Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Διώξεις αντιοικουμενιστών στη Ρουμανία

Μια πολύ σύντομη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα, την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017, στη Σκήτη Ραντένι (ανήκει στην Μονή Πέτρου Βόντα, τιμά την Αγία Παρασκευή), στα βόρειο-ανατολικά της Μολδαβίας, στη Ρουμανία.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος μαζί με μερικούς ιερείς από το Μποτοσάνι (η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού – σ.μ.), επιχείρησαν να διακόψουν την Θεία Λειτουργία. Ο πιστός λαός τους προέτρεψε να φύγουν. Φύγανε, όντος, αλλά σταμάτησαν στην αστυνομία όπου και κατέθεσαν μήνυση για χρίση βίας.
Μετά από λίγο έφθασε ο ηγούμενος Χαρίτων, της Μονής Πέτρου Βόντα, μαζί με τον ιερέα Π. Ιοαν Σισμανιάν και πολλούς αστυνομικούς.  Ο ηγούμενος Χαρίτων παραδέχτηκε ότι τον Πρωτοπρεσβύτερο τον είχε στείλει ο Μητροπολίτης Θεοφάνης, ενώ οι αστυνομικοί ήρθαν λόγο της μήνυσης που είχε μόλις καταθέσει ο εν λόγο πρωτοπρεσβύτερος. Ο δε Ιερέας Ιοαν Σισμανιάν είχε πάει για να γνωριστεί με το ποίμνιο που, κατ’ εντολή του Μητροπολίτου, θα ανελάμβανε έπειτα από την απομάκρυνση του αποτειχισμένου νυν Ηγουμένου, Ιερομονάχου Πάμβο Τζουγανάρου.
Έγινα πολλές συζητήσεις ο ηγούμενος Χαρίτων δέχθηκε  έλεγχο εκ μέρους του λαού που τον ρωτούσε με ποιο σκεπτικό έρχεται να επιβάλλει οτιδήποτε σ’ αυτήν την σκήτη. Δεν διέθετε ούτε ένα έγγραφο που να του το επιτρέπει αυτό. Οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν κάτι που να τεκμηρίωνε την μήνυση και επιπλέον δεν είχαν στα χέρια τους κανένα δικαστικό ένταλμα.
Εν τέλει όλοι αναχώρησαν. Ο ηγούμενος κατέληξε στο Δημαρχείο, να ψάξει για χαρτιά.
Ακούγεται ότι θα επιληφθεί ο ίδιος ο Μητροπολίτης Θεοφάνης.
Το Ραντένι θα καταθέσει μήνυση κατά του πρωτοπρεσβύτερου για διακοπή της Θείας Λειτουργίας.
Πηγή Ρουμανικές ιστοσελίδες:

6 σχόλια :

 1. ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΣ

  Δείξτε μας τέτοια.
  Για να αναδειχθεί το άκρως απαραίτητο αίσθημα
  της αγωνιστικής αλληλεγγύης.
  Λόγοις και έργοις.

  Εξηγείστε μας τη φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση.
  Ποιοί είναι οι δύο;

  Οι Ρουμάνοι Οικουμενιστές παίρνουν μαθήματα
  από τους δικούς μας.

  Εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο
  αλλά από τους Ρουμάνους Ορθόδοξους αγωνιστές.

  Εντύπωση κάνει η προσευχόμενη πιστή
  στην πρώτη από τις δύο άλλες φωτογραφίες.
  Γονατιστή στα χιόνια.

  Μία εικόνα χίλιες λέξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ/ή ανώνυμε/η, εν Χριστό αδελφέ/ή,

   Δεξιά στην φωτογραφία είναι ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας, κ. Θεοφάνης και αριστερά είναι ο αποτειχισμένος ιερομόναχος Πάμβος Τζουγκανάρου, ηγούμενος της Σκήτης Ραντένι που τελεί υπό διωγμό.
   Γονατισμένη στο χιόνι, μια μοναχή... Είθε ο Θεός να ελεήσει και εμάς δια των προσευχών αυτής.

   Διαγραφή
 2. Ας τα βλέπουν οι δικοί μας πατέρες.
  Αλλά ξέχασα, οι δικοί μας δεν ξεκαθάρισαν ακόμα αν οι κανόνες είναι υποχρεωτικοί ή όχι,γι'αυτό βρε!
  Άσε που θα πρέπει να υπάρξει και ομοφωνία ως προς την εφαρμογή τους.
  Τι, να ενεργήσουν σαν τους κουζουλούς τση Κρήτης,ή τους άλλους κείθε στην Φλώρινα και στον Βόλο,στην Λαμία και στο Όρος;
  Σεβαστοί πατέρες σε λίγο δεν θα πείθετε και μπορεί ν'ακούσετε και το:
  Ο Γιάννης με τα λόγια κτίζει ανώγια και κατώγια και άντε γειά.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλή δύναμη στους διωκόμενους. Εύχομαι ο Θεός να τους ενισχύει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Διώξεις αποτειχισμένων" και όχι "αντιοικουμενιστών"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. οι δικοί μας πού δίνουν λόγο; στον Τριαδικό Θεό; στη μασωνία; στο ρόταρυ; στους δήμαρχους; άιντε να τελειώνει αυτή η κωμωδία να μας δουλεύουν ψιλό γαζί κι απ την άλλη να ασπάζονται τους εχθρούς του Χριστού μας για λίγα αργύρια, τί ψυχή θα παραδώσουν δεν ντρέπονται λίγο; για ζώα μας πέρασαν να καταπίνουμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν; μέσα στον κόσμο ζούμε και βλέπουμε και ακούμε και συναναστρεφόμαστε ανθρώπους για βλάκες μας περνάν μερικοί μερικοί;αν αυτοί τα έχουν κάνει σαλάτα με τις συναναστροφές και τις διαπλοκές τους, εμείς δεν χρωστάμε τίποτα να μας σέρνουν μαζί τους στον όλεθρο, σαν δεν ντρέπονται λίγο που προτίμησαν να γίνουν δούλοι ανθρώπων και τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι μες τις στοές και τα σκοτεινά λαγούμια και τους δουλεύουν στο έπακρο για την ήττα τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com