Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Οι μητροπολίτες Καισαριανής Δανιήλ & Κορίνθου Διονύσιος αθεολόγητοι ή εγκάθετοι; [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Σχόλιο Ιστολόγιον Κατάνυξις: Για άλλη μια φορά η Κόρινθος, μας δίνει μια αποδείξη σχετικά με το πόσο έχει προχωρήσει η οικουμενιστική “σήψη” στο σώμα της Ιεραρχίας. Στο σχετικό βίντεο, δύο αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, “ξεσπαθώνουν” μπροστά σε ένα νέο άνθρωπο, που όσο ανεπαρκής και αν φαίνεται θεολογικά, κατάφερε να "ξεσκεπάσει" τον σύγχρονο Εφιάλτη που απειλεί τη διοίκηση στην Ορθόδοξη Εκκλησία:
 Οι μητροπολίτες μας είναι αθεολόγητοι ή εγκάθετοι;
Θα επανέλθουμε με άρθρο καταπέλτη που θα αποδεικνύει τον εφιάλτη αυτό. Δείτε το εξαιρετικά αποκαλυπτικό βίντεο, που δυστυχώς απηχεί τις απόψεις τους, πρίν από τη σύνοδο της Κρήτης  (Ιανουάριος 2016), και τελικά εξηγεί και τη στάση ολόκληρης της Ιεραρχίας για το φλέγον αυτό θέμα πίστεως.

29 σχόλια :

 1. "ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΜΟΝΗ" (ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ)

  ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ 'ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ", ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ "ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ"... Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΡΕΣΗ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ''Να αρνηθεί το ποίμνιο, τους ποιμένες''!
  ''Ποιος είναι αυτός λοιπόν που θέτει αυτό το πρόβλημα, και το βάζει στη ζωή της Εκκλησίας; Ξέρουμε με ποια προϋπόθεση; (Και απαντά ο ίδιος): Της αναστάτωσης! Και ξέρετε ποιας ακόμη Παναιρέσεως; Να αρνηθεί το ποίμνιο, τους ποιμένες!
  Και τότε να μην έχουμε Εκκλησία.''
  (Κορίνθου Διονύσιος)

  Οι μητροπολίτες Καισαριανής Δανιήλ & Κορίνθου Διονύσιος αθεολόγητοι ή εγκάθετοι; [ΒΙΝΤΕΟ 2017]
  «Θεού φωνή και όχι ανθρώπου»;
  ΜΕ ΤΙΜΗ
  ΠΗΓΗ:http://emmadimitris.blogspot.gr/2017/03/blog-post_31.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εἶχα πολύν καιρό νά ἰδῶ τόσην ὑποκρισίαν καί ν' ἀκούσω τόσα πολλά καί τόσο χονδροειδῆ ψεύδη! Οὔτε ὁ Διάβολος δέν λέγει τέτοια ψέμματα! Δέν γίνονται συμπροσευχαί, λένε ψευδέστατα!!! Διότι δῆθεν συμπροσευχή εἶναι μόνον ἡ συλλειτουργία. Ἀλλά τότε τί σημαίνει ὁ 10ος Ἀποστολικός κανών: "Εἴ τις ἀκοινωνήτῳ, κἄν ἐν οἴκῳ συνεύξηται, οὗτος ἀφοριζέσθω"; Στήν ἑρμηνείαν τοῦ 11ου Ἀπ. Κανόνος, ὁ Ἅγιος Νικόδημος γράφει ὅτι θά μποροῦσε τό "συνεύχομαι" νά σημαίνῃ "συλλειτουργῶ," ἀλλά ἡ κυριολεξία του εἶναι αὐτή πού ξέρουμε. Λέγει δέ ὅτι εἴτε μέ τήν μίαν εἴτε μέ τήν ἄλλην σημασίαν, ὁ συνευχόμενος μέ καθῃρημένον κληρικόν νά καθαιρῆται καί αὐτός!!! Λοιπόν, πρός τί ὁ θόρυβος, κύριοι "Κορίνθου" καί "Βύρωνος";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι συγκεκριμένοι θλιβεροί "επίσκοποι" κάνανε μια "φιλότιμη" προσπάθεια να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο και το άσπρο ως μαύρο αλλά δεν πείθουν.

