Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Θεολόγοι Κορινθίας: «Έμφυλες Ταυτότητες» αντί για Πλάτωνα, Μακρυγιάννη, Παπαδιαμάντη

Θεολόγοι Κορινθίας : «Έμφυλες Ταυτότητες» αντί για Πλάτωνα, Μακρυγιάννη, Παπαδιαμάντη

Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι Θεολόγοι της Κορινθίας για τη θεματική εβδομάδα με τίτλο: «Σώμα και Ταυτότητα» και ιδιαίτερα για τη θεματική ενότητα που αφορά τις έμφυλες ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας, ότι εισάγει σε ανήλικους μαθητές Γυμνασίου πρωτοφανείς ιδέες και προβληματισμούς και αξίες και έννοιες ξένες στην ελληνική πολιτιστική πραγματικότητα, ανεξαρτήτως και αντιθέτως της θελήσεως γονέων και εκπαιδευτικών αλλά και του ήθους της ελληνικής κοινωνίας.
«Έχουμε ως Ορθόδοξοι Έλληνες, κληρονομιά και παρακαταθήκη μια στιβαρή και δοκιμασμένη διαχρονικά στάση ζωής η οποία εμπνέεται από το Ευαγγέλιο και σέβεται την οποιαδήποτε διαφορετικότητα «του άλλου» ως «εικόνας του Θεού», ως «πλησίον» ως «αδελφού μας» ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή όχι με τις ατομικές επιλογές του... Κάνουμε έκκληση σε γονείς, εκπαιδευτικούς, Διοικούσα Εκκλησία, Αρχές, Τοπική Αυτοδιοίκηση, και κάθε υγιή φορέα της ελληνικής κοινωνίας, να εκφράσουν με ευπρέπεια, αλλά και με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσον την αντίθεσή τους στον επιχειρούμενο εκμαυλισμό της προσωπικότητας και στην έντεχνα συγκεκαλυμμένη επιχείρηση «μετάλλαξης» της φύσης των παιδιών και μαθητών της πατρίδας μας», λέει χαρακτηριστικά η Ένωσης Θεολόγων Κορινθίας.
Για τις έμφυλες ταυτότητες επισημαίνουν οι Θεολόγοι Κορινθίας, ότι αυτό σημαίνει ότι «στην τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία της προεφηβείας τα παιδιά θα πρέπει να προβληματίζονται, ώστε να μπορούν να επιλέγουν το κοινωνικό τους φύλο ανεξάρτητα από το βιολογικό τους. Αν κάποιο παιδί δηλαδή, δεν αισθάνεται ή νομίζει ότι δεν αισθάνεται καλά με το ότι γεννήθηκε αγόρι ή κορίτσι, θα μπορεί να δηλώνει το αντίθετο και μάλιστα να το αλλάζει με τη βοήθεια παρεμβάσεων της ιατρικής επιστήμης».


3 σχόλια :

 1. Μπράβο! Να ενημερωθούν και οι γονείς ότι μπορούν να κάνουν δήλωση απαλλαγής, αλλιώς αφήνουν τα παιδιά τους στο έλεος των διαφωτιστών της διαστροφής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι νεοεποχίτες, θέλουν να επιβάλουν μία νέα μορφή κοινωνίας, μίας παρδαλής και βλάσφημης κοινωνίας. Μίας κοινωνίας που είναι έξω από τα πρότυπα της ορθοδόξους πίστεως. Θέλουν το παρά φύσιν να το μεταφέρουν στα παιδιά ως κάτι φυσιολογικό. Κατά την γνώμη μου, οι ορθόδοξοι χριστιανοί θα πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά τους, σχετικά με την υπάρξη των φύλλων, όπως αυτά ορίζονται από την εκκλησία και να μην τα επιτρέψουν να συμμετέχουν σε καμία "ενημέρωση" από του υπουργείο παιδεία που σαν σκοπό έχει να ξεριζώσει κάθε τι έλληνικό και χριστιανικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά, μπράβο! Καμία απολύτως συμμετοχή στην "ενημέρωση" γιατί αυτή φέτος θα έχει σαν προκάλυμμα άλλα θέματα, αλλά και μόνο που πραγματοποιείται ο άξονας "έμφυλες ταυτότητες" σημαίνει ότι το αποδέχονται οι γονείς σαν θέμα. Καμία ανοχή κάτω από οποιονδήποτε "φερετζέ".Του χρόνου θα είναι ακόμη πιο χυδαία η προπαγάνδα της διαστροφής πάσης φύσεως. Οι γονείς να κάνουν χρήση της δήλωσης απαλλαγής. Η εκκλησία είναι σαφέστατη πάνω στο θέμα και είναι καιρός ομολογίας, αν θέλουμε να λεγόμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com