Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Φραγγέλιο Σεραφείμ κατά των Οικουμενιστών και των “αδελφών εκκλησιών”

Αδύνατη η ύπαρξη ετερόδοξης Εκκλησίας, όπως είναι αδύνατη η ύπαρξη ετεροδόξου Χριστού
Του Μανώλη Κείου
Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς  για τις “εκκλησίες” όπως βάφτισαν οι… ιθύνοντες νόες της Συνόδου του Κολυμπαρίου τα υπόλοιπα δόγματα!
Με αφορμή την επερχόμενη Κυριακή της Ορθοδοξίας ο δυναμικός Ιεράρχης σε εγκύκλιό του παίρνει το φραγγέλιο ξανά και αποστομώνει όσους τολμούν να ισοσκελίσουν την Ορθοδοξία μας με τις κάθε λογής παραδοξότητες τις οποίες εκφράζουν πλανεμένοι Χριστιανοί.
“Οι Ορθόδοξοι, μαζί με τους Αγίους Πατέρες και τις Άγιες Συνόδους, απορρίπτουμε και αναθεματίζουμε όλες τις αιρέσεις και τους αιρετικούς, που παρουσιάσθηκαν κατά την ιστορική διαδρομή της Εκκλησίας μέχρι και σήμερα. Τον Αρειανισμό με τα κατάλοιπά του τον Ιεχωβισμό και τον Χιλιασμό, την Πνευματομαχία, τον Νεστοριανισμό, τον ακραίο και μετριοπαθή Μονοφυσιτισμό, τον Μονοθελητισμό, τον Μονοενεργητισμό, την Εικονομαχία, τον Αντιησυχασμό, τον Παπισμό, τον Προτεσταντισμό με τις ποικίλες παραφυάδες του και την παναίρεση του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού συγκρητιστικού Οικουμενισμού με τις διάφορες αρχές και θεωρίες του” αναφέρει ο κ. Σεραφείμ χαρακτηριστικά μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνειών.
Ιδιαίτερη σημασία στη φράση αυτή έχει πως στην αρχή της περιλαμβάνει και τις Άγιες Συνόδους. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά αμφισβητεί την Σύνοδο του Κολυμπαρίου, οι αποφάσεις της οποίας σχετικά με τις άλλες “εκκλησίες” έρχονται σε αντιδιαστολή με όσα οι Άγιες Σύνοδοι έχουν ορίσει.
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στην εγκύκλιό του ξεσπαθώνει κατά του Οικουμενισμού χαρακτηρίζοντάς τον “σατανοκίνητη και δυσώδη παναίρεση που υιοθετεί και νομιμοποιεί όλες τις αιρέ­σεις ως «εκκλησίες» και προσβάλλει την μοναδικότητα, την αποκλειστικότητα και το δόγμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας”
Ο Μητρ. Πειραιώς δεν μασαέι τα λόγια του και καταφέρεται και κατά του Φαναρίου λέγοντας πως “ανα­πτύσσεται, πλέον, διδάσκεται και επιβάλλεται από Οικουμενιστές νέο δόγμα περί Εκκλησίας, νέα εκκλησιολογία, σύμφωνα με την οποία καμία αίρεση, ούτε και η Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν δικαιούνται να διεκδικήσουν αποκλειστικά για τον εαυτό τους τον χαρακτήρα της καθολικής και αληθινής Εκκλησίας. Κάθε αίρεση, ακόμη και η Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι ένα κομμάτι, ένα μέρος αυτής της νέας «εκκλησίας» του Οικουμενισμού, και όχι ολόκληρη η Εκκλησία. Όλες μαζί οι αιρέσεις και η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελούν τη νέα οικουμενιστική Εκκλησία”.
