Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Απάντηση του Ιστολογίου Κατάνυξις προς τους αναγνώστες και φίλους, αλλά και στις διμούτσουνες οχιές του Οικουμενισμού.

βαρθολομ.JPG

Οι διαχειριστές του Ιστολογίου Κατάνυξις ασπαζόμαστε, συμφωνώντας απολύτως, τις διατυπωμένες θέσεις του πνευματικού μας πατρός Νικολάου Μανώλη, που παραθέτουμε παρακάτω:

“ Δεν είμαστε ΓΟΧ, είμαστε με το νέο ημερολόγιο αλλά σεβόμαστε το Παλαιό, το οποίο σέβεται και ακολουθεί το άγιον Όρος και όλα τα Πατριαρχεία, πρεσβυγενή και νεώτερα, εκτός του Οικουμενικού, που για λόγους φιλοπαπικούς, άλλαξε αναιτίως και αιφνιδίως το πάτριο ημερολόγιο.
Πολεμούμε τον Οικουμενισμό και υποστηρίζουμε κάθε θύμα του. Θύμα του πατριἀρχου Βαρθολομαίου, είναι η Ιστορική Μονή της Εσφιγμένου. Θύμα του πατριἀρχου Βαρθολομαίου, είναι οι Αγιορείτες Μοναχοί, που διέκοψαν το μνημόσυνό του, μετά την Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης και βιώνουν διωγμούς, εκφοβισμούς και απειλές. Θύμα του πατριἀρχου Βαρθολομαίου, είναι η μονή του αγίου Γρηγορίου Παλαμά και η συνοδεία αυτής, στο Φιλώτα Φλώρινας.
Στηρίζουμε στη δίωξή τους, τους Πατέρες της Ι. Μονής Εσφιγμένου, που διώκονται για τον αντιαιρετικό τους χαρακτήρα και τη διακοπή του μνημοσύνου του αιρεσιάρχου Πατριάρχου.
Δεν συμφωνούμε βέβαια μαζί τους σε ακραίες και εξωεκκλησιαστικές θέσεις (όπως π.χ. παρά την ορθή διακοπή του μνημοσύνου του αιρεσιάρχου οικουμενικού Πατριάρχου, στη θέση του να μνημονεύουν άλλον επίσκοπο των ΓΟΧ ή να επιβάλλουν αναβαπτισμό και εκ νέου χειροτονία σε ιερείς του νέου ημερολογίου). Γι αυτές τις θέσεις και μερικές άλλες, δεν έχουμε πνευματική κοινωνία μαζί τους, αλλά τη στιγμή αυτή, προέχει η υποστήριξή μας στον άδικο, πατριαρχικό και φασιστικό διωγμό τους, που γίνεται για τη διακοπή μνημοσύνου”.


37 σχόλια :

 1. μπαζει νερα αυτη η λογικη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι να πουν οι οικουμενιστες για νερά; Εσεις έχετε βουλιάξει στο βούρκο του οικουμενισμου.

   Διαγραφή
 2. Έτσι, πολύ σωστά τα λέτε.
  Στέφανος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΝ μνημονευουν αλλον επισκοπο.
  ΔΕΝ μνημονευουν κανεναν επισκοπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν εννοούν να το καταλάβουν κάποιοι. Ειλικρινά έχω απογοητευτεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ακριβώς, πολύ σωστή τοποθέτηση.Συντασσόμαστε με την θέση του Ιστολογίου.Και να προσθέσω κάτι.Μακάρι να βρεθεί τρόπος(χωρίς ακρότητες) να ξαναενωθούμε όλοι μαζί,παλαιό και νέο,γυρνώντας στο παλαιό(είμαι νεοημερολογίτης)!Ο Άγιος Πορφύριος ερωτηθείς από την μητέρα μου,ποιο είναι το σωστό ημερολόγιο,είχε πει τα εξής λόγια:Καλύτερο είναι το παλαιό ημερολόγιο αλλά δεν πειράζει ας είσαι και με το νέο.....
  Άσχετα με την ποθητή επανένωση, νεοημερολογιτών και παλαιοημερολογιτών,τώρα ήμαστε ενωμένοι στον κοινό αγώνα εναντίον του αντίχριστου οικουμενισμού και του θρασύτατου αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου!!!
  Να γίνει σύντομα κάποια Ορθόδοξη Σύνοδος που θα αποφασίσει την καθαίρεση του αιρεσιάρχη βαρθολομαίου!!!!Εδώ και τώρα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπράβο Γιώργο, πολύ ωραίο το μύνημα σου.

