Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αναβλήθηκε η Ιερατική Σύναξη με θέμα τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη (φώτο)

DSC05567.JPG
Aπό καλά πληροφορημένες πηγές του Ιστολογίου μας γνωρίζαμε και σας ενημερώσαμε για την εσπευσμένη σύγκληση Ιερατικής Συνάξεως στο μητροπολιτικό μέγαρο σήμερα Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωΐ. Με τη Μητρόπολη να είναι άνω κάτω από την ενέργεια του πατρός Νικολάου Μανώλη να ανακοινώσει την διακοπή του μνημοσύνου του οικείου επισκόπου, το θέμα της σύναξης ήταν ένα και μοναδικό, «Πατήρ Νικόλαος», και ο σκοπός προφανής, να ασφαλιστούν «τα γίδια στο μαντρί», μη τυχόν και ακολουθήσει και κάποιος άλλος ιερέας της μητρόπολης το ηρωικό παράδειγμά του.  
Εμείς, όπως είχαμε ανακοινώσει, μαζευτήκαμε έξω από το Μητροπολιτικό Μέγαρο προκειμένου να συμπαρασταθούμε στον εκ νέου αδίκως διωκόμενο πατέρα Νικόλαο Μανώλη και να προκαλέσουμε τον έλεγχο στις ιερατικές συνειδήσεις των ναρκωμένων από την δεσποτοκρατία και τον οικουμενισμό ιερέων της μητρόπολής μας. Αλλά οι μόνοι ιερείς που παρουσιάστηκαν ήταν οι συγγενείς του πατρός Νικολάου, οι μόνοι που παρανόμως δεν είχαν προσκληθεί. Οι μητροπολιτικοί τους ενημέρωσαν ότι δεν επρόκειτο να γίνει καμία ιερατική σύναξη κι ότι αυτά περί  ιερατικής συνάξεως εκείνης της ημέρας ήταν ψευδείς ειδήσεις που διέσπειρε η Κατάνυξη. Ως προς την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων το μόνο που έχουμε να πούμε είναι οτι τη συγκεκριμένη είδηση της διασταυρώσαμε από πολλές μεριές, αλλά, επισήμως, μας το ανακοίνωσε άθελά της η γραμματεία της Μητρόπολης.
Αφού, λοιπόν, η ιερατική σύναξη αναβλήθηκε από  τον φόβο των δικών μας αντιδράσεων, αποφασίσαμε να συντάξουμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στη δίωξη του πατρός Νικολάου, να το υπογράψουμε και να το παραδώσουμε στην γραμματεία της Μητρόπολης. Όμως το ψήφισμα που υπογράψαμε 130 περίπου ψυχές έξω στα σκαλιά του μεγάρου επί της Βογατσικού, δεν έγινε δεκτό με την πρόφαση ότι οι υπογραφές μας έπρεπε να έχουν θεώρηση του γνησίου της υπογραφής . Η άρνηση της μητρόπολης μας προκάλεσε αγανάκτηση, αλλά σύντομα ευθυμήσαμε με τη σκέψη ότι η Μητρόπολή μας πρωτοπορεί, ή θέλει να στέλνει δουλειά στα ΚΕΠ (η επόμενη παράστασή μας θα γίνει στα πλησιέστερα ΚΕΠ και για τα παράπονα θα παραπέμπουμε στη Μητρόπολη) ή επιθυμεί την επόμενη φορά να υπογράφουμε ένας  ένας  μπροστά στον γραμματέα με την ταυτότητα ανά χείρας. Εν τέλει αποφασίσαμε να επιδώσουμε το ψήφισμα με δικαστικό επιμελητή.
Σε κάθε περίπτωση, αποδείχτηκε  ότι οι ιθύνοντες της Μητρόπολης δεν έχουν το σθένος να μας κοιτάξουν στα μάτια και με παρρησία να υποστηρίξουν την θέση τους ενάντια στον πνευματικό μας πατέρα Νικόλαο Μανώλη. Ας συνεχίσουν να μας κοιτάζουν μέσα από τα παράθυρα του μεγάρου πίσω από τις βαριές κουρτίνες. Εμείς θα είμαστε εκεί, όποτε χρειαστεί να υπερασπιστούμε τον δίκαιο αγώνα του πατρός Νικολάου, αλλά και κάθε άλλου ήρωος Ορθόδοξου ιερέα που θα βρεθεί στη θέση του.
Γι΄ αυτό και αύριο θα είμαστε στις 6:45 στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας, ώστε να προασπίσουμε το νόμιμο και κανονικό δικαίωμα του πατρός Νικολάου να ιερουργήσει στην εφημερία του. Γιατί, όπως συνήθιζε να λέει ο μακαριστός Παντελεήμων Χρυσαφάκης, και σίγουρα θα θυμούνται οι παλαιότεροι ιερείς της Μητρόπολης,  «ο εφημέριος στην εφημερία του είναι Δεσπότης» .
DSC05552.JPG
DSC05574.JPG
DSC05557.JPG
DSC05564.JPG
DSC05561.JPG
DSC05565.JPG
DSC05572.JPG
DSC05566.JPG
DSC05554.JPG
DSC05556.JPG

