Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Λένε ψέματα οι μητροπολιτικοί της Ι.Μ.Θ. για τη Διακοπή Μνημοσύνου [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Λένε ψέματα οι μητροπολιτικοί της Ι.Μ.Θ.  για τη Διακοπή Μνημοσύνου [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρόσφατη ομιλία του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. 
Παρακολουθείστε το βίντεο:
 
    Από τις 19 Φεβρουαρίου 2017, ο π. Νικόλαος έκοψε το μνημόσυνο του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για θέματα Πίστεως, καταγγέλλοντας τον μητροπολίτη για την παράδοση της Θεσσαλονίκης, στην παναίρεση του Οικουμενισμού μέσω κυρίως της αποδοχής των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης.
Με παλαιότερη εντολή (20-11-2015), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, απαγόρευσε εκ νέου και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!
    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 
    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.
Δείτε σχετικά:
-Ένα δώρο στους πρωτοσύγκελο π.Στέφανο Τόλιο & αρχιερατικό π.Ιάκωβο Αθανασίου της ΙΜΘ για να μη ψεύδονται [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

13 σχόλια :

 1. Επειδή σας διαβάζω με στεναχωρεί κάτι: Ωραίες οι διακοπές μνημοσύνου προσέξτε όμως μην φαγωθείτε μεταξύ σας για λεπτομέρειες και καταντήσετε όπως οι παλαιοημερολογήτες που έχουν γίνει 15 μερίδες. Αυτό που βλέπω είναι οτι ο ένας ζητά διευκρινήσεις από τον άλλο για διάφορα θέματα (ο Σημάτης απο τον π. Νικόλαο). Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε οτι το πρώτο ζητούμενο είναι η διακοπή μνημοσύνου. Αυτή έγινε και δεν ήταν εύκολο πράγμα. Μείνετε ενωμένοι γιατί αν διασπαστείτε μεταξύ σας ένα πράγμα θα πούν: ``Δεν υπάρχει πνεύμα Θεού σε αυτές τις ομάδες. Είδατε τρώγονται μεταξύ τους``. Λοιπόν κοιτάξτε να τους διαψεύσετε ομονοώντας μεταξύ σας. Διαφορετικά όλα όσα κάνετε δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από ένα εγωϊστικό μπαϊράκι του καθενός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μια διευκρινισή-πρώτο ζητούμενο είναι η αποτείχιση να είναι σωστή και αγιοπετερική.

   Διαγραφή
  2. Το πρωτεύον και το ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση της αιρέσεως σύμφωνα με τις θείες Εντολές και την διδασκαλία των Αγίων, διαφορετικά οποιαδήποτε αποτείχιση θα κάνει κακό κι όχι καλό. Όσο για τον παραλληλισμό με τους Παλαιοημερολογίτες είναι τελείως άστοχος. Αυτοί δημιούργησαν νέες Εκκλησίες, οι αποτειχισμένοι δεν έκαναν κάτι τέτοιο, όπως πολύ σωστά είπε ο π. Νικόλαος. Ο καθένας μας λοιπόν, ως αμαρτωλοί μεν, ορθόδοξοι πιστοί δε, έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Και ασφαλώς, καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα λάθη. Όμως τόσες δεκαετίες μολύνσεως από την αίρεση, τις υποδιαιρέσεις της και τα προσαρτήματα της Παναιρέσεως (επισκοποκεντρισμό, γεροντοκρατία, εκκοσμίκευση κ.λπ.) και αγωνιζόμενοι μέσα σε κυκεώνα γνωμών και μια φοβερή εσχατολογική σύγχυση, είναι αναπόφευκτα τα επί μέρους λάθη, τα οποία μπορούμε να διορθώσουμε, καθ' όσον μελετάμε εν ταπεινώσει και θέλουμε να ακολουθήσουμε τα πατερικά παραδείγματα.
   Π.Σ.

   Διαγραφή
 2. Νικόλαος-Λάρισα9 Μαρτίου 2017 - 8:46 μ.μ.

  Μπράβο στον ομολογιτή π.Νικόλαο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ σωστά λέει ο π. Νικόλαος Μανώλης ότι ο 15 κανόνας είναι Δυνητικός και όχι υποχρεωτικός. Μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι να πει κανείς...
  Πως καταφεραν τετοια ατομα να ανεβουν τοσο ψηλα;
  Τι μορφωση εχουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δημήτριος Τασόγλου9 Μαρτίου 2017 - 11:14 μ.μ.

  Θέλω να εκφραστώ αλλά δεν μπορώ.
  Δεν θέλω να βλέπω τα σχόλια μου σε μηνύσεις και δικαστήρια.
  Τι γνώμη έχει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα;
  Είναι νόμιμη η χρήση των σχολίων μας σε έγγραφα;
  Όπως και να έχει το πράγμα, πρέπει να οργανωθούμε με κάποιο φόρουμ ή ομάδα, όπου θα μπαίνουν μόνο μέλη, ώστε να μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα και να ενημερωνόμαστε στα περί της αποτειχίσεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Mπράβο στον π.Νικόλαο.Ο κανόνας 15ος μιλά μόνο για ιερείς που διακόπτουν το μνημόσυνο κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας, ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΑΙΚΟΥΣ.
  Δεν υπάρχει η έννοια της διακοπής μνημοσύνου λαϊκού, την αποτείχιση την κάνει ο ιερέας. Ο λαϊκός το μόνο που κάνει είναι να αποφεύγει αιρετικούς για να μην διδάσκεται ετεροδιδασκαλίες.
  Τα Μυστήρια όμως είναι έγκυρα και έχουν την Θεία Χάρη ακόμα και αν μνημονεύεται οικουμενιστής επίσκοπος, όπως λέει ο αγαπητός π.Νικόλαος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λάθος κάνετε. εμείς οι λαικοί τι ήμαστε άβουλα όντα; Αν ιερείς κοιμούνται ή φοβούνται εμείς τι Θα περιμένουμε να'ρθει να μας φάνε οι προβατόσχημοι λύκοι; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.

   Διαγραφή
 7. Αξιος άγιε γέροντα μου! Να έχουμε την ευχή σου. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. KAI EMEIS PATERA NIKOLAE, AKSIOS!!! apo germania, Stuttgardi.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Να πέσουν οι μάσκες π. Νικολαε επιτέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συγκινούμαι κάθε φορά που ακούω τον π.Νικόλαο..ο Θεός θα ανταποδώσει πλουσιοπάροχα σε όλους τους αγωνιστές της πίστεως, γιατί οι ουρανοί χαίρονται για τον μαρτυρικό αυτό δρόμο που έχουν επιλέξει, καλή δύναμη εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com