   Διαγραφή
  2. Συμπλήρωμα:Καταπληκτική φωτογραφία,σκιαγραφεί πλήρως τον εικονιζόμενο!

   Διαγραφή
 6. 'Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

  1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
  2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  Οι υποχρεώσεις επίσης των δικαστών, μια και δεν είναι στο απυρόβλητο, είναι να εφαρμόζουν το νόμο ανεξαιρέτως σε όλους, και να μην υπάρχουν διακρίσεις, επομένως περιμένουμε να εφαρμόσουν το νόμο σε όλους όσους τις τελευταίες δεκαετίες συνελλήφθησαν ως μπαχαλάκηδες, ταραξίες, τραμπούκοι, όλους όσους κατέστρεψαν δημόσια ή ιδιωτική περιουσία και αφέθησαν ελεύθεροι για άγνωστους λόγους για μας, και να δοθούν τα ονόματα τους όλων είτε είναι επώνυμοι είτε ανώνυμοι στην δημοσιότητα,να δούμε και τα πρόσωπα τους όπως είδαμε του γέροντος, όπως δόθηκαν και των μοναχών, διαφορετικά, ας ακυρώσουν την συγκεκριμένη ποινή προς τους μοναχούς και τους γέροντες διότι πλέον δεν μιλούμε για αρχή ισότητας αλλά για άλλες καταστάσεις
  Όσον αφορά το άλλο κομμάτι της ιστορίας, ο πατριάρχης οφείλει ΠΡΩΤΟΣ μια και είναι η κεφαλή, να φερθεί όπως ο Κύριος και όλοι οι Αγιοι Του, δείχνοντας ταπείνωση και ζητώντας συγγνώμη από όλους τους μοναχούς και γερόντια που ταλαιπωρήθηκαν και διώκονται και ταλαιπωρούνται, δείχνοντας έτσι ,πως εφαρμόζει ΠΡΩΤΟΣ τις ευαγγελικές εντολές περί Αγάπης προς τον συνάνθρωπο και το Παράδειγμα του Κυρίου, και επίσης περιμένουμε μια δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα, μια δήλωση δεν θα κάνει; προκαλεί μεγάλη έκπληξη ότι δεν κάνει κάποια δήλωση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλά τα λέτε εσείς που αντιτίθεστε με την σύνοδο της Κρήτης , αλλά το μόνο που κάνετε είναι να καθησυχάζεται το ποίμνιο, την στιγμή που έχετε ακόμα επικοινωνία με το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Η σταματήστε το μνημόνιο άμεσα η σταματήστε να κηρύττετε λόγια χωρίς ουσία, ξεκάθαρες Θέσεις οχι να φαίνεται ότι υπάρχει δράση για να παίρνει την αντίδραση . Σε αυτό το κομμάτι ο Βαρθολομαίος είναι πιο ξεκάθαρος και πιο συνεπείς στης απόψεις του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχεις δίκιο οι επίσκοποι πρέπει να παύσουν να μνημονεύουν τους αιρετικούς οικουμενιστες. Κληρος και λαός πρέπει να αντιδράσουμε στους απαθείς επισκόπους.
   Αύριο πρέπει να αντιδράσουμε σε όσους ιερείς αποκαλέσουν την ψευτοσυνοδο Κρητης Αγία και να υποστηρίξουμε όσους ιερείς ενημερώσουν το λαό για τη ψευτοσυνοδο.

