Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Πάπας Φραγκίσκος: Υπάρχει διαφθορά στο Βατικανό, αλλά εγώ είμαι γαλήνιος

Ο πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη στο καθολικό περιοδικό Civiltà Cattolica, η οποία αναδημοσιεύτηκε την Πέμπτη (9/2) από την εφημερίδα Corriere della Sera δήλωσε: «υπάρχει διαφθορά στο Βατικανό, αλλά εγώ είμαι γαλήνιος».
«Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εγώ γράφω ένα σημείωμα προς τον Άγιο Ιωσήφ και το βάζω κάτω από ένα αγαλματάκι που έχω στο δωμάτιό μου», προσθέτει ο ποντίφικας.
Σε ό,τι αφορά σεξουαλικές κακοποιήσεις για τις οποίες ευθύνονται ιερείς, ο Φραγκίσκος δηλώνει:
«Σε περίπτωση που εμπλέκονται κληρικοί, είναι σαφές ότι βρίσκεται σε δράση ο διάβολος, ο οποίος καταστρέφει το έργο του Ιησού, μέσω εκείνου ακριβώς που έπρεπε να αναγγείλει το μήνυμά του. Αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς: πρόκειται για ασθένεια. Αν δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για ασθένεια, δεν μπορεί να λυθεί καλά το πρόβλημα».
«Δυο άτομα στα τέσσερα που ευθύνονται για κακοποίηση, όπως φαίνεται, στο παρελθόν είχαν πέσει τα ίδια θύματα κακοποίησης. Σπέρνεται μελλοντική κακοποίηση, είναι κάτι το φοβερά καταστρεπτικό», τονίζει ο Αργεντινός ποντίφικας.
Ο Φραγκίσκος δηλώνει ότι στις θεολογικές και θρησκευτικές σχολές, θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνον υποψήφιοι ιερείς, οι οποίοι είναι ώριμοι από ψυχολογικής και συναισθηματικής άποψης. Σε περίπτωση που δεν έχουν καταφέρει να γίνουν δεκτοί σε άλλες σχολές, θα πρέπει να διαπιστώνονται οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν στο αρνητικό αυτό αποτέλεσμα.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, ο λατινοαμερικανός πάπας επανέλαβε: «η ζωή των ανθρώπων αυτών είναι πιο σημαντική από τις διεθνείς συμφωνίες». Ο Φραγκίσκος θεωρεί ότι «προσφέροντας υπηρεσίες στους φτωχούς, μπορεί να βρεθεί ιδανικό έδαφος για τον οικουμενικό διάλογο», από την στιγμή που « οι φτωχοί ενώνουν τους διαιρεμένους χριστιανούς».

3 σχόλια :

  1. ξέρουμε ότι ο πάπας όσο δεν μετανοεί είναι το κατεξοχήν όργανο του διαβόλου,και χρησιμοποιεί ο προβατόσχημος λύκος ο πάπας την οικονομική βοήθεια στο οικουμενικό πατριαρχείο για να έχει όμηρο του οικουμενισμού τον αξιοθρήνητο Πατριάρχη.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com