Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Είναι παράνομη η άρνηση παραλαβής δηλώσεων για τη «Θεματική Εβδομάδα»

human_body_400px-300x218.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την άρνηση Σχολείων να παραλάβουν
τις Δηλώσεις αντίρρησης των Γονέων
για τον 3ο άξονα της «Θεματικής Εβδομάδας»
Ο κ. Υπουργός Παιδείας δήλωσε προφορικά ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η Δήλωση Απαλλαγής που υποβάλλουν οι γονείς στα Γυμνάσια και ότι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν τη Θεματική Εβδομάδα.
Με αφορμή αυτή τη δήλωση του κ. Υπουργού, κάποιοι Διευθυντές Γυμνασίων αρνήθηκαν να παραλάβουν τη δήλωση των γονέων, προσπαθώντας να αποθαρρύνουν του γονείς.
Αυτό όμως είναι παράνομο και διώκεται πειθαρχικά διότι :
1. Ο κος Υπουργός δεν εξέδωσε μέχρι στιγμής γραπτώς την άρνησή του αυτή. Αλλά και αν το κάνει, γνωρίζει ότι δεν έχει νόμιμη βάση, διότι αντίκειται: α) στά άρθρα 10 και 16 του Συντάγματος, β) στο άρθρο 2 του Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Σύμβασης της Ρώμης και γ) την Διεθνή Σύμβαση ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού Ν. 2101/1992 άρθρα 5,8,29.
2. Κάθε Υπηρεσία (λχ. Σχολείο) οφείλει να παραλαμβάνει τα έγγραφα που απευθύνονται σ΄αυτήν, να τα καταγράφει στο βιβλίο εισερχομένων και να γνωστοποιεί τον αριθμό πρωτοκόλλου στον πολίτη που κατέθεσε, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (άρθ. 4 Ν. 2690/1999 ΦΕΚ Α’ 45). Αν η Υπηρεσία έχει αντίρρηση επί του εγγράφου, οφείλει να το παραλάβει και να κατόπιν απαντήσει εγγράφως.
3. Αν κάποιο σχολείο δεν επιμένει να μην παραλαμβάνει τη Δήλωση, ο γονέας μπορεί να τη στείλει στο Σχολείο με συστημένο ταχυδρομείο ή courier. Στο κάτω μέρος της Δήλωσης, πριν την υπογραφή του, θα σημειώσει χειρόγραφα ότι ζητά να του αποσταλεί ταχυδρομικά από το Σχολείο ο αριθμός πρωτοκόλλου του εγγράφου.
4. Οι υπάλληλοι που αρνούνται παραλαβή εγγράφων διαπράττουν πειθαρχικό αδίκημα που καταγγέλλεται στην κα Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης σε έτοιμη φόρμα κειμένου: www.gedd.gr
5. Τέτοιες Δηλώσεις Απαλλαγής υποβάλλουν εδώ και χρόνια γονείς άλλων θρησκευμάτων για την μη παρακολούθηση του μαθήματος των θρησκευτικών και γίνονται αναντίρρητα δεκτές, για τις οποίες επικροτεί ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ, Δελτίο Τύπου 31.07.2008).
6. Σε παλαιότερες αποφάσεις ή ανακοινώσεις τους η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ Απόφαση αριθ. 77Α/25.6.2002) ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ – επιστολή σε κο Υπ. ΥΠΕΠΘ 21.11.2008 που αφορούσαν τον αγώνα τους για την κατοχύρωση της απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών), έκριναν ότι μπορούν οι γονείς να ζητούν απαλλαγή από τα σχολεία, όταν το περιεχόμενο που προσφέρεται στα παιδιά τους είναι αντίθετο με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις.
Επομένως είναι υποχρεωμένα τα Γυμνάσια να δεχθούν τη Δήλωση Απαλλαγής και να απαλλάξουν τα παιδιά από την παρακολούθηση του συγκεκριμένου θεματικού άξονα σύμφωνα με την Δήλωση του γονέα.-
ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ© 2017

8 σχόλια :

