα τους, κόβοντας και ράβοντας κατά το συμφέρον μας. Το τεκμήριο της αγιότητας θα το κερδίσουμε όμως κατ αυτόν τον τρόπο; Έχουμε τις ευλογίες τους; (Με νέο άρθρο θα αναδείξουμε όσες αιρετίζουσες και πλάνες διδαχές είπε στο σύντομο κήρυγμα ο π. Ιάκωβος στο τέλος της θ. Λειτουργίας που ακολούθησε και θα λάβει την ανάλογη θεολογική απάντηση από τον π. Νικόλαο σε προσεχή Ομιλία του).
        Η μοναδική διέξοδος που προτάθηκε στον π.Νικόλαο ήταν “..να κάνει μήνυση..”  στον Μητροπολίτη Άνθιμο. Μετά την εξέλιξη αυτή, την “υποχρεωτική βελούδινη άδεια”, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω, ο π. Νικόλαος αποχώρησε μη θέλοντας να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος, θεωρώντας πως πατρονάρεται έτσι και η δική του αντίδραση. Χαιρέτησε τους πιστούς που παραβρέθηκαν εκεί και αποχώρησε.
Συμπέρασμα:
Είναι φανερό πως η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, δεν έχει θεολογικά ή εκκλησιολογικά επιχειρήματα με τα οποία θα μπορούσε να απαγορεύσει τον π. Νικόλαο να λειτουργήσει. Δεν έχει τέτοια επιχειρήματα ώστε να καταρρίψει τους ιερούς κανόνες που επιβάλλουν τη διακοπή του μνημοσύνου, δηλαδή την διακοπή της πνευματικής σχέσης με τον επίσκοπο που κηρύττει αίρεση με δημόσιους λόγους ή έργα. Άλλωστε ο κανόνας απαγορεύει ρητά την τιμωρία του ιερέως που κόβει το μνημόσυνο και επιβάλλει τον έπαινο εκείνου από την Εκκλησία. Οπότε εφήρμοσαν κατά παράβαση του καθήκοντος τη μέθοδο της αδείας μετ αποδοχών. Μια πράξη φαινομενικά πατρική, που κρύβει όμως δόλια μεθόδευση και εμπάθεια. Διαβάστε το σχετικό μητροπολιτικό έγγραφο που κατά παράκληση του π. Νικολάου το δημοσιεύουμε:


49 σχόλια :

 1. Τραγικές καταστάσεις...να φέρονται οι εκκλησιαστικοί άρχοντες ως κοσμικοί άρχοντες.Ο Θεός να τους λυπηθεί.Αστυνομίες,διπλωματία,επιλεκτικοί μνήμη των Ιερών Κανόνων...πού έχουν γίνει στο παρελθόν αυτά από τους Αγίους μας;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποίοι ήσαν εκείνοι οι "ευσεβείς Χριστιανοί" που παρηκολούθησαν τήν Θεία Λειτουργία; Ποιός είναι ο "ταπεινός" (ιερο)ψάλτης που συμμετείχε στήν διαδικασία αυτή;
  Όλοι οι ανωτέρω θά πρέπη νά γίνουν αποδέκτες τής χλεύης καί τήν έντονης αποδοκιμασίας όσων είναι αληθινοί Ορθόδοξοι καί όχι νερόβραστοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διακρίνω κακία και μίσος με διάθεση κατά δικαίων και αδίκων. Τέτοια νά λέτε καί νά δίνετε τροφή στους αυλοκόλακες τού Ανθίμου που παρακολουθούν. Αλλού πρέπει να στοχεύουμε,άλλο είναι το θέμα μας,όχι οι ψάλτες και το εκκλησίασμα που τελικά δεν υπήρχε.

   Διαγραφή
 3. Βρε αδελφοί δεν υπάρχει κάποιο ιδιωτικό εκκλησάκι εκεί κοντά για να λειτουργήσει ο πατήρ Νικόλαος ? Αν δεν υπάρχει κάντε έρανο και φτιάξτε το, για να τελειώνετε με τις "Επισκοπικές" αστειότητες, του τύπου της άδειας με αποδοχές.