Και συνεχίζει χτυπώντας ευθέως τους μεταμοντέρνους θεολόγους του Φαναρίου: “οι αιρέσεις είναι «εκκλη­σίες» και θεωρούνται τώρα ως «αδελφές εκκλησίες», στις οποίες από κοινού με την Ορθόδοξη Εκκλησία ανέθεσε ο Θεός την φροντίδα για την σωτηρία των ανθρώπων. Στα πλαίσια του Οικουμενισμού διδάσκεται ότι υπάρχει και στις αιρέσεις η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος, γι” αυτό και το βάπτισμά τους, όπως και όλα τα άλλα μυστήρια είναι έγκυρα. Ισχυρίζονται εσφαλμένως οι Οικουμενιστές ότι όσοι έχουν βαπτισθεί, σε οποιαδήποτε αίρεση κι αν ανήκουν, είναι μέλη του Σώματος του Χριστού, της νέας οικουμενιστικής «εκκλησίας», και ότι οι αρές και τα αναθέματα των Συνόδων δεν ισχύουν και πρέπει να διαγραφούν από τα λειτουργικά βιβλία”.
Δεν παραλείπει συνάμα να εξαπολύσει τα πυρά του και κατά του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. “Η συμμετοχή, και συστέγαση έστω και για την αντιμετώπιση κοινωνικοπολιτικών θεμάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μέσα στο λεγόμενο «Παγκό­σμιο Συμβούλιο Εκκλησιών»-αιρέσεων μαζί με τις αιρετικές προτεσταντικές παραφυάδες και τους αιρετικούς Μονοφυσίτες-Αντιχαλκηδονίους ισοδυναμεί ουσιαστικά με απομείωση της ορθοδόξου εκκλησιολογικής μας αυτο­συνειδησίας, διότι αφαιρείται το δόγμα περί της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και το δόγμα «εις Κύριος, μία πίστις, εν βάπτισμα»[18].και ταυτοχρόνως παρέχεται άλλοθι στους αιρετικούς να εμμένουν στην φρικώδη πλάνη τους”.
Με καταγγελτικό λόγο συνεχίζει και αποδομεί την “αδελφική” επιχειρηματολογία των Φαναριωτών και των συν αυτώ.
“Όλες οι όντως Συνόδοι της Εκκλησίας, κατεδίκασαν και αναθεμάτισαν τις αιρέσεις και τους αιρετικούς... Και επομένως δεν μπορούμε να μιλούμε για την δήθεν ύπαρξη «ετεροδόξων Εκκλησιών» διότι είναι αντιφατικό και απαράδεκτο, διότι, αν ομιλούμε περί Εκκλησίας, αυτή δεν μπορεί να είναι ετερόδοξη, και, αν ομιλούμε περί ετεροδόξης, αυτή δεν μπορεί να είναι Εκκλησία, με την θεολογική έννοια του όρου. (…) Είναι αδύνατη η ύπαρξη ετερόδοξης Εκκλησίας, όπως είναι αδύνατη η ύπαρξη ετεροδόξου Χριστού. Είναι παραλογισμός να έρχεται αληθείας ταυτόχρονα η πίστη, που το στόμα του Απ. Παύλου, ο Ιερός Χρυσόστομος, μας παραδίδει, ότι «εν τω άδει ουκ έστι μετάνοια», σχολιάζοντας την παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου, και η ύπαρξη ενός άλλου σώματος Χριστού με κεφαλή τον Ίδιο, που διδάσκει ακριβώς τα αντίθετα όπως η ψευδοεκκλησία των Ρωμαιοκαθολικών που αθεολόγητα και κακόδοξα διδάσκει για την δήθεν ύπαρξη του καθαρτηρίου πυρός και την δήθεν δυνατότητα καθαρισμού στον Άδη. Γι’αυτό και η Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος όπως διακήρυξε με το κείμενό της ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ  πρόσφατα, αρνείται κάθε ονοματοδοσία των αιρέσεων ως Εκκλησιών.”
Τέλος καλεί “να μην μολυνθούμε και μιανθούμε κι εμείς από τις αιρέσεις του Παπισμού, του Προτεσταντισμού, του Μονοφυσιτισμού και του Οικουμενισμού, αποφεύγοντας κάθε ηθελημένη, σχεδιασμένη και προσευχητική εκκλησιαστική επικοινωνία”.

