Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ωραία ομολογία και ωραίοι Διάλογοι! Ξεπουλάνε την πίστη τους για να συμμετέχουν στους Διαλόγους!!!

«ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ»
ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΑΖΙ!
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΟΥΡΠΑΝΙ ΚΑΙ  ΣΕ ΠΟΙΕΣ  ΜΠΟΥΡΚΑ;
   ΜΗΠΩΣ ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ;
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το βράδυ οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος μετέβησαν στο Ιράν για να συμμετάσχουν ως μέλη της επταμελούς ελληνικής αντιπροσωπείας στον 6ο Γύρο Κοινών Συνεδριάσεων του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκειακού Διαλόγου με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία που διεξάγεται στις 20 και 21 Φεβρουαρίου στο κτιριακό συγκρότημα «Ιμάμ Χομεϊνί» του Οργανισμού Ισλαμικού Πολιτισμού και Σχέσεων (I.C.R.O.) στην Τεχεράνη.
Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Θρησκευτικός ορθολογισμός, λύση για την αντιμετώπιση της βίας και του εξτρεμισμού». Το Συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου και ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος εξεφώνησε πρώτος εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας την ομιλία του με τίτλο «Ισλάμ και Ορθόδοξος Χριστιανισμός».
Την επταμελή ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούν, εκτός του κ. Άνθιμου, οι: • Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος • Ελλογ. κ. Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών • Ελλογ. κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. • Ελλογ. κ. Απόστολος Νικολαΐδης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. • Ελλογ. κ. Μιχάλης Μαριόρας, Επικ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. • Ελλογ. κ. Νίκη Παπαγεωργίου, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Θρησκείας του Α.Π.Θ. Η ελληνική αντιπροσωπεία προσεκλήθη από το Διεθνὲς Κέντρο Διαθρησκειακού Διαλόγου (International Center for Interreligious Dialogue-C.I.D.) της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και εκτός της Τεχεράνης θα επισκεφθούν τις πόλεις Κομ και Ισφαχάν όπου θα έχουν συναντήσεις με καθηγητές Θεολογικών Πανεπιστημίων του Ιράν.

12 σχόλια :

 1. Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου:

  "Μην ξεχνάτε ότι ο χριστιανισμός γεννήθηκε σε φάτνη εν σπηλαίω (διδάσκοντας την απόλυτη λιτότητα «ράκει σπαργανωθείς»), μεγαλούργησε στις κατακόμβες (αντιτασσόμενος στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και διωκόμενος) και παρήκμασε στα μέγαρα, στον υπερ-καταναλωτισμό και... με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις!".


  Πηγή:
  https://vasilinos.wordpress.com/2016/12/22/η-θεϊκη-λιτοτησ-εν-φατνη-αλογων-ανακλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο "Ροταριανός Όμιλος" που εμφανίζεται στη φωτογραφία πάνω, είναι παρακλάδι της Μασονίας, δηλαδή είναι παρακλάδι του σκληρού πυρήνα του διεθνούς Σιωνισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κακό είναι να υπάρχει διάλογος για να εκλείψει ο εξτρεμισμός και η βία;
  Κακό είναι που δείξαν σεβασμό; Για διάλογο πήγαν, όχι για να παίξουν ξύλο!
  Κάποιοι από τους καθηγητές που αναφέρετε είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι, υπέρμαχοι του διαλόγου και με μουσουλμάνους και καθολικούς, και επίσης υποστήριξαν τη δημιουργία του τμήματος ισλαμικών σπουδών, το οποίο βοηθάει να διατηρούμε ειρηνικές σχέσεις με τους μουσουλμάνους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "σεβασμός" λέγεται τώρα; οι Αρχιερείς είναι διάδοχοι των Αποστόλων. Δεν ισχύει και γι' αυτούς τό "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν"; Δεν υποτίθεται ότι, όπως συνεχώς τονίζουν, στους διαλόγους δίνουν πρωτίστως την Ορθόδοξη μαρτυρία; Εάν είναι να δείξουν μόνο το μπόι τους, θα μπορούσε να πηγαίνει οποιοσδήποτε ψηλός! Φτάνει πια με τις φαιδρότητες...

