Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Έκοψαν την βασιλόπιτα οι άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου (ΦΩΤΟ)

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις. Έμπονος έκκλησις στο σύλλογο της Αδελφότητος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Αγαπητοί Άρχοντες, η Ορθοδοξίας ευρίσκεται σε δεινή δοκιμασία κατά την Πατριαρχεία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Ούτε ανενημέρωτοι, ούτε ανεύθυνοι είστε. Σας καλούμε να πάρετε θέση για την παναίρεση του Οικουμενισμού, που κηρύττει "γυμνή τη κεφαλή" ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης. 
Η επιρροή σας και το κύρος σας, έχετε χρέος να το χρησιμοποιείτε υπέρ της Ορθοδοξίας, όποιος και αν είναι ο Πατριάρχης. Τιμήστε τον θεσμό και ελέγξατε με γενναιότητα ψυχής τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο πολλήν την αγάπην έχων, για τους αιρετικούς και αλλοθρήσκους ανά την Οικουμένη Πατριάρχης μας, δεν δέχεται να συναντήσει και να αντιμετωπίσει θεολογικώς, τα τέκνα του που έχει κατασκανδαλίσει με τις αιρετικές απόψεις του.
Ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος, που άδικα αφορίστηκε από Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον χαρακτήρισε ως: ".. ο μεγαλύτερος εχθρός της πίστεως απ'όλους τους αιώνες.. ". Το δικό σας αυτί δεν ιδρώνει; Οποία η τιμή, υπό ατίμων; 
***
Με εκκλησιαστική σεμνότητα τελέσθηκε η κατά το έθος, κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Αδελφότητας των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Ομίλου Τσάκος «Μακεδονία», ενώ εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ήταν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος.
Το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ καθώς και περισσότεροι από εκατό Άρχοντες Οφφικίαλοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Αδελφότητας Εντιμολ. Καθηγητής και Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος μετέφερε τον πατρικό χαιρετισμό και τις Πατριαρχικές ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου στους Άρχοντες, αναφερθείς παράλληλα στα δύο σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος έτους: την πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τη συμπλήρωση εικοσιπέντε ετών πολύκαρπης και ευδόκιμης πατριαρχικής διακονίας του Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Το λόγο, κατόπιν, έλαβε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Εντιμολ. Άρχων Ορφανοτρόφος κ. Ανδρέας Ζομπανάκης, ο οποίος καλωσόρισε τους Άρχοντες και ευχήθηκε καλό και ευλογημένο Νέο Έτος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην 25χρονη επέτειο του Οικουμενικού Πατριάρχου, σημειώνοντας ορισμένα σημαντικά στοιχεία της πατριαρχικής διακονίας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των Αρχόντων χαρακτήρισε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως «Απόστολο ειρήνης και καταλλαγής, διαλόγου και ανοιχτών οριζόντων καθώς και μεγαλόπνοο οραματιστή». Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε, επίσης, στη σημαντική προσφορά του μακαριστού Άρχοντος Μεγάλου Υπομνηματογράφου Ιωάννου Παπαμιχαλάκη ο οποίος διετέλεσε για δέκα χρόνια Πρόεδρος της Αδελφότητας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η, κατά το έθος, επίσημη ομιλία της εκδήλωσης. Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος ο οποίος με λόγο εκκλησιαστικό και θεολογικό ανέπτυξε το θέμα: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του χαρακτήρισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ως «σημείον μέγα» της αγάπης του Θεού αλλά δεν δίστασε να υπογραμμίσει και πολλές αλήθειες οι οποίες σκοπίμως διαστρεβλώνονται από σύγχρονους «σωτήρες» της Εκκλησίας.
Μετά την ομιλία του αγίου Χριστουπόλεως ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων των μελών της Αδελφότητας προς τον Θεοφιλέστατο για την εξαιρετική ομιλία του, τονίζοντας ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος είναι μία έκτακτη και μεγάλη έκπληξη για την ιστορία, υπογράμμισε μάλιστα τέσσερα σημεία τα οποία δηλώνουν την ευδοκία του Θεού για την πραγματοποίηση της Μεγάλης Συνόδου τον συγκεκριμένο χρόνο και υπό την Προεδρία του συγκεκριμένου Πατριάρχου. Συμπερασματικά ο κ. Δεληκωσταντής σημείωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ανεδείχθη «Εκκλησία των εκπλήξεων» όπως αυτό φάνηκε από τις διεργασίες της Αγίας Συνόδου παρά την αδικαιολόγητη απουσία των τεσσάρων Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.
Ακολούθησε η τελετή της κοπής της Αγιοβασιλόπιτας και το επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου αποδόθηκαν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια από μέλη της χορωδίας και μαθητές του μακαριστού μουσικοδιδασκάλου Λυκούργου Αγγελόπουλου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του φιλοξενούντος Άρχοντος Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου και του παλαιοτέρου εν ζωή Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ιστορικού Αριστείδη Πανώτη ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του και τον ενθουσιασμό του για την ομιλία του αγίου Χριστουπόλεως λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο Θεοφιλέστατος έβαλε επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους».
Ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Δεληκωσταντής αναφέρθηκε τέλος, σε πρακτικά και διαδικαστικά ζητήματα της Αδελφότητας, ενώ μετά την ευλογία των περισσευμάτων της τραπέζης από το Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ εψάλη ο πολυχρονισμός του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας από τους παρόντες Άρχοντες Πρωτοψάλτες.
   