 1. Έτσι ακριβώς είναι. Να συμπληρώσω, ότι για όποιον θέλει να είναι εντελώς βέβαιος για σχολείο που δεν παραλαμβάνει τη δήλωση απαλλαγής, εξώδικη αποστολή της με δικαστικό επιμελητή. Αν αρνηθεί ο διευθυντής να την παραλάβει, κανένα πρόβλημα διότι σε αυτή την περίπτωση θυροκολλείται και νομικά είναι σαν να την παρέλαβε. Στοιχίζει βέβαια γύρω στα 30€ αλλά εγώ αυτό θα έκανα. Τότε να δούμε "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος"! Στη συνέχεια με την έκθεση του δικαστικού επιμελητή θα έστελνα δεύτερο εξώδικο στον πειθαρχικώς Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει ο Γυμνασιάρχης, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία ζητώντας την πειθαρχική του δίωξη σύμφωνα με το Καθηκοντολόγιο και τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Να είστε σίγουροι ότι έτσι κανένας δεν θα αρνηθεί να την παραλάβει αλλά θέλει αγώνα διότι είναι θρασύδειλοι. Αν καταδικάζουμε από μακριά και από τον καναπέ και παίζουμε χαρτοπόλεμο, οι άλλοι αποθρασύνονται και περνούν αυτό που θέλουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μπράβο αδερφέ μου
   αυτοί όλοι βασίζονται στην άγνοια μας
   όλοι αυτοί που καίνε και ρημάζουν ξέρουν τους νόμους πολύ καλά
   ρωτήστε φίλους νομικούς οργανωθείτε μάθετε το νόμο

   Διαγραφή
  2. κάθε υπηρεσία έχει κώδικες κλπ άλλο θέμα αν αλληλοκαλύπτονται μεταξύ τους και δεν περνούν πειθαρχικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο νόμος και τα καταστατικά κλπ καταργούνται

   Διαγραφή
 2. φωτοτυπια μαζι και την παρακάτω καταγγελία φωτιά προς κάθε υπεύθυνο
  διαδώστε την, είναι ώρα να μάθετε τα δικαιώματα σας και πώς καταπατούνται παρανόμως
  να έχετε υπ όψιν ότι όλοι αυτοί που καίνε και καταστρέφουν και αφήνονται ελεύθεροι, γνωρίζουν πολύ καλά τα δικαιωματα τους,ακόμα και για το πιό απλό πράγμα όπως ο έλεγχος στοιχείων
  ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ
  να την διαβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ:

  Προς την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία: ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και καταγγελία

  http://attikanea.blogspot.gr/2017/02/blog-post_711.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. νομική συλλογική αντιμετώπιση
  και προπαντός όχι συναισθηματικές επιστολές διαμαρτυρίας κλπ
  το σύνταγμα ενάντια στα δικά τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εφ ΄ όσον ισχύει η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών για λόγους θρησκευτικής συνείδησης, ισχύει και η απαλλαγή από αυτήν την παρακολούθηση, για λόγους θρησκευτικής συνείδησης και οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν το θρήσκευμα τους στην δήλωση τους (πραγματικά αναρωτιέμαι τί θα κάνουν γονείς πεντηκοστιανοί, ευαγγελικοί, ιεχωβάδες κ.α!)

  Οι προϋποθέσεις απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, ορίζονται με νέα εγκύκλιο (σ.σ. υπογράφεται από τον Α. Λοβέρδο με ημερομηνία 23 Ιανουραίου 2015) που το υπουργείο Παιδείας θα αποστέλλεται σήμερα σε όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις.
  δείτε παρακάτω:

  https://www.esos.gr/arthra/36743/apallagi-apo-mathima-ton-thriskeytikon-nea-egkyklios

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βασίζονται στην άγνοια των γονέων και σε όλο αυτό που γίνεται παγκοσμίως και αφορά την τρομοκράτηση των ανθρώπων να μην λένε τα πράγματα με το όνομα τους,ενώ υπάρχουν νόμοι εδώ και διεθνείς που μας προστατεύουν
  Καλό είναι να μην κάνουν κάποιοι αυθαίρετες ενέργειες που θα έχουν ποινικές ευθύνες γιατί οι υπουργοί δεν γνωρίζουν απ έξω όλους τους νόμους, αλλά κι αν ακόμα τους γνωρίζουν δεν είναι υπεράνω όλων, είδαμε πρόσφατα την περίπτωση με τον κ Μπαλάφα που αποκάλεσε τραμπούκο έναν ευγενικό πολίτη που διαμαρτυρήθηκε ειρηνικά για τον ενφια και τους φόρους και λίγες μέρες μετά στην τηλεόραση τον ρώτησαν για τον ΕΦΚΑ και είχε παντελή άγνοια αν και πρόσφατο το θέμα, τί είναι αυτό, είπε, ενφια;;
  Επομένως να γνωρίζετε καλά τα δικαιώματα σας κι ας τραγουδάνε και να τα ετοιμάζετε και με τον ορθόδοξο τρόπο πριν τα στείλετε (καταλαβαίνετε τί εννοώ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. , αντίχριστοι όλοι. Και οι 300 για τα μπάζα ςιναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com