  Κυριάκος Βαρβέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι ανοησίες είναι αυτές; Και όταν λήξει η άδεια τι θα κάνουν; Σοβαρευτείτε οι της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Αν έχετε κάποιο αντεπιχείρημα για τη διακοπή μνημοσύνου πείτε το. Έχετε; Ο Μητροπολίτης σας ενστερνίζεται αίρεση ή όχι; Αυτό είναι το πρόβλημα αγαπητοί. Άλλο πρόβλημα δεν υπάρχει. Αν λέτε όχι, αποδείξτε το. Αν λέτε ναι, ακολουθήστε τον παπα - Νικόλα ή βγείτε εσείς μπροστά να σας ακολουθεί εκείνος. Σας διαβεβαιώ ότι αν το κάνετε θα τον απαλλάξετε από μεγάλος βάρος και θα μας δώσετε τεράσστια χαρά. Λοιπόν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. είπαμε Απόστολε για αυτά τα καθάρματα τους οικουμενιστές δεν υπάρχουν ούτε άγιοι ούτε ιεροί κανόνες,παρόλαυτα ας ευχηθούμε να προλάβουν να μετανοήσουν μέχρι να βγει η ψυχή από το σώμα τους.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
  2. αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς κερδίσαμε τον παράδεισο,όμως τουλάχιστον δεν είμαστε αιρετικοί.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
 5. το σχόλιο και η περιγραφή μας:

  http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/02/645.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αποχώρησε δηλ και δεν έμεινε στην εκκλησία καν ο π. Νικόλαος κατά τον Όρθρο και τη ΘΛ της Παρασκευής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εν τέλει δεν λειτούργησε ο π. Νικόλαος. Τί συνέβη;

  Πήγα στις 8 π.μ. να εκκλησιαστώ στο Ναό αλλά διαπίστωσα ότι στη Θ. λειτουργία συλλειτουργούσαν 3-4 ιερωμένοι ενώ απουσίαζε ο πατήρ Νικόλαος Μανώλης. Το εκκλησίασμα απαρτίζονταν από ελάχιστους πιστούς. Ο προεξάρχων μνημόνευσε Άνθιμον, όπως και εν χορώ εντός του ιερού άπαντες έψαλλον την φήμην, ενώ στο κήρυγμα ο προεξάρχων είπε μεταξύ άλλων περίπου τα εξής (τα παραθέτω από μνήμης): Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει ο π. Νικόλαος Μανώλης ο οποίος όμως έχει διακόψει τη μνημόνευση του μητροπολίτου Ανθίμου. Επειδή η τέλεση της θείας λειτουργίας χωρίς τη μνημόνευση του οικείου μητροπολίτου θα ήταν παράνομη διότι αντίκειται και στους ιερούς Κανόνες και στους Νόμους του Κράτους, απεφασίσθη να μην επιτρεπεί να τελεσθεί λειτουργία χωρίς μνημόνευση του κυρίου Ανθίμου, γι' αυτό απεφασίσθη να τελεσθεί ιερατικό συλλείτουργο, λόγω και της μεγάλης εορτής της ημέρας (μνήμη δὐο ευρέσεων της κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου) και για το λόγο εκλήθησαν όσοι κληρικοί της ιεράς Μητροπόλεως επιθυμούν να συμμετέχουν μαζί με τον άλλο εφημέριο του ι. Ναού του Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας. Δεν θα επιτρέψουμε (η ιερά μητρόπολις) να τελείται παράνομη λειτουργία και παρασυναγωγή και ευχόμαστε μετάνοια εφ΄ όσον ακολουθεί και η περίοδος μετανοίας.

  Εψάλη μάλιστα στο τέλος και η φήμη του Ανθίμου, "Ανθίμου το Παναγιωτάτου ... πολλά τα έτη" ενώ κατά τη λήξη, στο "Δι'ευχών", αντί "των αγίων πατέρων" πρώτα εκφωνήθηκε "δι ευχών του αγίου δεσπότου ημών", κι έπειτα "δι ευχών των αγίων Πατέρων ημὠν". Αυτά απόντος του μητροπολίτου.

  Σκέφτηκα, αποχωρώντας; "Δι ευχών του αγίου πάπα Ρώμης" ξέχασαν να εκφωνήσουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο το έγραψα στην https://apotixisi.blogspot.gr/2017/02/blog-post_26.html#comment-form και προφανώς κάποιος το αντέγραψε με copy paste και το μετέφερε κι εδώ, χωρίς να αναφέρει την πηγή.