9 σχόλια :

 1. Ποιός ψάλτης έχει τήν Ορθόδοξη τόλμη καί φρόνημα νά κατεβή καί νά αποχωρήση από τό αναλόγιο όταν μέσα στόν Ιερό Ναό ευρίσκεται κάποιος αιρετικός; Αντιθέτως, μέχρι καί πολυχρόνια ψάλλουν.
  Όταν σέ ψαλτική ομάδα έθεσα τό ανωτέρω ερώτημα, η ανταπόκριση στά μέλη της (4000 τόν αριθμό) ήταν ΜΗΔΕΝΙΚΗ! Όταν όμως τίθενται ζητήματα μουσικολογικά, βροχή τά σχόλια καί αντεγκλίσεις για νά δείξουν ποιός είναι καλύτερος!
  Κάποιος παλιός δάσκαλος τής μουσικής, μακαρίτης είναι τώρα, συνήθιζε νά λέη: "φαύλον τό γένος τών παβουγαδή"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και όχι μόνον αυτά. Κάποτε πρέπει να αναδειχθεί και να γίνει κάτι για το έγκλημα που συντελείται εδώ και πάνω από μια δεκαετία στα Ιεροσόλυμα με τον έγκλειστο εκεί νόμιμο Πατριάρχη Ειρηναίο που υπομένει αγόγγυστα το μαρτύριό του. Έγκλημα συνεχές και ειδεχθές προερχόμενο από το Φανάρι. Ντροπή! https://www.youtube.com/watch?v=G27oYR5Hlkg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από αυτές λίγες φωτογραφίες βγαίνουν αρκετά συμπεράσματα :

  1) Βλέπετε να υπάρχει πουθενά, έστω και σε σμίκρυνση, η εικόνα του Κυρίου Ιησού Χριστού ή της Υπεραγίας Θεοτόκου ?

  2) Απεναντίας βλέπουμε να υπάρχει, σε ΥΠΕΡ-ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ πληθώρα φωτογραφιών εμπορικών πλοίων, ακριβά σερβίτσια, λουλούδια, ανθοδέσμες, μεγάλες οθόνες, φορητοί υπολογιστές, τους κυρίους και τις κυρίες με τα επίσημα ενδύματά τους κτλ.

  Ορίστε λοιπόν πως φαίνεται από μια φωτογραφία, σε τι πιστεύουν οι άνθρωποι και που έχουν ακουμπήσει τις ελπίδες τους.

  Εντάξει δε λέω, καλό και γαλαντόμο το εφοπλιστικό κεφάλαιο, αλλά μια θέση βρε παιδιά για τον Κύριο, τον Βασιλέα των Όλων, δεν υπάρχει???

  Κυριάκος Βαρβέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σσσσ μην τους ενοχλείς, ενημέρωσε ο Χριστουπόλεως πως όσοι αντιδρούν στον πατριάρχη είναι ψυχικά διαταραγμένοι, πνευματικοί τρομοκράτες και άλλα, άρα επικίνδυνοι άρα θα φυλακίζονται σε φυλακές και τρελοκομεία και θα διώκονται και θα τους βγάζουν τα δόντια και τα νύχια και άλλα πολλά που βλέπαμε στην σταλινική Ρωσία με τα αμέτρητα ποτάμια αίματος αγίων και μαρτύρων, δεν το ζούμε τώρα με τις διώξεις των μοναχών; Δεν περιμένουμε την σύλληψη του Γέροντα; Δεν διώκουν τον πατ Νικόλαο και Ζήση επειδή μιλά; Δεν έδιωξαν τους μοναχούς απ την μονή Χιλανδαρίου; Τον Γεροντα Σάββα απ την Λαύρα; Τώρα θα διώξουν και τους υπόλοιπους και με τις ευχές της πολιτικής εξουσίας και της δύναμης που έχουν κάποιοι (ξέρετε τί εννοώ) εμείς θα είμαστε οι τρομοκράτες και οι επικίνδυνοι και όχι οι συμμορίες που καίνε τα δικαστήρια και την περιουσία του κράτους και του πολίτη
  Η συγκεκριμένη ομιλία είναι έκκληση στους άρχοντες να έχουν υπ όψιν ότι η κρεμ ντε λα κρεμ του πατριαρχείου κινδυνεύει από ψυχικά ασθενείς;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποιός κέρδισε το φλουρί εμένα αυτό με ενδιαφέρει πάντως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. μάλλον άρρωστος και δεν λεν
  θυμηθείτε το

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κατα την Δευτερα του Χριστου παρουσια εκει θα δουμε ποιοι ειναι οι αρχοντες κ ποιοι οι ζητιανοι.
  Εκει θα δουμε ποιος θα ειναι ο γυμνος κ ποιος ο ντυμενος μπροστα στον Χριστο.
  Εκει στον κλαυθμο κ στον τριγμο των οδοντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πόσο δίκιο έχεις,,, παραβολή φτωχού Λάζαρου και όχι μόνο
   όλοι αυτοί οι τίτλοι οι αρχοντικοί μοιάζουν μασονικοί και ας λένε ότι προέρχονται από το Βυζάντιο, το Βυζάντιο δεν είναι ο κανόνας και λόγω της αμαρτίας και όλης αυτής της χλιδής έπεσε!
   επίγειες δόξες με ράσο ή άνευ

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com