Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΣ, ΦΡΙΞΟΝ ΗΛΙΕ - ΣΤΕΝΑΞΟΝ ΓΗ

9c089d5651e68d08b50515cf1b767ea1.jpg
Απευθύνομαι προς τον συντάκτην του υπ'αριθμ. πρωτ 115/20-2-2017 εγγράφου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης προς τον αιδεσιμ. πρωτοπρεσβύτερον π.Νικόλαον Μανώλην.
Φυσικά το έγγραφο υπογράφει ο μητροπολίτης κ.Άνθιμος, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι σε άλλον "θεόπνευστον" αρχιμανδρίτην ανήκει η πατρότης αυτού.
Ποιος αλήθεια χριστιανός διάβασε αυτό το έγγραφο και δεν έφριξε; Είναι δυνατόν με ανυπόστατους ισχυρισμούς και παραπλανητικές αναφορές σε αποφάσεις συνόδων να γράφονται τέτοια έγγραφαΛοιπόν κ.κ.της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η ανάρτησις της 20ης Φεβρουαρίου 2017 με επικεφαλίδα "Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ "ΜΟΛΟΤΟΦ" ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΝΙΚΟΛΑ", γράφτηκε από εμένα και κακώς αποδίδεται στον π.Νικόλαο. Ακολουθούν διάφορα σχόλια ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ αναγνωστών σε σχετικές αναρτήσεις και τα οποία βεβαίως αναφέρονται στον μητροπολίτην και προς υμάς. Πού και πως διαπιστώσατε ύβριν και συκοφάντησιν; Αποτελεί ντροπή δι' υμάς η προσβλητική προς τον πρόσωπον του σεβαστού τοις πάσι πνευματικού μας πατρός Νικολάου Μανώλη τοποθέτηση σας όταν χαρακτηρίζεται αυτόν διακατεχόμενον "εωσφορικού εγωϊσμού".
Ψάξτε αλλού να βρείτε τοιούτους μέσα στο κλήρο.
Εμείς δηλαδή,τα πνευματικά του τέκνα εξομολογούμεθα στον διάβολον ;;;;;!!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!
Επικαλείσθε κανόνας της εκκλησίας μας ενώ γνωρίζεται πολύ καλά ότι ουδεμίαν σχέση έχουν με την υπόθεση αυτήν, εκτός και αν είστε θεολογικώς τόσο μακράν νυχτωμένοι.
Αλλά όχι.... Η εμπάθεια σας πλέον απέναντι στον παπά-Νικόλα σας έχει τυφλώσει και ο αέρας της εξουσίας σας πήρε τα μυαλά και τα σήκωσε. Του αποδίδεται τη "ρετσινιά" του σχισματικού. Ξέρετε μήπως τι σημαίνει "σχίσμα";
Τον κατηγορείτε ότι ηγεμονικώς προσπαθεί να επιβάλει δικές του απόψεις. Σας μετέφερε κάποιος ότι μας εξαναγκάζει δια μαστιγίου ή μήπως όλες του οι αναφορές, διδαχές και ομιλίες έχουν βάση στις διδαχές και τα κείμενα των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας;
Ξαναδιαβάστε τα κηρύγματα του, ακούστε τις ομιλίες του και βρείτε που θεολογικώς σφάλει.
Σκανδαλίζει ο παπά-Νικόλας επειδή ελέγχει αλλά σας διαφεύγει (μάλλον δεν το γνωρίζεται) άτι ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος μακάριζε αυτούς που ελέγχονται και ήθελε να είναι ανάμεσα σε αυτούς.
Διαβάστε λίγο πατερικά κείμενα και αν κάτι δεν καταλαβαίνετε απευθυνθείτε στον διωκόμενον σας να σας διαφωτίσει.
Επικαλείσθε τον ΠΔ' κανόνα των Αγίων Αποστόλων, ότι δηλαδή αν κάποιος κληρικός απευθύνει ύβριν κατά του βασιλέως ή του άρχοντος να καθαιρεθεί, εάν δε είναι λαϊκός να αφορισθεί....!!!!!
Εσείς δηλαδή ερμηνεύετε όπως σας βολεύει.....
Ο παπά-Νικόλας επικρίνει με βάση τους κανόνας των Θεοφόρων Πατέρων.... την ύβριν πού την διαβάσετε; Ποιος τώρα σκανδαλίζει, εσείς ή εκείνος; 
Θέλετε να σταυρώσετε στους χρυσούς επιστήθιους σας σταυρούς έναν αδελφό σας προκειμένου να είστε αρεστοί στον άρχοντα-βασιλιά.
Αλήθεια, το ράσο γιατί το φοράτε όταν δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε αυτούς των οποίων διάδοχοι επικαλείσθε;
Σε λίγες ημέρες θα κληθούμε να αλληλοσυγχωρεθούμε κατά τον κατανυκτικόν εσπερινόν της Κυριακής ούτως ώστε να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή με καθαρά τη καρδία. Αυτό για σας ισχύει ή μόνον για εμάς τους αμαρτωλούς (ων πρώτος ειμί εγώ) λαϊκούς; Την Μεγάλη Πέμπτη θα ακούσουμε στο δεύτερο από τα δώδεκα Ευαγγέλια την "ανάκριση" του Χριστού υπό του αρχιερέως. "Ταύτα δε Αυτού ειπόντος εις των υπηρετών παρεστηκώς έδωκε ράπισμα τω Ιησού ειπών, ούτως αποκρίνει τω αρχιερεί; Απεκρίθη αυτώ ο Ιησούς. Ει κακώς ελάλησα μαρτύρησον περί του κακού… ει δε καλώς τί με δέρεις;"
Αυτό λοιπόν θέλετε να κάνετε στον παπά-Νικόλα; Γιατί τον "δέρνετε" αφού δεν ομίλησε κακώς;
Τελειώνοντας θέλω να σας πω ότι ο πνευματικός μας στον αγώνα του δεν είναι μόνος. Η ιστορία θα τον δικαιώσει. Έχει την ευλογία του Δεσπότου Χριστού και τον Σταυρόν του μαρτυρίου του θα τον σηκώσει αγόγγυστα. Όταν καταλάβετε το λάθος να θυμηθείτε τον Ιούδα όταν επέστρεψε τα τριάκοντα αργύρια.
"Ημαρτον, παραδούς αίμα αθώου. Οι δε είπον, τι πρός ημάς, σύ όψει".