  Είναι τόσο πολύ βουτηγμένοι μέσα στην αίρεση που το μυαλό τους δεν μπορεί να καταλάβει το πιο απλό πράγμα:

  Ότι από τη στιγμή που έχουν καταδικαστεί ως αιρέσεις τα επιμέρους μέρη που αποτελούν την οικουμενιστική κίνηση, τότε είναι αιρετικό και καταδικασμένο και το σύνολο της κίνησης που αποτελείται από το άθροισμα των επιμέρους.

  Επιπλέον ο Οικουμένισμος , ο δια-θρησκειακός και ο δια-"χριστιανικός", είναι ο σύγχρονος (με άλλο όνομα) Μανιχαϊσμός. Κατά συνέπεια είναι ήδη καταδικασμένος από τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας και δεν χρειάζεται άλλη καταδίκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι πασιφανές ότι το σκηνικό είναι στημένο, και φαίνεται από τον τρόπο που κάνει την ερώτηση ό νεαρός, αλλά και πώς απαντά στο ερώτημα του Καισαριανής για το ποιός έχει καταδικάσει τόν οικουμενισμό και πού είδε συμπροσευχές!! Τελείως χλιαρή αντίδραση του νεαρού. Αν αυτό δεν είναι στημένο, τότε τί είναι;; Τό έστησαν επίτηδες για να τρομοκρατήσουν το ποίμνιο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μην εμπιστευεσαι το λογισμο σου γιατι σε ταξιδευει μακρια.η αληθεια ειναι αυτη που βλεπεις και ακους

   Διαγραφή
  2. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ευσταθεί και η υπόνοια αυτή. Όμως, μόνο κάποιος που γνωρίζει ποιος είναι ο Γιώργος που έκανε αυτή την ερώτηση και ποια η σχέση του με τους μητροπολίτες μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο.

   Διαγραφή
  3. Φίλε Ελλάς δες πώς αντιδρά όταν ό Καισαριανής τόν ρωτά άν έχει δει ποτέ κληρικό να συμπροσεύχεται με αλλόθρησκους και απαντά "υπάρχουν βίντεο στο διαδίκτυο, αλλά οκ,δεν υπάρχει θέμα!" Είναι απάντηση αγωνιώντος πιστού αυτή;;;; Επιμένω ότι είναι στημένο το σκηνικό!

   Διαγραφή
 5. Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό,τογεγονός είναι ένα. Οι πεπτωκότες εις την παναίρεση του οικουμενισμού-συγκρητισμού λυκοποιμένες οδηγούν τα πράγματα σε βαθύ και βροντερό σχίσμα (διότι η εκτροπή τους άπτεται του πυρήνα της πίατεως,της πνευματικότητος και της παραδόσεώς μας),μπροστά στο οποίο το παλαιοημερολογητικό θα φαντάζει απλή παρωνυχίδα. Αραγε,αναλογίζονται το μέγεθος του κρίματός τους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό,τογεγονός είναι ένα. Οι πεπτωκότες εις την παναίρεση του οικουμενισμού-συγκρητισμού λυκοποιμένες οδηγούν τα πράγματα σε βαθύ και βροντερό σχίσμα (διότι η εκτροπή τους άπτεται του πυρήνα της πίατεως,της πνευματικότητος και της παραδόσεώς μας),μπροστά στο οποίο το παλαιοημερολογητικό θα φαντάζει απλή παρωνυχίδα. Αραγε,αναλογίζονται το μέγεθος του κρίματός τους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΤΗΝ ΕΧΤΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΜΕΛΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ?ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ?ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΣΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΕΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
 8. ΕΝΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΓΝΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ.ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑ ΣΑΘΡΑ ΚΑΙ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΑ. Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΑ. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ. ΟΧΙ ΑΓΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ. ΟΣΟ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΕΧΕΤΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΟΛΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ, ΑΝΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΕΝΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΣΑΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο Άγιος Ειρηναίος Επίσκοπος Λουγδούνου (της σημερινής Λυών της Γαλλίας), στο έργο του «Ελεγχος και Ανατροπή της Ψευδωνύμου Γνώσεως», αναφερόμενος στους Γνωστικούς της εποχής του, γράφει: «(...) Και υπάρχουν εκείνοι που άκουσαν από αυτόν (δηλ. τον Πολύκαρπο, Επίσκοπο Σμύρνης) ότι ο Ιωάννης, ο μαθητής του Κυρίου, στην Έφεσο, όταν μία φορά πήγε να λουσθεί και είδε μέσα τον Κήρινθο (ο οποίος είχε ηδονιστικές και ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΕΣ πεποιθήσεις από ιουδαϊκά και χριστιανικά στοιχεία), βγήκε αμέσως έξω από το λουτρό χωρίς να λουσθεί και μάλιστα είπε:

  «Ας φύγουμε, μήπως και το λουτρό καταπέσει, διότι είναι μέσα ο Κήρινθος, ο εχθρός της αληθείας».

  Και ο ίδιος, πάλι, ο Πολύκαρπος, όταν κάποτε τον συνάντησε ο Μαρκίων (ο οποίος είχε συγκρητιστικές πεποιθήσεις από ιουδαϊκά, χριστιανικά και βουδιστικά στοιχεία) και του είπε:

  «Μας αναγνωρίζεις;», απάντησε: «Αναγνωρίζω τον πρωτότοκο του Σατανά».

  Τόσο πολύ πρόσεχαν οι Απόστολοι και οι μαθητές τους, ώστε ούτε συζητούσαν με κάποιον που παραχάρασσε την Αλήθεια.

  Ο Συγκρητιστικός Δια-"χριστιανικός" και Διαθρησκειακός Οικουμενισμός, αποτελεί διαχρονική θρησκευτική διδασκαλία του Σατανισμού και της Θεοσοφίας.

  Δηλ. ΔΕΝ αποτελεί νέο προϊόν της εποχής μας, αλλά αποτελεί διαχρονικό προϊόν του Σατανισμού, του Γνωστικισμού και της Μαγείας, δηλ. του Αποκρυφισμού, με γνωστότερο εκπρόσωπο τον Σίμωνα τον Μάγο.

  Μάλιστα ο γνωστικός Μάνης είχε χρησιμοποιήσει τον συγκρητιστικό διαθρησκειακό οικουμενισμό στην ανάμειξη του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Βουδισμού.

  Πηγή : Από τη ΘΕΟΓΝΩΣΙΑ (www.theognosia.gr)

  ΥΓ : Αυτά τα ολίγα ως απάντηση στα αιρετικά παπαγαλάκια του οικουμενισμού που "ομιλούν" στο video και κουνάνε επιδεικτικά το δάκτυλο στον αδελφό ο οποίος, καλή τη πίστη, ΝΟΜΙΖΕ ότι ομιλούσε σε ορθοδόξους !!! Αλλά από την άλλη όφειλε να είχε προετοιμαστεί καλύτερα και να τους κολλήσει στον τοίχο !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μερικές σύντομες-πρόχειρες σκέψεις-απαντήσεις:
  - Το ποίμνιο είναι λογικό και όχι άλογο! Το πρόβατο δε σημαίνει το πραγματικό άλογο πρόβατο, αλλά ακόμα και αυτό αν ο ποιμένας του το οδηγήσει να πέσει από το γκρεμό δε θα το ακολουθήσει!
  - Συμπροσευχή: Ρωτήστε κανένα φιλόλογο να σας εξηγήσει. Ενδικτεικά, μόνο δύο κανόνες Συνόδων θα σας υπενθυμίσω: "ει τις ακοινωνήτω, καν εν οίκω συνεύξηται, ούτος αφοριζέσθω", άρα δε μιλάμε για συλλείτουργο! "Ει τις κληρικός, ή λαικός εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω, και αφοριζέσθω", άρα δε μιλάμε για συλλείτουργο!
  - Ούτε ο σατανισμός, ούτε ο χιλιασμός ούτε πλήθος άλλων αιρέσεων δεν αναφέρονται ως αιρέσεις στην Αγία Γραφή(αλήθεια αναφέρει καμία αίρεση ρητά ως αίρεση η Αγία Γραφή;), ούτε έχουν καταδικαστεί από Σύνοδο. Άρα μπορούμε να γίνουμε Σατανιστές;
  Πέραν αυτών όμως ο οικουμενισμός είναι παν-αίρεση αφού δέχεται όλες τις αιρέσεις ως Εκκλησίες με Χάρη και Μυστήρια!

