Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το Πάσχα η κορύφωση του οικουμενιστικού δράματος! Ευκαιρία για να προωθηθεί ο μόνιμος κοινός εορτασμός!

to-fili-tou-patriarxi-ston-papa.w_hr.jpg

Ο στόχος λοιπόν του Βατικανού, ενόψει της κοινής φετινής ημερομηνίας του Πάσχα, είναι να προλειάνει το έδαφος για να “χωνέψει” η Χριστιανοσύνη τα οφέλη της… ενότητας!
Του Μάνου Χατζηγιάννη
Κι ενώ κύκλοι του Φαναρίου ασχολούνται με το πως θα εξευτελίσουν, θα μειώσουν και θα διαβάλουν τους αντιδρώντες στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου μέσω αρθρογραφίας στρατευμένων κοντυλοφόρων, αφηνιασμένων ιερωμένων και λοιπών βασιλικότερων του βασιλέως επικριτών, το Βατικανό έχει φουλάρει τις μηχανές του στην οικουμενιστική λεωφόρο έχοντας μάλιστα μια χρυσή ευκαιρία για να προβοκάρει τα “ενωτικά” σχέδιά του. Την κοινή φετινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα από Ορθόδοξους και Ρ/Καθολικούς. Και επειδή η επόμενη ίδια ημερομηνία πέφτει κομματάκι μακριά (20 Απριλίου 2025) το στοίχημα για τον Πάπα είναι μεγάλο.
Για τον ίδιο Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2015, έχει ζητήσει κοινό εορτασμό του Πάσχα με ορθόδοξους και προτεστάντες.
Ο ποντίφικας, λοιπόν, ξεκίνησε ήδη, πριν καλά καλά ξεκινήσει η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να χρησιμοποιεί την…. αδελφική οικουμενιστική πασχαλινή διάλεκτο!
Διαβάζοντας τα νοήματα πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιεί είναι σαφές πως όσα είπε χθες θα τα ακούσουμε πολλάκις και… διαβαθμισμένα μέχρι το Πάσχα!
Αφού λοιπόν αναφέρθηκε στα “σημάδια της Αναστάσεως, του Πάσχα, της νέας δημιουργίας» είπε ότι ο Χριστιανός δεν ζει έξω από αυτόν τον κόσμο, αλλά μέσα σε αυτό.
Οι αναφορές σε “νέα Δημιουργία” και η επιμονή για τον “εκσυγχρονισμό” του Χριστιανού στην σημερινή πραγματικότητα μόνο με έναν τρόπο ερμηνεύονται.
Άλλωστε πολλάκις και ο ίδιος αλλά και αξιωματούχοι του Βατικανού έχουν επιχειρήσει στα διαφόρων ειδών ενωτικά τους ανοίγματα να πείσουν πως τους Χριστιανούς, ανεξαρτήτως δογμάτων, περισσότερα τους ενώνουν από όσα τους χωρίζουν!
Ακόμη πιο ανησυχητικά είναι όσα ανέφερε για “το Άγιο Πνεύμα που έρχεται σε βοήθειά μας, βλέπει για μας πέρα από τις αρνητικές εμφανίσεις του παρόντος και μας αποκαλύπτει ακόμη εδώ νέους ουρανούς και νέα γη, που ο Κύριος ετοιμάζει για την ανθρωπότητα. «….
Η ενωτική θεωρία του Πάπα στηρίζεται στα περί “κοινωνίας του Αγίου Πνεύματος” αντίθετα με την μη ύπαρξη κοινωνίας των Ορθοδόξων με τους Ρ/Καθολικούς.
Οπότε και μόνο που ακούμε για “νέους ουρανούς και νέα γη” θα πρέπει να ανησυχούμε.
Ο στόχος λοιπόν του Βατικανού είναι ενόψει κοινής φετινής ημερομηνίας του Πάσχα να προλειάνει το έδαφος για να “χωνέψει” η Χριστιανοσύνη τα… οφέλη της… ενότητας!
Ενότητα την οποία διατυμπανίζει συχνά για θέματα όπως το περιβάλλον , το μεταναστευτικό, ο διωγμός των Χριστιανών από τους φονταμενταλιστές του Ισλάμ και άλλα τινά.
Ο στόχος του Βατικανού για κοινό εορτασμό του Πάσχα, υπενθυμίζεται πως φάνηκε και πέρυσι, με αφορμή την επίσκεψη του Αρμένιου Πατριάρχη Aram I στο Βατικανό. Τότε ο μονοφυσίτης προκαθήμενος, μιλώντας για τη…. σημασία της ενότητας της Εκκλησίας, τόνισε ότι η θέσπιση κοινής ημερομηνία για το Πάσχα θα είναι μια ορατή έκφραση της χριστιανικής ενότητας και ο Πάπας Φραγκίσκος απαντώντας υπενθύμισε πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, η Ρ/Καθολική Εκκλησία έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα και χαιρετίζει όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στον καθορισμό μιας κοινής ημερομηνίας, η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από όλες τις εκκλησίες!
Τι λέει το Φανάρι
Πάντως όσον αφορά την πρόταση για κοινό εορτασμό, αυτή κατά πως φαίνεται εξετάζεται σοβαρά και από το Φανάρι όπως ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε αποκαλύψει λέγοντας χαρακτηριστικά «Το εξετάζουμε, αλλά κάποιες εθνικές εκκλησίες αντιδρούν» σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα LA STAMPA.
Συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου 2015 ο κ. Βαρθολομαίος είχε πει:
«»Η Ορθόδοξη Εκκλησία συζητά το ενδεχόμενο για μια ενιαία ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα, την εορτή των εορτών, περισσότερο από μισό αιώνα. Στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το μεγάλο ιερό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος στην Κωνσταντινούπολη, την Πανορθόδοξη, έχουν εξεταστεί διάφορες επιλογές σε επιστημονικό και λειτουργικό επίπεδο, για αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα μετά τη διάλυση του Σιδηρού Παραπετάσματος, σημαντικά στοιχεία μέσα σε μερικές εθνικές εκκλησίες έχουν δυστυχώς αντισταθεί σε αυτήν την ιδέα της αλλαγής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια συμφωνία σχετικά με μια κοινή καθορισμένη ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα θα είναι ένα πλεονέκτημα ιδιαίτερα για τους Χριστιανούς που ζουν στην Αμερική, στη Δυτική Ευρώπη και την Ωκεανία. Αλλά ανεξάρτητα από το αν εσείς προσωπικά συμφωνείτε ή όχι, μια τέτοια πρόταση θα πρέπει να αποφασιστεί από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ενότητα του ορθόδοξου κόσμου.»
Μένει να δούμε τα επόμενα επεισόδια στο πολύκροτο αυτό σήριαλ….