   Δεν γνώριζα τι είχε προηγηθή, διότι προσήλθα καθυστερημένα στις 8 π.μ. παίρνοντας άδεια από την εργασία μου, για το λόγο αυτό εκκλησιάστηκα νομίζοντας ότι θα είναι μέσα στο ιερό ο π. Νικόλαος. Αν και δεν είμαι πνευματικό τέκνο του π Νικολάου, ούτε με γνωρίζει, ούτε τον γνωρίζω προσωπικά, πήγα για ηθική συμπαράσταση και να πάρω την ευχή ενός αληθινού λευίτη. Ο Θεός να τον ενισχύη. Όλοι οι συνειδητοί Ορθόδοξοι πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα συνειδήσεως. Αν κάπως αμφιταλαντευόμασταν πριν την ψευτοσύνοδο, μετά από την ψευτοσύνοδο υπάρχει σε όλους, τουλάχιστον τους ενημερωμένους περί τα εκκλησιαστικά και καταρτισμένους περί τα θεολογικά, πρόβλημα συνειδήσεως σοβαρό. Γιατί; Διότι, διαφέρει το να σφάλλει ένας μεμονωμένος ποιμένας από την επιχειρούμενη ψευτοσυνοδική κατοχύρωσι των αιρέσεων και κακοδοξιών και όσων αποδέχονται ως υποχρεωτικούς για κάθε Χριστιανό και για την Εκκλησία τους "ορους" της ψευδοσυνόδου. Από τη στιγμή που "αφόρισαν" τον ομολογητή της Ορθοδοξίας Νικόλαο Στηρόπουλο, και συνεκάλεσαν ψευδοσύνοδον όπου θεωρούνται έγκυρα τα μυστήρια αιρετικών, αποκαλούνται ιστορικές εκκλησίες οι αιρέσεις (οι ΓΟΧ δεν αποτελούν ιστορική εκκλησία;) είναι ικανοί για όλα, αλλά όσο έγκυρος είναι στα μάτια του Κυρίου ο "αφορισμός" του Νικολάου Σωτηρόπουλου τόσο ἐγκυρο θα είναι στα μάτια του Θεού και στη συνείδησι των Ορθοδόξων το Σύμβολο της Πίστεως που θα λέει "πιστεύω εις Ένα Θεόν ... και εις πολλάς ιστορικάς Εκκλησίας".

   Διαγραφή
  2. Γεια στο στόμα σου! Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση,θα γίνει και αυτό που σκέφτηκες αποχωρώντας.

   Διαγραφή
  3. Πολύς κόσμος πέρασε αργότερα (για λόγους εργασίες ή οικογενειακούς, αναχώρηση παιδιών για τα σχολεία κλπ δεν μπορούσε να είναι εκεί στις 6:45 πμ) για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον π.Νικόλαο και στην διακοπή της μνημόνευσης.

   Δυστυχώς διαπίστωσαν μία ακόμη φορά την "καλοσύνη" και την "αγαθότητα" του δεσπότη τους:
   -Ποιος να φανταστεί ότι στις 7 πμ, μπορεί να κοινοποιηθεί έγγραφο σε ιερέα ότι του δόθηκε υποχρεωτική άδεια! Λίγο πριν ξεκινήσει να λειτουργεί.
   -Ποιος να φανταστεί ότι έστησαν ολόκληρη επιχείρηση με νεοκόρους, ψαλτάδες κλπ, για να καταλάβουν το ιερό (ΠΡΙΝ τις 5:30 πμ) για να μην λειτουργήσει ο π.Νικόλαος (αν γινόταν αντιδράσεις, θα φαινόταν ότι οι πιστοί διέκοψαν τον όρθρο που εσκεμμένα είχε αρχίσει ταυτόχρονα με το άνοιγμα της πόρτας και τις κωδωνοκρουσίες).

   Απλά να προσέχουν εκεί στην μητρόπολη, καμιά φορά "σπάει ο διάβολος το ποδάρι του", έτσι λέει ο λαός.

   Διαγραφή
  4. Επίδειξη πυγμής και αλαζονείας ήταν, παρά Θεία Λειτουργία,αυτό συμπεραίνει κανείς!! Αξιοθρήνητοι άνθρωποι!!