32 σχόλια : 1. Σεβασμιώτατε μην πάψεις ποτέ!
  Μην τους φοβάσαι!
  Οι πιστοί θα ακολουθήσουμε ποιμένες που μιλούν Χριστό και Αγίους
  Βγάλτε μπροστά τους άξιους ιερείς, θα τους χρειαστεί ο κόσμος με τα δεινά που έρχονται καλπάζοντας και υποστηρίξτε τους διωγμένους άμεσα να γίνουμε όλοι μια γροθιά, δεν έχουμε χρόνο
  Αρκετά με την αίρεση του οικουμενισμού, γκρεμίζεται, με όσα έρχονται ταχύτατα...

  Εστ Ήμαρ

  Όσο θα υπάρχει φυλακισμένος ή έγκλειστος ο πατριάρχης Ειρηναίος και ο Ηγούμενος Γέροντας Μεθόδιος εν αναμονή να συλληφθεί, και διωγμένοι μοναχοί μας και ιερείς μας να διώκονται , εγώ θα αισθάνομαι ΝΤΡΟΠΗ ! ΝΤΡΟΠΗ!
  ΕΣΕΙΣ;;;

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ WIKIPEDIA
  …Στις 24 Μαΐου 2005 συγκλήθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Πανορθόδοξη Σύνοδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη η οποία διέγραψε το όνομα του Ειρηναίου από τα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κήρυξε το θρόνο σε χηρεία. Ο Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος ορίστηκε από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τοποτηρητής μέχρι την εκλογή νέου Πατριάρχη.
  Καθώς ο Ειρηναίος εξακολουθούσε να δηλώνει ότι είναι Πατριάρχης και να προσπαθεί να λειτουργεί σε διάφορους ναούς φρουρούμενος από την Ισραηλινή Αστυνομία (καθώς το κράτος του Ισραήλ εξακολουθούσε να τον θεωρεί Πατριάρχη), η Σύνοδος τον καθαίρεσε από κάθε βαθμό ιεροσύνης και τον υποβάθμισε στις τάξεις των απλών μοναχών
  Από τις 16 Φεβρουαρίου 2008 ο Ειρηναίος παραμένει έγκλειστος μέσα στην κατοικία του εντός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων φρουρούμενος απο ιδιώτες άραβες που με εντολή του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου, δεν επιτρέπουν ούτε την έξοδό του αλλά ούτε και την είσοδο επισκεπτών.
  Από την άλλη, οι κατηγορίες περί κακοδιαχείρισης τον έφεραν σύντομα αντιμέτωπο με την πλειοψηφία της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Γιά τις κατηγορίες ομως αυτές και μετά από παρέλευση έξι ετών, δεν υπήρξαν ικανά στοιχεία, και για τον ιστορικό του μέλοντος θα παραμένει θέμα ιστορικής ευθύνης.Το 2005 η Παλαιστινιακή Αρχή με σχετική έρευνα από την αρμόδια επιτροπή της κυβερνήσεως, εξέδωσε αθωωτικό πόρισμα για τις εν λόγω μυστικές συμφωνίες και για τις κατηγορίες πωλήσεων των επίμαχων ακινήτων.
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%84_%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CF%89%CE%BD
  τι λένε οι κανόνες σχετικά με την καθαίρεση, γνωρίζουν καλύτερα οι της Εκκλησίας, ούτε ηθικό παράπτωμα είχε αλλά και ούτε έπεσε σε αίρεση!
  Κατανοήσαμε πλήρως μετά την ψευτοσύνοδο, (όπου η εκκλησία της Ελλάδος υπέγραψε), τις παραπάνω υποθέσεις ΄΄αγκάθια΄΄, σε λίγο και σε μας τα παραπάνω, διωγμοί, φυλακίσεις, κοσμητικά επίθετα ρατσισμού και μίσους και κορώνες για παχουλά καλοζωισμένα αυτιά με παχουλά πορτοφολάκια
  όλα τα υπόλοιπα … ΄΄προς τον λαό ΄΄ και νέα σύνοδος και άλλες επεξηγήσεις γίνονται για να μην εκτεθούν αυτοί, για το δικό τους ίματζ, όχι για μας.
  Ο Θεός ΔΕΝ θέλει την υποκρισία!
  Κανείς δεν θα παραπλανήσει τα αληθινά Του παιδιά, αυτό είναι βέβαιο, όπως βέβαιο είναι ότι η κατάσταση στον πλανήτη θα αλλάξει πολύ σύντομα και πολλοί θα τρέχουν μάταια να κρυφτούν απ την ρομφαία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και από τον έλεγχο των Αγίων και των Μαρτύρων μας που κατακρεουργήθηκαν για του Χριστού την πίστη την Αγία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν "τό 'πιασα" το τελευταίο; Λέει ότι ο Πειραιώς δέχεται το κείμενο "προς τον λαό" ή είναι θετικό συμπέρασμα του συντάκτη του παρόντος κειμένου; Όλα τα άλλα, καλά αλλά για την κολυμπάρια σύναξη λέξη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εφ΄όσον υπέγραψαν την ένωση αυτοί που πήγαν στην ψευτοσύνοδο θα εφαρμόσουν αυτά που υπέγραψαν γιατί αλλιώς θα τους κάνουν ντα ντα
   Επομένως αφού χάσαν την μπάλα, μάλλον εννοεί ότι από δω και πέρα θα δείτε και θα φρίξετε και καθένας ας αποφύγει να κοινωνεί με αιρετικό, να συμμετέχει σε προσευχή, ακολουθία, αγρυπνία κλπ πετούν το μπαλάκι σε μας και καθάρισαν με τις επιστολές τους κι ένιψαν τας χείρας τους
   Κι εσύ λαέ κατακαημένε που αντιδράς και φακελώνεσαι στο ίντερνετ από τους φρουρούς τους
   Τα κεφάλια επί πίνακι όσων αντιδρούν θα ζητήσουν τα αφεντικά
   Οταν έβαλαν την υπογραφή, υπέγραψαν αοράτως και αυτό
   Κύριε σώσε τους ευσεβείς
   Καλή δύναμη όλοι μας

   Διαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ! ΔΥΣΤΗΧΩΣ ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ .

   Διαγραφή
 3. Με δύο λέξεις : Εδώ γελάνε !!!

  Όταν μας "κουβαλάγατε" στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά, τον Προικονήσου Ιωσήφ και μνημόνευε τον Βαρθολομαίο μέσα στα μούτρα μας, τότε δεν υπήρχε οικουμενισμός? Όταν μας "κουβαλάτε" στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά, τον Αρχι-Οικουμενιστή Δημητριάδος Ιγνάτιο, δεν υπάρχει οικουμενισμός? Όταν στα Θεοφάνια (με το κοσμικό ημερολόγιο) τελεσατε Θεία Λειτουργία μαζί με τον Ιερώνυμο, ο οποίος είχε προσευχηθεί μαζί με τον Πάπα και τον Βαρθολομαίο στη Λέσβο και μετά από λίγο υπέγραψε το κατάπτυστο κείμενο της Κρήτης, τότε δεν υπήρχε ο Οικουμενισμός?

  Μην εμπαιζετε τους πιστούς κ.Σεραφείμ. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

  Κυριάκος Βαρβέρης - Πειραιάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φοβούνται
   Δες την πρόσφατη περίπτωση πατριάρχου Γεωργίας

   Διαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς κ.Βαρβέρη!
   Έχω την αίσθηση ότι τόσο ο Πειραιώς όσο και άλλοι πατέρες μας δουλεύουν μέσα στην μούρη μας!
   Aς ξυπνήσουμε επιτέλους και ας γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που το παίζουν αγωνιστές στα λόγια.
   Ο Χριστός μας, είπε το ναι,ναι και το όχι,όχι.
   Το ναι μεν αλλά, δεν αρμόζει στους δικούς ΤΟΥ, ΤΕΛΟΣ!

   Διαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ
   ΕΤΣΙ
   ΤΟ ΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ
   ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ
   ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ, ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΈΧΕΙ ΦΩΤΙΣΗ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

   Διαγραφή
  4. Πέστα Χρυσόστομε!!!Συμφωνώ!Τα ίδια κάνει και ο Αιτωλοακαρνανίας!