   Διαγραφή
 8. Απο τον Μεταξακη και μετά όλοι οι Πατριάρχες ήταν οικουμενιστες φίλο παπικοί και το ξέρετε αυτό όλοι από τότε έπρεπε να κόβατε το μνημόσυνο όχι τώρα που έχουν περάσει τόσα χρόνια και είναι πλέον αργά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποτε δεν ειναι αργα. Αργα θα ναι μονο μεσα στον ταφο.

   Διαγραφή
 9. Υποστηρίζετε δηλαδή σχισματικούς που βλασφημούνε κατά των Αγίων μας Μυστηρίων..εύγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.
  Θα ήθελα να σας παρακαλέσω την επόμενη φορά που θα αναρτήσετε ανάλογη φωτογραφία να προηγείται το:
  ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.
  Βρε παιδιά κόντεψα να μείνω,λες και είδα μπροστά μου τον έξω από δω και μακρυά!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΔΕΡΦΕ ! ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ! ΕΧΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ? ΦΩΤΟΓΕΝΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ?

   Διαγραφή
  2. πάντως είναι απίστευτο το γεγονός ότι είναι συνέχεια αγέλαστος και βλοσυρός και όταν αγκαλιάζεται με τον πάπα και τους παπικούς γελάει ολόκληρος, τέτοια αγάπη και φιλιά , ενώ οι πάπες δεν έχουν ανάλογη έκφραση αγάπης απέναντι του , κοιτάξτε φωτογραφίες και βίντεο

   Διαγραφή
  3. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής.
   Τα μάτια του δυστυχώς, φανερώνουν ποιό πνεύμα τον διακατέχει.
   Δες πόση γαλήνη αισθάνεται κανείς βλέποντας έναν άνθρωπο του Θεού και πόση ταραχή αισθάνεται μ' ένα του αντιθέτου.

   Διαγραφή
 11. Συμφωνώ απολύτως με τις απόψεις του Ιστολογίου Κατάνυξις!
  Είμαστε μαζί σας.
  Εύχομαι ο Θεός να σας έχει καλά και να ενισχύει τον αγώνα σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ.
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Συμφωνώ απολύτως με την θέση του ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Είναι φανερό, σε όποιον διαβάσει τις παραπάνω θέσεις , οτι είναι μονόπλευρες και άδικες.
  Το άν ο Πατριάρχης είναι αιρεσιάρχης ή όχι, είναι προσωπική σας άποψη όχι Εκκλησιαστική Συνοδική Απόφαση.
  Η Μονή Εσφιγμένου δεν είναι θύμα του Βαρθολομαίου, διότι η ανταρσία τους ξεκίνησε το 1970, όταν δεν ήταν Πατριάρχης ο Βαρθολομαίος.
  Θύματα του Πατριάρχη δεν είναι αυτοί που διέκοψαν το μνημόσυνο, διότι αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να διακόψουν το μνημόσυνο ολες οι Νέες Χώρες, οι Μητροπόλεις, τα Μοναστήρια, όλο το Αγιον Ορος, και οτιδήποτε άλλο υπάγεται στο Πατριαρχείο. Οι διακόψαντες το μνημόσυνο, που είναι ελάχιστοι, πήραν την απόφαση για τον εαυτό τους και με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς την πίεση κανενός.
  Οι καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου δεν διώκονται για τον "αντιαιρετικό τους χαρακτήρα" αλλά για παράβαση Νόμων περί εκρηκτικών, κλπ. , και κατόπιν Δικαστικής Αποφασεως.
  Και βέβαια, είναι δικαίωμα του καθενός να υποστηρίζη όποιον θέλει, αλλά είναι περίεργο και αλλόκοτο, να υποστηρίζουμε αυτούς με τους οποίους δεν έχουμε "πνευματική κοινωνία" και να καταδικάζουμε αυτούς με τους οποίους έχουμε "πνευματική κοινωνία" !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσπαθησε σε παρακαλω να δεις λιγο βαθυτερα.