   Διαγραφή
 8. Εγω περιμενα να αλλαξουν κλειδαριες στο Ναο και να στειλουνε και λίγους μπραβους να "επιτηρουν"...τελικα το πηγαν λιγο διαφορετικα, αν και δεν καταλαβα ποιοι ακριβως συνοδευαν τον Γ.Α.Ε (μπραβοι ;;)
  Δεν ξερω κι αν πρεπει ο Πατερ Νικολαος να παει να απολογηθει, απ΄τη στιγμή που αποτειχιστηκε...αν παει, τους δινει εξουσια, ως να ειναι εντος Εκκλησιας, αν δεν παει βρισκουνε πατημα να εφαρμοσουνε ίσως μεγαλυτερες ποινες, αλλα ούτως ή αλλως θα βρουνε πατημα σε συκοφαντιες κι Εκκλησιολογικες διαστρεβλώσεις

  Σταύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ναος σημερα ειχε καμια δεκαρια ασφαλιτες. Περιμεναν να ερθει ο π. Ιακωβος Αθανασιου με τους ασφαλιτες και μετα ανοιξαν τις πορτες και τοτε χτυπησε η καμπανα.
   Λιγα μετρα πιο κατω υπηρχαν γυρω στις 7-8 μηχανες τις ομαδας διας.

   Διαγραφή
 9. Κι ενω τον κατηγορουν δηθεν για τοσα θεματα, θα συλλειτουργουσε ο Γ.Α.Ε. με τον Πατερ Νικολαο !!!
  Εννοειται υποκριτικα το ειπε, για να το παιξει εκεινος διαλλακτικος, αλλα χειλη Ιερεως δεν ψευδονται και υποκρινονται, ειδικα σε θεματα Θειας Λειτουργιας. Να μην πω με ποιον ακομα θα συλλειτουργουσσαν αυτοι οι ανθρωποι για να μην χασουν την θεση τους και το γραψουν κι αυτο στο μακρυ, συκοφαντικο κατηγορητηριο...χειροτερον απο αυτον που σκεφτηκατε
  Καλή δύναμη

  Σταύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ντροπη τους. Ειχαν γεμισει τον ναο με πολιτικους αστυνομικους λες και ειμαστε δολοφονοι.
  Π. Ιακωβε Αθανασιου εισαστε μεγαλος ψευτης.
  Η διακοπη μνημοσυνου ειναι νομιμη απο τους Ιερους Κανονες της εκκλησιας μας.
  Αμα συνεχισετε να διωκετε και να τιμωρειτε αδικως τον π. Νικολαο Μανωλη, τον πνευνατικο μας πατερα θα μας βρειτε μπροστα σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πολυ ωραια βριζεις καποιον επωνυμα καλυμμενος απο την ανωνυμια σου..
   ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΙΑΚΩΒΟ
   Θεοδωρος Κ.
   (παρακαλω το σχολιο να δημοσιευτει, μην με λογοκρινετε)

   Διαγραφή
  2. 1) Από ότι βλέπεις η Κατάνυξη δε λογοκρίνει κανέναν.. Άσε τις παρενθέσεις και τις υπόνοιες.

   2) Του τη λές για την ανωνυμία του λες και εσύ μας βγήκες επώνυμα...
   Τι σημαίνει το κ.; Κουραφέξαλα;

   3) ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, μπορεί να γίνει Άγιος μόνο αν αποβάλλει τη πλάνη του και τον οικουμενισμό που κυρήττει όπου σταθεί. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα και θαύματα να κάνει κάποιος αν δεν έχει την ορθή πίστη, δε σώζεται. Πόσο μάλλον αν δε κάνει και δε πιστεύει ορθά.
   Ρώτα τον: Είναι ο οικουμενισμός παναίρεση; Να δούμε τί θα σου πει; Ο Άγιος Ιουστίνος πάντως έτσι αποκαλεί τον οικουμενισμό.

   Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

   Διαγραφή
  3. Η ντροπη ειναι ολη δικη σου και του παπα που εβαλε αστυνομια μεσα στην εκκλησια διχνωντας τον παπαΝικολα.προδοτες της ορθοδοξιας

   Διαγραφή
  4. Θεόδωρε Κ δεν έγραψα εγώ το σχόλιο στο οποίο απαντάς, αλλά διαπιστώνω πως κι εσύ είσαι ανώνυμος. Ένα μικρό όμομα κι ένα Κ σημαίνει άραγε Θεόδωρος Κολοκοτρώνης; Επίσης, δεν έβρισε κανένας, κανέναν. Εν βρασμώ ψυχής ο άνθρωπος εξέφρασε μια γνώμη. Βέβαια, θα μπορούσε να μην τον αποκαλέσει "ψεύτη" αλλά να πει "είπε ψέμματα".