   Διαγραφή
  5. "Γι’αυτό και η Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος όπως διακήρυξε με το κείμενό της ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ πρόσφατα, αρνείται κάθε ονοματοδοσία των αιρέσεων ως Εκκλησιών.”
   Αρλούμπες....Το κείμενο "Προς τον λαό" είναι παραπλανητικό,ψευδές,βλάσφημο,"άνανδρο" και ουσιαστικά ανήθικο!Το έχουν υπογράψει όλοι οι "ιεράρχες",εξαπάτησαν τον λαό και έχουν τα μούτρα να τα βάζουν δήθεν εναντίον του οικουμενισμού....ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ!!

   Διαγραφή
  6. Πρίν ἀπό χρόνια, ὁ λόγιος μοναχός τῆς Πάρου π. Θεοδώρητος, ὁ ὁποῖος ἐκοιμήθη τό 2007, ἔγραψε περίπου τά ἑξῆς: Οἱ λεγόμενοι "συντηρητικοί ἀντιοικουμενισταί" τοῦ τύπου τοῦ κ. Σεραφείμ, τήν Παρασκευήν γράφουν πύρινα ἄρθρα κατά τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τό Σάββατον συντρώγουν φιλικώτατα καί ἐν ἑνί φρονήματι μέ τούς Οἰκουμενιστάς καί τήν Κυριακήν συλλειτουργοῦν καί συνεορτάζουν μέ αὐτούς!

   Διαγραφή
  7. πάτερ Σεραφείμ επειδή ο παναιρετικότατος βαρθολομαίος και οι δοσίλογοι μητροπολίτες εκτός 4-5 πρόδωσαν την ορθοδοξία, δεν είμαστε υποχρεωμένοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί να πάρουμε πτυχίο στην θεολογία,εμείς θέλουμε το ορθόδοξο δηλαδή σε κάθε νομό της ελλάδος να υπάρχουν μία δύο εκκλησίες που δεν θα μνημονεύεται η σύνοδος της εκκλησίας της ελλάδος και δεν θα μνημονεύεται ο πατριάρχης.το μάθημα το μάθαμε,καιρός να εφαρμόσουμε τη διακοπή μνημοσύνου.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

   Διαγραφή
  8. Αδελφέ ανώνυμε 10:25 π.μ.
   Πως να εκτιμήσουν την πίστη μας,πως να κατανοήσουν το ότι ο Κύριος μας, δίνει φώτιση και ένστικτο στους απλούς ανθρώπους; είναιδυνατόν;
   Όλοι αυτοί, Επίσκοποι,ιερείς, ηγούμενοι, μοναχοί, μοναχές και γενικώς οι ρασοφόροι αλλά και θεολόγοι (υπάρχουν βεβαίως και οι εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα),θεωρούν ότι είναι αποκλειστικό τους προνόμιο το να μπορούν να μιλάνε για θέματα πίστεως,καθώς αυτοί διαθέτουν περγανινές και θέσεις εκκλησιαστικές.
   Ξεχνάνε βεβαίως ότι η Θεολογία δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ αλλά ΒΙΩΝΕΤΑΙ!
   Ξεχνάνε ακόμα και δεν φαίνεται να τους προβληματίζει το ΓΙΑΤΙ ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός επέλεξε τους απλούς αμόρφωτους ψαράδες ως μαθητές και Αποστόλους.
   Καιρός λοιπόν,όπως λεω και στο παραπάνω σχόλιο μου,να τους γυρίσουμε την πλάτη,γιατί πρώτοι αυτοί και για όλα αυτά γύρισαν την πλάτη στον Χριστό μας.
   Και να σε πω και κάτι άλλο;Ποσώς μας ενδιαφέρει το πως μας αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί.Αρκετό για μας είναι αυτό που ΕΚΕΙΝΟΣ μας υποσχέθηκε στο κατά Ματθαίον κεφ.κη΄στιχ.20.
   ....και ιδού εγώ μεθ'υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος.αμην.
   Καλόν αγώνα.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,να φωτίζει,να δυναμώνει και να οδηγεί όλους μας.

   Διαγραφή
  9. Μην ξεχνάμε ότι Ο π. Θεοδώρητος ήταν σχισματικός παλαιοημερολογίτης με λάθος άρθρα και απόψεις.

