Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το μήνυμα του Ε΄ Φόρουμ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ οικουμενιστικών εφευρημάτων. Ένα ανθολόγιο οικουμενιστικής ρητορικής. Σας παραθέτουμε ασχολίαστο το δημοσίευμα και το κείμενο, με την υπόσχεση να επανέλθουμε και να αναδείξουμε τον δικό σας σχολιασμό.
Στα μέσα του Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το Ε΄ Φόρουμ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, όπου εν συνεχεία εκδόθηκε κοινό μήνυμα.
Η ανακοίνωση αναφέρει: 
Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Καρδιναλίου André Vingt-Trois, Αρχιεπισκόπου των Παρισίων, το Ε’ Φόρουμ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων εν Ευρώπη επραγματοποιήθη εν Παρισίοις, Γαλλία, μεταξύ 9 και 12 Ιανουαρίου 2017 εν ταίς εγκαταστάσεσι της Μission Étrangères.
Κατά τας εργασίας συμπροήδρευσαν οι Σεβ. Καρδινάλιος κ. Peter Erdő, Αρχιεπίσκοπος Esterrgom-Βουδαπέστης, εκ μέρους του Προεδρείου του Συμβουλίου των εν Ευρώπη Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, και Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος (Οικουμενικόν Πατριαρχείον).
Εν συνεχεία προς τας θετικάς εμπειρίας των προηγηθεισών τεσσάρων συναντήσεων του Φόρουμ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων εν Ευρώπη (Τριδέντο, Ιταλία, 11-14 Δεκεμβρίου 2008, Ρόδος, Ελλάς, 18-22 Οκτωβρίου 2010, Λισσαβώνα, Πορτογαλλία, 5-8 Ιουνίου 2012 και Μίνσκ, Λευκορωσσία, 2-6 Ιουνίου 2014), είκοσι και τέσσαρες εκπρόσωποι εκ τε του Συμβουλίου των Ευρωπαικών Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των Ορθοδόξων Εκκλησιών εν Ευρώπη συνηντήθησαν εν Παρισίοις διά να συζητήσουν εις βάθος τα ζητήματα των εκ της φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας προερχομένων απειλών, την αξίαν του ανθρωπίνου προσώπου και την θρησκευτικήν ελευθερίαν.
Το θέμα του Φόρουμ "Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τον φόβον της φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας και η αξία του ανθρωπίνου προσώπου και η θρησκευτική ελευθερία" εξητάσθη εις βάθος με σκοπόν να αναδειχθή η σύγκλισις των Ρωμαιοκαθολικών και των Ορθοδόξων εις τα μείζονα ζητήματα της κοινωνικής ηθικής, συνεισφέρουσα τοιουτοτρόπως εις την προαγωγήν της ειρήνης και της σταθερότητος των κοινωνιών μας. Πάντοτε προσφεύγομεν εις την ανεξάντλητον πηγήν εμπνεύσεως και ανανεώσεως, τουτέστιν εις το Ευαγγέλιον του Χριστού, του Σωτήρος της ανθρωπότητος.
Ολόκληρο το μήνυμα στη συνέχεια…
    

2 σχόλια :

 1. Ας ενωθούνε επιτέλους και φανερά. Φοβούνται; Τι φοβούνται αν είναι καθαροί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΄΄Υπό της Θρησκείας΄΄ λέει κάπου αορίστως
  Ποιάς θρησκείας; Της νέας πλανητικής θρησκείας;
  Στο ΠΣΕ στην Αστανά του Καζακστάν και εκεί μαθαίνετε πώς να είστε ταπεινοί
  Ινα ωσι εν και σε μια 2 γενιές οι λαοί θα αποτελούνται από μιγάδες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com