Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την απόπειρα δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας

3daavzuf.jpg

Του Άγγελου Ρούσσου
Το γραφείο του εισαγγελέα της Γεωργίας επιβεβαίωσε επίσημα τις πληροφορίες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας. Όπως αποδείχθηκε, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας, ο επικεφαλής της διαχείρισης της περιουσίας του Πατριαρχείου π. Γεώργιο Μαμαλάτζε, ο οποίος σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον Πατριάρχη με ένα φιαλίδιο κυανίου. Για το σκοπό αυτό, ο ίδιος μετέφερε το δηλητήριο στο Βερολίνο, όπου ο κ. Ηλίας θα υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Γεωργίας Ηρακλής Σοτάτζε, επιβεβαίωσε την απόπειρα δολοφονίας κατά του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας λέγοντας:
«Ο π. Γεώργιος Μαμαλάτζε είχε στενή σχέση με τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του. Η έρευνα απέδειξε ότι ο Μαμαλάτζε είχε προετοιμάσει τη δολοφονία και γι αυτό αγόρασε από ένα άγνωστο άτομο αυτή τη στιγμή μια δηλητηριώδη ουσία – κυάνιο».
Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει μετά από καταγγελία στο γραφείο του εισαγγελέα, η οποία κατατέθηκε στις 2 Φεβρουαρίου. Ένας άνδρας, του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό, είπε πως ο πατήρ Γεώργιος του ζήτησε βοήθεια με σκοπό την απόκτηση του κυανίου και πρόσφερε χρήματα για αυτό.
Όπως και να έχει ο Μαμαλάτζε κατάφερε να προμηθευτεί το δηλητήριο. Το δηλητήριο βρέθηκε στα πράγματά του κατά τη διάρκεια έρευνας στο αεροδρόμιο. Επιπλέον, στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκε ένα όπλο και αληθινά πυρά.
Πόσοι το ήξεραν;
Αυτό που δημιουργεί έντονη απορία -και σε κάποιους υποψία προβοκάτσιας- είναι πως στην Γεωργία φαίνεται πολλοί να ήξεραν ότι απειλείται η ζωή του Πατριάρχη του και το ανακοίνωναν μέχρι και μέσω facebook!
Για παράδειγμα, στις 8 Φεβρουαρίου, o Γεωργιανός αναλυτής Archil Gamzardiya, έγραψε στο Facebook ότι ο Πατριάρχης Ηλίας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Ο αναλυτής δεν κατονόμασε τις πηγές του, αλλά είπε ότι αν ο Προκαθήμενος χειρουργηθεί στην Τιφλίδα (όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί), θα σημάνει το τέλος για τον ίδιο, αλλά και στην Γερμανία δεν εγγυάται για την ασφάλειά του.
«Νομίζω ότι υπήρχαν σοβαρές τριβές σε αυτή την περίπτωση. Ίσως οι δράστες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους», έγραψε ο Gamzardiya. Σύμφωνα με το σχέδιο των συνωμοτών, ο Πατριάρχης δεν έπρεπε να επιστρέψει από το Βερολίνο, είπε.
Προεδρική Αντίδραση
Στο μεταξύ χθες ο Πρόεδρος της Γεωργίας Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, εξέφρασε την ανησυχία του για τις πληροφορίες του Γραφείου του γεωργιανού Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Πατριάρχη και είπε ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την έρευνα.
«Ανησυχώ για τις πληροφορίες που μεταδίδονται από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για την απόπειρα δολοφονίας ενός υψηλόβαθμου κληρικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας» ανέφερε ο πρόεδρος σε χθεσινή δήλωσή του και συμπλήρωσε «Με βάση τα συμφέροντα του κράτους περιμένουμε την έγκαιρη ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα τόσο περί των πιθανών συμμετεχόντων στο σχεδιαζόμενο έγκλημα όσο και για τους χρηματοδότες τους» ανέφερε η δήλωση.
Το χειρουργείο πάντως έγινε χθες σε ιδιωτική κλινική του Βερολίνου. Όλα πήγαν καλά αναφορικά με την λαμπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση χοληδόχου κύστης του κ. Ηλία.
Ο προσωπικός γιατρός του Πατριάρχη καθηγητής Tsisana Shartava που βρίσκεται στο Βερολίνο, δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
Ο Πατριάρχης μετά την επέμβαση μεταφέρθηκε στο θάλαμο ανάνηψης.
Επιπλέον, οι Γερμανοί γιατροί έκαναν και καρδιολογικές εξετάσεις. «Όλες οι εξετάσεις έχουν δείξει καλά αποτελέσματα», – δήλωσε ο καρδιολόγος Shota Petriashvili.