   Διαγραφή
  10. Γιά νά ὁμιλῇς μέ τοιαύτην ἀναίδειαν καί προχειρότητα γιά τόν π. Θεοδώρητον, εἶναι φανερόν ὅτι εἶσαι σφιχταγκαλιασμένος μέ τήν αἵρεσιν!

   Διαγραφή
 4. " Τέλος καλεί “να μην μολυνθούμε και μιανθούμε κι εμείς από τις αιρέσεις του Παπισμού, του Προτεσταντισμού, του Μονοφυσιτισμού και του Οικουμενισμού, αποφεύγοντας κάθε ηθελημένη, σχεδιασμένη και προσευχητική εκκλησιαστική επικοινωνία”. "

  Ο Σεραφείμ δηλαδή καλεί σε αποτείχιση από όσους έχουν άμεση ή έμμεση εκκλησιαστική κοινωνία και επικοινωνία με την Κρατική Εκκλησία της Ελλάδος ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το σχόλιο 2:26 είναι απάντηση σε σας.

   Διαγραφή
 5. Ο ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ''ΜΑΝΤΡΩΜΑ'' ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Πατριάρχης Γεωργίας πάντως την γλίτωσε την δηλητηρίαση, ούτε ψευτοσύνοδο προσκύνησε, ούτε πάπα, Ο Θεός τον προστάτεψε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η αρχιεπισκοπή και κάθε μητρόπολη έχουν νομικές υπηρεσίες, η Πειραιώς επίσης.
  Οσοι συνεχίζουν με εγκυκλίους και επιστολές, να ξέρουν ότι αν δεν κάνουν τα πάντα να μην συλληφθεί ο Γέροντας Μεθόδιος και δεν αρθεί και ακυρωθεί η ποινή την στιγμή που βλέπουμε συνεχώς έκτροπα ακόμα και μέσα σε αίθουσες δικαστηρίων από τραμπούκους και όλοι όσοι διώκονται να αποκατασταθούν και να επαινεθούν, δεν πείθουν κανέναν, γιατί συναινούν στην αδικία πράγμα ανεπίτρεπτο για μας , προσβάλλει την πίστη μας, θα είναι απλώς ένα νέο ιουδαικό ιερατείο, μην περιμένουν να τους ακολουθήσουν κάποιοι και προσωπικά αν δω να αφαιρείται τροπάριο ή κάτι άλλο από τις ακολουθίες ή δω κανέναν καρδινάλιο με κατακόκκινη στολή μέσα, θα ξεκρεμάσω από τον ναό ακόμα και το καντήλι που κρέμασα σαν δωρεά, διότι η Χάρις θα έχει φύγει από κει μέσα, δεν θα το αφήσω στο τσίρκο, εδώ είδαμε φωτογραφίες με κλοουν μεσα σε ναο αγγλικανών, αυτά τα σόου ετοιμάζουν και σε μας;
  Ας αφήσουν τις δικαιολογίες γιατί η ορθοδοξία δεν είναι παπισμός με θεωρίες και τράπεζες, η ορθοδοξία έχει θεμέλιο και οικοδόμημα και δεν είναι μόνο θεωρία αλλά και πράξη (Αγιος Ιγνάτιος Μπριατσιανίνωφ) ούτε τα πτυχία τους μας έλκουν, ούτε οι λόγοι τους, ούτε οι επιστολές τους, αλλά οι πράξεις τους και αναφέρομαι στους μητροπολίτες και τον αρχιεπίσκοπο, ή μήπως έχουν τις νομικές υπηρεσίες μόνο για να προστατεύουν τα του οίκου τους, μεγάλο μέρος των οποίων είναι δωρεές πιστών;;;
  Αργούν πολύ ειδικά να αντιδράσουν ειδικά με το θέμα σύλληψης του Γέροντα
  Διευκρινίζω πως δεν είμαι ΓΟΧ ή παλαιοημερολογίτης ή ζηλωτής γιατί αρχίσαμε να γελάμε με τους χαρακτηρισμούς κάποιων επειδή έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια, να δούμε τί άλλο θα τους εμπνεύσει ο διάβολος για να μας χαρακτηρίσουν
  Εχει αρχίσει να ξεφεύγει η κατάσταση αν και πιστεύω ότι ποσώς τους απασχολεί για τον ταπεινό πιστό λαό,μια επιστολή, μια εγκύκλιο και καθάρισαν, μάλλον τους απασχολούν οι υψηλοβαθμοι φίλοι και δωρητες και μεγαλοευεργέτες,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ωραία η εγκύκλιος του μ.Σεραφείμ.Σχετικά με την αναφορά στο κείμενο "Προς το λαό", πιστεύω ότι τονίζει την λέξη "αιρέσεις" [που έγραψαν (αναγκαστικά) λόγω του σάλου και της διαμαρτυρίας του κόσμου, διαφορετικά δεν θα τολμούσαν για να μην δυσαρεστήσουν το Πατριαρχείο],
  όχι για να παραπλανήσει τον κόσμο, αλλά για να "καθοδηγήσει" με τον τρόπο του προς την σωστή κατεύθυνση. Οπως ξέρουμε πολλές φορές αγωνίστηκε μόνος εναντίον όλων μέσα στην Ιεραρχία.Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι όσοι μιλούν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τον σώζει στα μάτια μας το ότι ΔΕΝ πήγε και ΔΕΝ υπέγραψε όμως αυτό δεν είναι το εχέγγυο ούτε τους απαλάσσει
   Έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε αυτά που έκαναν και αυτά που ΔΕΝ έκαναν ή ΔΕΝ θα κάνουν
   Αν νομίζουν όσοι πήγαν και υπέγραψαν την ένωση με τους αιρετικούς και τα υπόλοιπα, ότι ο καλός Θεός θα βγάλει το φίδι από την τρύπα, πλανώνται πλάνην οικτρά
   Θα δούμε πράματα και θάματα