15 σχόλια :

 1. Όχι δεν γνωρίζουν όλοι σε ποιον αναφέρεστε.
  Για τον μητροπολίτη δεν φοβάστε να μιλήσετε, για αυτόν τον άνθρωπο γιατί φοβάστε να μιλήσετε;
  Είναι πιο ισχυρός και από το μητροπολίτη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. .....Ολα στην ώρα τους....!!!!

   Διαγραφή
  2. Καλή ερώτηση, ἀλλά πολλές φορές ξέρουμε κάτι μέ βεβαιότητα, πλήν ὅμως δέν μποροῦμε νά το άποδείξουμε. Ὄπότε....

   Διαγραφή
  3. Δεν πρέπει να γνωρίζεις, για το καλό σου..

   Διαγραφή
  4. Δεν είναι οτι φοβόμαστε αδελφε, απλώς ο συγκεκριμένος είναι πανίσχυρος
   ελέγχει τη μισή ιερα σύνοδο, έχουνε και όρια οι δυνάμεις μας ξέρεις..

   Διαγραφή
  5. Και γι’ αυτό ο Θεός στέλνει σ’ αυτούς ενέργεια πλάνης, για να πιστέψουν στο ψέμα,
   ώστε να κατακριθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια, αλλά ευαρεστήθηκαν στην αδικία .ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤ. ΠΑΥΛΟΥ
   ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Β'
   ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

