Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Τα παράδοξα των κλόουν συνεχίζονται στην Αγγλικανική τελετή, την οποία καλούν "ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ"

clown-mass1_020512.jpg
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Ανάμεσα στο πλήθος των ατοπημάτων των αιρετικών Αγγλικανών, προστίθεται, αν είναι δυνατό, αγγλικανική τελετή την οποία καλούν "Θεία Λειτουργία", εις μνήμη του διάσημου κλόουν Joseph Grimaldi (1778-1837). Τούτο αναφέρουν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης αλλά και κάποια ελληνικά. Αυτή είναι η 71η φορά που επισυμβαίνει τέτοιο παράδοξο.

Αυτή τη φορά της τελετής προεξήρχε Αγγλικανή ‘’ιέρεια’’.  Η τελετή αυτή καλείται ‘’Τhe Mass clown’’ και πραγματοποιείται από τους αιρετικούς Αγγλικανούς, στο ναό της Αγίας Τριάδος σε μια συνοικία του Βόρειου Λονδίνου. Χθες έγινε η τελετή αυτή έγινε στο ναό των Αγίων Πάντων του Λονδίνου.
Προς τούτο ήλθαν όλοι ντυμένοι κλόουν, φέρνοντας μαζί τους και διάφορα ‘’συναφή’’. Μάλιστα όταν στο τέλος προσήλθαν να ‘’κοινωνήσουν’’, ήταν να λυπάσαι από τις φωτογραφίες που ανάρτησαν στο διαδίκτυο. «Πας ο λαός κατά τάξιν μετά αιδούς και ευλαβείας, άνευ θορύβου», αναφέρουν οι ‘’Διαταγές των Αποστόλων’’.   Αβίαστα όμως έρχεται ο συλλογισμός, ότι οι ‘’Διαταγές των Αποστόλων’’, αναφέρονται στη στάση των πιστών  στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όχι σε μια τελετή αιρετικών.
Παρενθετικά να αναφέρω αυτό που διάβασα σε παλαίτυπο βιβλίο, έκδοσης 1891 (εν Αθήναις),  που τιτλοφορείται «Δοκίμιον περί ενώσεως Αγγλικανών Επισκοπάτων μετά της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας», του Νικολάου Χ. Αβράζη (Σχολάρχου Άρτης), όπου αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής εις το Κεφάλαιον  το οποίο τιτλοφορείται ‘’Τα 7 αντορθόδοξα ή αιρετικά άρθρα της Αγγλικανικής Εκλησίας’’: «ΧΧΧV – Φρονεί ότι αι Γενικαί Σύνοδοι δύνανται να πλανηθώσι και ενίοτε επλανήθησαν και εις αυτά τα Θεία. Όθεν τα υπ’ αυτών διαταττόμενας αναγκαία προς  σωτηρίαν,  ούτε ισχύν, ούτε κύρος έχουσι ότι ελήφθησαν εκ της Ιεράς Γραφής (άρθρ. Κ.Α΄)».  Με τέτοια απαξίωση για τις Οικουμενικές Συνόδους  πως να μην ολισθαίνουν διαρκώς οι αιρετικοί Αγγλικανοί;  
Αν προσθέσομε σ’αυτό το απαράδεκτο και τη βλάσφημη ‘’ακολουθία’’ του γάμου των ομοφυλοφίλων, που συνέταξαν παρά τις αντιδράσεις στους κόλπους τους, θα αντιληφθούμε το πλήθος των ολισθημάτων των. Είναι γνωστή η απαράδεκτη στάση των δύο Αγγλικανών καλουμένων ‘’αρχιεπισκόπων’’ Καντέρμπουρυ  και Νέας Υόρκης,   στο θέμα των ομοφυλοφίλων. Η πρόταση επίσης του καλουμένου ‘’αρχιεπισκόπου’’  Καντέρμπουρυ, για ένα «σύστημα επιλογών», όπου κάποιος μπορεί να επιτελεί ‘’γάμο’’ ομοφυλοφίλων ή όχι, τι άλλο καταδεικνύει; Η περίπτωση του αιρετικού Αγγλικανού καλουμένου ‘’επισκόπου’’ Gene Robinson που έκανε πολιτικό ‘’γάμο’’ με άνδρα, δεν καταδεινύουν  του λόγου το αληθές; Για τούτο η τελεία αγάπη προς τους εν πλάνη αυτούς συνανθρώπους μας, πρέπει να  είναι έκφραση  Ορθόδοξης ομολογίας.


3 σχόλια :

  1. καρναβάλια μες τους ναούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαυτους θελει να μας ενωσει ο βαρθολομαιος,μα τόση ξεφτίλα από τους οικουμενιστές;Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com