   Διαγραφή
  2. Ο Κύριος λέει : «Ὁ ποιήσας καί διδάξας, μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν».

   Βλέπετε, ο Κύριος βάζει πρώτα την πράξη και μετά την διδαχή.

   Περιμένουμε πρώτα τις πράξεις του κ.Σεραφείμ και μετά θα ακούσουμε με προσοχή και τις "αντι-οικουμενιστικές" διδαχές του.

   Κυριάκος Βαρβέρης

   Διαγραφή
  3. Είμαστε απογοητευμένοι από την γενική αδράνεια και αφωνία αγαπητοί αδελφοί, και προσπαθούμε να επαινέσουμε οτιδήποτε θετικό. Θα θέλαμε περισσότερα από τον μ. Σεραφείμ.. όπως και από τον Ναυπάκτου Ιερόθεο, και άλλους.
   Τι να πούμε.. η κατάσταση είναι πολύπλοκη.Υπάρχει ίσως ο φόβος για την "επόμενη μέρα" της Εκκλησίας.. έτσι λοιπόν υπάρχει και δισταγμός για να το τραβήξουν τώρα περισσότερο.Ίσως θεωρούν ότι πρέπει να αφυπνιστεί ο κόσμος, ώστε να στηριχτεί η αντίδραση προς το Πατριαρχείο από τη βάση..
   Πάντως δεν πιστεύω αδελφοί, ότι "κοροϊδεύει εσκεμμένα τον κόσμο" είναι δηλ. διπρόσωπος και υποκριτής, όπως γράφουν κάποια σχόλια. Μπορεί να του καταλογίζουμε λίγα ή πολλά λάθη αλλά είναι από τους ελάχιστους Ιεράρχες που τόσα χρόνια είναι μπροστά και παρεμβαίνει σε θέματα που άλλοι δεν τόλμησαν, κυρίως για την ομοφυλοφιλία, την μασονία, τη Νέα Εποχή και τον συγκρητισμό, τις αιρέσεις κτλ..
   Δεν τον χωνεύουν οι πολιτικοί και πολλοί του έχουν κάνει μήνυση για αντισημιτισμό ή ρατσισμό. Οι περισσότεροι ιεράρχες κοιμούνται τον "ύπνο του δικαίου".. δεν κάνουν τίποτα.
   Όλοι και όλα θα κριθούν στο τέλος, είτε λάθη είτε οτιδήποτε άλλο.
   Ο Θεός να τους/μας φωτίσει..