   Διαγραφή
 2. Μπράβο Γιάννη,για το θάρρος σου και την εντιμότητα σου!Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου και νομίζω ότι τα λόγια σου μας αντιπροσωπεύουν όλους μας!!!Νομίζω ότι ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης δεν θα μας απαντήσει ποτέ για τα ατοπήματα του γιατί απλά δεν το'χει.Δεν τραβάει η ομάδα!Όταν έχεις εγωισμό και δεν έχεις επιχειρήματα τότε ως άλλος αυτοκράτορας χρησιμοποιείς την επίγεια δύναμη σου.Αυτό κάνει και ο Άνθιμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, είμαστε εν μέσω κινδύνων, οι Τούρκοι είναι έτοιμοι και προκαλούν συνέχεια, η Στοκχόλμη καίγονταν από ισλαμιστές που διαδήλωναν κατά του Τραμπ διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, ο πλανήτης είναι άνω κάτω, ετοιμάζονται για παγκόσμιο όπως λένε οι ειδήσεις αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει επείγουσα και άμεση ανάγκη προστασίας απο την εκκλησία, δεν είναι ωραία πράγματα να διαβάζουμε για διωγμούς και δικαστήρια προκαλούν μεγάλη ανασφάλεια στους ανθρώπους οι διώξεις ιερέων και μοναχών που αποτελούν στηρίγματα στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε, όπου η πίστη όπως την έχουμε από τους γονείς μας αποτελούν την ασπίδα για όλα όσα έρχονται σε παγκόσμιο επίπεδο

   Διαγραφή
 3. Λυπάμαι πόσο λυπάμαι για την πατρίδα μου.
  Τί φταίνε οι μοναχοί και οι ιερείς που τόσο τους αγαπά ο κόσμος, να τους διώχνουν κι όλοι οι λαικοί που δεν ανέχονται τέτοια πράγματα, διωγμούς και δικαστήρια και δεν συντάσσονται με αδικίες να εκφοβίζονται για την γνώμη τους.Πού πάμε;
  Πάρα πολύ λυπάμαι, εύχομαι καλή δύναμη στον ορθόδοξο ιερέα μας, καλό κουράγιο,προσευχόμαστε και για εκείνον και για όλους εμάς είτε είμαστε απλοί άνθρωποι, είτε κατέχουμε θέσεις, να προσευχηθούμε να εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση που ταλανίζει την εκκλησία μας,να μας φωτίσει όλους ο Τριαδικός μας Θεός και να προσευχηθούμε να επέμβουν άμεσα προς βοήθεια όλων, δεν πάει άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξέρετε τί μέσων διήλθε ο Άνθιμος, γιά νά μεταπηδήσει από τόν Έβρο στήν Θεσσαλονίκη?
  Άλλη ήταν η επιλογή τού μακαριστού. ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστούμε αδερφέ μας Γιάννη, μας εκφράζεις! Την αλήθεια την ονομάζουν ύβρι! Η εκκλησιαστική ιστορία επαναλαμβάνεται! Ο παπα Νικόλας πάντως είναι "επόμενος τοις αγίοις πατράσι"
  Βεζύρη Ευαγγελία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στα λόγια όλοι υποστηρίζουν τον αγωνιστή πατέρα Νικόλαο.
  Να δω όμως στη πράξη ποιοί θα βάλουν το χέρι στη τσέπη για την οικονομική στήριξη του πατρός και την ανεύρεση χώρου λατρείας τώρα που θέλουν να τον διώξουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Πέμπτη 23/2/2017, στις 9:30 πμ
  συγκεντρωνόμαστε έξω από την μητρόπολη θεσσαλονίκης (οδός Βογατσικού).

  Δεν αφήνουμε τον ευσεβή αγωνιστή ιερωμένο π.Νικόλαο Μανώλη, μόνο του, απέναντι στα νύχια των οικουμενιστών.
  Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι (τυχαία;) επιλέχτηκε εργάσιμη ημέρα και δύσκολη ώρα για όσους εργάζονται. Επίτηδες δεν ανάρτησαν τίποτε και στην ιστοσελίδα της μητρόπολης. Οι ιερείς φυσικά μπορούν να παραστούν. Βολεύει μια "δίκη" χωρίς την παρουσία ακροατηρίου (=πιστών). Κάνουμε ότι μπορούμε όλοι μας, για να παραστούμε και να στηρίξουμε έμπρακτα τον π.Νικόλα. Ειδοποιούμε φίλους και γνωστούς.

  Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
  http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/02/captain_22.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα καθημερινές γίνονται οι ιερατικές συνάξεις! Πότε θα γίνει, Σαββατοκύριακο;; Δέν είναι εκεί το θέμα, αλλά ότι γίνεται έν κρυπτώ ή συγκεκριμένη ιερατική σύναξη,αυτό είναι το ύποπτο!!Οι προσευχές μας είναι μαζί σου π.Νικόλαε!!

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com