Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος, ο κ. Γαβρόγλου και «οι έμφυλες σχέσεις»

Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Αμβρόσιος είναι γραφικός, όπως ισχυρίζονται η υπερβάλλει, όμως ο λόγος του είναι αληθής και για αυτό δεν θα πρέπη να καταφρονήται. Ο Σεβασμιώτατος και πάλι μίλησε με τον χειμαρρώδη λόγο που τον διακρίνει και κατήγγειλε αυτή την φορά τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου, ο οποίος παρά τις επικρίσεις που δέχεται παραμένει ακλόνητος στις επιλογές του. Και μάλιστα για το φλέγον θέμα, το οποίο ταλαιπωρεί την μαθητιώσα κοινότητα τους τελευταίους μήνες, σχετικά με την “θεματική εβδομάδα”, όπου πρόκειται να συζητηθούν στα σχολεία οι έμφυλες σχέσεις.
Ο κ. Αμβρόσιος είπε αλήθειες, έκανε προτάσεις, νουθέτησε ως ποιμήν, αλλά και κατήγγειλε τόσο τον υπουργό όσο και εμάς που μένουμε αδρανείς στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Διότι είναι «ηθικό κακούργημα», όπως χαρακτηριστικά λέει, τα μαθήματα αυτά. Καθώς το κριτικό πνεύμα που θέλει να καλλιεργήση, όπως ο κ. υπουργός ισχυρίζεται, δεν επιτυγχάνεται σε αυτή την ηλικία με ένα αδόκιμο και πρόχειρο τρόπο, ξεγυμνώνοντας χωρίς αιδώ το πρόβλημα. Μιλάμε δηλαδή για αρρωστημένες και ανώμαλες καταστάσεις, για τις οποίες αντί να σκύψουμε με προβληματισμό και ενδιαφέρον, τις προπαγανδίζουμε και έμμεσα τις επικυρώνουμε ως νόμιμες και φυσικές.
Ο Σεβασμιώτατος πολύ σωστά αναφέρει ότι θα πρέπη να κληθή η Ιερά Σύνοδος και ο Μακαριώτατος, τον οποίο μάλιστα και προτρέπει, ώστε να μη θεωρηθή έκθετος για νωθρότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενό του ο κ. Αμβρόσιος, και να αποφασίση ως σώμα να καταγγείλη τον κ. υπουργό. Και μάλιστα τονίζει ότι “εκπροσωπεί” μία καθ’ όλα ευκαταφρόνητη ομάδα ιεραρχών, που και αυτοί ανησυχούν και συντάσσονται με τους προβληματισμούς του. Και εμείς έχουμε την ίδια ανησυχία, για δε την δυναμική αντίδραση της ιεραρχίας, θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Ιερώνυμος και το σύνολο των Ιεραρχών θα αντιδράσουν πολύ σύντομα στις απροκάλυπτες διαθέσεις της «άθεης Κυβέρνησης».
Επίσης πρότεινε προς τους γονείς να αντιδράσουν. Θα πρέπη να αντιληφθούμε ότι η αδράνεια είναι αυτή που μας έχει οδηγήσει στον ξεπεσμό που βιώνουμε σήμερα, την οποία εκμεταλλεύονται οι αρμόδιοι, για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, όπως πολύ σωστά αναφέρει ότι «εντελώς αδιάντροπα εισάγεται στις ψυχές των παιδιών η πιο σιχαμερή σαρκικής φύσεως ανθρώπινη σχέση!». Τέλος, συντασσόμαστε απόλυτα και με την άποψη ότι θα πρέπη να κινητοποιηθή ολόκληρη η υγιής κοινωνία, για να αποτραπή η περαιτέρω κατάπτωση της Χώρας μας. Όμως θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Σεβασμιώτατο, με πολύ ταπείνωση, ότι εάν θέλουμε να νοικοκυρέψουμε τον οίκο του διπλανού μας θα πρέπη πρώτα να ασχοληθούμε με τα της οικίας μας. Διότι διαφορετικά θα δίνουμε λαβή στον κάθε κακοπροαίρετο αντί να σταθή στο πρόβλημα, να ασχοληθή με αυτά τα οποία είναι σε όλους γνωστά … ως κουσούρια.


3 σχόλια :

 1. "Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Αμβρόσιος είναι γραφικός, όπως ισχυρίζονται η υπερβάλλει..."

  Τά ΜΜΕ κρύπτουν τήν ἀλήθεια διά τόν καλόν μας καί ὂντως Ἃγιον Μητροπολίτην.
  Τέλη '70 ἀρχάς '80 ἒγραψε ἓνα βιβλίον ΕΝΑΝΤΙΟΝ τῆς Μασωνίας.
  Αὐτό ἦτο τό "μοιραῖον λάθος" του καί δἐν τοῦ τό συγχωροῦν!
  Ἀπό τότε μέχρι σήμερον τόν μάχονται οἱ ἐνάντιοι.
  Ἐπειδή ὃμως δἐν ἒχουν τίποτε νά ποῦν διά τίς ἀλἠθειες ποὐ λἐγει
  ἐφαρμόζουν τἠν δαιμονικήν ἐξυπνάδα.
  Τόν κατηγοροῦν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ὡς ταγματάρχην, φασίσταν, ἐπικίνδυνον ἀλλά κυρίως κατά κόρον ὡς γραφικόν διά νά τόν γελειωποιήσουν.
  Τό χειρότερον εἶναι δυστυχῶς ἀκόμη καί κληρικοί, ἢκουσα ἰδίοις ὠσίν, τόν ἀποκαλοῦν γραφικόν! Φαίνεται ἒχει δοθῆ γραμμή καί δέν θεωρεῖσαι σοβαρός κληρικός ἐάν δἐν πῆς τόν Ἀμβρόσιον γραφικόν. Βεβαίως δἐν εἶναι πολὐ περίεργον ἐάν θυμηθοῦμε ὃτι ὃτι ὁ οἰκουμενιστής Πατριάρχης Ἀθηναγόρας ἦτο Μασῶνος καί προφανῶς ἒχει ἀφήσει πίσω του κάποιαν μαγιά εἰς τόν κλῆρον. Σκοπός των εἶναι νά ἐξοντώσουν παντοιοτρόπως τούς ἀντιθέτους πρός τήν Μασωνίαν, τώρα τόν Ἀμβρόσιον.
  Κουράγιο Ἀμβρόσιε, ὂντως Ἃ-γιε Καλαβρύτων, κουρἀγιο, ὁ Παράδεισός σου θά ἒλθῃ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καμαρώστε τόν "άγιο" Μητροπολίτη σας!!Κάποιοι ξεχνάτε εύκολα φαίνεται το παρελθόν ατόμων όπως ό Αμβρόσιος!!
  http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/09/bose.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραία τα λέει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, αλλά αν φύγει θα μας λείψει πολύ, ο Θεός να του δίνει υγεία και μακροημέρευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com