   Διαγραφή
 9. Αχ αδελφοι μου αμα δε τους ξερουμε προσωπικος ιδιαιτερος τους δεσποταδες οτι καλο η ορθοδοξο μας λενε μη τους εμπιστευομαστε κρατατε μικρο καλαθι αδερφιααααα.ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΟΣΟΙ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ.ΚΙ ΟΣΟΙ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΓΧΩΡΕΣΗ ΑΛΛΑ ΝΟΙΩΘΩ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΣΥΧΑΘΗΚΕ ΤΗ ΔΕΣΠΟΤΟΚΡΑΤΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αὐτόν τόν ἐμπαιγμόν Θεοῦ καί ἀνθρώπων ἐκ μέρους "ἀντι-οικουμενιστῶν" τοῦ τύπου Σεραφείμ, δηλαδή μέ πύρινα ἄρθρα καί κηρύγματα, ἀλλά μέ ταυτόχρονον κοινωνίαν μέ τόν Οἰκουμενισμόν, ὁ ἀείμνηστος Καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Ἀθηνῶν Ἰωάννης Κορναράκης τόν ἐχαρακτήρισεν εὐστόχως ὡς "χαρτοπόλεμον"!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάνεις λάθος κ. Χατζηνικολάου. Δεν εννοούσε αυτό ο κ. Κορναράκης. Τί νομίζεις ότι ο κ. Κορναράκης ήταν παλαιοημερολογίτης σαν και εσένα;
   (αν δεν είσαι παλαιοημερολογίτης να με διορθώσεις)

   Διαγραφή
  2. Ὑποθέτω ὅτι εἶσαι ὁ ἴδιος Ἀνώνυμος φανατικός αἱρετικός πού πιό πάνω ἔγραψε ἀνοησίες καί συκοφαντίες κατά τῶν Ὀρθοδόξων τοῦ Πατρίου Ἑορτολογίου καί κατά τοῦ μακαριστοῦ λογίου Ὀρθοδόξου μοναχοῦ π. Θεοδωρήτου τῆς Πάρου. Ἐπειδή τό γνωρίζω πολύ καλά αὐτό τό εἶδος, δηλώνω εὐθύς ἐξ ἀρχῆς ὅτι δέν ἐπιθυμῶ κανένα διάλογον μαζί σου. Ὡστόσον, ὅταν βλέπω τόν φανατισμόν σας νά σᾶς συσκοτίζῃ τελείως τόν νοῦν, αἰσθάνομαι ὅτι δέν μπορῶ νά μήν παρέμβω. Ὅταν λέγῃς σέ κάποιον ὅτι σφάλλει σ' ἕνα σημεῖον, τότε θά πρέπῃ νά τοῦ ὑποδείξῃς καί τό ὀρθόν. Ἀλλιῶς, δείχνεις τήν κενότητά σου καί τόν φανατισμόν σου καί τίποτε περισσότερον.

   Διαγραφή
 11. Μια διευκρινηση στο προηγουμενο σχολιο μου.Οταν λεω οτι και οσοι δεν θελουν να αποτειχεισθουν μετα απο καιρο θα μασ ενωσει Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΟΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΕΙΣΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πειραιώς Σεραφείμ:

  "Γι’αυτό και η Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος όπως διακήρυξε με το κείμενό της ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ πρόσφατα, αρνείται κάθε ονοματοδοσία των αιρέσεων ως Εκκλησιών.”


  Μακάρι να είναι έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Λίγοι Μητροπολίτες είναι σαν τον Σεραφείμ,εάν δεν ήταν γνήσιος ομολογητής της Ορθοδοξίας, δεν θα ζητούσε ο Βαρθολομαίος την κεφαλή του επί πίνακι.. αυτό και μόνο λέει πολλά. Και η Εκκλησία της Ελλάδος, όντως αρνείται στο κείμενό της ''προς τον λαό''την ονοματοδοσία των αιρέσεων ως ''Εκκλησιών'',το κακό όμως είναι πως άλλα λέει στον λαό και άλλα υπογράφει πίσω από την πλάτη του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΤΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com