   Διαγραφή
  2. Ο 12:12 σε λίγο θα μας πει ότι ο Μεθόδιος ερηξε τη μολότοφ. Άσε μας επιτέλους,ούτε ο ίδιος δε πιστεύεις όσα λες. ΞΕΡΕΙς ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι αυτά που συμβαίνουν είναι στα πλαίσια διωγμού από τους οικουμενιστες που τώρα πήγαν ένα βήμα παρακάτω.

   Διαγραφή
  3. Κακώς έχουμε πνευματική κοινωνία με τους λαθρεπιβάτες της ορθοδοξίας οικουμενιστες.

   Διαγραφή
 15. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση είναι ορθόδοξη και αναγκαία διότι πολλά γράφτηκαν, τα περισσότερα άδικα για το ιστολόγιο. Η καλοπροαίρετη κριτική πάντοτε είναι ευπρόσδεκτη. Η δηλητηριώδης όμως αλαζονεία, καταστροφική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ευγε στο ιστολογιο κατανυξη για την αληθινη ενημερωση που προσφερει.Δυστυχως η εκκλσιαστικη ενημερωση των περισσοτερων επισημων εντυπων και μεσων .ειναι σε αλλο μηκος κυματος . Ολα πανε καλα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η αλήθεια πάντως είναι πως οι Εσφιγμενίτες και γενικώς οι Ζηλωτές δεν μνημονεύουν εκφώνως κανέναν επίσκοπο, ορθώς, μιας και το Άγιον Όρος υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Εφόσον λοιπόν ο Πατριάρχης έχει πέσει σε αίρεση γίνεται απλή παράλειψη του ονόματός του. Αυτή την θέση κράτησε η Εσφιγμένου από την αρχή της αποτειχίσεώς της επί του μακαριστού Ηγουμένου Αθανασίου. Επομένως σε αυτό το σημείο τους αδικεί το σεβαστό ιστολόγιο Κατάνυξις.
  Υ.Γ. Για τα περί αναβαπτισμού συμφωνώ μαζί σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανήκω στην Συνοδο ΓΟΧ (τουλάχιστον προς το παρον...), τα θέματα που μας χωρίζουν δεν είναι του παρόντος (εκατερωθεν γινανε λαθη και διογκωθηκε το χασμα-Σχισμα). Επισκοπος άλλος μέσα στο Μοναστήρι απ΄όσο ξέρω δεν μνημονεύεται.
  Θα αναφερθω όμως λίγο στο θέμα του αναβαπτισμού που αναφέρεται, καθώς είναι πολύ σημαντικο. Απ΄όσο ξερω ο Πατερ Νικολαος βουταει κανονικα τα παιδια και γενικοτερα συμπαρίσταται πιο πολυ στην Ι.Μ Εσφιγμένου σε σχέση με καποιους αλλους κι ενω ΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ....
  Η συντριπτικη πλειοψηφια των νεο/των, ειδικα μετα την δεκαετία του ΄60 που ακολουθήθηκε αυτη η "γραμμη" (εκτος εξαιρεσεων) ειναι αβουτηχτοι = αβαπτιστοι κατα τον Ιερο Νικοδημο, ο οποίος ονοματίζει το "βαπτισμα" χωρίς καταδυσεις:
  α) ερημον πάσης χάριτός ἐστι καὶ ἁγιασμοῦ καὶ ἀφέσεως ἁμαρτιῶν.