15 σχόλια :

 1. Περαστικά στον Πατριάρχη Γεωργίας!
  Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη!
  Μπράβο του που δεν πήγε στην ψευτοσύνοδο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το κυάνιο που το βρήκε ο παπαμαμαλά τέτοιος;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο επικεφαλής της διαχείρισης της περιουσίας του πατριαρχείου ήταν ιερέας;
  Μάλλον κατάσκοπος με ράσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. όποιος είναι αντιοικουμενιστής όχι απλά θα διώκεται αλλά θα δολοφονείται;
  γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας την στάση του Πατριαρχείου Γεωργίας σχετικά με την ψευτοσύνοδο που την ακύρωσε και με την συνάντηση που είχαν με τον πάπα
  τους προδότες δεν τους αγάπησε κανείς, ούτε οι Γερμανοί στην κατοχή, απλά τους εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν την δουλειά τους και φεύγοντας ξεπάστρεψαν μερικούς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ομολογία Αγιορειτών στον Αυτοκράτορα Μιχαήλ Παλαιολόγο

  ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΩΣΗ

  ...Αλλά ούτε και που θα τους μνημονεύσουμε! Διότι κι αυτό είναι ένα τέχνασμα του πονηρού, ο οποίος, ενώ είναι σκοτάδι, υποκρίνεται το φώς, ώστε προβάλλοντας προς το παρόν την (επί ίσοις όροις) ένωση με αυτούς, να επιφέρει δολίως την απώλεια ολόκληρου του σώματος της Εκκλησίας. Και επειδή με φανερά επιχειρήματα δεν μπορεί να πείσει προς αυτή την κατεύθυνση, επιχειρεί εκ του αφανούς, να βρεί ένα παράθυρο, να περάσει μέσα το κακό στα κρυφά...

  περισσότερα εδώ:
  http://www.impantokratoros.gr/66219A13.el.aspx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Άραγε η πράξη του Γεώργιου Μαμαλάτζε είναι αποτέλεσμα "τυφλής υπακοής" σε οικουμενιστικά κελεύσματα;

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ποιος αλλος απο τον αρχιοικουμενιστη πατριαρχη. Θα χρησιμοποιησει οποιονδηποτε τροπο για να υποταξει οποιον του αντιστεκεται. Κυριε ελεησον, Χριστε μου, Κυριε ελεησον, φωτησε τον δος του μετανοια. Ευαγγ. Ζαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αδίστακτος o διάβολος αλλά και τα όργανά του. O Θεός βοηθός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εγκληματική οργάνωση είναι ο οικουμενισμός, τελικά, εκτός από παναίρεση της νέας τάξης.Περαστικά στον Πατριάρχη και ο Θεός μαζί του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Οι οικουμενιστές κολυμποριανοί δεν έχουν φραγμούς και όρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. παρατραβιγμένος τίτλος.''απόπειρα δολοφονίας'' υπάρχουν διαφορές μέσα στο πατριαρχείο..εκεί είναι θέμα..μάλλον εμπλέκεται και το κράτος...καμία σχέση όμως αυτή η ιστορία οτι πατριαρχης ειναι αντιοικουμενιστής και γιαυτό θέλανε να το σκοτώσουνε...για μένα Πατριάρχης που δεν παει στο Κολυμπάρι,όμως μεταάαπο 2 μήνες δέχεται τον πάπα και τον αποκαλεί αγιότατο,μόνο αντιοικουμενιστής δεν είναι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πίσω από τον Οικουμενισμό κρύβεται ο σκληρός πυρήνας του διεθνούς Σιωνισμού.
  Ο Οικουμενισμός προετοιμάζει το έδαφος, μαζί με άλλα πολιτικά και οικονομικά μέτρα, για την παγκόσμια επικράτηση του ανθρώπου Αντιχρίστου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. περαστικά στον Πατριάρχη Γεωργίας.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. όταν βλέπεις cia καταλαβαίνεις
  δούλοι
  καλύτερα φτωχοί και με την πίστη μας παρά προδότες του Χριστού για ένα πινάκιο φακής
  διώξτους όλους τους προδότες απ την στάνη σου Χριστέ μου εξολόθρευσέ τους, χάνονται ψυχές εξ αιτίας τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com