  Ο πλανεμένος κατά εσάς Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς είπε 2 πλάνες:
  Πρώτον, ότι ο οικουμενισμός είναι παναίρεση!
  και δεύτερον, ότι όταν η Εκκλησία θα απογορεύει στην απλή γιαγιά να ελέγχει τον επίσκοπό της τότε θα έρθει και το τέλος της Εκκλησίας!


  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 11. Ετόλμησεν ο αχρείος, ο βεβορβορωμένος σκώληξ, νά υποβάλλη ερώτησιν αμφισβητών ούτω τήν αυθεντίαν καί τό αλάθητον τής Επισκοπικής εξουσίας; Α π α ρ ά δ ε κ τ ο ν! Εις τήν πυράν! Ακούς εκεί...θά μάς κάνουν υποδείξεις τώρα καί τά ...πρόβατα; Σ' εμάς τους τιτανομεγίστους και φωτισμένους ποιμένας; Θά σέ αφορίσουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γίνεται μια μεθοδευμένη προσπάθεια να ανακόψουν το μεγάλο κύμα αποτοιχίσεων κληρικών και λαϊκών, όπως το άρθρο του εκ Βεροίας Αρχ. Παύλου Παπαδόπουλου. Όταν μετά θάνατον θα μυροβλήζουν και θαυματουργούν, τότε οι επόμενες γενειές ας ακολουθήσουν τη θεολογία τους. Προς το παρόν, για τη σωτηρία της ψυχής μας, εμείς ακολουθούμε τους μυροβλήτας και θαυματουργούς αγίους μας πατέρες που είχαν αντιοικουμενιστικές διδασκαλείες και στερέωσαν την ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ με ΕΝΑ ΒΑΠΤΙΣΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΟ ΑΔΕΡΦΟ,ΝΑ ΤΟΥ ΨΑΛΛΟΥΝΕ "ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ",ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ,ΝΑ ΤΟΥ ΨΕΛΝΟΥΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ?ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΡΘΟΤΟΜΕΙ?ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ.ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ.ΕΙΔΟΜΕΝ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σύμφωνα με τη φυλλάδα " ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ" που εξέδωσε η κρατική και οικουμενιστική "εκκλησία" της Ελλάδος, όλα τα παραπάνω αποτελούν φανταστικούς λόγους δογματικής ακριβείας.

   Διαγραφή
 14. Τους "Μάρτυρες του Ιεχωβά" ποιά Σύνοδος τους καταδίκασε; Αν οι ποιμένες είναι αιρετικοί τι γίνεται; Το διαδίκτυο όταν δείχνει άσεμνα, αυτά δεν υπάρχουν; Συμπροσευχή τι είναι; Άλλα αντ΄άλλων Σεβασμιότατοι. Ο Γιώργος πρέπει να γνώριζε αλλά καλά έκανε και δεν τους εκνεύρισε, για να εκτεθούν περισσότερο εν ηρεμία και να πουν περισσότερα. Ο επίσκοπος κρίνει την πίστη και απιστία; Έτσι είπαν. Ευχαριστούμε κι εμείς τον Γιώργο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστός ο Απόστολος,εύστοχος!!!Ευστοχότατος!!Ποιά σύνοδος καταδίκασε τους"Μάρτυρες του Ιεχωβά".Να μας απαντήσουν εδώ και τώρα!!!

