Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Ο Πάπας θα δεχτεί τους ηγέτες της ΕΕ στις 24 Μαρτίου

27924849_2017_03_01T171330Z_1072950051_RC165E9CDB60_RTRMADP_3_POPE_ASH_WEDNESDAY.limghandler.jpg

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχτεί στο Βατικανό όλους τους ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 Μαρτίου, μία ημέρα πριν από τη σύνοδό τους στην ιταλική πρωτεύουσα όπου θα τιμήσουν τη συμπλήρωση 60 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης.
Η συνάντηση του ποντίφικα με τους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Μαρτίου.
Ο πάπας είχε δεχτεί τους Ευρωπαίους ηγέτες στο Βατικανό και πέρσι τον Μάιο, όταν του είχε απονεμηθεί το βραβείο Καρλομάγνου για τις προσπάθειές του υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Τότε, στην ομιλία του, τους είχε ζητήσει να ξεπεράσουν τους εθνικούς εγωισμούς για "να κατασκευάσουν γέφυρες και να γκρεμίσουν τα τείχη".
Τους παρακάλεσε επίσης να "τολμήσουν" μια ριζοσπαστική αλλαγή στο οικονομικό μοντέλο που ακολουθούν, το οποίο θεωρεί άδικο για τους περισσότερους ανθρώπους.
Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε εκφωνήσει και μια ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο τον Νοέμβριο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται αυτόματα.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com