  β) οἱ Λατῖνοι εἶναι ἀβάπτιστοι, διατὶ δὲν φυλάττουσι τὰς τρεῖς καταδύσεις εἰς τὸν βαπτιζόμενον
  δηλαδή αναφερεται αποκλειστικα στο θεμα των καταδυσεων και δεν τεκμηριωνει σε αυτο το κειμενο την ακυροτητα του "βαπτισματος" των παπικων λόγω της αιρέσεως τους.
  Παρακάτω το κείμενο κι απορίας άξιον πως κάποιοι μέσα στους ΓΟΧ τόσα χρόνια κοινωνουσαν νεο/τες (αναφερομαι στους διπορτους) κι άλλοι έκαναν τα στραβα ματια....και τωρα πια μιλαμε κι επισημα για ΣΥΝΟΛΟ "Επισκοπων" της κρατουσας που ακολουθουν κεκριμμενες αιρεσεις, μ΄ότι αυτο συνεπαγεται...
  Αγ. Nικόδημος ὁ Ἁγιορείτης :
  «Tὸ βάπτισμα αὐτῶν ψεύδεται τὸ ὄνομα αὐτοῦ. Kαὶ οὐχ ὅλως ἐστὶ βάπτισμα, ἀλλὰ ράντισμα μόνον ψιλόν… Tὸ λατινικὸν ράντισμα, τῶν καταδύσεων καὶ ἀναδύσεων ὂν ἔρημον, ἀκολούθως ἔρημον καὶ τοῦ τύπου τοῦ τριημερονυκτίου θανάτου καὶ τῆς ταφῆς καὶ Ἀναστάσεως τοῦ Kυρίου ὑπάρχει. Ἐκ δὲ τούτων, δῆλόν ἐστι καὶ ὁμολογούμενον, ὅτι καὶ ἔρημον πάσης χάριτός ἐστι καὶ ἁγιασμοῦ καὶ ἀφέσεως ἁμαρτιῶν. Eἰ δὲ οἱ Λατῖνοι ἀνθίστανται, ὅτι τὸ ἑαυτῶν ράντισμα διὰ τῶν ἐπικλήσεων τῆς ἁγίας Tριάδος παρεκτικόν ἐστιν ἁγιασμοῦ καὶ χάριτος, ἂς μάθωσιν, ὅτι δὲν τελειοῦται τὸ βάπτισμα διὰ μόνον τῶν τῆς Tριάδος ἐπικλήσεων, ἀλλὰ δεῖται ἀναγκαίως καὶ τοῦ τύπου τοῦ θανάτου καὶ τῆς ταφῆς καὶ ἀναστάσεως τοῦ Kυρίου. Ἐπειδὴ οὔτε μόνη ἡ εἰς τὴν Tριάδα πίστις σῴζει τὸν βαπτιζόμενον, ἀλλὰ σὺν αὐτῇ ἀναγκαία ὑπάρχει καὶ ἡ εἰς τὸν θάνατον τοῦ Mεσσίου πίστις καὶ οὕτω δι᾽ ἀμφοτέρων ἐντὸς τῆς σωτηρίας καὶ μακαριότητος γίνεται οὗτος».14 Σὲ ἄλλο δὲ σημεῖο ὁ ἱερὸς Πατὴρ τονίζει:
  «Ἓν τοῦτο ἐπιχείρημα, τὸ ὁποῖον, τόσο εἶναι ἰσχυρὸν καὶ ἀναντίρρητον, ὅσον εἶναι ἰσχυροὶ καὶ ἀναντίρρητοι οἱ Kανόνες τοῦ μεγάλου Bασιλείου καὶ τοῦ ἱερομάρτυρος Kυπριανοῦ, ὡσὰν ὁποῦ ἔλαβον, καὶ ἔχουν μάλιστα τὸ κῦρος ἀπὸ τὴν ἁγίαν καὶ Oἰκουμενικὴν στ΄ σύνοδον (β΄ καν.) οἱ Λατῖνοι εἶναι ἀβάπτιστοι, διατὶ δὲν φυλάττουσι τὰς τρεῖς καταδύσεις εἰς τὸν βαπτιζόμενον, καθὼς ἄνωθεν ἡ ὀρθόδοξος Ἐκκλησία παρὰ τῶν ἁγίων Ἀποστόλων παρέλαβεν… Λοιπὸν ἀβάπτιστοι οἱ Λατῖνοι, διατὶ δὲν κάνουσι τὰς τρεῖς καταδύσεις καὶ ἀναδύσεις, κατὰ τὴν Ἀποστολικὴν παράδοσιν. Περὶ τούτων τῶν τριῶν καταδύσεων πόσον εἶναι ἀναγκαῖαι καὶ ἀπαραίτητοι εἰς τελείωσιν τοῦ βαπτίσματος, δὲν λέγομεν. Ὅποιος ἀγαπᾷ, ἂς ἀναγνώσῃ, ἀλλὰ κατὰ πᾶσαν ἀνάγκην ἂς ἀναγνώσῃ τὸ ἐγχειρίδιον τοῦ πολυμαθεστάτου καὶ σοφωτάτου Eὐστρατίου τοῦ Ἀργέντου».