5 σχόλια :

 1. Θα το δεχτούνε καί αυτό; Το συζητούν; Για την ελλαδική εκκλησιαστική διοίκηση λέω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μακάρι να βρεθούν Ιεράρχες όπως ο Μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης , και να μην υποκύψουν γιατί να έχουν κατά νου οι ιεράρχες ότι ποιμένουν λαό και δεν είναι πολιτικοί διοικητές.
  Αντί να συσπειρώσουν το νέο κόσμο γύρω από την Εκκλησία με τη στάση τους ,που μάλλον δεν το έχουν κατανοήσει ή δεν τους αφήνουν οι άνθρωποι που τους περιβάλλουν να καταλάβουν, πως με τη στάση τους ,εννοώ κάποιων ιεραρχών, ωθούν τον κόσμο έξω από την Εκκλησία. Και επειδή νομίζουν ότι ο κόσμος δεν αντιδρά συνεχίζουν το στραβό μονοπάτι .
  Να θυμούνται όμως ότι και η απομάκρυνση του κόσμου από την Εκκλησία είναι σιωπηρή διαμαρτυρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν παρατηρήσετε τις ομιλίες του, ο "αλάθητος" πάπας ποτέ δεν ξεστομίζει τίποτα αφ' ευτού, παραμόνο κάνει πιστή ανάγνωση του κειμένου που είναι στο χαρτί. Μήτε ευγλωτία έχει, μήτε ζωντανό Λόγο.
  Αυτό που κάνουν με μεγάλη πονηρία οι λογογράφοι του είναι να μεταχειρίζονται εκφράσεις της Ορθόδοξης Θεολογίας, για να ελκύσουν τους Ορθοδόξους και να τους παγιδέψουν στην πλάνη της αμφισβήτησης ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία, Αγία, Αποστολική και Καθολική Εκλλησία.
  Αλλά από νεκρή πηγή (Παπισμός), δεν μπορεί να αναβλίσει ύδωρ ζων (Ορθόδοξος Λόγος), παρά μόνο δηλητήριο με εμφάνιση ύδατος (βλ. φαρισαϊκή αγαπολογία).
  Από το Σχίσμα του 1054, ο Θεός έκανε ΔΙΑΚΡΙΣΗ μεταξύ της Εκκλησίας του και της Μεγάλης Βαβυλώνας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αψεγάδιαστη. ενώ η Ρωμαιοκαθολική και οι άλλες αιρέσεις, έχει ένα ποινικό μητρώο που μπορεί να συγκριθεί μόνο με της Ναζιστικής Γερμανίας και Τουρκίας μαζί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διαβάστε τι λέει ο Αράμ : "τόνισε ότι η θέσπιση κοινής ημερομηνίας για το Πάσχα θα είναι μια ορατή έκφραση της χριστιανικής ενότητας"

  Οι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ λοιπόν μονοφυσίτες, παπικοί, οικουμενιστές, θεωρούν ότι η θέσπιση ΚΟΙΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ για την εορτή του Πάσχα αποτελεί την ΟΡΑΤΗ έκφραση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

  Επομένως μήπως το ΟΡΑΤΟ ΤΕΙΧΟΣ που ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ την ενότητα και την κοινωνία με τους παραπάνω ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ είναι το ΠΑΤΡΙΟ εορτολόγιο που θέσπισαν οι ΠΑΤΕΡΕΣ της Ορθοδόξου Εκκλησίας ?

  Ας προβληματιστούμε λιγάκι, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι το παπικό εορτολόγιο το έφερε στην Ελλάδα ένας "Επίσκοπος" που ήταν ΜΑΣΟΝΟΣ, δηλαδή εωσφοριστής.

  Κυριάκος Βαρβέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στον εύστοχο τίτλο του άρθρου και ως σχόλιο θα ήθελα να προσθέσω: ευκαιρία για να διακόψουν το μνημόσυνο όσοι δεν ανέχονται αυτή τη βλασφημία. Μοναχοί, κληρικοί και λαϊκοί. Τέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com