   Αν δηλαδή σου πω ότι λες ψέμματα -και εάν όντως λες- θα έχεις το θράσος να με συκοφαντείς ότι σε υβρίζω; Ως υβριστή; Για συμμαζέψου φιλαράκι.

   Άκουσα με τα αυτιά μου το κήρυγμα, και σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή κι εγώ τα ίδια με τον σχολιαστή 24 Φεβρουαρίου 2017 - 6:11 μ.μ. .

   Φυσικά δεν έχει κανένας την απαίτηση να έχεις υπόψι τους Κανόνες και την Καινή Διαθήκη.

   Διαγραφή
 11. Εν Χριστώ αδελφοί γνωρίζετε αν θα τηρήσει την μητροπολιτική εντολή περί επταήμερης αδείας μετ'αποδοχών ο π. Νικόλαος ή θα επιχειρεί κανονικά να λειτουργήσει αυτό το χρονικό διάστημα έστω κι αν λόγω των διωκτικών και μαφιόζικων συνθηκών που επικρατούν στο τέλος θα αναγκάζεται να αποχωρεί;;;Ερωτώ προκειμένου να προσερχόμαστε τις προσεχείς ημέρες στο ναό έστω κι αν δεν εκκλησιαστούμε τελικώς ώστε να καταλάβουνε ότι δεν είμαστε λίγοι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΟΥΔΕΙΣ ΕΚΛΗΤΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ. ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άραγε ποια θα ήταν η στάση του Ανθίμου - και των παρατρεχαμένων του- αν ήξεραν ότι το ίδιο θα έκαναν και άλλοι ευλαβείς ιερείς και χιλιάδες πιστών; Να λοιπόν ποια είναι η ενδεδειγμένη στάση. Αντί να περιμένουμε "τον Θεό", να τοποθετηθούμε και να διαφοροποιηθούμε απέναντι στους αιρετικούς (οικουμενισμός).
   Συνεπώς ας κοιτάξει ο καθένας το χρέος του απέναντι στην ορθόδοξη αλήθεια.

   Ο Άνθιμος δεν πρόκειται δυστυχώς να αλλάξει. Για να γίνει Θεσσαλονίκης καταπάτησε Ιερούς Κανόνες. Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να αλλάξει ο περίγυρος του. Έχουν γεμίσει τα μητροπολιτικά γραφεία φιλόδοξους αρχιμανδρίτες. Κάποιοι, δίνουν αναφορά πιο ψηλά .. Όταν ο Μεταξάκης, Πατριάρχης ήταν μασόνος, τι να περιμένουμε από τους ταγούς; Μέχρι να μετανοήσουν;

   Διαγραφή
 13. Ὁ δὲ Σαῦλος ἔτι ἐμπνέων ἀπειλῆς καὶ φόνου εἰς τοὺς μαθητὰς τοῦ Κυρίου, προσελθὼν τῷ ἀρχιερεῖ 2 ᾐτήσατο παρ᾿ αὐτοῦ ἐπιστολὰς εἰς Δαμασκὸν πρὸς τὰς συναγωγάς, ὅπως ἐάν τινας εὕρῃ τῆς ὁδοῦ ὄντας, ἄνδρας τε καὶ γυναῖκας, δεδεμένους ἀγάγῃ εἰς ῾Ιερουσαλήμ. 3 ἐν δὲ τῷ πορεύεσθαι ἐγένετο αὐτὸν ἐγγίζειν τῇ Δαμασκῷ, καὶ ἐξαίφνης περιήστραψεν αὐτὸν φῶς ἀπὸ τοῦ οὐρανοῦ, 4 καὶ πεσὼν ἐπὶ τὴν γῆν ἤκουσε φωνὴν λέγουσαν αὐτῷ· Σαοὺλ Σαούλ, τί με διώκεις;