  Άλλα κείμενα Αγίων Πατέρων περί των καταδύσεων είδα εδώ
  https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9.html

  Σταύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. H υπερβολική πολυπραγμοσύνη οδηγεί σε αστοχίες. Ο σχισματικός δεν δικαιώνεται μόνον και μόνον επειδή είναι αντίπαλος του Πατριάρχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολυ σωστα. Και οφειλω να ομολογησω οτι η θεσις του ιστολογιου " συμφωνουμε" και "δεν συμφωουμε" .......
   Μπορει εστω και κατ' ελαχιστο να συμφωνουμε, με τους υβριστες των Αγιων μας Παισιου και Πορφυριου;;
   Ανθρωπινα, ναι, ειναι για λυπηση, οπως και ο σατανας για τη πτωση του..

   Διαγραφή
 20. Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης πουθενά δεν λέει ότι οι Ορθόδοξοι που δεν έκαναν σωστά το βάπτισμα να ξαναβαπτίζονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάνετε λάθος
   Πρώτον ο Νικόδημος δεν ειναι η φωνή της Εκκλησίας αλλά ο ερμηνευτής των κανόνων
   Τους γνωρίζετε τους κανόνες?

   Η Α' οικουμενική αναβάπτισε τους αιρετικούς Παυλιανιστές 19ος κανων
   Η Β' οικουμενική αναβαπτισε αρκετούς αιρετικούς 7ος κανων αλλα τους αρειανους τους δεχθηκαν με την αναμυρωση επειδη δεν γινοταν αλλιως ( κατα ακρωτάτη οικονομια) μιας και το 99% ηταν βαπτισμενοι απο αυτους ακομα και οι κληρικοι
   Η 4η οικουμενικη στιν 14ο κανόνα οριζει το ίδιο. Δηλαδή οποιος εχει τον ορθοδοξο τυπο του βαπτισματος να γινεται δεκτος με την αναμυρωση

   Οι κανονες του Μ.Βασιλείου οριζουν εξ απαντος βάπτισμα οπως και των αποστόλων

   Η Πανορθόδοξη του 1756 οριζει οτι η επιχυση των Παπικων να μην ειναι δεκτον ως εγκυρο και ο ανθρωπος να βαπτιστεί ακινδύνως

   Και εδω τωρα φθασαμε στο δια ταυτα,
   η επίχυση και το ραντισμα των Παπικων ειναι Ακυρο αλλα τη επίχυση και το ραντισμα απο τους οικουμενιστες ειναι έγκυρο?

   Αυτα προς ώρας

   Διαγραφή
 21. Πάλι εκτός θέματος είμαστε. Η “Εκκλησία” της Ελλάδος είναι Αιρετική. Διακοπή μνημοσυνου εδώ και τώρα γιατί αλλιώς αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Αυτή η τοποθέτηση ξεκαθαρίζει το τοπίο, συνεχίστε έτσι, άξιος ο μισθός σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com