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ/ή αδελφέ/ή,

   Καθόλου κακό δεν είναι να πηγαίνει κανείς με καλή κι ευγενική διάθεση σε διάλογο με αλλοθρήσκους!
   Όμως σε παρακαλώ να σκεφτείς και τούτο: Εάν οι εν λόγω εκπρόσωποι των θρησκειών με τους οποίους συνδιαλέγονταν οι κ.κ. Καθηγητές έρχονταν στην Ελλάδα, τότε θα τους ζητούσε κανείς να αφαιρέσουν τα θρησκευτικά τους σύμβολα; Θα το διανοούνταν οι κ.κ. Καθηγητές και Μητροπολίτες να το αναφέρουν καν; Και το ανοιχτό μυαλό στο οποίο Εσείς καλοπροαίρετα αναφέρεστε, είναι όντως επειδή επιθυμούν έναν σωστό και παραγωγικό διάλογο ή επειδή με την οικουμενιστική τους λογική επιθυμούν να τα παραδώσουν όλα στους Μουσουλμάνους;

   Κων/νος

   Διαγραφή
  3. Στο Ιράν σέβονται τα θρησκευτικά δικαιώματα των χριστιανών;;;;;;;;

   Διαγραφή
  4. είναι κατάντια για την Ελλάδα να έχουμε την Αλήθεια που είναι ο Χριστός και να λέμε δεν πειράζει ας διδαχτούμε και το ψέμα που είναι ο Μωάμεθ.Βέβαια ότι σπείρουμε αυτά θα θερίσουμε,στις μουσουλμανικές χώρες άμα κάποιος μουσουλμάνος γίνει ορθόδοξος χριστιανός,οι ίδιοι οι γονείς του τον σκοτώνουν λέτε αυτοί που δεν υπολογίζουν τα ίδια τους τα παιδιά θα σεβαστούν τους Έλληνες άμα τους δώσουμε περισσότερο θάρρος και περισσότερα δικαιώματα;Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης

   Διαγραφή
 4. Ίσως ψάχνουν για νέους συνεργάτες για το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, και αν είναι έτσι, καλά κάνουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Μάλλον χρηματοδότες καλύτερα",μόνον που στην ιδρυθείσα "εισαγωγική κατεύθυνση μουσουλμανικών σπουδών"δνε μπήκαν μουσουλμάνοι, αλλά από ό,τι πληροφορούμεθα μπαίνουν Ἐλληνες με υποτροφία από τις πλούσιες Μουσουλμανικές Χώρες π.χ. Ομάν, Σαουδική Αραβία. Εμιράτα.Θεωρούμε ότι άλλη σκοπιμότητα υπάρχει.Εφ΄όσον η ίδρυση δεν εξυπηρετεί το γράμμα του νόμου ,για το σκοπό που ιδρύθηκε, πρέπει πάραυτα να καταργηθή και ο νόμος και η κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών.

   Διαγραφή
 5. Οι δύο καθηγητές (Νικολαϊδης και Παπαγεωργίυο Νίκη) αναφέρονται ως εισηγητές σε ημερίδα του συνεδρίου της αδελφότηας του Σωτήρα
  στο ιστολόγιο παιδαγωγός:
  http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/12/55.html


  Παραθέτω απόσπασμα για το τι δήλωσαν εκεί:

  Παρακολουθώντας ζωντανά μέσω διαδικτύου την αναμετάδοση του συνεδρίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε "συγχαρητήρια" στην κυρία Παπαγεωργίου Νίκη.
  Με εξαιρετική παρρησία πρόβαλε όλες τις νεοταξικές απόψεις χωρίς να διαπιστώσει τίποτε αρνητικό στην προσπάθεια κατασκευής μειονοτήτων με βάση τον φυλετικό και σεξουαλικό προσανατολισμό.
  "Τι έχουμε να φοβηθούμε ;" (από την προβολή των "ιδιαιτεροτήρων" και των κάθε είδους "σεξουαλικών προσανατολισμών"), επαναλάμβανε συχνά κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων.

  Τα παρουσίασε όλα ως "μια αλλαγή της κοινωνίας"! Δεν έβρισκε η ίδια τίποτε το αρνητικό!
  Ακόμη και στις ερωτήσεις που δέχθηκε,
  αρνήθηκε να καταδικάσει την προβολή=επιβολή όλων αυτών των κατασκευασμένων "μειονοτήτων".

  Έφτασε σε σημείο (όταν ρωτήθηκε για το ότι υπάρχουν καθηγητές παιδεραστές) να προκαλέσει :"χρειάζεται να δηλώσεις τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό για να διοριστείς;"! Τόσο "ανοιχτό πνεύμα" ...


  Τέλος "συγχαίρουμε" ... τον προεδρεύοντα του Συνεδρίου κ.Νικολαϊδη, που μόλις πήγε να παρέμβει και να αναφερθεί ο Πρόεδρος της ΠΕΘ στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, παρενέβη άμεσα για να τον σταματήσει. Εύγε ...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα πρότεινα να μείνουν μόνιμα οι παραπάνω ορθόδοξοι φωστήρες από κει να τους δώσουν τα φώτα τους . ΚΡΙΜΑ είναι να δέχεται τις υπηρεσίες τους μόνο η Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γιατί αναπαράγετε μπούρδες;
  Γιατί είναι Σωτηρικός;
  Απο πού και ως πού;
  Σωτηρικοί λέγονται τα μέλη της αδελφότητας του "Σωτήρ" και μόνο αυτά.
  Λάθος το επίθετο "σωτηρικός" για τον συγκεκριμένο Α.Νικολαϊδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com