  1 Ο Σαύλος, λοιπόν, πνέοντας ακόμα μέσα του απειλή και φόνο για τους μαθητές του Κυρίου, προσήλθε στον αρχιερέα 2 και ζήτησε από αυτόν επιστολές για τη Δαμασκό προς τις συναγωγές, ώστε, αν βρει κάποιους που ήταν της Οδού, άντρες και γυναίκες, να τους οδηγήσει δεμένους στην Ιερουσαλήμ. 3 Ενώ λοιπόν πορευόταν, πλησίαζε τη Δαμασκό και ξαφνικά άστραψε γύρω του φως από τον ουρανό 4 και, αφού έπεσε στη γη, άκουσε φωνή να του λέει: «Σαούλ, Σαούλ, τι με καταδιώκεις;»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ότι και να κάνουν ο Χριστός θα νικήσει. Ο πατέρας Νικόλαος και μόνος του να παραμείνει, και αν τον εγκαταλείψουν όλοι οι ιερείς της Μητροπόλεως λόγω δειλίας, θα είναι ο τελικός νικητής. Δεν αργεί ο Κύριος. Έρχεται ώρα που οι εχθροί του Εσφαγμένου Αρνίου και των πιστών ακολούθων Του θα βρουν μπροστά τους την Αλήθεια και δε θα μπορούν να σταθούν πουθενά από την ντροπή και το φόβο τους. Αυτά μας διδάσκει η Αγία Γραφή και η Εκκλησιαστική ιστορία που κάποιοι εσκεμμένα αρνούνται και παραθεωρούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι διωγμοϊ ιερέων, από την ανώτερη εκκλησιαστική τάξη,έχει προφητευτεί από τους πατέρες της εκκλησίας μας, στα έσχατα χρόνια.Σύντομα όλοι οι Ορθόδοξοι θα κληθούμε να δώσουμε μαρτυρία πίστεως. Άξιος παπα-Νικόλα!

   Διαγραφή
  2. Αδελφέ Βαγγέλη σε άλλο σχόλιο μου απάντησες "Γεια στο στόμα σου"

   Με το θάρρος ότι συμφωνούμε έστω κάπου, θα ήθελα τουλάχιστον σε εσένα, από όλα τα πλήθη των θρησκευομένων και των "σούπερ Ορθοδόξων" ιστολογίων που δεν ανέφεραν μεν ούτε μία λέξι ενημερώσεως για τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη, ούτε και από την "σύναξι των Ὁρθοδόξων" ηκούσθη (αμ έπος αμ έργον) φωνἠ συμπαραστάσεως προς τον π.Νικόλαο, αλλά κάποιοι εκεί, μας ζαλίζουν επί 30 χρόνια με δήθεν σφραγίσματα και χαράγματα, αδελφικά να τοποθετηθώ πως: ναι μεν έσχατες μέρες είναι η όλη η εποχή της Καινής Διαθήκης, συνεπώς δικαιούσαι να τις επικαλείσαι, δεν γνωρίζει όμως κανένας για το πότε θα συμβή η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου (αυτή προσδοκούμε οι Χριστιανοί, με Ελπίδα και ανυπομονησία και όχι τον Αντίχριστο με τρόμο και απελπισία). Διωγμοί Ορθοδόξων ιερέων και αρχιερέων συνέβησαν σε πολλές εποχές, ο άγιος Χρυσόστομος Ιωάννης που δολοφονήθηκε εξορισθείς από τους επισκόπους, είπε "ουδέν δέδοικα ως επισκόπους πλην ενίων" (δεν φοβήθηκα τίποτε, όσο τους επισκόπους εκτός από μερικούς), όλοι οι επίσκοποι υπέγραψαν ένωσι με τον πάπα Ρώμης πλην ενός, του Μάρκου Ευγενικού, κάποτε όλοι οι Ναοί της Κωνσταντινουπόλεως ανήκαν σσους Αρειανούς κι ένας μόνον στους Ορθοδόξους, η Εικονομαία κυριάρχησε για 2-3 αιώνες και οι αντίθετοι εδιώκοντο, και το αντίστροφο πριν και μετά, κι άλλα πολλά, και ούπω ήλθεν το τέλος, συνεπώς ας μην ψευδοπροφητεύουμε κι εμείς ότι επίκειται η Δευτέρα Παρουσία. Κανένας δεν γνωρίζει για τα ἐσχατα.