12 σχόλια :

 1. Τι θέλουν; Γνήσιο υπογραφής; Και αν το έχουν τι θα αλλάξει; Γελοιοποιούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Πρωΐας δὲ γενομένης συμβούλιον ἔλαβον πάντες οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ πρεσβύτεροι τοῦ λαοῦ κατὰ τοῦ Ἰησοῦ ὥστε θανατῶσαι"
  Αυτό θα γινόταν αν η μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν είχε ως αρχική ιστοσελίδα στο broswer της την 'αιρετική, σχισματική και πλανεμένη" Κατάνυξη.

  Ένα ιστολόγιο οδήγησε ολόκληρη μητρόπολη, και μάλιστα Θεσσαλονίκης, να ακυρώσει τη σύναξη της, επειδή κάλεσε σε μία απλή παρουσία μας έξω από τη μητρόπολη.

  Βρε εκεί στη μητρόπολη αφήστε τα smartphones και τις εφημερίδες και ανοίξτε το Ευαγγέλιο (το έχετε και στην ιστοσελίδα, αν είστε αγράμματοι θεολογικώς το έχει και σε νεοελληνική απόδοση) να μάθετε τα νέα και τα μελλούμενα από εκεί, διότι εκεί λέει "εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω" και αλλού "ἀντίχριστοι πολλοί γεγόνασι".

  Μήπως το "Ευαγγέλιο" του οικουμενισμού που κηρύττετε είναι "παρ' ὃ παρελάβετε"; Κάποιοι Άγιοι βέβαια (λ.χ. Ιουστίνος Πόποβιτς, Όσιος Παίσιος Αγιορείτης κ.α.) αυτό υποστηρίζουν.


  ΥΓ: Τώρα θα διεκδικήσω και εγώ μια θέση στην επόμενη παράθεση σχολίων ως κατηγορητήριο στον π.Νικόλαο;


  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν πειράζει που δεν δέχτηκαν τις υπογραφές μας,τις δέχτηκε με χαρά ο Χριστός μας στον Ουρανό και είναι μια Ομολογία πίστης που Του αρέσει πολύ.Αν ήξεραν οι μητροπολιτικοί πόσο καλό μας κάνουν που μας διώκουν....τους ευχαριστούμε θερμά γι αυτό...τζάμπα στεφάνια μας χαρίζουν!!!Υποστηρίζουμε τον αγώνα του Πατρός Νικόλαου Μανώλη ενάντια στον οικουμενισμό και την αίρεση.Ζήτω η Ορθοδοξία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο!πολύ καλή ενέργεια!
  βάλτε αν μπορείτε και ένα ψήφισμα στο ιστολόγιο να το υπογράψουμε και όσοι είμαστε εκτός Θεσσαλονίκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αύριο 6:45 ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ, όλοι στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας

  Εννοείται ότι δεν είμαστε μόνον "χριστιανοί του πληκτρολογίου".
  Εννοείται ότι όταν μας καλεί η συνείδηση μας, η ορθόδοξη εκκλησία μας και η πατρίδα,
  οφείλουμε και ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ εκεί.
  Άπαντες Παρόντες!
  http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/02/645.html#more