   Διαγραφή
 15. ΚΑΙ Ο ΟΡΔΟΔΟΞΟΣ ΔΙΑΚΟΣ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2006 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 2014 ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ . Ο ΙΕΡΕΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΚΛΙΣΗ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥΝ ΗΜΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΚΩΝΣ/ΠΟΛΕΩΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΚΟΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΓΙΑ . ΘΕΛΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΞΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΑΦΡΟ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ? ΝΑΙ Η ΟΧΙ . ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ. (ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Συμφωνώ με τα σχόλια όλων. Απλώς, να προσθέσω ότι ο Κορίνθου απάντησε στην ουσία του θέματος. Δηλαδή, μας είπε, με άλλα λόγια, ότι ως Ορθόδοξοι βάζουμε, και πρέπει να βάζουμε λόγω συγκυριών, και λίγο ''νερό στο κρασί μας'' (το οποίο κρασί από ότι φαίνεται έχει πλέον εξαφανιστεί και έχει απομείνει μόνο το νερό στη θέση του) προκειμένου να τα έχουμε καλά με τον κάθε άθεο παγκοσμίως, και αυτό από φόβο. Ο οποίος φόβος συγκεφαλαιώνεται στο να μη χάσουμε την ησυχία μας, την καρέκλα μας και τα κεκτημένα μας. Δεκάρα δεν δίνουμε για την ορθοτόμηση του λόγου της Αληθείας. Δεν καταλαβαίνει άραγε ότι με τέτοιες λογικές και πρακτικές στρώνει το χαλί του Αντιχρίστου; Κατά τα άλλα, πετάει και τη στάχτη στα μάτια μας ότι αφιερώθηκε στο Θεό από 18 χρονών (και άρα ξέρει τι λέει και συνεπώς πρέπει να τον εμπιστευόμαστε)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η σαφης και επιστημονικη απαντηση για το θεμα των συμπροσευχων με ετεροδοξους.

  Το ζήτημα της συμπροσευχής μετά των ετεροδόξων
  π. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος
  Ἐφημέριος Ἱ. Ν. Ἄγ. Νικολάου Πατρῶν

  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΒΛ. ΦΕΙΔΑ
  «ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ
  ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ Ι. ΚΑΝΟΝΕΣ»


  http://www.impantokratoros.gr/8F39CA64.el.aspx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΙΤΣΑ ΕΙΠΕ….
  Η γερόντισσα της Πτολεμαΐδας είπε για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, ότι έκανε προσευχή στην Παναγιά και αυτή της είπε ότι:
  - Είναι ένα μηδέν, ούτε οι άθεοι την καλοδέχτηκαν...
  - Να μην την λέτε "Σύνοδο", αμαρτάνετε...
  Σχετικά με το αν είναι η ώρα για αγώνες δυναμικούς, έλεγε πως δεν ήρθε ακόμη η ώρα.
  - "Θα δώσει-έλεγε- ο Θεός παλληκάρια όταν έρθει ο ώρα να μπουν μπροστάρηδες"...
  Και όταν άκουσε (στο τριετές μνημόσυνο της κ. Πηνελόπης) για τον π. Θεόδωρο Ζήση, ότι δηλαδή πρόκειται να κάνει παύση μνημοσύνου είπε:
  - Ναι, αυτός, αυτός αν κάνει θα τον ακολουθήσουνε χιλιάδες

  ΜΕ ΤΙΜΗ

  Υ.Γ
  ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. O Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς είπε:

  - ὅταν θὰ ἔλθει καιρὸς ποὺ μία γιαγιὰ δὲ θὰ ἔχει τὸ δικαίωμα νὰ ἐλέγχει τὸν πατριάρχη, θὰ ἔρθει ἡ καταστροφὴ τῆς Ἐκκλησίας.

  ΜΕ ΤΙΜΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ!!!
  Τι φρασεολογία αυτή του Δεσπότη!!! Δηλαδή αν είναι δύο Άγια Ποτήρια στην Αγία Τράπεζα (Ορθοδόξων - Παπικών) και κοινωνήσει ο καθένας "από τη δική του σούπα" που έλεγε ο Αθηναγόρας δεν είναι συμπροσευχή ε Δέσποτα;;;
  Ὁ παπισμός εἶναι αἵρεση καί ὁ οἰκουμενισμός παναίρεση»!
  https://aktines.blogspot.gr/2014/12/blog-post_604.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ο Γέροντας Γαβριήλ ενημερώνει τους μητροπολίτες Καισαριανής και Κορίνθου για τον οικουμενισμό

  http://www.orthodoxia.online/2017/03/16/%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CE%BF-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com