   Διαγραφή
 15. Ο π. Νικόλαος δεν είπε τίποτα πλανεμένο και ο διωγμός του να σταματήσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Συγχαρητήρια στον π. Νικόλαο και τους ανθρώπους που τον συνώδευαν για την ήρεμη αποχώρηση τους, χωρίς φωνασκίες και αναταραχή, με ευπρέπεια και τάξη.
  Οι Χριστιανοί πρέπει να διδάσκουν ήθος στους ανθρώπους που είναι εκτός Εκκλησίας, ακόμη και όταν έχουν διαφωνίες μεταξύ τους.
  Μακάρι, η ίδια ατμόσφαιρα να παραμείνη σε όλη την διάρκεια της εξέλιξης της υποθέσεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ειμαστε σοβαροι?
  Ο τοπικος Παναγιωτατος επιχειρει εναντιον του π. Νικολαου χωρις μονοφυσιτικη διμοιρια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Γράφει τό ἄρθρον: "Δυστυχώς πολλοί κάνουν επιλεκτική χρήση των γραφών και των παραδόσεων της Πίστης μας." Ἀκριβῶς αὐτός εἶναι ὁ ὁρισμός τῆς αἱρέσεως, λέξις προερχομένη ἀπό τό ρῆμα αἱροῦμαι (=ἐκλέγω, λαμβάνω κατά προτίμησιν).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Καλή Σαρακοστή σε όλους!
  Ερχονται αυτά που είπε ο γέροντας ασκητής του Παγγαίου και όχι μόνο αυτός
  Καλή μετάνοια εύχομαι, Ο Θεός να μας λυπηθεί.

  είδηση των τελευταίων ωρών:
  https://averoph.wordpress.com/2017/02/24/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Αγία και Μεγάλη Σύνοδος.
  Οι καταστροφικές συνέπειες για την ορθοδοξία.

  Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα "Αγαθός Λόγος", Λαγουμιτζή 42 Νέος κόσμος, της Εφημερίδας "Στύλος της Ορθοδοξίας" πραγματοποιήθηκε επίκαιρη και αποκαλυπτική ενημέρωση από το δημοσιογράφο και θεολόγο (εκδότη της Εφημερίδας "Στύλος της Ορθοδοξίας') κ. Διονύση Μακρή. Καλεσμένος και ομιλητής ήταν ο αρχιμανδρίτης πατήρ Παύλος Δημητρακόπουλος (Υπεύθυνος του γραφείου αιρέσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς).

  http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=2015&obcatid=19

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλα καλά τα λες π. Παύλε. Αλλά εξηγείστε μου σας παρακαλώ μερικές απορίες.
   Γιατί δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στους 24 ο σεβασμιότατος Σεραφείμ, αν και αρχικά προτάθηκε;
   Γιατί προτίμησε τη σιωπή; Δεν έχει ακούσει για το τρίτο είδος αθεΐας;
   Και τι έρχεστε να μας πείτε μετά εορτής; Δεν γνωρίζατε τάχα τα προσυνοδικά κείμενα;
   Γιατί δεν βγήκε μπροστά, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει και όπως τον έχουμε αγαπήσει, και να διαλύσει τη κακοδοξία της παναίρεσης του οικουμενισμού;
   Ωραία και άξια η ημερίδα προ συνόδου. Δεν ευόδωσε κατά τις προσδοκίες μας. Θα οργανώσετε ανάλογο συνέδριο μετά συνόδου; Και να αναδειχθούν ΟΛΑ τα θέματα χωρίς υπεκφυγές;
   Και κάτι τελευταίο. Δεν έχετε ακούσει την κυριακάτικη ανακοίνωση του π. Νικολάου Μανώλη; Γιατί ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός αποσιωπήθηκε;
   Αύριο θα προβεί σε ανάλογη ανακοίνωση και ο π. Θεόδωρος. Θα ακολουθήσετε την ίδια τακτική; Τρέμετε μήπως την αποτείχιση; Που είναι το ομολογιακό σας φρόνημα;
   Δείξτε μας με ποιό τρόπο συμπαρασταθήκατε τους καημένους μοναχούς που διώκονται για την πίστη τους; (π. Σάββας κ.α.;)
   Είμαστε αχρείοι και εν πολλοίς άσχετοι. Μη μας μπλέκετε περισσότερο. Πείτε τα πράγματα όπως είναι. Πάρτε την ορθοδοξία στους ώμους σας. ΓΕΝΟΙΤΟ!
   (Υ.Γ. : 1:53:07 λέτε .. εάν η προϊσταμένη μου αρχή, ο μητροπολίτης μου, κηρύσσει απροκάλυπτα αιρέσεις που έχουν καταδικαστεί (;) από συνόδους ή από αγίους πατέρες… μήπως πρέπει να το ξαναδείτε;)