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΞΙΟΣ Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Εἴη ὁ Θεὸς μετ' αὐτοῦ καὶ μεθ' ἡμῶν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συγχαρητήρια στους μπλόγκερς της Κατάνυξης! Καταπληκτική δουλειά! Έχουν καταφέρει κάτι το αδιανόητο: με απλές πλην όμως τακτικές "φρέσκιες" δημοσιεύσεις ειδήσεων, με κινητοποιήσεις του απλού λαού, την συμμετοχή του κοσμάκη του μεροκάματου, της βιοπάλης, της αγωνίας για τον επιούσιο σε συγκεντρώσεις που έχουν παλμό ζωντάνια και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο , πέτυχαν να κερδίσουν μια χαμένη υπόθεση εναντίον πνευματικών γολιάθ οικουμενισμού και γραφειοκρατικών λυαίων ιεραρχίας. Και μόνο που η πραγματική ζωή επηρεάζεται από τα σχόλια που δημοσιεύονται εδώ , αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η τέταρτη εξουσία είναι πλέον το διαδύκτιο!

  Σας ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραίο σχόλιο, κοινωνιολόγε!

   Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

   Διαγραφή
 8. Δεν έχω λόγια... τους αρέσει να γελοιοποιούνται τους μητροπολιτικούς; Τί θέλουν; Ο μητροπολίτης ασπάζεται τον οικουμενισμό αλλά κατηγορεί τον παπα Νικόλα για απείθεια. Ο παπα Νικόλας επειδή η συνείδησή του δεν ξεπουλιέται, προχωρά σε διακοπή μνημοσύνου, ο λαός τον στηρίζει, γράφει τα σχόλιά του στο διαδίκτυο και γι΄αυτό κατηγορείται ο παπα Νικόλας. Σήμερα ακυρώνεται η κρυφή σύναξη, το συνέδριο των παρανόμων δηλαδή. Ποιός ξέρε... ίσως τους κάλεσαν νύχτα. Θα τους εκβιάσουν; Θα τους μαλώσουν; Ποιός θα γίνει αρνητής και ποιός Ιούδας; Ο Θεός να μας φυλάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μαύρα χάλια έχει καταντήσει η μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
  Ο Ανθιμος ακόμη να βάλει μυαλό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ρε παιδιά το πράγμα ειναι φως ΦΑΝΑΡΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. προς Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και των περί αυτής:
  Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας:
  "Aύτη εστίν η Ορθόδοξος πίστις, ην ο μη τηρήσας αμώμητη σωθήναι ου δύναται"

  Άγιος Mάξιμος ο Ομολογητής:
  "Φυλάξομεν δε μάλλον το πρώτο και μέγα της σωτηρίας ημών φάρμακον, την καλήν λέγω της πίστεως κληρονομίαν"

  Άγιος Mελέτιος ο Ομολογητής:
  "το την αλήθεια σιγάν κίνδυνος όντως μέγας και κόλασις αιώνιος και βόθρος απωλείας. Oυ δίκαιον, ου θεμιτόν, ου πρέπον ευσεβέσι όλως σιγάν ένθα Θεού τούς νόμους αθετούσι"

  Και προς τους απανταχού ορθοδόξους χριστιανούς, με αγάπη και με πόνο ψυχής αδελφοί μου σας παρακαλώ προσέχετε που θα βρείτε ορθόδοξο πνευματικό!!! Είχε πει ο Προφήτης Αμμώς στην Παλαιά Διαθήκη:
  "Tάδε λέγει Kύριος. Ιδού ημέραι έρχονται και εξαποστελλώ λιμόν επί την γην. Oυ λιμόν άρτου, ουδέ λιμόν ύδατος, αλλά λιμόν του ακούσαι λόγον Kυρίου. Kαί περιδραμούνται οι άνθρωποι από ανατολών έως δυσμών και από βορρά έως νότου ίνα εύρωσιν και ακούσωσιν λόγο Θεού και ουδαμού ευρήσωσιν αυτόν".

  Πατέρα Νικόλαε είμαστε μαζί σου. Ο Θεός να σε στηρίζει και η Υπεραγία Θεοτόκος να σε παρηγορεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com