   Διαγραφή
 21. Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου:

  "Μην ξεχνάτε ότι ο χριστιανισμός γεννήθηκε σε φάτνη εν σπηλαίω (διδάσκοντας την απόλυτη λιτότητα «ράκει σπαργανωθείς»), μεγαλούργησε στις κατακόμβες (αντιτασσόμενος στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και διωκόμενος) και παρήκμασε στα μέγαρα, στον υπερ-καταναλωτισμό και... με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις!".


  Πηγή:
  https://vasilinos.wordpress.com/2016/12/22/η-θεϊκη-λιτοτησ-εν-φατνη-αλογων-ανακλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. οι οικουμενιστές κληρικοί είναι οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι όλων των ανθρώπων.Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός πεντηκοστή έβδομη προφητεία.342 σελίδα από το βιβλίο του Πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Τον π.Νικολαο δεν θα βρεθει κανενας ιερεας να τον υποστηριξει στον αγωνα του η θα βρεθουν ελαχιστοι κ αυτο για εναν κ μονον λογο γιατι
  Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ.
  Ο π.Νικολαος φυσικα το γνωριζει γι αυτο να μην λυπαται καθολου. Ταμειο θα κανει την ημερα της κρισεως. Ο Χριστος μαζι του κ μαζι μας.

  Υ.Γ α) Συγχαρητηρια στον επισκοπο που απαγορευει την εισοδο με κιγκλιδωματα στον
  ναο απλων πιστων για χαρη των αρχοντων του αιωνος τουτου.
  β) Συγχαρητηρια στον επισκοπο που αγκαλιαζεται κ φιλιεται με τον καθε
  πρωθυπουργο που ψηφιζει ενα σωρο αντιθεους κ φορομπηχτικους νομους κατα
  των ελληνων.
  γ) Συγχαρητηρια στον επισκοπο που ψηφιζει ναι στα δημοψηφισματα. Που
  υποστηριζει την καθε ε.ο.κ και το καθε ευρω. Που ειναι λιονταρι μπροστα
  στους παντοδυναμους γειτονες μας σκοπιανους.
  δ) Το παρανομο εκεινο ιουδαικο συνεδριο προ 2000 ετων,αφησε λαμπρα εγγονια
  πισω του..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ με όσα συνέβησαν χθες (Παρασκευή) το πρωί στον Άγιο σπυρίδωνα Τριανδρίας
  https://youtu.be/o34lIPmUT_4
  https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_93.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Μπορούν να μας πάρουν όλα τα υλικά αγαθά. Αλλά την ψυχή μας δεν μπορούν να μας την πάρουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΤΟΣΟ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΠΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ?ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΜΗΧΑΝΕΣ ΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ.ΟΣΚΑΡ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΜΝΕΥΣΤΗ ΤΟΥ.ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΜΙΖΕΡΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Κρίμα, κρίμα, κρίμα, να διώκεται έτσι ένας ορθόδοξος αγωνιστής ιερέας! Για ποιο λόγο τέτοια δίωξη, εφ όσον η στάση του είναι τεκμηριωμένη θεολογικά και εξηγήθηκε στο κύρηγμά του την προηγούμενη Κυριακή; ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ είτε είμαστε απλοί, είτε αξιωματούχοι, το γνωρίζουν αυτό οι κεφαλές της Εκκλησίας; Δεν τους αρέσει όμως να ακούν τα σφάλματά τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ας αναλογιστουν καποιοι οτι θα ερθει η ημερα της κρισεως και οτι θα δωσουμε λογο στο θεο για τις πραξεις μας, οι αγιοι πατερες της εκλησιας μας αγιασαν γιατι ειχαν χριστο και οχι δυο κυριους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Αχ ρε δεν ξερετε τι φοβουνται!!!το κραξιμο μωρε..βαλτε ενα πανο μαζευτητε και με αντισκηνα εξω απ την εκκλησια μια ωραια απεργια πεινας και θα σου πω εγω..θα τους παει το σκατο στην καλτσα..μονο οι αριστεροι τελικα ειναι ξυπνιοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com